9. november 2007

Leonora Christine Skov: Arbejde giver sådan et ubehageligt afbræk i hverdagen

Kulturnyt på P1 har hver dag den seneste uge haft en kunstner og en politiker i studiet til en debat om kulturpolitikken. Igår var det socialdemokraten Mogens Jensen og forfatteren Leonora Christine Skov.

P1-vært: Hvad er det vigtigste der skal til for at forbedre kunstens vilkår, set fra hendes skribentvirksomhed?

Leonora Christine Skov: Det jeg godt kunne tænke mig at få kvalificeret, er hvordan man egentlig overlever som kunstner. Det er simpelthen et problem det her. Man står med et dagpengesystem som er så usmidig, at det faktisk er helt umuligt at få det til at hænge sammen. Altså jeg har jo selv stået i den situation – jeg har været på supplerende dagpenge – jeg blev tvunget til at søge alle mulige jobs – jeg skulle bruge en masse tid, som jeg faktisk kunne have brugt langt bedre på at skrive mine bøger, end på at søge alt muligt åndsvag og gå til alle mulige møder på at føle mig som en stor taber. Det var helt urimeligt, og jeg meldte mig ud af systemet, hvilket jeg også synes er grotesk, for ret beset så ville jeg gerne støtte dagpengesystemet, men jeg synes ikke jeg kunne være med i et system, der underminerede mit arbejde.

P1-vært: Men handler det ikke om at regeringen, den nuværende mener kunstnere skal bringes i en tilstand hvor de kan leve af sin kunst?

Leonora Christine Skov: Jov, helt klart, og det kan jeg jo godt, fordi jeg sidder og får stress, holder foredrag er her der og alle vegne ik’. Hvis ikke man har lyst til det som forfatter, og det kan jeg ærligt talt godt forstå hvis man ikke har lyst til, altså man er vel forfatter primært fordi man har lyst til at skrive, ikke fordi man kan stå og mene alt muligt andet. Hvis man ikke har den trang til at være ude, så er det altså rigtigt rigtigt svært – det er jo ikke fordi honorarene for en skriveopgave, eller fordi man får en million for at skrive en roman, man får typisk 20.000 kroner før skat, og det tager et år at skrive en bog ik’. Så der er virkeligt brug for helt konkrete løsninger for de her rigtig rigtig mange forfattere, for eksempel og andre kunstnere, skuespillere og alle mulige andre, som står der og er fanget i det her system – dagpengesystem.

– så kikkede jeg hende dybt i øjnene, og sagde de tre berømte ord… GET A JOB!

Oploadet Kl. 22:03 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5175/trackback

10 Comments »

 1. Kafka arbejdede i et forsikringsselskab, og han klarede da et nogenlunde habilt forfatterskab. Det er vanskeligt at føle medlidenhd med den slags vildfarne velfærdsjunkies som Leonora. Spær hende inde i et tårn ligesom hendes navnesøster og se, hvad der kommer ud af det – uden understøttelse.

  Kommentar by ThomasL — 9. november 2007 @ 22:20

 2. Man undres som div “kunstnere” regner dem selv som en slags overmennesker pøblen bare skal hylde samt huske at betale til !

  Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 9. november 2007 @ 22:24

 3. Jeg synes at staten skal betale Kim Møller for at blogge.

  Kommentar by Holme — 9. november 2007 @ 22:37

 4. Er det ikke gået op for hende, at hvis der ikke er nogen, der vil betale for hendes kunst, er det nok fordi, der ikke er nogen, der kan bruge den til noget. Hvis der ikke er nogen, der kan bruge hendes kunst til noget, hvorfor skulle de så ønske at betale tiende til hende, så hun kan producere mere af den kunst ingen vil have?

  ROFL

  Kommentar by Mackety (Islamofob) — 9. november 2007 @ 22:44

 5. Det er da pænt af hende, at hun gerne vil “støtte” dagpengesystemet….

  Kommentar by Nosferatu — 9. november 2007 @ 23:05

 6. Tolkien havde vist også et et krævende arbejde…

  Kommentar by Nikolaj — 9. november 2007 @ 23:21

 7. Og jeg tør ikke tænke på det makværk hun skyder ud fra sin pen. Hun skal vel også have kunstnerstøtte og på finansloven… og bleve en del af det gode, kulturradikale selskab med de rette holdninger, ligesom Flemming Jesen og Anne-Marie Helger…

  Iøvrigt var Erik Hoffer havnearbejder, og han havde vist ikek problemer med at producere nogle af de mest indsigtsfulde bøger om enneskelig natur som er skrevet i nyere tid.

  Kommentar by Peter Bjørn Perlsø — 9. november 2007 @ 23:34

 8. 5 > Ja, den morsomste del af citatet er den, hvor hun angiver at ville “støtte systemet” ved at fortsætte som nasseprinsesse.

  Kommentar by Crass Børsting — 10. november 2007 @ 14:11

 9. Citat fra udsendelsen:
  “Det var helt urimeligt, og jeg meldte mig ud af systemet, hvilket jeg også synes er grotesk, for ret beset så ville jeg gerne støtte dagpengesystemet”

  Jeg synes, det er en interessant betragtning, at hun mener, at hun støtter dagpengesystemet ved at være tilmeldt Jobcentret og modtage dagpenge.
  Den måde har jeg aldrig set på det før.
  Jeg har altid troet, at det var omvendt, men jeg er jo heller ikke kunstner.

  Og jeg synes, at det er dårlig journalistarbejde ikke at holde hende fast på sådan en udtalelse.

  Kommentar by hma — 10. november 2007 @ 14:17

 10. Grotesk at høre LCS sige den slags.

  Hun plejer ellers at være borgerligt indstillet, feministisk men borgerlig, i Weekendavisen.

  Oh well, både Radikale og NA mener jo begge at de er “borgerlige” partier *ruller med øjnene*

  Kommentar by DaLi — 10. november 2007 @ 17:11

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper