5. oktober 2013

Dansk-palæstinenser digter om livet, når “… dine forældre kun opdrager dig med tæsk og korancitater”

Suzanne Brøgger skriver stadig i Politiken. Her noget læseværdigt fra samme avis – Digter: Jeg er fucking vred på mine forældres generation.

“‘Jeg er fucking vred på mine forældres generation, der kom til Danmark i slutningen af 1980’erne. Den der kæmpe gruppe af flygtninge, der skulle forestille at være forældre, har totalt svigtet deres børn. Så snart vores forældre landede i Kastrup, var det, som om deres rolle som forældre hørte op. Og så kunne vi se vores fædre rådne passivt op på kontanthjælp i sofaen med fjernbetjeningen i hånden, ledsaget af en desillusioneret mor, der aldrig sagde til eller fra. … vi blev ikke svigtet af systemet, men af vores forældre. Vi er den forældreløse generation’.

Ordene kommer fra den 18-årige Yahya Hassan, som i denne måned debuterer med en digtsamling, der udkommer på Gyldendal. … Selv om lyspunkterne er mange i Yahya Hassans liv i dag, var de svære at få øje på i barndomsmørket i Aarhus Vest, der var præget af vold, angst og uforudsigelighed.

Jeg er blevet tæsket som barn. Systematisk tæsket. Alle mine venner blev opdraget med tæsk. Min far brugte tid på at finde straffe til mig og mine søskende. Han tvang os til at stå på et ben med ansigtet vendt mod væggen i timevis med hænder udstrakt til hver side. Det er jo sygt. Det var heller ikke så meget, at de ikke kunne hjælpe os med vores lektier og citere klassiske digte, men snarere at de ikke gad os, at de ikke overskuede deres egne børn, det er det, der gør mig harm i dag. Det er det, jeg angriber i mine digte. …’.

‘… Det værste af alt var, at de rent faktisk havde tid til os, men brugte den på alt andet. Mændene spillede kort, dovnede den, gik i moske og så nyheder fra Mellemøsten, mens kvinderne havde travlt med at sladre og jagte tilbud i Føtex. … Langt de fleste fædre i mit område, hvor jeg er opvokset i Aarhus Vest, var arbejdsløse og på kontanthjælp. De havde al den tid i verden, de kunne ønske sig, men brugte den ikke på os. …’.

[…]

‘… Råddenskaben er overalt i ghettoerne. Se bare på, hvordan mange i underklassen opfatter velfærdsydelserne og staten. Samtidig med at voksne mænd kan recitere hele Koranen, går i moske hver dag og spiller hellige, er der ingen kvaler forbundet med at snyde og bedrage systemet – især når det handler om at få tildelt førtidspension. Den sociale råddenskab er gennemgribende. Prøv at se på, hvor mange unge og raske drenge i de danske ghettoer der kan løfte 100 kg jern i strakt arm i træningscenteret og samtidig får tildelt førtidspension, fordi de ikke er egnet til arbejdsmarkedet. Førtidspensionen er ligefrem noget, man stræber efter og fejrer, når man får det’. …

‘… hykleriet er klart større i den nydanske underklasse, hvor man på den ene side bryster sig af at være rettroende muslim og på den anden side bedrager samfundet. Det er patetisk, når en fra min hjemby Aarhus, som jeg ved arbejder sort og har snydt sig til kontanthjælp, sidder og belærer mig om, at jeg skal opføre mig ordentligt. Det er svært at tage seriøst. Han beder sine døtre om at tage tørklæde på, men nedstirrer andre kvinder på gaden, når de går forbi ham. … De mænd lever i en mærkelig fantasiverden, hvor de kan hore, drikke og stjæle og om aftenen gå i moskeen og søge tilgivelse. … Jeg har ikke respekt for den slags hykleri. …’.

Men når du entydigt giver forældrene skylden, glemmer du så ikke det individuelle ansvar, de her drenge har for deres egen fremtid?

‘Hvis du aldrig har lært, hvad der er rigtigt eller forkert hjemmefra, er det svært at træffe de rigtige beslutninger som ung. Hvis dine forældre kun opdrager dig med tæsk og korancitater og aldrig med dybe samtaler, så er det svært at være forberedt på det, samfundet har at byde dig. Når forældrene har gjort deres for at skabe et sundt og godt menneske, kan du tale om personligt ansvar«.

Nu har vi en begavet, ung mand, som dig, der kommer på banen og i talesætter forældresvigtet. Hvad foreslår du, der skal gøres?

»Først må vi anerkende, at der er et kæmpe problem her. Og når jeg siger vi, mener jeg nydanskere. Berøringsangsten kommer sjovt nok ikke fra de etniske danskere, men fra nydanskerne selv. Dernæst har man tøvet for meget med at anbringe børn med nydansk baggrund, selv om forældrene i alles øjne ikke var i stand til at være forældre. Fordi de har haft en anden kultur, har man haft større forståelse for, at de tæskede deres børn. Sådan gør man jo i Mellemøsten. I dette misforståede hensyn har de etniske danskere ramt ved siden af. Men først må min generation gøre op med deres forældres svigt«.”

(Yahya Hassan på Politiken TV, oktober 2013; Poltv)

“I flere år havde han en kriminel løbebane, men så tog hans liv en helt ny drejning. Det skete da han blev introduceret til rapmusik.” (TV2 Østjylland, 2010)

“Umiddelbart ligner han en succes, men for bare et år siden blev han smidt ud af en højskole, året før var han varetægtsfængslet for røveri…” (Politiken, 2013)

Oploadet Kl. 22:24 af Kim Møller — Direkte link29 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/51912/trackback

29 Comments »

 1. Et flot digt han har skrevet og læser op på Politikens artikelside!

  Medvind til Yahya og modvind til de elendige multikulturalister, der fortsat dækker over og undskylder den islamiske voldskultur.

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 5. oktober 2013 @ 22:55

 2. Den rundhåndede tildeling af kontanthjælp og førtidspension er vor tids trediestørste fejl!
  Den næststørste er den ualmindelig rundhåndede tildeling af statsborgerskab!
  Den største er at tillade en uhæmmet indvandring fra tredieverdenslande i særdeleshed fra den muslimske verden!

  Kommentar by Robert R — 5. oktober 2013 @ 23:49

 3. Giv Danmark tilbage til Danskerne, det er trods alt Danskerne der betaler skat, alt det politikerne har lukket ind i Danmark af uintergrerbart ørkenstøv har kostet samfundet ufattelige penge summer som ingen normal tænkende kan forholde sig til, luk Sandholmlejren og giv dem føde igennem hegnet, de er ikke værdige til et ophold i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 5. oktober 2013 @ 23:52

 4. Når DR ynder at sende så meget om muslimer, kunne de så ikke sende fra en familiefest hvor det fejres at invalidepensionen er i hus, jeg tror det ville interessere mange!

  Kommentar by Geert — 6. oktober 2013 @ 00:02

 5. Hvor er det bare sygt at vi nu hører fra kamelens egen mund hvordan disse kulturberigere snyder og bedrager samfundet. En ren Akkari.
  I øvrigt er neger rap musikken en forherligelse af vold, sex og gangsterlivsstil.

  Kommentar by Viking.www.Dnf.dk — 6. oktober 2013 @ 00:15

 6. @3 emmagad
  Fuldstændig enig. Det er same shit hver gang, en person som aldrig skulle have været i vores land, og som skulle have været sparket ud for længe side med hele sin familie, vågner pludselig op, og så er alting godt og alle er glade, og lykke bumsen omfavner platfod og kulsoen og de er rigtig stolte af sig selv.

  Kommentar by Fritz — 6. oktober 2013 @ 02:07

 7. @5: “I øvrigt er neger rap musikken en forherligelse af vold, sex og gangsterlivsstil.”

  Vikingerne, du tager navn efter, var vist kendt for noget af det samme? ;-)

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 6. oktober 2013 @ 02:11

 8. “Han beder sine døtre om at tage tørklæde på,…”

  Det kan simpelthen ikke være rigtigt. Jeg har så mange gange fået at vide, at det er fuldstændig frivilligt og selvvalgt.

  Kommentar by BE — 6. oktober 2013 @ 02:55

 9. ‘… hykleriet er klart større i den nydanske underklasse, hvor man på den ene side bryster sig af at være rettroende muslim og på den anden side bedrager samfundet.”

  Hvorfor tror han at det er to modstridene ting at være muslim og bedrage ikke-muslimer? Det er da tværtimod et ædelt mål i koranen at tage røven (eller hovedet) på de vantro så ofte man kan!

  Kommentar by Per — 6. oktober 2013 @ 03:31

 10. Alle normale mennesker ved da gæsterne snyder og platter, hvad der er svært at acceptere er de danske kællinger i det offentlige der lader sig snyde..

  Kommentar by hansL — 6. oktober 2013 @ 04:53

 11. @ 10 HansL
  Ja man undres over at danskerne finder sig i det og jeg er da også sikker på, at det kun er et spørgsmål om tid før der kommer endnu et skatteopgør.
  Det kunne være noget lignende 1973 hvor Glistrup bedyrede at skattebetaling var umoralsk.
  I dag kunne et lignende argument bruges, det er spørgsmålet om skattebetaling ikke er landsskadeligt, når skattemidlerne misbruges så massivt, som det er tilfældet i dag.
  Men så længe det caffelatte drikkende københavner og efterhånden også Aarhus miljø er bestemmende i Danmark kommer vi ikke væk fra den holdning af danskernes løn er fælleseje. Det er i det miljø vi finder en hellighed, der ikke adskiller sig meget fra den fordømmende kultur vi finder i indremission.
  De har en enorm magt pga. deres oratoriske evner. De har haft magten siden 68. De sidder på caffer og læser politiken og de er usædvanlig fordømmende og nedladende overfor folk med andre meninger og de udmærker sig ved som Henrik Dahl sagde, aldrig at have haft ret.
  Historien gentager sig. Det er bare ikke helt det samme hver gang. Det vi kan håbe på er, at opgøret bliver smukt denne gang.

  Kommentar by Robert R — 6. oktober 2013 @ 06:33

 12. #3 “luk Sandholmlejren”

  Nej, men smid de fremmede ud og genopret den som kasserne.

  http://www.youtube.com/watch?v=862FR_s1Hcc

  Kommentar by HMAK — 6. oktober 2013 @ 08:36

 13. Han lyder som Ahmed Akkari.
  Han bilder os ind han har set lyset, men tager han afstand fra islam?

  nej – han er sikkert stadig medlem af den religiøse sekt, derfor har jeg svært ved at tage fyren seriøs.

  Kommentar by k.m. — 6. oktober 2013 @ 09:26

 14. Sandheder i skarp sovs. Den unge mand får nok snart brug for politibeskyttelse.

  Kommentar by Crass Børsting — 6. oktober 2013 @ 09:26

 15. Hans L.

  Det er i fortsat større omfang nydanske sagsbehandlere, der bevilliger deres landsmænd ydelser.

  Kommentar by Lars Hansen — 6. oktober 2013 @ 09:28

 16. Så, hvor er Zinke geStampo eller en anden politisk korrekt stikker tosse ?
  Når den iransk fødte Firoozeh kan dømmes for at mene at der begås uhyrlige overgreb mod muslimske kvinder, jamen, så må det da være oplagt at dømme denne omtalte herre for krænkelse af minoritets gruppen af muslimske mænd der snyder og bedrager systemet, for uanset om udsagnet er sandt, så er udsagnet krænkende, hvis vi skal følge præcedens af afsagte $266b domme.

  Når nu politiet ikke “har tid” til at hente en stjålet computer, der beviseligt befinder sig i hælercentralen sandholmlejeren, så er jeg da helt sikker på, at politiet af erfaring, har masser af tid til de populære $266b sager, så lad os da straks anmelde omtalte herre for racisme, så kunne det jo være, at endnu en tåbelig ekstrem rød venstrefjols, vågner op, lizzom rune englebræk gjorde i Firoozeh sagen, og forlangte denne totalitære menings forfølgelse paragraf afskaffet.

  Tænk ! hvis det var en DFer der var fremkommet med overstående udtalelser, så havde hele den politiske korrekte garde plus deres talerør tvangsbetalings analen DDR, gået totalt i selvsving og vi havde ikke hørt om andet 24/7 i ugevis om denne racistiske fordomsfulde krænkelse af de åhh så forfulgte muhammedaner.

  Kommentar by li (islamonausea træt af black trash sække — 6. oktober 2013 @ 09:50

 17. Underligt, at de politiske korrekte og hele den Ny normal religiøse røde venstrefløj og de Radigale, faktisk støtter imamer og muslimske forældre, som fastholder deres børn i den traume fremkaldende undertrykkende islamiske kultur, i stedet for at støtte og hjælpe de muslimske unge, med at komme ud af islam og tørklæderne, men næh nej, de vil til deres død kæmpe for mere islam og retten til flere tørklæder! Hvor er det lige deres hensyn er ? jo, hos imamerne og de tvangsunderlagte islamiske forælder, ikke hos de unge muslimer, som mangler forståelse og hjælp til at komme ud af imamernes og de enfoldige koran hjernevaskede forældres islamiske omklamring.
  Alle disse klamme politiske korrekte og den Radigale røde venstrefløj er jo ikke andet end de ekstreme imamers forlængede højre arm.

  Kommentar by li (islamonausea træt af black trash sække — 6. oktober 2013 @ 10:16

 18. Apropos “The julekalender” i TV-2 i aftes:”Hold kæft hvor is he da ugly”

  Men, rart med nogle sandheder. Tak.

  Kommentar by Iznogut — 6. oktober 2013 @ 10:53

 19. Jeg har hørt ham live. En fantastisk, men også frygtindgydende oplevelse.
  Man kan kun virkelig håbe det bedste for ham, nu hvor han bliver kendt.

  – En ovenfor sammenligner ham med Akkari, – en af pointerne hos Hassan er jo at hans familie, som mange mange palæstinensere ikke var specielt religiøse, da de var i Libanon. His mange af dem er religionen først blevet en markør efter de er kommet til Danmark. Han påpeger i flere af sine digte dobbeltmoralen mellem religion og så adfærd. – Det er vel den første vej til at få et afslappet forhold til religion.

  Kommentar by NielsC — 6. oktober 2013 @ 11:16

 20. Dejligt at høre Yahya med insight information. Hvis han forsker dybere i Koranbøgerne kommer han forhåbentligt frem til samme resultat som Mosab Yousef (søn af en af de 7 grundlæggere of Hamas) .. ISLAM IS A LIE!

  MUST SEE .. http://www.youtube.com/watch?v=wCyA5LmLPhM

  Kommentar by Hiawatha — 6. oktober 2013 @ 14:34

 21. Jeg synses faktisk det er flot, at den unge muslim tør gøre oprør mod sin familie og religion. Samtidig har han forårsaget en en lang række Politiken-læsere har fået Cafe-latten og klidkagerne galt i halsen og der er jo i sig selv en herlig ting.
  Hvad angår Suzanne Brokker, jo mindre sagt jo bedre.

  Kommentar by Binee — 6. oktober 2013 @ 16:33

 22. “Keep it up” Hassan ellers bliver vi skuffede, endnu engang. Men jeg kan fint følge nogle af skeptikerne her på bloggen. Tør han reelt tage afstand fra alle Islams uhyrligheder.

  Kommentar by EH — 6. oktober 2013 @ 19:57

 23. #21 Binee, ja det er påfaldende, hvor ikke-Politiken’sk den artikel er. Der er ikke antydningen af de sædvanlige angreb mod Danmark og danskerne. Selvfølgelig bliver Islam “renset” som altid, men det er dog et skridt fremad, trods alt.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 6. oktober 2013 @ 23:00

 24. Er der ikke en der kan anmelde ham for racisme?

  Kommentar by thatcherite — 7. oktober 2013 @ 19:21

 25. “Fordi de har haft en anden kultur, har man haft større forståelse for, at de tæskede deres børn. Sådan gør man jo i Mellemøsten. I dette misforståede hensyn har de etniske danskere ramt ved siden af.”

  Helt rigtigt. Vi (i bredere forstand) tør ikke insistere på civiliserede normer hvilket gør ‘os’ til stue-barbarer (de fleste læsere her formodentligt fraregnet)

  Kommentar by Morani ya Simba — 7. oktober 2013 @ 19:37

 26. Man kan sammenligne en muslimsk tæske-opdragelse med både mafiametoder, og opvækst som dem seriemordere og andre voldelige kriminelle har været igennem. Det er præcis det samme resultat man kan se når nogen er opvokset med macho bank fra barnsben af, så uddeler de dem ofte selv senere, derfor ser vi denne cirkel der aldrig slutter for visse dele af kulturberigernes vedkommende. Deraf kan man sagtens konkludere, at de politikere der ivrigt importerer disse grupper, bærer et medansvar også herfor. Opgøret med dette patriarkalske system mangler stadig indefra selve miljøerne.

  Kommentar by LarsB — 7. oktober 2013 @ 20:06

 27. “Man kan sammenligne en muslimsk tæske-opdragelse med både mafiametoder, og opvækst som dem seriemordere og andre voldelige kriminelle har været igennem.”

  Jeg tror det er via Nicholai Sennels’ indlæg at jeg læste at der er psykologer der har en seriøs hypotese om at islam og/eller traditionel islamisk opdragelse, enten prædisponerer, eller fremkalder ellers latente tendenser til, dyssocial personlighedsforstyrrelse, a.k.a. psykopati. Det lyder ikke som en urimelig hypotese, bla. i lyset af denne historie.

  Kommentar by Morani ya Simba — 7. oktober 2013 @ 20:34

 28. @26 LarsB — 7. oktober 2013 @ 20:06:
  Ud over opvækstmiljøet (islam og anden afsporethed), er der også et genetisk element i perkernes opførsel; Hvis ikke, ville der hist og her i Mellemøsten være velfungerende samfund, hvor folk respekterede individets ret til at bestemme i eget liv, og hvor de holdt fødselstallet på et ansvarligt niveau.

  Yahya Hassan tilhører tydeligt det mindretal blandt perkerne hos hvem, den øverste etage er tændt

  Kommentar by Agricola — 8. oktober 2013 @ 03:27

 29. Yahya Hassan er meget generaliserende og racistisk i sine udtalelser og digte, selfølgelig er der nogen nydanskere som sidder og er dovne og får kontanthjælp eller er volddige, men det er langt fra flertallet,men noget har Yahya Hassan dog ret i : “Dernæst har man tøvet for meget med at anbringe børn med nydansk baggrund, selv om forældrene i alles øjne ikke var i stand til at være forældre. Fordi de har haft en anden kultur, har man haft større forståelse for, at de tæskede deres børn. Sådan gør man jo i Mellemøsten. I dette misforståede hensyn har de etniske danskere ramt ved siden af.” man skal ikke forskelsbehandle bare fordi at de har forskellige hudfarve, kultur eller religion hverken den ene eller den anden måde, derfor må Yahya Hassan og så få en advarsel for sin racistiske og generaliserende udtagelse/digte ligesom en vær anden dansker ville have fået.

  Kommentar by Ane — 20. november 2013 @ 14:58

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper