4. november 2007

Kastholm: “Det, der karakteriserer valgkampen, er en gennemført principløshed i oppositionen…”

En god klumme i avisen der der for tiden må betegnes som liberal-borgerlig. Læst og påskrevet ved Claes Kastholm i dagens Berlingske Tidende.

“Det, der karakteriserer valgkampen, er en gennemført principløshed i oppositionen, og et parti, der formentlig bliver tungen på vægtskålen uden at have en politik.

Selv om mange mennesker nok har fået sig et godt grin over TV2s afsløring af Villy Søvndals fantasifulde omgang med sine plejehjemsbesøgvirkeligheden, så er tilfældet Søvndal faktisk ikke til at grine af, men snarere til at græde over. Den, der vil gribe SFs formand i en sandhed, skal stå op, før Fanden får sko på. Alt efter politisk holdning har man kunnet være mere eller mindre enig med SF. Jeg har altid respekteret partiet, sådan som jeg respekterer de fleste partier. Den tidligere formand, Holger K. Nielsen, var en gennemført hæderlig og lødig personlighed. Hans efterfølger har fået en meget betydelig succes på grove fordrejninger af virkeligheden og direkte usandheder. Det vidner om et forfald, ikke kun i SFs politiske kultur, men også i en temmelig stor vælgerskare. Et lignende forfald skinner os i øjnene fra de Konservative i København, der pludselig så et nyt politisk lys i den tidligere TV-journalist Paula Larrain.

[…]

Hun er sikkert et fornuftigt menneske, men hendes politiske lynavancement er politisk fup, og de henvisninger til fortilfælde, som journalister i både den elektroniske og skrevne presse kom med, var langt ude i skoven. Man skulle tro, at disse journalister aldrig har gået i skole. De begår konstant helt elementære fejl, typisk er kategorisammenblandingen, altså at man sammenligner det usammenlignelige (den pædagogiske klassiker: Et tordenskrald og Rundetårn), eller at man klassificerer folk efter helt overfladiske fællestræk. I historierne om Paula Larrain figurerede Uffe Ellemann-Jensen, Ole Andreasen, Bjørn Elmquist, Karen Jespersen som fortilfælde. Disse fire var – inden de startede den politiske karriere – kendte og respekterede for deres politisk-faglige kompetence. Det eneste, de a priori har til fælles med Paula Larrain, er, at de har været ansat på Danmarks Radio.

I onsdags skrev Politikens Tøger Seidenfaden en leder, som jeg ikke kan dy mig for at citere, for den er et glimrende eksempel på boniteten i hans dømmekraft. Han skrev: »Takket være midteropbruddet i dansk politik er vi ved at få en valgkamp med bid og substans (…) Partierne deler sig efter anskuelser og træder i karakter. På den måde bliver valgkampen for alvor en demokratisk fest.« – Ja, det er festlig læsning. Men hvis denne valgkamp er en fest, så må det da være et tupperware-party. Det, der karakteriserer valgkampen 2007, er den gennemførte principløshed i oppositionen. Alle er rede til at sælge alt, hvad de ejer og har, for at komme til magten. Socialdemokraterne dropper folkeskoleforliget og sin asylpolitik for at tækkes de Radikale og sin modstand mod skattelettelser for at tækkes Ny Alliance, samtidig med at partiet lover ministerposter til højre og venstre. De Radikale dropper modstanden mod 24-års reglen, der ellers er fundamentet for partiets flygtningepolitik og har været en hovedårsag til partiets relative succes ved valget i 2005.

[…]

I det daglige program »Mød partierne« på DR1 får Steffen Kretz på sin diskrete, meget velforberedte og meget begavede facon gravet nogle væsentlige sandheder om partierne frem. Mit hovedindtryk af hans møde med Ny Alliances Gitte Seeberg og Naser Khader blev, at partiet til syvende og sidst ikke har andet politisk budskab end det uopslidelige om »tonen« i udlændingedebatten, og at partiet har et tvetydigt forhold til den demokratiske parlamentarisme. Det vidner den arrogante og politisk ubegavede Lars Kolinds udtalelser om, men også den måde, Khader i programmet karakteriserede de menige folketingsmedlemmer i de øvrige partier på, nemlig som »partisoldater, der er opdraget i partiet gennem 20 år. Det eneste, de kan, er at læse op af partiprogrammet«. Det er altså et parti med så spinkelt et budskab og så ringe en politisk bevidsthed, der efter alt at dømme bliver tungen på vægtskålen efter valget. Gud bevare Danmark.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5148/trackback

5 Comments »

 1. “Partierne deler sig efter anskuelser og træder i karakter. På den måde bliver valgkampen for alvor en demokratisk fest.« ”

  Seidenfaden må bide sig i underlæben over at der ikke vil blive lavet om på VKOs reformer af udlændingelovgivningen.

  Denne her valgkamp er om noget flad og ligegyldig. S har annekteret VKO udlændingepolitik minus 2 procent, SF smyger sig om med populistiske forslag, DF har valgannoncer med små hundehvalpe, Politiken/Ritzau fortsætter med at spamme om de afviste asylansøgere, Khader har ingen kritisk presse, men ingen partier ser på de voldsomme udfordringer der ligger i fremtiden med krav om massive reformer.

  http://borsen.dk/politik/nyhed/119440/

  Det bedste er dog at der ikke er hype om de ‘krative’ og al den positive presse de radikale fik sidst – heldigvis går de massivt tilbage.

  Det dårlige er at begrebet “anstændighed” forsat misbruges af de hellige.

  Kommentar by Christian Lindhardt-Larsen — 4. november 2007 @ 14:58

 2. Ret munter Venstre-video:

  http://www.venstre.dk/index.php?auto_cat=1&aktuelObjId=204

  Kommentar by Nicolai (slamofob) — 4. november 2007 @ 15:43

 3. Tja, det er vel de dårligt opdragede generationer der nu begynder at sætte dagsordenen, Ritt’s “yngel” så at sige.

  Kommentar by PB — 4. november 2007 @ 18:14

 4. Oppositionens politiske udmeldinger er som et flag i en orkan. Blafrer mod øst, og blafrer mod vest. Ingen fasthed, udover et udokumenteret had mod DF, der står støt, som den danske sømand!

  Måtte DF tage røven på hele koret med mere end 50% stemmer ! ! ! ! !

  Kommentar by Dansk Realist — 4. november 2007 @ 21:09

 5. @ Dansk Realist.
  Jeg vil nu ikke sætte mine forventninger så højt som 50% – 45 kan vel gøre det.

  Og hvor er det dog beskæmmende at være vidne til de andre partiers udsalg – magtgale psykopater.

  Kommentar by Bodil. — 5. november 2007 @ 10:54

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper