8. november 2007

Gallup-måling: VKO mest foretrukne bogstavkombination

En Gallup-måling for TV2 viste tirsdag, at den af befolkningen foretrukne bogstavkombination var VKO (22 pct). Børsen headlinede med: V-K-O-Y eller hvad med S-R-SF-EL (11 & 17 pct.).

Oploadet Kl. 12:24 af Kim Møller — Direkte link2 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5167/trackback

2 Comments »

 1. Problemet er jo, at det ikke nødvendigvis bliver som flertallet vil have det. Selvom en majoritet ønsker KVO, kan det sagtens ende med, at et lille bitte parti som Y får lige præcis de stemmer der er afgørende.
  Det mest demokratiske ville faktisk være et AVO, hvilket ikke er fuldstændig ude i hampen, men nok desværre alligevel ikke sandsynligt.

  Kommentar by Holme — 8. november 2007 @ 13:02

 2. Hmm, det er en lidt sær undersøgelse. For det første er den helt låst fast i de sidste års parlamentariske situation hvor ét og kun ét flertal eksisterer. Det er ret unikt.
  Det optimale for en supporter af de store partier (f.eks. V/K eller S) må være flere alternative flertal, f.eks. VKRY til den ene side og VKO til den anden. Da der kommer større udbud af stemmer til regeringens politik, falder prisen og ingen uden fra regeringen har vetoret. F.eks. kunne VK føre udlændingepolitik med O og skattepolitik med RY, uden at de hverisær kan blokere for det andet.
  En anden ting der undrer mig er at der ikke er flere bogstavkombinationer i spil. F.eks. er der ingen VK-kombinationer uden O, og da mange VK vælger har udtrykt ønske om en regering uden O, men dog hellere VKO end SR, forestiller jeg mig at VKO og VKOY er kunstigt stor i den måling.

  Kommentar by Martin — 8. november 2007 @ 14:02

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper