23. oktober 2013

Firoozeh om barndomsveninde: “Først blev hun tvangsgiftet … Siden blev hun voldtaget af sin egen far…”

Et af flere hængepartier fra sidste uge. Stort opsat interview med Firoozeh Bazrafkan i Jyllands-Posten, sidste onsdag – ‘Jeg genkender alt i Yahya Hassans historie’ (kræver login).

“Den iranskfødte kunstner har kun hovedrysten tilovers for dem, der kritiserer Yahya Hassan for at generalisere.

‘Der er jo tale om generelle problemer,’ protesterer Firoozeh Bazrafkan.

‘Disse problemer findes ikke kun i Yahya Hassans familie eller i hans venners familier. Nej, problemerne er massive i de socialt belastede ghettoer.’

Firoozeh Bazrafkan er født i den iranske by Shiraz, men familien flygtede i 1986 til Danmark og flyttede i første omgang ind i en lejlighed i Gellerupparken i Aarhus.

‘Men der kunne min familie kun holde ud at bo i tre måneder. Inden for det korte stykke tid havde der været så mange indbrud, cykeltyverier, tilfælde af hærværk og endda et mordforsøg, at vi flyttede videre,’ forklarer Firoozeh Bazrafkan, som tilbragte størstedelen af sin barndom i ghettoen Jennumparken i Randers.

‘Det var også et frygteligt sted,’ siger hun. ‘Folk stjal og udnyttede enhver chance til at snyde systemet. De fik førtidspension, mens de tilbragte en stor del af deres tid i Mellemøsten.’

Yahya Hassan har beskrevet, hvordan hans far systematisk tævede ham, hans søskende og hans mor. Firoozeh Bazrafkan har aldrig fået tæsk af sine forældre, men hun har oplevet flere af sine venner blive straffet korporligt.

‘Det er mere almindeligt, end man går og tror,’ siger hun og giver en række eksempler på indvandrerforældres strafaktioner mod egne børn.

‘Jeg har en veninde, som er blevet overfaldet og truet med en kniv af sine forældre og brødre, fordi hun havde en dansk fyr på besøg. En anden veninde var ude for, at hendes mor stak en finger op i underlivet på hende for at undersøge, om hun var jomfru.’

En tredje veninde har Firoozeh Bazrafkan mistet kontakten med.

‘Først blev hun tvangsgift,’ siger hun.

‘Siden blev hun voldtaget af sin egen far, mens han havde en lommeversion af Koranen stikkende op ad baglommen, fordi der gik rygter om, at hun havde en dansk kæreste. Hun er psykisk syg i dag. Andre piger måtte gå under jorden, fordi de ikke ville giftes med de mænd, som fædrene havde udset sig. Det er ufatteligt, at mennesker kan behandle deres børn på den måde.’

(Apropos: Palæstinenser myrder moderens kæreste, moderen var i Libanon; EB.dk, igår)

Ifølge Firoozeh Bazrafkan er hendes egen familie en undtagelse.

‘Min mor var af den opfattelse, at jeg skulle have lov til at gøre, som det passede mig. Det skabte store problemer. De andre muslimer mobbede både mig og min mor, fordi hun lod mig spise røde pølser til børnefødselsdagene hos de andre børn,’ siger Firoozeh Bazrafkan, der allerede som barn undrede sig over adfærden blandt indvandrerfamilierne i det belastede kvarter i Randers. …

‘Jeg måtte cykle, gå til svømning, lytte til popmusik og have drenge på værelset, og det kunne naboerne slet ikke håndtere. De brugte al deres energi på at distancere sig fra den danske kultur, klamre sig til islam og kritisere dem, som i deres øjne ikke levede som rigtige muslimer. De ville ikke lade deres børn lege med mig. De råbte ‘luder’ og ‘forræder’ efter mig på gaden. Jeg forstod det ikke,’ fortæller Firoozeh Bazrafkan.

Især i julemåneden mærkede familien vreden fra naboerne.

Naboerne kastede æg på vinduerne, fordi vi holdt dansk jul og havde juletræ i stuen. Det er jo helt absurd.’

Den beskrevne adfærd fik i 2007 Firoozeh Bazrafkan til at se nærmere på sin muslimske baggrund.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/52226/trackback

10 Comments »

 1. En tak til familien Bazrafkan herfra. En tak fordi de, trods en meget høj pris, har vist vejen frem. Må de være en inspiration for os alle sammen.

  Kommentar by Jens Jensen — 23. oktober 2013 @ 16:00

 2. Berigelsen, mangfoldigheden, de mange stemmer i den permanente underklasse. Sød musik for R, S, SF og EL.

  Kommentar by thatcherite — 23. oktober 2013 @ 16:02

 3. En stor tak til Firoozeh og hendes familie.

  Jeg har et spørgsmål som jeg længe har villet stille til alle integrationskonsulenter i Danmark. Hvorfor bruger man aldrig Cherif el-Ayouty, Farshad Kholghi, Firoozeh Barafkan og Naser Khader eller Yahya Hassan som rollemodeller?

  Hvorfor bruger man altid i stedet en eller anden småskummel type, som ender med at komme ud i noget snavs? Er forklaringen mon den, at integrationskonsulenterne gerne vil have, at integrationen skal mislykkes?

  Kommentar by Sigwar — 23. oktober 2013 @ 16:14

 4. De fire første er jeg enige i, men Yahya Hassan har vist med bl.a. sit idiotiske angreb på Uwe Max Jensen, at han er varm luft.

  Kommentar by Michael Jensen — 23. oktober 2013 @ 17:21

 5. Alle dem der IKKE vidste at det foregik på den måde, ræk venligst en finger i vejret!

  Kommentar by Santor — 23. oktober 2013 @ 17:28

 6. Det bliver sværere og sværere at benægte at islam er den civiliserede verdens fjende og opgøret kan skubbes lidt længere ud i fremtiden. Men det kommer.

  Kommentar by Morani ya Simba — 23. oktober 2013 @ 19:28

 7. #4 Michael

  Sjovt du siger det, for det samme er åbenbart sket med Ahmed Akkari, som for nylig satte DF i samme bås som islamisterne.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 24. oktober 2013 @ 00:05

 8. Hvad var det Charles De Gaulle sagde? Dem der tror på at integration er muligt, har hjernes som kolibrier

  Kommentar by Robert R — 24. oktober 2013 @ 00:24

 9. Flot,flot,flot familie og et kæmpeknus til Firoozeh Bazrafkan – selv om det bliver på afstand.

  Ja der er ingen tvivl om, at muslimerne arbejder vildt på at blive integreret og en del af det danske samfund. Og når Uffe Belleman moskeen bliver færdig, kan de sidste religiøse muslimske tvivlere få den rigtige indsprøjtning fra de rigtige muslimer.

  Men bare urolig, virkeligheden indhenter selv den største idiot, jeg håber bare ikke de 15 tolerante tosser har børn.

  Kommentar by kurt Rosenstrøm — 24. oktober 2013 @ 04:00

 10. @3 Sigwar

  Glimrende spørgsmål Sigwar!

  Også en stor tak fra mig til Firoozeh Bazrafkan.

  Kommentar by Binee — 24. oktober 2013 @ 13:17

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper