11. november 2007

Meningsmåling: 64,2 pct. af præsterne stemmer på oppositionen

Fra Kristeligt Dagblad via SnaphanenPræsterne foretrækker SF-regering.

“Sådan stemmer præsterne

SF 21,3 procent

Socialdemokraterne 17,8 procent

De Konservative 14,8 procent

Venstre 13,5 procent

De Radikale 12,8 procent

Kristendemokraterne 10,8 procent

Ny Alliance 5,0 procent

Dansk Folkeparti 2,5 procent

Enhedslisten 1,5 procent

Samlet får oppositionen 64,2 procent af stemmerne, mens VK-regeringen, DF og Ny Alliance får 35,8 procent af stemmerne blandt danske præster.

Kilde: Kristeligt Dagblad, internetbaseret meningsmåling foretaget i perioden 2.-8. november 2007. Baseret på 448 besvarelser ud af 1139 henvendelser, svarende til en svarprocent på 39,3 procent.”

Oploadet Kl. 10:47 af Kim Møller — Direkte link11 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5190/trackback

11 Comments »

 1. Skide i egen rede, det er blevet en udpræget beskæftigelse i Danmark.

  Præsterne er i den forbindelse ikke bedre en mange andre. Da Folkekirkens medlemmer er fordelt med en lille overvægt af borgerlige, så er det jo ikke så mærkeligt, at de har mister forbindelsen og taget i deres menigheder.

  SF er jo ikke specielt venligt stemt overfor Folkekirken. Hvis man infører SF´s politik om Folkekirken, vil der ikke være meget Folkekirke tilbage: http://www.sf.dk/index.php?article=3557 . Det er måske det præsterne vil.

  Kommentar by fhv grisehandler — 11. november 2007 @ 11:30

 2. Hvad siger SF-præster til at SF’er og muslim Kamal Q vil af med det kristne aftryk ved Folketingets åbningsceremoni?

  http://avisen.dk/kamal-qureshi-vil-have-aflyst-kirkebesoeg-011007.aspx

  Vil SF-præster af med kristendommens indflydelse på dansk kultur? Er SF-præster med til at afvikle kristendommen som landets hovedreligion? Hvad laver de ellers i et SF der har Kamal Q’s holdninger?

  Kommentar by Janne — 11. november 2007 @ 11:31

 3. Folkekirken skal privatiseres. Så melder jeg mig ind igen.

  De enkelte menigheder skal ansætte præsterne efter deres holdninger (ikke kun politisk, selv om dette selvfølgelig kan spille ind). Og aflønningen sker efter, hvad den enkelte menighed har råd til. Dovne og uduelige (eller ulideligt politiserende) præster bliver selvfølgelig fyret.

  Det uhyrligt opsvulmede lønnede personale, der hører til enhver lille sognekirke i dag, må afskaffes til fordel for frivillig indsats. Hvor en sådan ikke kan kaldes frem, må sognet lægges sammen med et nabosogn.

  De historiske kirker skal bevares, de fleste af de overflødige 1900-tals kirker kan omdannes til andre formål. Af pietetshensyn dog ikke til moskeer.

  Kommentar by Crass Børsting — 11. november 2007 @ 11:38

 4. OT:

  http://jp.dk/meninger/breve/article1164337.ece

  Så opdagede en SF’er også frugterne af multikulti..

  Kommentar by Lotte — 11. november 2007 @ 12:40

 5. Til 3.
  Helt enig, jeg forstår slet ikke, at DF støtter Folkekirkens særstilling. Folkekirken er jo i praksis kun en gratis platform for humanitærpopulisterne. Men alle de overflødige præster kunne så til gengæld opstille for SF, hvor de hører hjemme.
  Og når vi nu er i gang, kan vi også afskaffe det (danskerne er dumsmarte) kongehus. Margrethe er utvivlsomt en intelligent og kultiveret dronning, men prinserne er nogle forkælede selvbehagelige typer. Så lad os endeligt få privatiseret det hele.
  Skal man have Gud, konge og fædreland kræver det ligesom præster og et monarki, som repræsenterer landet og ikke en selvfed kulturelites mindste fællesnævner.

  Kommentar by Anonym — 11. november 2007 @ 13:38

 6. Jeg er glad for at jeg gav mig selv en god gave da jeg fyldte 18 i sin tid….nemlig en udmelding af Folkekirken!
  Fatter ikke – i en oplyst tid -, at der er nogle der er religiøse og tror på at gud(er) skabte universet/jorden..

  Mike

  Kommentar by Onion — 11. november 2007 @ 13:44

 7. ‘Sovjetforskeren Robert Conquest formulerede engang en lovmæssighed om, at alle frie institutioner i samfundet før eller siden vil blive venstreorienterede. Det gælder foreninger, organisationer og ikke mindst kirkesamfund. De vil altid gå ind for fred frem for krig, miljø frem for forurening, kærlighed frem for kulde og ikke mindst mere hjælp fra staten til ethvert godt formål uden tanke på, hvor pengene skal komme fra. Det ses sjældent, at en frivillig sammenslutning går ind for at mindske skatten.

  Hvis man går ind på den svenske kirkes hjemmeside og ser dens politiske udmeldinger, ligner de til forveksling den yderste venstrefløjs. Der er ikke det gode, som biskopper ikke mener, politikere bør gøre. Hvor pengene skal komme fra, angår ikke det moralske synspunkt. ja, det er nærmest umoralsk at stille spørgsmålet.

  Det samme gælder danske præster i julen, der fra enkeltsager præsenteret af medierne typisk forkynder følelsesgennemborende budskaber, som typisk vender sig mod VK-regeringen og især statsministeren.’
  Ovenstående skrevet af Henrik Gade Jensen 27.12.06.

  Kommentar by Jørgen O. — 11. november 2007 @ 14:02

 8. Ny Alliance – en underholdende, men dyr fornøjelse
  Af Michael Sandfort, cand. merc., Brønshøj

  Hvis Ny Alliance bliver tungen på vægtskålen efter valget, vil mange borgerlige vælgere få sig en overraskelse gennem de næste tre-fire år. Det skyldes, at vi sandsynligvis vil få et regeringsskifte, at Danmark vil opleve en væsentlig velstandsnedgang og at udenrigspolitikken vil blive ændret væsentligt.

  ***Sandsynligt regeringsskifte

  Lokket af søde toner om en afskaffelse af topskatten vil der være mange borgerlige vælgere, som stemmer på Ny Alliance. Det er imidlertid opskriften på en rød regering, for kun sammen med oppositionen kan Naser Khader og Jørgen Poulsen lukke asylcentrene, åbne for indvandring, øge ulandsbistanden og holde Dansk Folkeparti uden for indflydelse.

  Med en rød regering og dyr indvandring, vil udsigten til lavere marginalskat blive lige så lang som næserne på de borgerlige vælgere der gennem Ny Alliance utilsigtet stemmer Thorning til magten.

  ***Velstandsnedgang

  Erhvervsfolk og liberalister føler en forståelig frustration over den fortsat høj topskat, utilstrækkelig velfærdsreform og Foghs midtsøgende politik siden 2001. Men det er en misforståelse at tro, at det ikke betyder noget om vi har en borgerlig regering eller ej.

  En rød regering vil øge de offentlige udgifter endnu mere end VK, med risiko for overophedning af økonomien, hvilket vanskeliggør skattelettelser yderligere. Men det er et problem som en senere borgerlige regeringer vil kunne rette op på.

  Den økonomiske byrde ved en genåbning for indvandring fra ikke-vestlige lande, vil derimod ikke kunne rulles tilbage. På grund af en alt for tidlig pensionering af veluddannede raske danskere i aldersgruppen 60-65 år, stiger forsørgerbyrden alarmerende i de kommende år. Derfor er det sidste som Danmark har brug for, en samtidig stigning i omkostninger til netto-overførselsindkomster, offentlige serviceydelser og andre omkostninger relateret til øget indvandring.

  Skattetryk og det offentlige serviceniveau afhænger i sidste ende af hvor stor forsørgerbyrden er, og hvis omkostningerne ved den hidtidige indvandring er pejlemærke for den fremtidige, så er det i bogstavelig forstand, nogle dyre drenge som venstrefløjen vil invitere til Danmark til at stemme på sig.

  ***Nye Alliancer i udenrigspolitikken

  Hvis man undersøger hvad Naser Khader, Gitte Seeberg og Jørgen Poulsen har sagt og skrevet om USA og mellemøstkonflikten er der ikke noget at sige til at Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening betragter alle tre som venner af huset.

  Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening har således inviteret sine medlemmer til at høre om Khaders syn på Israel-Palæstina problemet (december 2003), foreningen linker til artikler om Seebergs observationsrejse i Israel i 2004, lige som der er adskillige links til Dansk Røde Kors, som beskriver konflikten gennem palæstinensiske briller.

  Desuden er formanden for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, Fathi El-Abed, og Khader så nære allierede, at sidstnævnte gjorde El-Abed til uofficiel talsmand for foreningen Demokratiske Muslimer. Det fremgik også af TV2-udsendelsen “Mig og Naser” (25/9-2007), at Khader og El-Abed i fællesskab svingede taktstokken hen over hovedet på Demokratiske Muslimers øvrige bestyrelsesmedlemmer.

  Udenrigsminister Per Stig Møller udtalte 5/11-2007, at Danmark vil få en mere USA- og Israel-kritisk udenrigspolitik, hvis Ny Alliance bliver tungen på vægtskålen efter valget. Det er nok en underdrivelse.

  ***Signalerne bliver stadig tydeligere

  Der er flere tegn på, at ovenstående nemt kan blive til virkelighed med Ny Alliance som tungen på vægtskålen.

  Ny Alliance går i følge partiprogrammet, ”ind for en folkeafstemning om den nye reformtraktat” for de har “tillid til befolkningens dømmekraft”. Men Gitte Seeberg vil ikke stemme for et forslag om folkeafstemning, hvis det fremsættes af Pia Kjærsgaard. Seebergs mål om at holde Dansk Folkeparti uden for indflydelse er åbenbart endnu vigtigere end at få gennemført hvad der står i Ny Alliances eget partiprogram.

  Ny Alliance peger kun på Fogh som kongelig undersøger, ikke som statsminister. Til Asger Aamunds kritik heraf svarer Gitte Seeberg i Berlingske (10/11-2007):

  »…jeg tror ikke Asger Aamund har forstået, hvad projektet Ny Alliance går ud på. Det er ikke noget liberalt projekt, der kun går ud på skattelettelser, men også hvordan Danmark skal forholde sig til globalisering, udlændinge og en ordentlig tone i dansk politik.«

  Bag ved ordene globalisering, udlændinge og en ordentlig tone i dansk politik gemmer sig netop ændringer i udenrigspolitikken, lukning af asylcentrene, fornyet indvandring samt et regeringsskifte for at holde Dansk Folkeparti uden for indflydelse.

  Følgelig er der reelt kun tre alternativer, hvis man ønsker at Fogh skal fortsætte som statsminister: Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti, hvoraf lavere marginalskat ønskes af de to førstnævnte partier. Omvendt får de vælgere, som ønsker et regeringsskifte, den rene vare hos Socialdemokraterne, de radikale, SF og Enhedslisten. Derfor er Ny Alliance primært for dem der ønsker topunderholdning på den politiske scene, men det er måske heller ikke så tosset?

  Kommentar by Michael Sandfort — 11. november 2007 @ 18:44

 9. Uha, det må være svært at være religiøs.
  Islams gud, hvisker i øret på muuuhammed, at pædofili er godt!
  Den kristne gud er åbenbart socialist !
  Godt jeg er Ateist ;-)

  Må Jeres guder, få Ny Asylalliance og Enhedslisten under spærregrænsen!! helst helt derned I ved, hvor der er varmt.

  Kommentar by li — 11. november 2007 @ 20:59

 10. Skattelettelserne er maddingen, der skal få NA ind i Folketinget, men deres egentlige agenda er som Sandfort beskriver det –

  ændringer i udenrigspolitiken – lukning af asylcentrene – fornyet indvandring ( og det er ikke polakker Khader primært tænker på!) – en ordentlig TONE(sic) i debatten –

  hvilket altsammen er noget Maren I Kæret, helt selvstændigt, har regnet ud.

  I denne kontekst funderes der i Kæret over :

  tidligere tiders, for Danmark, så absolut skændige fodnotepolitk overfor USA

  de uintegrerbare muslimske tilvandrere Danmark skal trækkes med, økonomisk, som på alle andre områder, og af hvilke der allerede er rigelige af

  den slappe forholden sig til afviste asyllanter, der ved hjælp af diverse psykologer, læger, advokater m.fl., der evner at finde alle smuthuller i lovgivningen og dermed hjælper de afviste asyllanter til at bide sig fast i årevis – uagtet asyllanterne vel vidende dermed skader deres egne børn

  og så er der TONEN !

  Den kunne jeg godt tænke mig at få beskrevet nærmere !

  Hvis det drejer sig om Kjærsgaard såkaldte skingre toneleje – vil jeg vove den påstand, at denne er dyb i forhold til Helle T.S.´s som er en sand lidelse at høre på i al dens metallisk kværnen.

  Seebergs messende – og Kristendemokraternes formands er…uha dada.

  Khaders læspende utydeligheder og Margrethe Vestagers ihærdigt snøvlende…

  En rigtig GOD TONE lyder i mine ører, når Christian Thulesen-Dahl opløfter røsten !

  Ham vil jeg rigtig gerne høre mere fra .

  Kommentar by Vivi Andersen — 12. november 2007 @ 12:16

 11. Det kan ikke gøres bedre end Räknenissens julebrev:

  http://hodja.wordpress.com/2006/01/09/julebrev-til-203-danske-pr%c3%a6ster/

  Kommentar by Hodja — 12. november 2007 @ 16:28

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper