8. november 2007

Myte aflivet: Fogh introducerede blokpolitikken

Fra TV2 Online – Nyrup førte blokpolitik som Fogh.

“En omfattende optælling fra Ritzau Research af afstemninger i folketingssalen under Fogh indtil juni i år viser, at 18,6 procent er vedtaget alene med regeringen og Dansk Folkeparti (VKO).

Til sammenligning blev mellem 19,9 og 20,7 procent af afstemningerne under Nyrup-regeringerne i 1992-98 gennem­ført med De Radikale og venstrefløjen.

Det afkræfter ifølge flere valgeksperter, at der er ført mere blokpolitik under Fogh.

“Med de tal er det meget svært at finde belæg for, at der er kommet mere blokpolitik under Fogh end under Nyrup,” siger Peter Mortensen, adjunkt ved institut for statskundskab på Aarhus Universitet.”

 • 1/4-06 DR Online – Danskerne er trætte af blokpolitik.
 • Oploadet Kl. 16:41 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer
  Arkiveret under:

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5171/trackback

  8 Comments »

  1. Når man nu så gerne vil være Kalif istedet for Kaliffen, men ikke magter det politisk, så er der kun en vej tlbage: at mistænkeliggøre Kaliffen.

   Kaliffen har nogle demokratisk valgte partnere, som han samarbejder med.
   Modstanderne har nogle sammenspiste partnere, der hver især gerne vil være Kalif istedet for kKaliffen. Disse beskylder Kaliffen med partnere for at føre blokpolitik, og samtidig opretter modstanderne en blok for at føre en blokpolitik mod Kaliffens blokpolitik.

   Kommer nu modstanderne til magten, vil disse straks danne en blok for at holde Kaliffens blok udenfor magten. Kaliffen må da nøjes med fodnoter, nedfældet på en notesblok, mens den nye Kalif bestemmer over Rigets Skriveblok.

   Så selvom Uriasposten fører blogpolitik er det ikke en politisk blok, hvorimod Overharemsforstanderinde Ritt B. påstår hun fører politik med en boligblok.

   Enhedslistens Johanne Et-eller-andet har tilstået at hun fører Huggeblokpolitik.

   Hvad kan man lære af dette?

   At uanset hvem der er eller bliver Kalif, vil der blive ført blokpolitik, og det er ikke altid ej blok til lyst.

   Kommentar by Dansk Realist — 8. november 2007 @ 18:03

  2. Okay,det tog altså kun fine forskere og adjunkter en 8-9 år at
   finde ud af at katastrofen Nyrup førte blokpolitik med venstrefløjen!.
   Er disse orakler mon præstationslønnede?
   Normale mennesker kunne føle Nyrups politik på kroppen og især i
   tegnebogen efter ganske få uger. Den blev lettet for nogle seriøse beløb,da overbuddene fra valgkampen skulle finansieres.
   Var det ikke grønne afgifter de kaldte det,for en nemheds skyld.?
   Hvordan mon de vil finansiere denne gang
   Forslag modtages..

   Kommentar by Henrik -patriot — 8. november 2007 @ 19:32

  3. øhm..nej det viser at der er flere love der kommer fra EU. Tænk finansloven kim, det er den der tæller. SR lavede fx en med de konservative…det ser vi ikke med VOK

   Kommentar by Allan — 8. november 2007 @ 21:00

  4. Allan, for søren, lær nu at læse indenad!

   Kim konkluderer jo ikke noget – han lader artiklen tale for sig selv. Og hvad angår overskriften, må den anses for at være rimelig ud fra TV2’s.

   Siden du åbenbart ved noget, vi andre ikke gør, kan du så forklare mig, hvorfor love, der ikke er vedtaget i det danske folketing, har en indflydelse på, hvordan love er blevet vedtaget i det danske folketing? Tallene viser jo klart, at Fogh IKKE indførte blokpolitiken.

   (Og gør mig nu den tjeneste, hvis du ellers svarer, at holde dig fra en tumpet one liner…)

   Kommentar by Obecalp — 8. november 2007 @ 21:33

  5. Sådanne opgørelser giver ingen mening. Blokpolitik kan ikke defineres objektivt. Og slet ikke på den måde. En afstemning i folketingssalen kan jo være om alt fra finansloven til et eller andet tåbeligt EU-regulativ.

   Kommentar by Nikolaj — 8. november 2007 @ 23:25

  6. -> #3 Allan

   Det er fuldstændig korrekt at SR regeringen et år lavede finanslov med de Konservative, hvor man bl.a. forkortede dagpenge-perioden og afskaffede formue-beskatningen. Så egentligt lidt skægt du som venstrefløjser er så begejstret for netop den finanslov.

   Men skulle vi ikke også prøve at lave en motiv-analyse. Når Jelved og Lykketoft var parat til at give Hans Engell og de Konservative disse indrømmelser skyldtes det, at de ønskede at slå en kile ind mellem Venstre og de Konservative. Og det lykkedes da også. Uffe Elleman og Venstre blev rasende, og de to partier rød i totterne på hinanden i et offentligt skænderi.

   Derfor Allan, når SR-regeringen lavede finanslovsforlig med de Konservative var det ikke et udtryk for at SR ønskede brede forlig af hensyn til det ’samarbejdene folkestyre, men udelukkende af taktiske grunde.

   Kommentar by JensH — 8. november 2007 @ 23:27

  7. Ahahahahah

   Så Allan mener at EU’s lovgivende kompetence har “reddet” VKO ud af blokpolitik-statistikkerne ?

   Ved du hvad, lille Allan, dén kræver sgu nok dokumentation fra din side, tror du ikke ?

   Kommentar by DaLi — 9. november 2007 @ 17:16

  8. […] Danske i nogen, men dog langt mindre  grad. (Overflødigt at tilføje, at de har købt myten om den danske blokpolitik ubeset, det blir ´ den ikke rigtigere […]

   Pingback by Snaphanen » I Sverige er der ingen udlændinge — 10. november 2007 @ 12:34

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper