29. september 2013

16-årig (jødisk mor, muslimsk far): “… mobbet, chikaneret og overfaldet, fordi han har jødisk baggrund”

Jødisk samfund i Danmark svinder ind, skriver Jyllands-Posten i dag, og fortæller at Mosaisk Trossamfund har mistet hvert fjerde medlem de seneste 15 år. Formand Finn Schwarz mener, at medlemmerne forsvinder fordi de “oplever chikane og trusler, og at de føler sig utrygge i Danmark og simpelthen forlader landet”.

Brian Arly Jacobsen fra ‘Institut for Tværkulturelle og Regionale studier’ (KU) fortæller først, at man (skam) ‘må tage det for pålydende’, hvorefter han forklarer at der kan være mange grunde til lave medlemstal i Mosaisk Trossamfund og jødisk udvandring. Berlingske lader Cecilie Banke fra ‘Dansk Institut for Internationale Studier’ kommentere samme historie, og hun relativerer efter samme formel. Det kan efter hendes mening også spille ind, at “bevidstheden om den jødiske identitet og følsomheden over for antisemitiske ytringer er blevet større blandt danske jøder”.

Jyllands-Posten fortæller samtidig, at Mosaisk Trossamfund har registreret 17 antijødiske hændelser i første halvår af 2013. Fra et supplerende interview med Moran Jacob, der tidligere på året var emne for en post her på siden»Det vigtige for mig er, at jeg ikke lader mig skræmme til at tie«.

“»Fucking jødesvin – din jødehund.« Sådan lød nogle af de ukvemsord, som Moran Jacob blev angrebet med på Facebook i marts i år. Det var ikke ukendt for ham at blive udsat for antisemitisme. For den dengang 16-årige dreng, der har en jødisk mor fra Israel og en muslimsk far, har mange gange gennem sin barndom oplevet sig mobbet, chikaneret og overfaldet, fordi han har jødisk baggrund.

I januar besluttede Moran Jacob at stå offentligt frem og fortælle om sine oplevelser ved en høring om antisemitisme på Københavns Rådhus. … Mange af de fremmødte ved høringen roste Moran Jacob for hans mod. Men åbenheden har efterfølgende ført til mere chikane, fortæller han i dag.

Cirka en måned efter høringen passerede to mellemøstligt udseende mænd ham på gaden. Den ene sagde »det er ham der«, hvorefter den anden råbte »jødesvin«, fortæller Moran Jacob, som kort tid efter blev angrebet af to brugere på Facebook. Den ene skrev bl.a.: »Fucking jødesvin, Nazisst svin! Fucking klamme luder! Gå og knep dig selv og skyd dig selv din jøde hund«. …

»For et par uger siden blev jeg passet op af et par arabiske unge på Strøget i København, da jeg var ude for at samle ind til en ngo. De ville hive mig med og var meget insisterende, men de to, jeg samlede ind sammen med, fik det heldigvis stoppet,« siger den nu 17-årige gymnasieelev, som næsten hele sit liv har boet på Nørrebro.

I august flyttede han dog til Hellerup. »For her føler jeg mig mere tryg,« siger Moran Jacob og fortæller, at han gennem sin skoletid oplevede chikane og overfald, både på en muslimsk friskole og en folkeskole.

Hans mor blev af flere skoleledere rådet til at flytte ham til en skole uden for bydelen…”

Oploadet Kl. 12:15 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/51728/trackback

10 Comments »

 1. Sært at den dreng bliver chikaneret af muslimer, der jo netop har fået det, som de vil have det i hans tilfælde. Han har jo en jødisk mor og en muslimsk far, så muslimske mænds monopol på at tage kvinder udenfor klanen er håndhævet. Han er et omvandrende bevis på deres seksuelle overherredømme.

  Kommentar by JensF — 29. september 2013 @ 12:48

 2. I august flyttede han dog til Hellerup. ” For her føler jeg mig mere tryg “, hmmm har nogen prøvet at rejse fra Hellerup station så har de nok oplevet at det minder i grim grad af Nørrebronx.
  Halløj du ! Multikulturen har flyttet sig nordpå.
  Forbyd Islam i Danmark

  Kommentar by Viking.DNF. — 29. september 2013 @ 12:55

 3. Fra jp.dk:

  Talsmand for Muslimernes Fællesråd, Mustafa Gezen, tager afstand fra chikane, uanset om det rammer jøder, kristne eller muslimer.

  “Islam legitimerer på ingen måde en fjendtlig indstilling til mennesker af en anden religiøs overbevisning, og jeg har ikke mødt den slags holdninger eller ytringer i de kredse, jeg færdes I.”

  http://www.jyllands-posten.dk/protected/premium/indland/ECE6021170/joedisk-samfund-i-danmark-svinder-ind/

  De snedige journalister kunne have spurgt, hvordan kan man være talsmand for Muslimernes Fællesråd uden at have læst Koranen og uden at færdes i muslimske kredse?

  Men de snedige journalister ved formentlig ingenting om Koranen og muslimske kredse, og bemærkede derfor heller ikke den temmelig grovkornede taqiya, de her fik lige op i ansigtet.

  Kommentar by monse — 29. september 2013 @ 13:35

 4. Jeg tror de fleste faste kommentatorer ved hvor jeg står ift. Israel og det jødiske folk… Så der er ikke den store grund til, at gøre et stort nummer ud af det.

  “I august flyttede han dog til Hellerup.

  »For her føler jeg mig mere tryg,« siger Moran Jacob og fortæller, at han gennem sin skoletid oplevede chikane og overfald, både på en muslimsk friskole og en folkeskole.”

  Hvor syg er man, hvis man sender sin jødiske søn (jødisk som følge af traditionen i jødedommen om, at man følger moderen og ikke faderen) på en muslimsk friskole? Det er for mig et helt ubegribeligt omsorgssvigt!

  “.. da jeg var ude for at samle ind til en ngo.”

  Jeg ville meget gerne vide hvilken “ngo” der var tale om… Det har væsentlig betydning for mit syn på den unge Moran Jacob, men ikke på at den muslimske chikane og forfølgelse af vores jødiske landsmænd, naboer og venner er stærkt uacceptabel. Præcis som det gælder for muslimernes chikane og forfølgelse af kristne danskere.

  Det er snart slut med, at vende den anden kind til – hvis vi fortsætter meget længere endnu, så får vi drejet vores eget hoved af.

  Kommentar by Polka Charlie — 29. september 2013 @ 13:45

 5. Uanset at der findes “gode” muslimer så er det bare et faktum at massive indvandring af muslimer, særligt til et samfund der har lært ikke at have, eller i hvert fald insistere på, egne værdier, vil skubbe dette samfund i en retning mod mere “muslimske værdier” inkl. hvem der er “venner” og “ikke-venner” ude i verden. Og der vil Danmarks to gamle og traditionelle venskaber med Israel og USA blive forsøgt afbrudt. Men igen, kernen, uanset at “alle kender en god muslim”, er at mange muslimer i samfundet VIL påvirke værdierne. Og det er helt legitimt at anse den påvirkning muslimer en masse star for, som stærkt uønskelig. Hvilket er hvad jeg selv mener.

  Kommentar by Morani ya Simba — 29. september 2013 @ 15:51

 6. Vi har i hundredvis af år ikke haft problemer med jødiske borgere, de har opført sig ordenligt og roligt, pludselig får vi inden for få år i tusindvis af muslimer hertil, og straks bryder helvede løs. Hvorfor lukker venstrefløjen øjnene for dette faktum, og (pga. Palæstina) holder hånden over en beviseligt samfundsødelæggende masseindvandring hvis kulturelle natur i sin substans er voldelig og undertrykkende? Ja, fascistisk rent ideologisk set jo. Det viser da med al tydelighed, man er noget nær landsforræder hvis man stemmer rødt.

  Kommentar by LarsB — 29. september 2013 @ 15:53

 7. En muslimsk pige må ikke gifte sig med en ikke-muslim.

  Omvendt må en muslimsk mand gerne tage en ikke-muslim som kone.
  Drengen vi hører om her må have et mærkeligt forhold til sin far,
  især når han bliver chikaneret på gaden af muslimske bøller.

  Kommentar by k.m. — 29. september 2013 @ 17:50

 8. Ingen har fred og tryghed, når islam flytter ind. Har nogen moské hørt og et fredeligt islamisk samfund?
  Islam er en krigsideologi og vil uddø, hvis der ingen er at bekrige.

  Forbyd islam. Udvis enhver, der bekender sig til muhammedanismen.

  Kommentar by Iznogut — 30. september 2013 @ 00:20

 9. Hurra for det multietniske samfund, hvor alle lever i fryd og gamme og hvor der er plads til alle!

  Kommentar by Robert R — 30. september 2013 @ 06:56

 10. Islams hus er krigens hus.

  Kommentar by NulTolerance — 30. september 2013 @ 17:33

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper