25. september 2013

Dansk ‘pro-life’-bevægelse vækker debat, ikke om 16.000 aborter, men om Naturbeskyttelseslovens §21

Som ikke-religiøs har jeg ikke skarpe holdninger til emnet, men for mig at se er der ingen tvivl om, at hvis fri abort ikke understøttede en venstreorienteret dagsorden, så ville samfundsforskere udforske problemerne ved det de så ville kalde statssanktioneret mord. I den forstand er det skønt at se 16.000 hvide kors opsat af Retten til liv (dansk ‘pro-life’-bevægelse) ved Hedensted langs den befærdede E45.

Det skal nok vise sig at være ulovligt, imodsætning til en 6-8 meter høj banner reklamerende for Frank Hvams kommende turne, og den Boing 727 som et reklamebureau har placeret direkte ved motorvejen nogle kilometer længere nordpå. Noget der vel også fanger bilisternes opmærksomhed, men til gengæld ikke er ‘propaganda i det åbne land’ jvf. Naturbeskyttelseslovens §21.

Iben Tranholm har et par borgerlige ord om sagen i Politiken – Abort er som en kræftsvulst.

“Debatten er totalt forstummet, hvis ikke tabuiseret. Et indslag i 21 Søndag på DR 1 tidligere på året, som viste, hvordan nogle af landets kommuner har tvunget helt unge mødre til at abortere raske og sunde børn, vækkede hverken moralsk forargelse eller forårsagede nogen anden reaktion.

Abort betragtes som et absolut, der ikke kan ændres. Abortmodstanderne bliver ofte stemplet som religiøse tosser eller fundamentalister, der er imod rettighedskultur og fremskridt. …

Videnskaben og teknologien har siden 1973 givet os ny viden og information om den menneskelige biologi, som man ikke havde i 1970’erne. Dengang var det ene og alene ideologien, som var bestemmende for loven om den frie aborts indførelse.

I dag er det et videnskabeligt faktum, at fostret ikke er en del af moderens krop. … Abort er i dag langt mere end et holdningsspørgsmål.

For aborttilhængere betragtes fostre som graviditetsvæv, der kan fjernes på samme måde, som når man fjerner et modermærke, en uønsket del af kvindens krop. Fostret bliver derved afpersonificeret og opfattes som en gevækst af væv og blod.

Videnskabelige undersøgelser viser imidlertid en anden virkelighed. I selve befrugtningsøjeblikket dannes hele dna-materialet, dvs. den selvstændige arvemasse, som skal til for at udvikle et unikt menneske. … Reelt set betyder det, at der er tale om et selvstændigt individ fra begyndelsen.

Når aborttilhængere påstår, at et menneske først bliver til et menneske, når det får en bevidsthed, mangles der logik.

Hvordan kan noget, som fra begyndelsen ikke betragtes som et menneske, pludselig blive til et menneske undervejs, fordi det bliver større og ældre? Mennesker vokser og udvikler sig hele livet igennem. Det er en proces, som ikke stopper, før man dør.”

“De hvide kors er en hån mod kvinders ret til at bestemme over egen krop. Sådan siger den socialdemokratiske folketingskandidat i Kolding, Christian Rabjerg Madsen…” (P4 Trekanten, 22. september 2013)

“Natten til tirsdag har ukendte personer væltet flere af de 16.000 hvide kors, som abortmodstandere satte op ved Hedensted i Østjylland i weekenden.” (DR Online, 24. september 2013)

“Vi har haft en mand ude at inspicere, og det er hans klare opfattelse, at der er tale om brud af naturbeskyttelseslovens paragraf 21 omkring brug af propaganda i det åbne land, siger afdelingsleder for Vejdirektoratet i Middelfart, Jens Kjærgaard.” (Horsens Folkeblad, 24. september 2013)

PS: Bemærk den velfærdsstatslige ‘Treenighed’: Rød politiker tager afstand fra korsmarken, ukendte gerningsmænd smadrer korsmarken om natten, myndighederne overvejer hvorvidt korsmarken er ulovlig.

Oploadet Kl. 14:38 af Kim Møller — Direkte link41 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/51620/trackback

41 Comments »

 1. Den fri abort er en national katastrofe!

  No more, no less.

  Jeg har aldrig forstået hvordan det nogensinde kan blive nogens “ret”, at slå et andet menneske ihjel. Og så endda deres egne børn.

  Og husk politikerne lukker den demografiske afgrund med masseindvandring.

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 25. september 2013 @ 15:36

 2. Ej heller religiøs. Faktisk synes jeg, det er sørgeligt, at det eneste danskere kan finde på, i modstand mod den invasive totalitære religion, er at gå 60 år tilbage i tiden.

  Sørgeligt, vi havde fundet en perfekt balance mellem det kirkelige og det verdslige.

  Men flot ser det ud. Halvmåner ville næppe være blevet dømt ulovlige

  Kommentar by tavsen — 25. september 2013 @ 15:41

 3. Hvis korsene ikke var malet hvide kunne de i det mindste have gjort gavn som brændsel i min brændeovn. På den måde synes jeg det er lidt
  spild af rescourser.

  Jeg har ikke noget mod den fredelige happening, jeg er mere bekymret for dem der har væltet korsene. I USA er holdningerne også trukket skarp op mellem tilhænger og modstandere af fri abort.

  Kommentar by k.m. — 25. september 2013 @ 16:00

 4. Kønt er det ikke, men havde de nu kaldt det for kunst, havde det sikkert været i orden.

  Kommentar by mb — 25. september 2013 @ 16:28

 5. Jordens befolkning er hastigt voksende – det tog os hele 200.000 år at blive 3 mia. på planeten, men kun 40 år at fordoble det antal til 6 mia…. hvor skal det ende? Hvordan skal det ende?

  Jorden har mere brug for “familieplanlægning”, prævention og aborter end vi har for U-landshjælp, vindmøller og økologi!
  OG DETTE ER I HØJ GRAD TABU !

  Overbefolkningen er roden til konflikter, krige, hungersnød og ressource-knaphed, udryddelse af dyr og plantearter og den globale opvarmning !!

  Eksempelvis i Egypten var det helt basalt at landet ikke kan brødføde 80 mio. mennesker på at beboelig areal, som ikke er meget større end Danmark.

  Jeg har den holdning, at de 16 mia. (seksten milliarder kroner !) som vi giver i nyttesløs U-landsbistand, i stedet skulle bruges til at begrænse befokningstilvæksten i modtagerlandene.
  En somalisk befolkning som ikke kan brødføde sig selv, får dansk Ulandshjælp i form af mad og medicin, så næste generation bliver dobbelt så stor ! Det er jo ikke en hjælp for befolkningen…

  Befolkningstætheden i Danmark er næsten på højde med Kinas – 5,4 mio mennesker i dette lille land er OGSÅ for meget – hver en kvadratmeter i landet er opdyrket og tilbygget kulturlandskab.

  Det er fint nok at diskutere det etiske i at få fjernet levedygtige fostre, men “Retten til liv” er religiøse, dogmatiske fundamentalister, som jeg ikke kan debattere rationelt med.

  Kommentar by JC — 25. september 2013 @ 16:46

 6. Der er kun en ting og sige, og det er, korruptions mohammedanmark hamre derudaf for fuld skrue. Eneste redning for Danmark bliver en falkeøje.

  Kommentar by Fritz — 25. september 2013 @ 16:49

 7. Jeg hørte diskussionen I P1 Debat igår mellem Iben Tranholm, teolog og Ulla Tornemand Larsen, næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund.

  Især afslutningen hvor Ulla Tornemand Larsen gav dæmoniseringen af abortmodstandere I almindelighed og Iben Tranholm I særdeleshed fuld skrue uden mulighed for replik for Iben Tranholm fuld skrue, var et klassisk DR propaganda-trick.

  Jeg synes marken med hvide kors er en flot made at argumentere på som mange af venstrefløjens skallesmækkende mimoser kunne lære af og pro-life bevægelsen er i høj grad relevant al den stund de fleste af vore problemer idag kan henføres til det lave fødselstal, der har bragt det danske befolkningstal i kraftig tilbagegang pga den fri abort, P-pillen, kvindernes og “frigørelse”.

  Det faldende fødselstal og befolkningstal er hovedårsagen til indvandringen af det enorme muslimske befolkningsoverskud.

  PS. Jeg har selv en del af ansvaret for flere af de hvide kors der er på marken. Jeg mener blot at eftertanke efter vi har set konsekvenserne af ‘frigørelsen’ er særdeles velbegrundet. Den gode intention og det gode ideal fører nogengange til det modsatte resultat. Det lærer vi nu på den hårde måde?

  Kommentar by A-mad — 25. september 2013 @ 17:13

 8. Jeg mener fri abort er kommet for at blive.
  Det må være den enkelte familie eller kvinde der træffer et valg, ikke foreningen Retten Til Liv.

  Kommentar by k.m. — 25. september 2013 @ 17:22

 9. Det må da absolut være kvindens valg med abort. Det er hendes krop, det går ud over.
  Hvad med nakke scanningen. Om barnet fejler noget. Eller er deformt, sygt osv. Skal kvinden så sætte sit liv på spil?
  Hvad med voldtægt?
  Grænsen kunne måske sættes ned. Det er lige før at abort grænsen går ved de for tidligt fødte, der overlever.
  Men pga. forkert køn på fostret. Det ikke lige passer ind i karrieren. Man er blevet uvenner siden. Det var et side/lørdags knald. Pigen er for ung. For hurtigt efter den første fødte.
  Der skal mange overvejelser til.

  Kommentar by jensen — 25. september 2013 @ 17:41

 10. Da fosteret beviseligt er en selvstændig arvemasse, gælder flg. udsagn ikke længere: “De hvide kors er en hån mod kvinders ret til at bestemme over egen krop.”

  Nu bør det med videnskaben i ryggen hedde: “De hvide kors repræsenterer fosterets ret til at bestemme over egen krop.”
  Godt med fokus på den velfærdsstatslige ‘Treenighed’: Rød politiker, hærværksfolk og den offentlige administration.

  Delvis eller fornuftbaseret afskaffelse af fri abort vil kunne give balance mellem fødsler og dødsfald og øge andelen af etnisk danske børn. Og kunne fjerne visse politikeres argument for at importere (i virkeligheden uegnet) arbejdskraft fra MENA-landene.

  Kommentar by traveler — 25. september 2013 @ 17:42

 11. …og det vil sige: Enig med A-mad

  Kommentar by traveler — 25. september 2013 @ 17:45

 12. Det interessante er jo egentligt hvordan venstrefløjen har gjort store dele af deres politik til et tabu-område der ikke mere kan debatteres. Jo mere det går i den retning, jo sværere bliver det overhovedet at formulere et alternativ.

  Det lykkedes muligvis at ændre ‘dogmet om økonomisk lighed’, men det har taget 30 år, og det er reelt kun sket fordi landet i processen er kørt i sænk, og det ikke engang ud fra et alment ansvarlig-venstreorienteret vinkel mere giver mening.

  Når det engang bliver legitimt at debattere demografiske ændringer i relation til indvandringen, er problemet så fremskredent, at ansvarlige politikere må søge et uspiseligt kompromis med i Danmark bosiddende ikke-danskere, eller et endnu ringere alternativ.

  Kommentar by Kim Møller — 25. september 2013 @ 18:25

 13. Af hensyn til slægtsforskere, som også medtager dødfødte og ufødte børn, så har disse 16.000 kors den mangel at der mangler personoplysninger på korsene.

  Den såkaldt frie abort er i det mindste tidsbegrænset til omkring fosterets 3 måneders fødselsdag, så de umælende individer er ikke i stand til at gøre meget modstand mod at blive slået ihjel. Jødedommen opfatter det som om individet først opstår ved fødslen, mens kristendommen mener livet er helligt fra undfangelsen, så den danske lov er en mellemproportional mellem de i Vesten bestemmende religioner.

  I de oprindelige samfund blandt eskimoer eller buskmænd er tendensen ofte at moderen også kan skille sig af med spædbarnet i de første leveår uden at blive straffet. Høvdingen ved jo godt at moderens liv kan blive forpestet af at forsøge at opfostre en besværlig unge. Altså samme begrundelse som vores abortlovgivning.

  Kommentar by perhag — 25. september 2013 @ 19:13

 14. Dødsstraf for alle aldre. Ligestilling nu.

  Kommentar by laag — 25. september 2013 @ 20:00

 15. Jeg ved godt at der er mange problemer for en ung kvinde der er blevet uønsket gravid og har fuld forståelse for de forskellige aspekter og problemer forbundet med en uønsket graviditet.

  Men vi mennesker er skabt som mand og kvinde, og det er nu engang jorden vi er sat på til at opfylde den. Derfor er livet helligt og ukrænkeligt og ikke bare en ting man kan bortskaffe, og så er der også lige en åndelig side af sagen: Når vi som menneksker bevæger os væk fra det naturlige if. forplantning, så dukker de lavere falske billeder op bla. i form af at kvinden nu udelukkende ses som et objekt der er genstand for begær uden for rammerne i et ægteskab samt meget andet, og nu begynder vi for alvor at se konsekvenserne: Der bliver færre danskere, hele bydele er nu stort set beboet af indvandrere og alle sunde moralske værdier og principper bliver nu i hast afskaffet. Det er desuden berettet at mange unge er begyndt at skære i sig selv.

  Det der er sket overordnet, er at Danmark og det meste af vesten har vendt sig fra at dyrke vores oprindelige Gud og har nu vendt os mod afguden Baal og dens feminine modstykke Astarte som også kaldtes himmeldronningen.

  Baal var topguden i det gamle babyloniske gudehierarki mm. og blev ofte symboliseret i form af en opgående måne og en stjerne. Ofte var der sex-orgier if. dyrkelse af afguden.

  Hvilket symbol er det der dukker mere og mere op i vesten?

  http://www.discerningthetimesonline.net/OriginofCrescentandStar.html

  Når Baal dukker så kommer afguden Molok også, og man ofrede småbørn til denne afgud:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Moloch

  Hvorfor er der ingen statistikker på befolkningstilvækst og impact af aborter if. bestandsudvikling? Vi er så gode til at beregne – bare ikke på dette her område. Når diskussionen en sjælden gang dukker op, så har virkelighedsfjerne og studentikose “forskere” m. fl. (nutidens Baalsprofeter) travlt med at mudre billedet til og bortforklare det logiske og elementære for at fjerne fokus fra realiteterne og virkeligheden.

  Kommentar by Lars — 25. september 2013 @ 20:21

 16. Tankevækkende indlæg, Lars (#15), tak for det.

  Kommentar by Martin Kasler — 25. september 2013 @ 21:24

 17. Det er jo paradoksalt, at nogle fra venstrefløjen mener, at træer, isbjørne og hvaler kan have en sjæl, mens fostre ikke har.

  Kommentar by Hodja — 25. september 2013 @ 21:31

 18. Det skal lige nævnes, at vi for ikke så lang tid siden havde en sag i pressen, hvor Danske læger ikke ville oplyse barnets køn til vordende muslimske forældre af frygt for at abort ville blive konsekvensen, hvis det var en pige.

  Bemærk den dobbelltvendte racisme. Muslimerne umyndiggøres for at de kan få flere børn, imens Danskere bare skal udryddes. Sådan synes lægernes holdning at være!

  Kommentar by Sigwar — 25. september 2013 @ 21:39

 19. Lad da for helvede markejeren passe sig selv og hans mark i fred. Og de der trænger ind på hans jord og ødelægger noget, bør helt naturligt blive slæbt for retten og udrede erstatning.
  Derudover har JC en interessant kommentar.

  Kommentar by Nielsen — 25. september 2013 @ 21:47

 20. Retten til abort er ikke enkelt.

  Lidt skal vi dog slå fast:

  Abort er at slå ihjel. Det er ikke til diskussion.

  Det, der diskuteres er, om det er et menneske, der slås ihjel.

  Hvis der ikke var lovlig abort, ville der være forskellige lyssky måder at få foretaget abort.

  Der er alternativer til at få abort. Et af disse er bortadoption. De fleste, der ønsker at adoptere får børn fra Indien eller Afrika. Der ville helt sikkert ikke mangle forældre til danskfødte børn.

  Det er en legitim politisk holdning at ønske en mere stram abortpolitik. Det er i denne sag af mindre betydning, om man begrunder det med menneskerettigheder, eller et (andet) religiøst argument.

  Samlet set er der mulighed for at gøre noget for at få et lavere antal aborter end i dag.

  MEN det er stadig ikke let. At afvise en debat gør det ikke lettere.

  Kommentar by Ole S. — 25. september 2013 @ 23:01

 21. Overordnet så er der for få synlige kors i Danmark, så 16.000 kors på en enkelt mark kunne være begyndelsen til noget større, Danmark er et land der bekender sig til kristendommen og det bør Danskerne reklamere noget mere for, det kunne moske få en muslim eller to til at overveje om bosættelse i Danmark er i strid med deres overtro.

  Kommentar by emmagad — 26. september 2013 @ 00:57

 22. Børn af en Muslim bør føre automatisk til abort.
  Børn af voldtægt bør føre automatisk til abort.
  Børn af indavl bør føre automatisk til abort.
  Børn af Tvungne, arangerede og fup ægteskaber bør bør føre automatisk til abort.
  Alt andet er svineri.

  Kommentar by Tulle — 26. september 2013 @ 02:45

 23. Iben Tranholm: “Videnskabelige undersøgelser viser imidlertid en anden virkelighed. I selve befrugtningsøjeblikket dannes hele dna-materialet, dvs. den selvstændige arvemasse, som skal til for at udvikle et unikt menneske. Reelt set betyder det, at der er tale om et selvstændigt individ fra begyndelsen.”

  Nonsens. Det videnskabelige faktum er for det første, at enæggede tvillinger har identisk arvemasse (om genomet er unikt er altså helt irrelevant), og for det andet, at HVER ENESTE CELLE i menneskets krop indeholder SELVSTÆNDIGT ARVEMASSE (det fulde genom), hvilket jo ikke nødvendigvis indebærer at der findes selvstændig tankegang i arvemassen Iben Tranholm.

  Ifølge Iben Tranholm’s definition kan KIM MØLLER være den helt store dræber.

  Hr. Møller har formentlig kløet sig i røven af kedsomhed mens han pligtskyldigt kommenterede på hystadens idioti, hvormed omtrent 16.000 røvhudceller dryssede af, altså ca. 16.000 selvstændige arvemasser.

  At man hylder disse selvstændige arvemasser ved at plante et kors er selvfølgelig ikke propaganda. Men 16.000 kors i røven?! Det er næsten alt for meget. Stakkels kim. :-)

  Kommentar by Jesper Hansen — 26. september 2013 @ 03:49

 24. Jesper Hansen forsøger muligvis at være morsom. Men morsomhed kræver generelt, at man forstår emnet, som folk debatterer. Hr. Hansen har tydeligvis ikke fattet en dyt.

  Når en ægcelle og en sædcelle smelter sammen i kvinden, er der tale om begyndelsen til et nyt levende væsen, og det er ikke længere en del af kvinden krop. Allerede på dette undfangelsestidspunkt dannes hele dna-materialet, dvs. den selvstændige arvemasse, osv. Problematikken er her, om man bare har ret til at fjerne det, som man har lyst til.

  Hr. Møllers hudceller er derimod en del af hans egen krop, som han kan gøre med, hvad han vil. Hvis han undlod at klø sig, ville der næppe vokse selvstændige individer ud. Hvilket betyder, at analogien mellem den befrugtede ægcelle og hudceller ikke holder. Eller Jesper Hansen tror måske, at hæmorider er forstadier til selvstændige individer.

  Hvorfor raver typer som Hr. Hansen altid rundt i dødsyge analogier, der ikke holder en meter.

  Kommentar by traveler — 26. september 2013 @ 05:10

 25. Hvad mener muslimerne om fri abort?

  Kommentar by Pelle Pik — 26. september 2013 @ 09:13

 26. Et liv er et liv.
  Man skulle måske begynde at sætte kors op for alle de danskere der er blevet myrdet af kulturberigerne. Samt navnene på samtlige politikere der har bistået disse indvandrere i deres forbrydelser.
  Stop indvandring nu. Start hjemsendelser omgående.

  Kommentar by Viking.DNF. — 26. september 2013 @ 09:32

 27. Når man i sin argumentation mod abort tager udgangspunkt i at det selvstændige individ dannes ved befrugtningen, må man nødvendigvis også være modstander af p-pillen og spiralen. Ingen af disse præventionsmidler hindrer befrugtningen, de hindrer blot at det befrugtede æg kan tage mere permanent ophold i livmoderen og dermed udvikle sig til et levedygtigt spædbarn.

  Der sker reelt en abort, når et befrugtet æg ikke udvikler sig til et spædbarn, så med mindre de kun vil tillade pessar, kondom, femidom og sterilisation som præventionsmidler, falder deres argumentation sammen.

  Kommentar by Allan — 26. september 2013 @ 10:14

 28. >20 Ole S
  Ja, det er nemlig ikke let. Du har ret i at det ville være rart, at have færre aborter. Men den gravide kvinde, er nok den nærmeste til at tage en eventuel beslutning om abort. Du kan synes det er for let at få dennne abort foretaget. Men på den anden side ville et barn der blev født af en mor, der vælger aborten af bekvemmelighedsgrunde, nok ikke få en særlig ønskværdig opvækst. Man må håbe initiativet i Hedensted får danske unge gravide kvinder, der går med tanker om abort, til at tænke en ekstra gang. I alle situationer, tror jeg det er en meget svær beslutning at tage, for en kvinde der er blevet uønsket gravid.

  Kommentar by Nielsen — 26. september 2013 @ 11:14

 29. >24 Pelle Pik
  Hvad mener muslimerne om at forlade Danmark?
  Stil spørgsmålet på et af skadedyrenes fora. Alternativt acts17apologetics, thereligionofpeace eller politicalislam.
  I og med skadedyrene ofte har to forskellige forklaringer, alt efter om de svarer en kuffar eller en muslim; kan du nok alligevel ikke bruge svaret til en skid. Lidt i tråd med at du ikke kan bruge det de siger og især gør til noget.

  Kommentar by Nielsen — 26. september 2013 @ 11:28

 30. Der bliver født alt, alt for mange uønskede børn. Så vi skal have flere aborter = mindre omsorgssvigt

  Kommentar by tavsen — 26. september 2013 @ 17:16

 31. Et paradoks (dvs venstrefløjens mangel på anstændighed og moral) her er jo, at det er tilladt for barneløse at købe negerbørn til, at tilfredsstille deres yngelplejebehov. Hvilket skam både er set og dokumenteret af selveste DDR.

  Kommentar by Hans Und — 27. september 2013 @ 14:12

 32. Når man tænker på hvordan det kan provokere hvis en pattegris er blevet lagt ihel.

  Kommentar by jens — 27. september 2013 @ 18:17

 33. “Som ikke-religiøs har jeg ikke skarpe holdninger til emnet, men for mig at se er der ingen tvivl om, at hvis fri abort ikke understøttede en venstreorienteret dagsorden, så ville samfundsforskere udforske problemerne ved det de så ville kalde statssanktioneret mord”

  Hvad er der specielt venstreorienteret ved fri abort ?

  Er det ikke nærmere en liberalistisk dagsorden ?

  Hvad er der specielt venstreorienteret ved fri abort ?

  Ja ja
  sådan er der så meget og da du åbenbart havde en af dine lysere øjeblikke indragede du ikke selv muslimer men som altid om så du havde et inslag om farven på candyfloss skadelige virkning på tandemalje ville vi med statsgaranti i tråden få en vinkling der koblede det til –
  Her får i så 3 valgfri muligheder.
  Kom glad ???

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 28. september 2013 @ 05:39

 34. #5.JC:

  Som talt af mit hjerte. Ingen vil røre spørgsmålet om overbefolkning med en ildtang.

  Kommentar by Bente — 28. september 2013 @ 18:27

 35. “Som ikke-religiøs har jeg ikke skarpe holdninger til emnet”

  Hvorfor skal man være religiøs, for at have en skarp holdning til emnet? Det lyder som om du er faldet for pro-abort fløjens gamle stråmands argument. Man kan naturligvis have en generel debat om, hvorvidt man kan forsvare eksistensen af objektiv moral, uden at have noget religiøst at forsvare denne objektive moral ud fra. Det er imidlertid en større diskussion, der rækker langt ud over selve spørgsmålet om abort. Hvad angår emnet, så er det ikke i orden at slå raske ufødte børn ihjel. Naturligvis bør vi tilstræbe at individet kan kontrollere sin egen krop, men den individuelle frihed stopper naturligt der, hvor ens handlinger krænker andres ret til liv og frihed. Det er sørgeligt, at vi med disse drab er sunket så dybt ned i barbari.

  Kommentar by Zipdubswe — 28. september 2013 @ 22:06

 36. @27: “Når man i sin argumentation mod abort tager udgangspunkt i at det selvstændige individ dannes ved befrugtningen, må man nødvendigvis også være modstander af p-pillen og spiralen. Ingen af disse præventionsmidler hindrer befrugtningen, de hindrer blot at det befrugtede æg kan tage mere permanent ophold i livmoderen og dermed udvikle sig til et levedygtigt spædbarn.”

  Din påstand er faktuelt forkert, hvad angår p-piller.

  Charlotte Wilken-Jensen, overlæge, speciallæge i gynækologi og obstetrik: “…Når man bruger et p-pille præparat sættes ens eget hormonsystem på pause, og man producerer i den periode ikke hormonerne selv, men får dem tilført udefra. Det betyder, at ægløsningerne stopper, og graviditet derfor ikke kan opstå.”

  http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/p-piller.htm

  Brug af spiral er derimod moralsk angribelig. Langt de fleste bruger dog hormonspiraler som fx Mirena og i disse tilfælde vil der oftest heller ikke være et problem:

  “The levonorgestrel released from Mirena prevents pregnancy by increasing the thickness of the natural mucus at the neck of the womb. This makes it more difficult for sperm to cross from the vagina into the womb. By preventing sperm entering the womb, successful fertilisation of an egg is less likely.

  Levonorgestrel also prevents the womb lining (endometrium) from thickening each month in preparation to receive a fertilised egg. This stops any eggs that are fertilised from successfully implanting onto the wall of the womb, and prevents pregnancy in another way. Levonorgestrel may also prevent the release of an egg from the ovary (ovulation), but this does not necessarily occur in all women who use the IUS.”

  http://www.netdoctor.co.uk/sex-and-relationships/medicines/mirena.html

  Kommentar by Zipdubswe — 28. september 2013 @ 22:31

 37. Sovjetunionen var det første land der lovliggjorde abort.

  Kommentar by jens — 29. september 2013 @ 00:03

 38. Når I vil diskutere fri abort, så er min sammenligning med de middelalderlige Islamister jo ikke helt galt. Den brune fløj hører ikke hjemme i Danmark.

  Og så er der endda enkelte der blot vil beholde abort for at udøve etnisk udrensning allerede på fosterstadie. Sikken en sympatisk flok. Sikke et netværk du har dig her. :)

  Det er rart at Gyldent Daggrys frontfører i dag blev taget under kyndig behandling af de rette myndigheder. Lad os håbe, de får ryddet ordentligt op. :)

  Kommentar by Venstrefløjen — 29. september 2013 @ 01:17

 39. “Når I vil diskutere fri abort, så er min sammenligning med de middelalderlige Islamister jo ikke helt galt. Den brune fløj hører ikke hjemme i Danmark.”

  Først skulle man blot være religiøs for at være mod abort, nu skal man enten være islamist eller nazist… Har i der går ind for drab på ufødte børn, andre argumenter end de gamle, trætte ad hominem argumenter? Jeg tror det egentlig ikke, for det eneste andet jeg har hørt er noget med at det er åh-så-progressivt at vælge abort, frem for en anstændig løsning som fx adoption. Der er absolut ingen problemer med at få yderst kvalificerede adoptivforældre, til et spædbarn her i landet. Tværtimod er der en lang, lang kø af barnløse par. Dermed er der heller ikke den mindste undskyldning, for at dræbe sit ellers raske, ufødte barn.

  Kommentar by Zipdubswe — 29. september 2013 @ 09:11

 40. http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2013/10/01/075804.htm dd.
  Danske kvinder har bundrekord i aborter

  Danske kvinder har en af de laveste abortrater i verden. Vi er gode til at bruge prævention, siger forsker.

  Kommentar by tavsen — 1. oktober 2013 @ 16:51

 41. “Zipdubswe 09:11
  Hvorfor tror du nogen “går ind for” drab. Altså synes drab er godt, blandt læserne af- eller kommentatorerne på Uriasposten?
  Kan man begå drab på et ufødt barn???
  Når barnet ikke er født, kan det heller ikke dræbes.
  Hvis du taler om en krimiinel handling, og det gør du jo; kan det betegnes som et overgreb/voldshandling mod den gravide kvinde.
  I og med hun selv beder om “drabet”, er det svært at få øje på den kriminelle handling.
  Hvis du selv Zipdubswe var kvinde, hvilket jeg ikke tror du er, ville du nok anskue sagen fra en kvindes synspunkt.
  Hvordan ville du have det med at kvinder starter en offentlig debat om hvordan prostatakræft skal behandles?
  Jeg sammenligner her ikke graviditet og sygdom. Blot maskuline og feminine livsstadier. Moralister, har det med at moralisere over andres adfærd, i stedet for deres egen.

  Kommentar by Nielsen — 2. oktober 2013 @ 23:32

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper