11. oktober 2013

Tom Carstensen renser luften: EDL er ikke en racistisk organisation, medierne har været unuancerede…

På New Statesman postulerer en George Eaton, at Tommy Robinsons retræte fra English Defence League, blot er en taktisk manøvre, i det han i virkeligheden slet ikke har ændret holdning. Ingen ved rigtigt noget endnu, men man har da lov at håbe, at Tommy Robinson stadig foretrækker Churchill fremfor Quilliam.

Robinsons farvel til English Defence League er ‘gefundenes fressen’ for medierne, også de danske, der i flere år har perfektioneret en virkelighedsuafhængig omtale af den engelske bevægelse. Tre indslag fra gårsdagens P1 Morgen, DR2 Morgen og P1 Orientering illustrerer helt præcist hvad der gik galt. Journalisterne begyndte at tro på egen propaganda, som den sobre Tom Carstensen fortæller DR2’s Anja Bo mellem linierne.

Det startede tidligt i går, da P1 Morgen havde interviewet Ph.d.-studerende Jacob Senholt om udviklingen. Han forsker i højreorienterede bevægelse, hvad P1 meget sigende betegnede som ‘højreekstreme bevægelser’. Fra indslaget – Højrekstremister i krise.

Intro, P1-vært: (larm) Sådan her lyder det når den højreekstremistiske gruppe English Defence League støder sammen med politiet under gadeprotester i London. Volden er dog nu blevet for meget siger stifteren, og derfor forlader han nu sin egen organisation.

Intro, P1-vært 2: Vi taler med en ekstremismeforsker om afskeden…

[…]

P1-vært: Vi skal til Storbritannien. Stifteren af den britiske højreekstremistiske gruppe English Defence League… Tommy Robinson har stået i spidsen af adskillige islamkritiske demonstrationer der har resulteret i vold og anholdelser.

P1-vært: (Tommy Robinson taler) … politisk islam spreder sig ud over landet, sagde han dengang til pressen sagde han dengang omgivet af maskerede tilhængere. … Jacob Senholt, God morgen. Ph.d-studerende ved Aarhus Universitet, og forsker i højreekstremisme i Europa.

Jeg har set flere interviews med Tommy Robinson i kølvandet på udmeldelsen, og han taler ikke om voldelige EDL’ere, men medlemmer der demonstrerer med bannere, han ikke føler repræsenterer ham. Højreorienteret er ikke det samme som højreekstremistisk, og racistiske banner er ikke det samme som vold.

Et par timer senere blev Tom Carstensen interviewet live fra London til DR2 Morgen, og han havde ikke meget til overs for indgroende journalistiske dogmer i relation til English Defence League. Indslaget bar titlen Leder forlader højreekstrem gruppe, og så var der ellers skridttæsk til DR2-vært Anja Bo.

Niels Krause-Kjær, DR2: Nu skal vi til en anden sag, som også er lidt problematisk, i hvert fald. Det er stifteren af den britiske højreekstremiske gruppe English Defence League, der har sagt farvel til sin egen organisation. Tommy Robinson har stået i spidsen for adskillige islamkritiske gadeprotester, der har resulteret i vold og masseanholdelser. Men nu forlader han gruppen, fordi den ifølge ham selv er blevet for ekstrem. Den 30-årige Robinson fortæller at han stadig vil bekæmpe Islam, men at han i stedet for vold og demonstrationer vil gøre det med, hvad han kalder demokratiske ideer…

Anja Bo, DR2: – og så kan vi sige god morgen til Tom Carstensen. Journalist bosiddende i London, der altså har fulgt English Defence League i en årrække. Hvad er det der sker i øjeblikket her.

Tom Carstensen, korrespondent: Han har ifølge ham selv, haft svært ved at styre på de interne linier, hvilke mennesker der er i organisationen. Der har i alle år den har eksisteret været en masse vedholdende historier, om at der var nogle nazister som forsøgte at infiltrere den, og nu synes han selv det er blevet for meget. Senest var der en demonstration i Manchester hvor der mødte nogle folk op med nogle nazistiske flag, og det er den første demostration han ikke selv har været til, og han er så ikke i stand til at holde disse mennesker ude længere, siger han. Han har været i fængsel i en periode, og der var der også nogle forsøg på at de vil overtage gruppen. … Han vil ikke lægge ansigt til folk, der har de her holdninger, fordi han ikke selv har dem, og det er det der sker.

Anja Bo: Så der er ekstrem, og lidt for ekstrem, måske ifølge Tommy Robinson. … Prøv lige at tage os med ind i English Defence Leagues selvforståelse her, for jeg synes jo ellers ikke det virker som om, det er en gruppe eller en organisation som sådan der er fred og frihedselskende vel.

Tom Carstensen: Frihedselskende. Hvis du sætter dig ned og læser hvad de siger, så har de aldrig sagt andet end at de elskede frihed. Der er nogen som læser mere ind i dem, men det er en enkeltsagsorganisation, og de bliver tit, synes jeg, en lille smule misforståede, og slået i hartkorn med sådan nogle totalitære grupper, skal vi sige nazistiske grupper. De har ikke sådan et stort partiprogram. De har en sag, at de bekæmper islamisme.

(Arkivbilleder i baggrunden: Det væltede hegn ved demonstration i Luton)

Anja Bo: Men lad mig lige prøve at spørge dig. Du siger, at der er en risiko for at vi opfatter English Defence League sådan lidt for unuanceret. Men altså der er jo tale om en gruppe her, som er erklæret racistisk ik’. De vil bekæmpe øh (bliver afbrudt før hun siger Islam, Kim)

Tom Carstensen: – Det er forkert!

Anja Bo: Forkert?

Tom Carstensen: De er ikke erklæret racistiske. Der er forskellige farver, for nu at tale lige ud af posen, også ved demonstrationerne. Jeg har selv været ved nogle af dem. Du ser både sorte, og der er også folk med pakistansk baggrund, som ikke er muslimer, som ikke er vilde med islamisme. Så det er simpelthen ikke rigtigt, når man kalder dem racistiske, når vi tager ordet racisme i den traditionelle forstand. Det handler om Islam og islamisme, som man er i mod.

Anja Bo: Okay, så. Man er simpelthen religionsfjendtligt, men i og for sig ikke i forhold til hvor folk kommer fra. Så blev det sat på plads. (sukker højlydt, og genvinder fatning) … Det lyder jo, som om, at der med Tommy Robinsons exit er åbnet op for en ubehagelig, eller en endnu mere ubehagelig udvikling. Er det rigtigt forstået?

Tom Carstensen: … han og Caroll har været grunden til at man har holdt de her ting i ave. … Hvis der er folk der har nogle mere radikale holdninger, så bliver det sværere at styre. Så vil vi se grimmere ting end vi har set tidligere.

Senere på dagen fortsatte Tom Carstensen analysen på Orientering på P1, og her supplerede han analysen med flere væsentlige detaljer.

Tom Carstensen: … politiets rolle skal også med her. De har været ganske hårde ved Robinson, og ofte underlagt ham forskellige restriktioner. Senest da han blev anholdt for at gå to minutter over tiden i sin tale, til en demonstration på kanten af Tower Hamlets. En del af London, og den del af Storbritannien, der har flest muslimer, og hvor borgmesteren er smidt ud af Labour for sine forbindelser til radikale islamister. … På et videoklip på Youtube, kan man se de to blive anholdt af politiet. Det lidt underlige er, at kort forinden er Kevin Caroll blevet angreb af hvad der formodes at være en mand med tilknytning til den yderste venstrefløj. Venstrefløjsaktivister mener Caroll gjorde noget ved venstrefløjsaktivisten inden, men det fremgår ikke at tidligere videomateriale. Det var ikke det de blev anholdt for. De blev anholdt for at obstruere politiet. Sagen skal for retten i næste uge. Der har været flere tilfælde på, at deltagere i EDL-demonstrationer har givet udtryk for deciderede racistiske holdninger, og fremvist symboler af den karakter. Derfor flød bægeret over for nyligt, i forbindelse med en demonstration i Manchester. (Robinson taler)

Tom Carstensen: ‘Den første demonstration jeg ikke var med til i tre år, var den i Manchester. Her så man White Pride-flag og andre ting der bestemt ikke repræsenterer mig.’ … EDL har også flere gange været forsøgt kuppet af folk med andre dagsordener. … Der var på intet tidspunkt under pressemødet, noget der tydede på, at han har ændret holdninger. Han er stadig imod det han ser som islamismens farlige indflydelse i Europa… Ligegyldigt hvad så vil en ny ledelse, der ikke nyder den samme respekt som Robinson har gjort det, kunne få problemer, med at holde balladen om ikke ved et minimum, så nogenlunde i ave. Men man skal også huske, at de fleste anholdte ved disse demonstrationer faktisk har været moddemonstrationer fra venstrefløjen.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/52066/trackback

35 Comments »

 1. Hele det her “racisme” dillerdreng er nu lidt kedeligt.

  Anti-racismen er race-marxisme, og den dæmonisere og anklager alene europæere.

  Højrefløjen burde vide bedre end at lege med på dens syge leg.

  Jeg er ligeglad om Robinson er racist eller ej, han protesterede indtil for nyligt imod sit eget folks udbyttelse, bortdrivelse og ødelæggelse, og det tager jeg hatten af for.

  Det er han så holdt op med, ham om det, han er nu bare ligegyldig.

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 11. oktober 2013 @ 17:36

 2. Det er ikke nemt og vi er mange, der skylder folk som Tommy Robinson alt. For mig er han en “Working Class Hero”, der gør én stolt af at have rødder i arbejderklassen. Jeg genkender hans kompromisløse ærlighed og hans friheds- og retfærdighedsfølelse, når han taler mod totalitarismen, nu kaldet islam, der vil erobre magten over sjæle i Europa og jeg skammer mig over, at jeg ikke tør følge hans eksempel.

  Kommentar by A-mad — 11. oktober 2013 @ 17:42

 3. Så EDL er ikke racistiske selvom lederen lige har udtalt at de er “ved” at bliver “infiltreret” af folk fra nazistiske grupper?

  Hej logik. :)

  Kommentar by Venstrefløjen — 11. oktober 2013 @ 17:43

 4. @A-mad

  Måske fordi du kommer i tanke om anstændigheden, der er blevet glemt i alt det hate-speech.

  Kommentar by Venstrefløjen — 11. oktober 2013 @ 17:44

 5. @Venstrefløjen

  “anstændigheden” prøv at høre på dig selv din skide farisæer.

  Fint du er uenig, men lad være med at være hellig, hvis du vil tages alvorligt.

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 11. oktober 2013 @ 17:52

 6. A Working Class Hero is Something to be.
  En dag tager vi dig og resten af jer nasserøve pampere på Venstrefløjen og klynger jer op i lygtepælene! :)
  http://www.youtube.com/watch?v=njG7p6CSbCU

  Kommentar by A-mad — 11. oktober 2013 @ 18:12

 7. Problemet med de fleste, som har kommenteret EDL i Danmark er, at de ved intet eller for lidt om dem. Det har som bekendt ikke afholdt dem fra at have stærke meninger. Endnu engang tak til den dytige Carstensen, som er helt alene om at sætte standarden på det emne.

  Kommentar by Snaphanen — 11. oktober 2013 @ 18:44

 8. ->Snaphanen. Det er mere det, at venstrefløjen og de statsejede medier, DR og TV2, slet ikke ønsker at kende sandheden?

  Kommentar by A-mad — 11. oktober 2013 @ 18:58

 9. @A-mad: Jeg skal ikke motivforske, men når man ser referatet af, hvad Anja Bo har sagt, kunne man få den mistanke.

  Kommentar by Snaphanen — 11. oktober 2013 @ 19:33

 10. Det kommunistiske D.D.R. TV som vi kender dem, en station der fra sin position ser det som sin hellige pligt at nedbryde landet. Oplysning for borgerne er ikke deres agenda, men at promovere lovløshed og til det formål kan islam bruges passende som hånd i handske.

  Kommentar by LarsB — 11. oktober 2013 @ 19:45

 11. *3 Venstrefløjen

  Du er simpelthen dummere end hvad godt er…

  Kommentar by FrankBooth — 11. oktober 2013 @ 19:50

 12. […] og endda ville foranstalte massakrer på dem. Da jeg ikke har TV, måtte jeg se på Uriasposten hvad DR-vært Anjo Bo ved om den sag, og det er ikke […]

  Pingback by Tommy Robinson: Attacked on camera « Snaphanen — 11. oktober 2013 @ 19:55

 13. Ingen overbevist nynazist ville melde sig ind i EDL, så derfor er min tese at de infiltrerer organisationen for at forværre dens ry.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 11. oktober 2013 @ 20:02

 14. venstrefløjen er så overbevist om deres egen høje moral og evne til at analysere en given situation eller udtalelse at de fuldstændigt overser den virkelighed de er en del af.

  Alle tosserne kvidre løs i nøjagtig den samme rille de startede i, og Anja Bo skiller sig ud fra mængden.

  Kommentar by Santor — 11. oktober 2013 @ 20:05

 15. Helt OT, og så alligevel. Håber du tager den op, Kim Møller:

  http://jyllands-posten.dk/international/ECE6088658/taliban-henrykt-over-at-malala-ikke-fik-fredspris/

  Nej, naturligvis kan de svenske og norske (svinske og dorske) politisk korrekte Nobelprisuddelere ikke forsyne en modig afghansk pige med Fredsprisen. Hun skal have pisk og stenes, skal hun! Sharia rules!

  Kommentar by Henrik Petersen — 11. oktober 2013 @ 20:37

 16. gadeprotester, der har resulteret i vold og masseanholdelser.

  Hvor det bekvemt ignoreres, at volden og de deraf afledte anholdelser skyldtes, at EDL systematisk blev angrebet af venstreekstremister og muslimer. At rapportere det passer ikke ind i pressens verdensbillede.

  I øvrigt er her en ting der undrer mig:

  De seneste markeringer har været ganske fredelige, med ganske almindelige mennesker, der foretrækker demokrati for sharia, kvinders ligestilling for islamiske fordomme. Venstreekstremisterne har forholdt sig mere fredeligt end tidligere, ting er afviklet i ro og orden, og Tommy Robinson blev kun smidt i fængsel fordi han talte i fem minutter mere end det britiske politi havde givet ham lov til.

  Alligevel vælger Tommy at stå af nu..? Der er noget her, der ikke er fortalt.

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 11. oktober 2013 @ 20:48

 17. Og naturligvis ville ingen rigtig national-socialist gå ind i EDL, medmindre regeringen betaler ham for det. Der er for mange jøder og for meget åbenhed for fremmede kulturer til at det giver mening.

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 11. oktober 2013 @ 20:49

 18. ” Ingen ved rigtigt noget endnu, men man har da lov at håbe, at Tommy Robinson stadig foretrækker Churchill fremfor Quilliam.”

  Det er da et valg der er til at forstå!!!

  Kommentar by Morani ya Simba — 11. oktober 2013 @ 20:56

 19. Henrik Ræder Clausen

  “medmindre regeringen betaler ham for det”

  Nynazister som tager imod bestikkelse fra en regering de foragter ?.
  Ha, det vil jeg se før jeg tror på det. :P

  Men ellers er det da en god tese.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 11. oktober 2013 @ 21:00

 20. Eller international-socialister, der (frivilligt uden betaling) lader som om de er national-socialister for at diskreditere EDL. Den slags folk er blevet smidt vandret ud af EDL-demonstrationer tidliger.

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 11. oktober 2013 @ 21:01

 21. HRC

  Den slags mennesker minder mig også om White Pride, som engang prøvede at infiltrere Dansk Folkepartis Ungdom, men heldigvis blev ekskluderet da man opdagede dem.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 11. oktober 2013 @ 21:07

 22. Erik, national-socialister har typisk ikke så mange brikker at flytte med. Penge er penge, det er enkelt.

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 11. oktober 2013 @ 21:31

 23. HRC

  Sandt nok.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 11. oktober 2013 @ 22:18

 24. @Henrik Ræder Clausen
  …naturligvis ville ingen rigtig national-socialist gå ind i EDL, medmindre regeringen betaler ham for det…

  Dum, dummere, Henrik (konspirations wacko) Ræder Clausen.

  Kommentar by Polyb — 11. oktober 2013 @ 23:30

 25. Hvordan ølbumsen lars ulykke og hans fidibus strisser-platfod, kan holde hånden over verdens største tvangs finansieret SPAM fabrik DDR, er sku en hån mod alle normalt tænkende danskere (men dem er der vel heller ikke mange af i de to tossers partier).

  Kommentar by Fritz — 12. oktober 2013 @ 00:18

 26. Hvad kan man sige i DR?

  Som mange har påpeget, så er Tom Carstensen er en af de få journalister der dækker EDL og den anti-islamiske side nogenlunde nøgternt. Men det man kan frygte er, at den form for journalistisk holdning, dvs. lige taletid uden dæmonisering, er noget der ikke er velset på bestyrelsegangene i DR.
  Det (lidt)jeg kender til DR, er èn benhård venstrefløjs disciplinering, og divagering fra den ortodokse marxistisk/socialistiske linje medføre i længden altid fyring.
  Derfor må jeg være ærlig og sige, at jeg er bange for at Tom Carstensen vil blive fritstillet/fyret som korrespondent(kommentator)i DR. Alt andet ville overraske mig. DR P1 er og bliver et propaganda instrument for et venstrevinklede livssyn.
  mvh.
  Historyman

  Kommentar by Historyman — 12. oktober 2013 @ 00:37

 27. Hvis der er brug for det så kan jeg også godt lave en account, og kalde mig mavepuster, venstreorienteret eller noget andet og så komme med tåbeligemodargumenter.

  Jeg kender alle deres latterlige måder at argumenterer på.

  Og jeg kunne f.eks. kalde mig “Orla Frøsnapper”

  Jeg har lyst til at gøre det :-)

  Kommentar by Mikael Drachmann — 12. oktober 2013 @ 04:06

 28. Noget så sjældent som en ærlig journalist på DR.
  I guder , hvor har Danmark brug for det.
  Tom Carstensen er navnet. Og som der skrives , gad vide hvordan hans
  forløb nu vil blive i DR.
  Ærlighed er jo ikke det DR ønsker.

  Kommentar by Pk — 12. oktober 2013 @ 10:16

 29. TAK for Tom Carstensten! Mage til DRfjols ANJA BO .. Hende gider jeg sgu ikke betale for! Lad de politisk korrekte og helt stuerene betale for deres eget shit!

  Kommentar by Hiawatha — 12. oktober 2013 @ 12:02

 30. TAK TIL KIM MØLLER!!! Du drømmer ikke om hvor højt jeg løfter hatten for dig og alt dit væsen!!

  Kommentar by Hiawatha — 12. oktober 2013 @ 12:06

 31. Ikke fordi EDL er guds bedste børn, det er jo i virkeligheden trængte fodboldbøller som forsvarer sig mod den indtrængende islamisme.
  Jeg hæfter mig ved den sidste bemærkning om at de fleste arresterede i virkeligheden er venstreradikale fra moddemonstrationer! Det hører man ikke meget om i danske MSM.

  Kommentar by Robert R — 12. oktober 2013 @ 14:36

 32. Den væbnede frihedskamp nærmer sig. Der er stadig tid til at sadle om i demokratisk regi, men kl. 12 kommer stadigt nærmere

  Kommentar by Agricola — 13. oktober 2013 @ 07:52

 33. Og i øvrigt, hatten af for Tom Carstensen for at være et menneske, der er tro mod sin egen oplevelse og udtrykker den i propaganda-mediet DR; Medens flertallet af verdens journalister er magthavernes ludere, er han og andre som ham eksempler til efterlevelse for journalister.
  Han og folk som ham burde få Nobels fredspris, da den eneste måde, vi mennesker kan komme til at leve i balance med dyremenneskerne (muslimer o. lign.), er ved at kalde en perker for en perker og en hjernevasket abe for en hjernevasket abe

  Kommentar by Agricola — 13. oktober 2013 @ 08:07

 34. Hejsa :-)

  Jeg har skrevet det her til Tommy, bare til jeres orientering (på Rubicon)

  TOMMY ROBINSON

  It comes to my knowledge, that Tommy Robinson, the former leader of the EDL has ended his leadership. Well, after at ridiculous persecution of the media, the police and anything remotely powerful in the arsenal of the English state. Who would wonder? Would you have been able to make it as far as Tommy?

  Probably not, because that must have taken a serious amount of courage.

  Now ok, we are at the end of the road when it comes to energy this time. I understand it, and I respect it. Who would not? But the fight is not over. In the old times when one line of defense got tired, the next line stood in. When the first line had a break and had some time to recuperate and build up energy, it went into the fray again.

  But the thing is, the fray is changing rapidly these days. When I began in SIAD, I had a plan. I wanted to change the perception of the media and the politicians, in fact I wanted to change the perception of the entire West. Coming from a situation where we were the oppressors and we were the bad guys. I wanted the West to stand fast on our own values, democracy, rule of law, human rights in general. In opposition to Islamic hate preachers.

  It worked, it created the basis upon what we draw our physical as well as mental defense now.

  But it is not over, the real fight is ahead of us, and that will hopefully be conducted by the politicians and the police/military in coordination.

  Therefore the violent street manifestations is not so important anymore. Not to diminish it, but to be realistic about our prowess.

  Therefor the fray has changed. I do not know how much in England, but here in Denmark Political correctness is really has been.

  So to step into the fray again it would be wise to be a part of the political establishment. That would be difficult, but the political wing of EDL is still working, and a career there, would be an opportunity.

  Now, to be a politician you need dedication and skills in that as well. It is difficult but not impossible, especially if you have good friends who will help you, and you do. Among the SION, the international wing of SIAD, we will there as a back up. And if you need my personal assistance, go through Bo Hansen, we are friends.

  Now, if you consider the political road, I will help you, in fact I will give you a gift, for the exemplary work you have done for your country; a magic word. It will be a door opener, and a potential winning tool.

  You see there is one word I have fought vigorously for the last five six years; in the Arab spring, in Egypt, in Denmark. In fact it comes from a liberal socialist theoretician, one of the good guys, not the corrupt fascists that run our current states. It is by a jew called Alinsky, my friend Barack Obama uses it. It is Change. You see, what we are fighting for, as I see it. Is a society where the rules are the democratic ideas of our states. That all have the right to remain free, that all are equal to the law, where we are all citizens in the proud states of our home countries. This is non racial, this is all who wear the colours of England, France or Denmark at heart. That is what Alinsky is talking about when he is talking about Change.

  The thing is; Change, as a word will drag you away from all the negative stereotypes of the right wing.

  It would boost you, and it would be the right thing to do.

  G-d bless you mate. Take care, and be back when you are ready, we will be here for you.

  Kommentar by Asger Trier Engberg — 13. oktober 2013 @ 14:26

 35. 30

  Det kan ikke siges bedre.

  Det bliver spændende at se, hvad Tommy Robinson finder ud af nu, for han har da indlysende politisk talent – og en rigtig god sag.

  Kommentar by Liva — 13. oktober 2013 @ 18:11

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper