15. november 2007

Prøvevalg 2007 Danmarks Journalisthøjskole: 72 pct. stemmer rødt

Fra Århus Stiftstidende – Kommende journalister er røde.

“Næsten syv ud af ti studerende stemte på et parti til venstre for midten ved et prøvevalg på Danmarks Journalisthøjskole… SF var topscorer ved Danmarks Journalisthøjskoles prøvevalg med 32,7 procent af stemmerne. Dernæst fulgte R med 15,8 procent og S med 12,8 procent af stemmerne. I alt gik næsten syv ud af ti stemmer til et parti til venstre for midten…

Danmarks Journalisthøjskoles rektor, Anne-Marie Dohm afviser, at der er et problem. – Jeg har svært ved at forestille mig en journalist, der blander sin egen politiske holdninger ind i den journalistik, vedkommende udfører,” fortæller hun. Anne-Marie Dohm mener, at de journalistiske redskaber, de studerende på Danmarks Journalisthøjskole lærer, fremmer upartisk journalistik. De studerende lærer for eksempel at forholde sig kritisk til kilder, høre de relevante parter og formidle fair i forhold til den viden, journalisten har.”

Procentfordelingen kan ses her (doc).

EL: 7,3 pct.
SF: 32,7 pct.
S: 12,8 pct.
R: 15,8 pct.
KD: 0,3 pct.

NA: 4,8 pct.

K: 10 pct.
V: 10 pct.
DF: 1,5 pct.

Ved ikke: 4,8 pct.
Ud af godt 1000 studerende har 602 stemt.

Da den rigtige stemmeseddel selvfølgelig ikke har en ‘ved-ikke-rubrik’, bør de 4,8 pct. fjernes fra statistikken for at give et mere troværdigt billede. Ved folketingsvalget fik den røde blok 46,60 pct. af stemmerne (inkl. KD der ikke kom ind). Blandt journalisterne fik den røde blok tilsvarende (Enl: 7,67 ; SF: 34,35 ; S:13,45 ; R: 16,60) 72,07 pct.

Oploadet Kl. 14:10 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5199/trackback

9 Comments »

 1. “Jeg har svært ved at forestille mig en journalist, der blander sin egen politiske holdninger ind i den journalistik, vedkommende udfører”

  Så kender Journalisthøjskolens rektor altså ikke Statsradiofonien ?

  Kommentar by DaLi — 15. november 2007 @ 14:17

 2. Denne statistik vil herefter gå i glemmebogen, benægtet, tiet ihjel, bagatelliseret, mistroet, mistænkeliggjort og bortforklaret som værende
  uvæsentlig.!!!!

  Tror de, at befolkningen er de rene idioter??

  Dersom det nu havde været VKO, der havde haft 72,07% journalist-
  opbakning, var folketingsvalget nok endt med 20% stemmer på rød stue.

  De manipulerer helt åbenlyst og slipper godt fra det.

  Kommentar by ramses-2 — 15. november 2007 @ 14:43

 3. Det må da være en af forklaringerne til, at ingen længere gider læse danske aviser.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 15. november 2007 @ 15:17

 4. Hende Anne-Marie hedder vel ikke Dohm for ingenting.

  At 68erne stadig har så stor indflydelse på universiteterne er beskæmmende.

  Kommentar by Bodil. — 15. november 2007 @ 15:27

 5. Jeg venter spændt på mandefaldet i TV2 og ikke mindst DR, nu da Jens Rohde blev fyret for angiveligt ikke at kunne holde sin egen politiske mening adskilt fra sit journalistiske hverv.

  Er der nogle forslag til listen ? Efter at have læst en del indlæg i DR’s blad DRåben, må Mette Fugl stå øverst. Hun må være ked af at Land og Folk er gået ind. Pravda eksisterer endnu, men det er et svært sprog den er skrevet på, og DDR er lukket. Der er selvfølgelig Venezuela hvor man er ved at genopfinde fortiden.

  Kommentar by PeterK — 15. november 2007 @ 17:39

 6. Citat.”De studerende lærer for eksempel at forholde sig kritisk til kilder, høre de relevante parter og formidle fair i forhold til den VIDEN, journalisten har.”
  Når gruppen af journaliststuderende, ikke har viden om den ondskab som ventreorienterethed også indebærer, hvordan skal de så forholde sig kritisk til det. De fleste har jo truffet deres valg.
  OK – de er jo unge, og letpåvirkelige.
  Rent logisk skulle man jo tro, at de studerende efter at have været igennem denne “fan(t)a(s)tiske” uddannnelse og erhvervet sig almenviden, vil fordele sig politisk, som resten af befolkningen. Med mindre man vil hævde, at befolkningen under et ikke er så vidende som journalister i gennemsnit.
  Da uddannede journalisters politiske obsevans ikke er anderledes end de studerendes, kan man fastslå, at det eneste den kvalificerer til er et medlemskab af socialistklubben “Dansk Journalistforbund”. Bvadr..

  Kommentar by SUS — 15. november 2007 @ 19:45

 7. Alle har vel en drøm om at andre er enig med os, journalister ingen undtagelse:
  På ing.dk var der en netafstemning i dagene op til valget, de stemte 65% VKO de første dage, så bredte nyheden sig, fejlen blev opdaget og rettet.
  Efterfølgende blev der skrevet en forside artikel om at “Ingeniører stemmer på Ny Alliance” og man gjorde meget ud af at kun dårligt uddannede stemte på DF og havde naturligvis interviewet en forsker om det.
  Hvad ingeniørerne faktisk stemte bliver der nok ikke skrevet ret meget mere om.
  Bladet læses nok næsten kun af ingeniører, men af uforklarlige årsager har man valgt næsten kun af have journalister ansat, og det resulterer så i den slags pudsige situationer.

  Kommentar by Jens Hansen — 16. november 2007 @ 07:55

 8. Jeg ved ikke helt, hvordan det ser ud idag, men i nogle år havde universiteternes religionsstudier en fordeling, der var lige så skævvreden, som den man ser på journaliststudiet, så hvis der er nogen der undrer sig over, hvorfor såkaldte islameksperter ofte lyder som marxistiske fortidslevn, så ved i nu hvorfor :(

  Kommentar by Mackety (Islamofob) — 16. november 2007 @ 09:08

 9. Det skræmmende er, at ud af de 72 % røde naivister, så bliver 90% af dem ansat på DR og de sidste 10% på Politiken.
  Det er først når de er blevet godt modne og fået noget livserfaring, at de opdager at den borgerlige politik er meget nærmere virkeligheden end det røde synspunkt nogensinde kan komme..

  Kommentar by Onion — 16. november 2007 @ 12:02

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper