15. november 2007

Peter Mogensen, TV2/Politiken: Det færøske mandat er ‘desværre’ sikkert nok

Næppe havde Fogh talt til 90, før medierne gik igang med at problematisere VKO-flertallets afhængighed af det færøske mandat – Sambandspartiets Edmund Joensen. At alternativet kun har 89 mandater i kraft af tre tilsvarende nordatlantiske var der ingen der skænkede en tanke. Samtlige der ved noget om politik afviser dog at det kan blive et problem, for selvom Edmund Joensen ikke vil blande sig i dansk indenrigspolitik, så afviser han samtidig at vælte regeringen.

Således var analysen blandt andet fra Peter Mogensen på TV2 Nyhederne igår. En historie der blev afsluttet med følgende ord…

Peter Mogensen: … Joensen får det han skal have, og han skal nok støtte regeringen, og iøvrigt er det god kutyme, at færinger siger, at vi ikke blander os i danske forhold, og danskerne skal ikke blande sig i færøske. Hvis vi så – så jeg tror ikke der er noget nyt i sagen – desværre, selvom der, måske er mange som godt så det derhen.

TV2 Nyhederne, 14/11-07 16.00, Kan ikke regne med færøsk mandat.

DR droppede som bekendt Henrik Qvortrup som politisk kommentator efter Khader-sagen, og det skal jeg ikke beklage, men hvor går grænsen. Noa Redington bruges stadigvæk som politisk kommentator selvom han er gift med Mogens Lykketofts datter, og Hans Engell er dagligt på skærmen som politisk ekspert, selvom hans datter opstillede for Ny alliance.

Opdate 18/11-07. Peter Mogensen analyserer vælgernes dom på sin blog (17/11-07).

“Og med VKO-flertallets genopstandelse blev det klart for enhver, at danskerne er lige så skræmte i udlændingespørgsmålet, som de har været gennem hele Foghs regeringstid.”

Oploadet Kl. 18:46 af Kim Møller — Direkte link26 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5206/trackback

26 Comments »

 1. Se også, hvilke artigheder, Peter Mogensen kom med, da han besvarede spørgsmål fra Politikens læsere: http://politiken.dk/pol_direkte/article426717.ece

  I øvrigt er det bemærkelsesværdigt, at en journalist, der er så dårlig til at stave og formulere sig, kan blive én af landets mest benyttede og anerkendte kommentatorer.

  Kommentar by JanChris — 15. november 2007 @ 19:54

 2. Kan kun være enig i at de fleste kommentatorer burde skrottes. Dog er jeg ikke enig i at Qvortrup var så elendig. Jeg ser tit Jersild & Spin, og der gjorde han det i mine øjne godt. Dog har Krause-Kjær ikke gjort det dårligere….lad os sige det sådan!

  Kommentar by Andreas — 15. november 2007 @ 20:37

 3. Bedømt efter samme målestok, som Jens Rhode blev det, skal flg. fyres:
  TV 2.
  Kåre R Skou – Kan ikke styre sine personlige politiske aversioner og laver tobaksreklamer (ny valgpipe. Fy – fy – skamme)
  DJØFeren Anders Kronborg – Regnedrengen leger HR-manager.
  Cecilie Beck – Kan ikke styre sine personlige politiske aversioner.
  DR.
  Mette Vestergaard – Kan ikke styre sine personlige politiske aversioner og kan ikke erkende fejl.
  Reimer Bo – Kan ikke styre sine personlige politiske aversioner
  Niels Lindvig – Frådende antidemokrat (elsker bl.a. Hugo Chavez, Castro og lign. typer)
  Lars Møller Rasmussen – altid god for en konspirationsteori.
  Mette Fugl – Fyres pga. inkompetence (dumhed).
  Men det ville selvfølgelig være bedre, at sælge/privatisere disse helt eller delvist statsdrevne medier.

  Kommentar by SUS — 15. november 2007 @ 20:58

 4. Ja, Peter Mogensens sympatier er der vel ingen der er i tvivl om når man har læst/hørt hans “analyser”.
  I TV2 News’ sidste indslag på valgaftenen blev Michael Christiansen og Peter Mogensen blev bedt om at konkludere på hvad man kunne lære af valgresultatet. Peter Mogensen som indtil da havde holdt sig i skindet sagde noget i retning af at en af årsagerne til at DF og Venstres havde vundet igen var at de nu havde kørt en ekstrem skræmmekampagne for tredje gang i træk og at de kunne blive ved med at malke det udlændingepolitiske spørgsmål, så længe danskerne er ‘angste’ og ikke har ‘den humanisme’ man tror de har.
  Fik desværre ikke noteret det ordrette citat, men det kan være der er nogen der har mulighed for at finde/gense det med henblik på dokumentation.

  Kommentar by Lepantos — 15. november 2007 @ 21:10

 5. Og hvis man er SF’er/socialdemokrat som Antorini, kan man blive ansat på Deadline. Er man venstremand, bliver man nærmest fyret – anbragt på trafikradioen om natten.

  Sådan er der jo forskel på folk…

  Kommentar by Universalgeni — 15. november 2007 @ 23:07

 6. Dette skal ikke blive glemt, men bringes op i den følgende tid i medier og over for VKO. De må presses til at gøre noget.

  Kommentar by folkets røst — 15. november 2007 @ 23:57

 7. Vi må håbe den her samling får gjort noget ved TV2 og (D)DR, samt det grønlandske “nepotistiske-velfærds-underskuds-samfund” – de har mandaterne til det og på begge punkter trænges der til at blive ryddet gevaldigt op.

  Og så graduere skatteprocenten så den bliver lav(30%) til alle, der arbejder i eksporterhvervene, både dem på gulvet og dem i toppen.
  Hvor svært kan det være? Jeg er næsten sikker på, vi på den måde inden længe vil overhale Kina i vækstrate.

  Men hold kæft hvor vil de skrige, alle de offentlige forkælede, der ikke en gang ved, hvor deres løn eller sociale tilskud kommer fra.

  Hvis ikke der sker noget på skatteområdet,
  får vi ved næste valg en ruinerende fattigdomsfordeling med en regering ledet af det nye socialdemokratiske stjerneskud: Orla Hav, manden Svend Auken fløjen(betonfløjen) vil køre i stilling til formandsposten de næste par år.
  Og husk, Auken ved, hvordan man fører knive.

  Kommentar by Bodil. — 16. november 2007 @ 08:00

 8. DR er ikke længere de værste. TV2 har haft nogle slemme stinkere på det sidste – asylbørnene, de fire præster fra Tanzania som viste sig at være imamer, den massive reklame for Khader som de dog ikke var alene om, den skæve dækning af valget. Med TV-2 NEWS og helikopteren var det ligesom om kanen væltede af storhedsvanvid. Klager man over det får man en gang affejende politisk korrekt vås tilbage. Betaler man stadig licens til TV2?

  Kommentar by PeterK — 16. november 2007 @ 08:23

 9. OT:

  Document.no har en fantastisk ny artikel liggende: http://www.document.no/2007/11/den_vanskelige_erkjennelsen_ik.html

  Kommentarerne er iøvrigt også interessant læsning.

  Kommentar by Mackety (Islamofob) — 16. november 2007 @ 11:48

 10. @Mackety nr. 9 Ja, det er en særdeles fin artikel. Den bør I alle læse.

  Kommentar by Rogge — 16. november 2007 @ 12:10

 11. Aktivister vil købe rødt flertal

  Af TROELS HENRIKSEN

  Offentliggjort 16.11.07 kl. 13:30

  Kan VKO-flertallet købes væk? Fem venner har oprettet en hjemmeside, hvor danskere kan donere mellem 100 og 500 kr. til den første folketingspolitiker, der forlader VKO-blokken og derved ødelægger flertallet. Det vælter ind med donationer.

  http://jp.dk/indland/indland_politik/article1171814.ece

  Er der overhovedet noget som er for usselt for de ‘anstændige’?

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 16. november 2007 @ 13:46

 12. Idiotisk !

  Det er jo bare at opfordre den borgerlige flok til det samme – her er der nok gennemsnitligt lidt mere mønt.

  Kommentar by Cicero — 16. november 2007 @ 13:58

 13. En 50’er hvis Asmaa ‘Abdul’ smider tørklædet ?

  Kommentar by Christian Lindhart-Larsen — 16. november 2007 @ 14:01

 14. Hov, om Peter Mogensen – Ja, forskelsbehandling – Her har medierne slet ikke stillet ham i lyset som Seidenfadens talerør. I mordsætning til andre ‘kommentatorer’ bruger Mogensen endda det stærkt værdiladede og ikke særligt analysrende begreb ‘desværre’.

  Kommentar by Christian Lindhart-Larsen — 16. november 2007 @ 14:03

 15. “Er der overhovedet noget som er for usselt for de ‘anstændige’?”

  For ‘de anstændige’ er intet for usselt til at bekæmpe ‘uanstændighed’. Lige fra mammon-indsamlinger til købte polikere over plakat-hærværk, chikane, trusler, løgne, brud på “tonen” til AFA’s overfald på demonstrationer.

  ‘Uanstændigheden’ skal bekæmpes med alle midler. For dette formål er intet middel for groft. Som så ofte før helliger målet midlet.

  Når mandatet så er købt, kan man passende deponere regeringen og DF’erne i en Gulaglejr lejet til formålet i Nordkorea. Efter en nøjere gennemgang af VKO partiernes medlemsregistrene tilføjes så deres registrerede medlemmer og endelig alle der ytrer sig kritisk overfor deporteringerne (disse “løber nemlig også ærinde” for ‘uanstændigheden) …

  Og SÅ har vi et dejligt demokrati, hvor man FRIT kan vælge mellem alle anstændige partier, helt fra Radikales nu postkasse røde politik over til DKP’s mørke blodrøde af slagsen. Helt frit og blottet for uanstændighed.

  Næh, hvor er vi alle anstændige. Når blot vi kan få lov til at understrykke de uanstændige i fred.

  Kommentar by DaLi — 16. november 2007 @ 14:24

 16. Læg mærke til overskriften hos DR.
  http://www.dr.dk/Nyheder/Temaer/Politik+temaer/2007/Valg/2007/11/16/142124.htm?nyheder
  “Køb dig til et rødt flertal”

  “Aktivister vil købe rødt flertal” – TV2/JP

  Kommentar by Anders Kusk — 16. november 2007 @ 16:03

 17. Kusk –>> Sikkert Ritzau, samme overskrift her:

  http://www.berlingske.dk/article/20071116/valg/71116077/

  Kommentar by Christian Lindhart-Larsen — 16. november 2007 @ 16:32

 18. Dejligt at se Edmund Joenson melde klart ud: “- Hvis regeringen er i fare, fordi de andre nordatlantiske medlemmer stemmer, så stemmer jeg også og støtter regeringen. Så regeringen er sikker”.

  Desuden støtter han regeringen udenrigspolitisk og iføge dr.dk “Det nyvalgte færøske folketingsmedlem udstrækker samtidig sikkerhedsnettet til at omfatte en række udenrigspolitiske spørgsmål som en undersøgelse af grundlaget for Irak-krigen og den amerikanske efterretningstjeneste CIA’s påståede brug af dansk, færøsk og grønlandsk luftrum til tjenestens fangeflyvninger.”

  Sidst men ikke mindst er han medlem af Venstres gruppe, og indgår i Clearingaftalerne.

  Så alle kommentatorer og journalister der har spundet grimme historier om blot 89 mandater, kan da heldigvis pakke deres analyser og formodninger sammen. Vi har et sikkert parlamentarisk flertal bag Fogh-Rasmussen regeringen.

  Kommentar by Scandinavian — 16. november 2007 @ 18:08

 19. hvorfor er der ingen der endnu har påpeget at rød blok støttes af 3 atlantiske mandater. hvis den ene borgerlige støtte er så “skammeligt” så må de 3 jo være endnu værre, men nej, som sædvanlig måler sosserne og deres haleslæng i dr og tv2 og selv i såkaldte borgerlige aviser med forskellig målestok. hvis de virkeligt mener at det færøske mandat ikke skal blande sig, så må følgen jo være at det gælder alle atlantiske mandater—og vupti bliver afstanden til vko-blokken endnu større.

  Kommentar by Holger Danske — 16. november 2007 @ 18:16

 20. Yallahrup Færgeby ….. Stigmatisering ?? :-]

  http://www.dr.dk/yallahrup/forsiden.html

  Kommentar by Christian Lindhart-Larsen — 16. november 2007 @ 18:43

 21. EN 50’ER!!! Så skal hun sgu også smide forklædet!!

  Kommentar by PB — 16. november 2007 @ 18:48

 22. #21 LIGE DET…..Er jeg personligt helst fri for (men måske som en video til at afvænne seksualforbrydere ??? )

  Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 16. november 2007 @ 19:48

 23. #22, Ja hun er så ikke lige i risiko gruppen.

  Kommentar by PB — 16. november 2007 @ 20:12

 24. Undskyld det er ikke for at støde Peter Mogensen, men har han en skaldet plet i baghovedet? Hvorfor ellers så langt hår bagpå? Eller fryser han bare i nakken?

  Bortset fra det så må Mogensen da snart være så gammel i gårde at han godt kan prøve at være objektiv, når han skal tale politik.

  Kommentar by Janne — 16. november 2007 @ 20:54

 25. Sidder hans toupè ikke lidt skævt ???

  Kommentar by KU — 16. november 2007 @ 21:27

 26. @25 KU

  Det var plat. Men jeg storgrinede… :-D

  Kommentar by Mallebrok — 17. november 2007 @ 01:08

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper