25. oktober 2013

Bent Jensen frikendt i Østre Landsret: Var ikke injurierende at kalde Jørgen Dragsdahl for ‘KGB-agent’

“Når en medarbejder hos PET i 1986, noterede at Jørgen Dragsdahl set med KGB’s øjne havde ‘været ualmindelig nyttig’, og fortæller, at det ‘ikke (er) uden grund, at han på et tidspunkt i centret blev benævnt som nr. 1 i Danmark’, så vil han for mig altid være KGB-agent”, skrev jeg tilbage i 2010. Fra Domstol.dk – Historiker frifundet for injurier mod journalist på grund af udtalelser om agentvirksomhed for KGB og desinformation under Den Kolde Krig.

“Landsretten fastslår, at de 35 udsagn om agentvirksomhed og desinformation udgør ærefornærmende sigtelser omfattet af straffelovens § 267, men at fremsættelsen af udsagnene var berettiget. …

For så vidt angår udsagn om agentvirksomhed bemærker landsretten, at Jørgen Dragsdahl aldrig har været sigtet, tiltalt eller dømt for overtrædelse af straffelovens § 108, men at han har været genstand for efterforskning af PET som mistænkt for overtrædelse af straffelovens § 108. Landsretten finder, at Bent Jensens udtalelser ikke indeholder en beskyldning om, at Jørgen Dragsdahl har overtrådt straffeloven, men at han ifølge KGB og PET var KGB-agent. Selv om udsagn om agentvirksomhed må anses for en alvorlig sigtelse, finder landsretten, at Bent Jensen har haft tilstrækkeligt faktuelt grundlag for sine udtalelser. Landsretten lægger herved vægt på, at udtalelserne havde støtte i oplysninger fra den afhoppede KGB-officer Gordijevskij og PETs efterforskning mod Jørgen Dragsdahl. Der er i vidt omfang tale om citater fra eller gengivelse af indholdet af PET-rapporter, der karakteriserer Jørgen Dragsdahl som KGB-agent med konspirative møder med føringsofficerer i Danmark og i udlandet. Landsretten lægger også vægt på, at oplysningerne blev videreformidlet til Udenrigsministeriet, Forsvarets Efterretningstjeneste og Regeringens Sikkerhedsudvalg, ligesom PET informerede en fremmed efterretningstjeneste herom.”

Oploadet Kl. 15:02 af Kim Møller — Direkte link34 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/52306/trackback

34 Comments »

 1. Ikke et løftet “øjenbryn” fra den samlede presse over Jørgen Dragsted… Danske journalister er da lige til at lukke op og skide i…. Som Blekingegade terroristmorderne… Så er der fuld aflad for Mord og Landsskadelig virksomhed… HVIS DU ER RØD….!!!!

  Kommentar by ny kommentator — 25. oktober 2013 @ 15:47

 2. Det er fantastisk ! Dragsdahl har i en menneskealder i samarbejde med KGB svinet og mistænkeliggjort alle Vestens bestræbelser på et hæderligt forsvar. Ubærligt hvis det var lykkedes at lukke munden på den koldkrigsforsker som jo uden sammenligning var den , som historien gav ret , og som var den allermest hæderlige forsker vi har haft: Bent Jensen !!

  Kommentar by pcpedersen — 25. oktober 2013 @ 16:04

 3. Efter krigen og selv i vore dage jagter eller foragter man personer, som tilbad, holdt eller holder af svastika ideologien.
  Nu håber jeg, at dommen åbner op for at den samme entusiasme bliver iværksat mod de personer, som tilbad eller holdt med hammer og segl ideologien

  Men det vil givet ikke ske, fordi de fleste sympatisører af det socialistiske utopia vil fremsige: vi vidste ikke bedre.
  Den form for undskyldning kan tilhængerne af svastika ideologien ikke anvende.

  Kommentar by Jens Otto Kragen — 25. oktober 2013 @ 16:35

 4. Herfra et stort tillykke til Bent Jensen.
  Det har taget sin tid, og sikkert en masse besvær endelig at få medhold.
  Forsøget på at lukke munden på en hæderkronet forsker og forfatter lykkedes heldigvis ikke for den røde medløber. Håber sgu at det kommer til at koste den såkaldte “journalist” en ordentlig dyne penge.
  Idioten Dragsdahl er et godt bud på at journalist efterhånden er et skældsord.

  Kommentar by Finn A.Skov — 25. oktober 2013 @ 16:52

 5. Tak Bent Jensen.
  Du har gjort et fantastik stykke arbejde for Danmark.
  Det er vigtig for bevarelsen af demokratiet, at sandheden kommer frem.
  Og landsforrædderne bliver stillet til regnskab og dømt for deres usle gerninger.

  Man kan håbe på at de nuværende landsforræddere. Bliver stillet til regnskab dag.

  Kommentar by XXXXX — 25. oktober 2013 @ 17:09

 6. Tillykke til Bent Jensen. Du er en hædersmand.

  Kommentar by Kafka — 25. oktober 2013 @ 17:14

 7. Av av av – det bliver sjovt at følge reaktionerne. Der var jo f.eks. andre historikere der stod frem på tv og sagde at han ville dumpe osv.

  Kommentar by Superman — 25. oktober 2013 @ 17:29

 8. Well Draghsdahl you FUCK!, you may throw your rock and hide your hand
  Working in the dark against your fellow man
  But as sure as God made black and white
  what is done in the dark will be brought to the light!
  JC.

  Kommentar by systex — 25. oktober 2013 @ 18:49

 9. Set fra den røde side.

  Carsten Holbeck
  for 6 timer siden

  I dag har vi fået fastslået, at Bent Jensen gerne må kalde Jørgen Dragsdahl agent, på trods af, at Bent Jensen ikke kan føre juridisk bevis for, at Jørgen Dragsdahl har været det. Bent Jensen må udelukkende kalde Jørgen Dragsdahl agent i forbindelse med sin historiske forskning, og fordi ytringsfriheden har vide rammer. Man må altså gerne kalde en i juridisk forstand uskyldig mand for agent. Ved I hvad, nu gider jeg sgu’ ikke længere høre på de national-konservative og de beton-liberales klagesange over paragraf § 266 eller § 267 . Min hidtidige antagelse, – at der udelukkende er tale om påberåbelse af eget martyrium, – har sgu’ vist sig at holde stik. Så kom der da lidt godt ud af Bent Jensens offentlige standret imod Jørgen Dragsdahl, men det er fandme’ synd, at man ustraffet kan tilsvine en hæderlig mand, blot fordi man ikke kan lide hans politiske holdninger, – og om hæderlig historisk kildekritik er der ikke tale.

  Peter Heinen: Bent Jensen derimod ER agent, og har sikkert været det i årtier….
  for 6 timer siden.

  Kommentar by Spinner — 25. oktober 2013 @ 19:46

 10. Det var dagens gode nyhed. Byrettens dom i sin tid var jo skandaløs, så det vækker trods alt en smule tillid til retsstaten, at Landsretten formår at rette op på miseren.

  Kommentar by monse — 25. oktober 2013 @ 19:55

 11. Kan man andet end at nyde denne dag, de røde der nærmer sig sidste salgsdato er meget aktive og foraget over denne dom. Tænk hvis man så bare gik i gang med at kigge på hvad Sohn, AAen og alle de andre frontkæmpere fik af USSR og hvad de ydede for det.

  Kommentar by broholm (ordblind) — 25. oktober 2013 @ 20:09

 12. Et kæmpe tillykke til Bent Jensen og en stor tak for en utrættelige indsats og altid udført med stor værdighed.

  Landsrettens afgørelse er et velfortjent spark til alle de medløbere, der under den kolde krig tjente Sovjetunionens sag.

  Udover at være en personlig triumf for Bent Jensen så er afgørelsen også en sejr for ytringsfriheden i Danmark. Sådanne sejre er desværre sjældne i vore dage.

  Lad os til slut ikke glemme sidegevinsten, at ikke kun Dragsdahl men hele Journalistisk Venstreparti har lidt nederlag.

  Kommentar by Binee — 25. oktober 2013 @ 20:51

 13. Et stort tillykke til Bent Jensen. Bedre koldkrigsforsker fås ikke.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 25. oktober 2013 @ 21:17

 14. video m. Bent Jensen efter dommen

  Kommentar by Snaphanen — 25. oktober 2013 @ 21:20

 15. De røde har alle dage været dårlige tabere !

  Kommentar by Niels Juel — 25. oktober 2013 @ 21:32

 16. Bent Jensen, en god dansk mand, en ildsjæl, der endelig har fået oprejsning, tillykke med det.
  Hvem husker ikke den socialdemokratiske trio – Poul Nielson, Kjeld Olesen, Lasse Budtz – der i 1984 tog til Moskva, for at lave undergravende arbejde. Danmark glemmer ikke sine stikkere.

  PUGNA PRO PATRIA

  Kommentar by der Adler — 25. oktober 2013 @ 22:23

 17. Hvis der skal ryddes op i de der tilbeder hammer og segl flaget kunne man starte i folketinget, det vil give mange tomme sæder i tinget.

  Kommentar by emmagad — 25. oktober 2013 @ 22:29

 18. Ugens bedste nyhed!

  Kommentar by Fabrice S — 25. oktober 2013 @ 22:33

 19. Så er vi ikke i tvivl om hvad Jørgen Dragsdahl var.

  Kommentar by Nielsen — 25. oktober 2013 @ 22:38

 20. Hvad med Ole Sohn?????

  Kommentar by Karinn — 25. oktober 2013 @ 22:50

 21. @ 17

  Meget enig.
  Ligeledes er det sigende at en såkaldt historiker, medforfatter til PET udredningen, mødte op i Landsretten med et tavshedspålæg, udstedt dagen i forvejen, dette udstedt af selveste justitsministeriet.
  Altså vedkommende måtte IKKE støtte Bent Jensen.
  Vor såkaldte regering har også haft MEGET travlt med at afvikle koldkrigsudredningen, uha det kunne jo være en sådan udredning kom for tæt på.
  Dommen ved retten i Svendborg, var en skandale af de større.
  JD er en skidt person, samme er adskillige socialdemokrater.
  Tillykke til Bent Jensen.
  For tiden har Jyllands posten travlt med at svine de hædersmænd til der, med daværende ledende politikers accept, aflyttede Alfred Jensen og dennes ægtefælle, altså Arne Sejr´s såkaldte “FIRMA”.
  En af de der deltog i denne nødvendige hhv. accepterede aflytning var en hr. Kjeld Olesen.
  KO havde travlt, i negativ forstand, i det såkaldte Kejsergadeudvalg, indtil Ninn Hansen lod sive at være vidende om KO´s tidligere virke. Så blev KO tavs, MEGET tavs.
  I det hele taget har sosserne en del at forklare omkring Den Kolde Krig.
  Mht. journalistudd. kan man få det indtryk at der i denne uddannelse findes et fag der hedder SUBVERSION.
  De røde er OGSÅ dårlige tabere.

  Kommentar by AK JA — 25. oktober 2013 @ 23:12

 22. 1000 tak til Bent.
  Men begrundelsen var vattet. Normale mennesker skelner ikke mellem venner af nazister og nazisterne selv. Hvis en såkaldt objektiv journalist virke er at promovere nazismen, og alle dens interesser, er det fløjtende ligegyldigt om journalisten er agent eller ikke. Smukt bliver det aldrig, og derfor kun rimeligt at hans virke kommer for en dag. Ikke 20 år efter men samme dag.

  Kommentar by mister jones — 25. oktober 2013 @ 23:32

 23. Dommen er en redningsplanke for min næsten druknede tro på det danske demokrati.
  Det er en stor glæde at Bent Jensen, som har været konstant forfulgt af venstrefløjen under og efter den kolde krig, blev frikendt fordi han sagde sandheden.
  Den glæde kan hverken de marxistiske universitetsforskere eller de dominerende, statsejede massemedier tage fra mig ! :)

  Kommentar by A-mad — 25. oktober 2013 @ 23:49

 24. Koldkrigsforsker: KGB-dom kan få store konsekvenser

  http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2013/10/25/134147.htm

  – Dommen åbner vide rammer for, hvad man kan tillade sig at kalde folk.

  Kommentar by mb — 26. oktober 2013 @ 00:25

 25. #24: Jeg tror ikke mange tager den kommunistiske historiker Poul Villaume alvorlig. Han er nær ven af Dragsdahl og medlem af konspirationsteoretikeren Daniele Gansers internationale netværk. Men typisk at (D)DR bruger ham

  Kommentar by Martin Kasler — 26. oktober 2013 @ 05:16

 26. Retten siger, at Jørgen Dragsdahl selv må betale 600.000 kr. i sagsomkostninger, foruden udgifterne til sin egen advokat. Så nu ryger alle pengene fra KGB.

  Kommentar by kurt Rosenstrøm — 26. oktober 2013 @ 07:42

 27. ->kurt Rosenstrøm. Pengene, han fik af KGB i sin tid for fodnotepolitikken, har han nok brugt for længst?
  Men mon ikke den tidligere KGB-chef Vladimir Putin sender penge til dækning af Jørgen Dragsdahls nye regning? :)

  Kommentar by A-mad — 26. oktober 2013 @ 10:33

 28. #27: Putin har aldrig været chef for KGB. Han kunne sikkert godt være blevet det, men forlod tjenesten, da den i august 1991 forsøgte et kup mod Gorbachev.

  Bortset fra det, så tvivler jeg stærkt på, at Putin gider ofre så meget om en rubel på en afdanket bladsmører som Dragsdahl :)

  Kommentar by Martin Kasler — 26. oktober 2013 @ 11:25

 29. Stort tillykke til Bent Jensen.

  Kommentar by Liva — 26. oktober 2013 @ 12:02

 30. Jamen hvis Dragsdahl er KGB agent, skal han så ikke straffes?
  Så vidt jeg er orienteret er det ulovligt at spionerer mod sit fædreland!
  Sidst vi straffede landsforrædere, da henrettede vi dem.
  Det vil nok ikke ske for det gør vi vist ikke længere og der er nok alt for mange kommunister placeret rundt om på tillidsposter.
  Jeg kan ikke forstå at vi skelner så meget mellem Nazister og Kommunister, i mine øjne hører begge ideologier til på historiens lodseplads og vi bør behandle Kommunister fuldstændigt som vi behandler Nazister. Begge er venstreorienterede ideologier, som har kostet ufattelige menneskelige lidelser og hvis antallet af ofre, er et mål for en ideologis tyranni, så er kommunismen værst af de to.
  En af de venstreorienteredes største sejre er at det er lykkedes dem at placerer Nazismen og Fascismen på højrefløjen. Det er faktisk forkert for man har ikke forstået historien hvis ikke man forstå at både Nazismen og Fascismen udspringer af kommunismen.

  Kommentar by Robert R — 26. oktober 2013 @ 12:04

 31. Men Dragsdahl har et meget stort og omfattende netværk, hvilket vi kan ane på de typer, der nu træder til på hans vegne. Desuden viste justitsministeriet sig også at spille en rolle, da det i sidste øjeblik og på det allermest ubelejlige tidspunkt udstedte et tavshedspåbud, efter at sagen havde kørt i årevis. Dragsdahl bliver næppe ruineret.

  Hans største pris bliver, at historien fremover vil anse ham for at være forræder. Da Dragsdahl netop har den alder, hvor man begynder at interessere sig for sit eftermæle, er det et specielt hårdt slag. Landsforræderiet for evigt være hans mærke.

  Kommentar by Arne Torp — 26. oktober 2013 @ 12:52

 32. @30: Adskillige nationalsocialistiske ideologer, herunder Povl H. Riis-Knudsen, har fastslået, at NS er en venstreorienteret ideologi. Det bliver nok sværere at finde eksperter udenfor miljøet, der er villige til at lægge den på venstrefløjen. Jeg ved ikke, om der ikke er belæg nok til at gøre det, men jeg ved, at den socialisme, man naturlgt tilskriver venstrefløjen, og som defineres med, at individet er underlagt helhedens og fællesskabets interesser, er ren og uforfalsket i NS.

  Kommentar by Arne Torp — 26. oktober 2013 @ 13:00

 33. @32 Torp
  Jeg skriver netop at det er de venstreorienteredes sejr at det er lykkedes dem at placerer både Nazismen og Fascismen på højrefløjen.
  Jeg mener ikke man kan forstå hvad der foregik i 30 ernes Tyskland og Italien hvis man ikke inddrager det sociale og det socialistiske aspekt i både Nazismen og Fascismen.
  I Tyskland var det industrien mere end arbejderne der gik vredet armen om i Hitlers forsøg på at skabe en korporativ stat. Det var et ønske om det nazistiske partis kontrol med industrien, så der kunne komme gang i våbenproduktion.
  Det er også sigende at det er inden for disse ideologier vi ser personer skifte f. Eks Mussolini skifte fra Kommunisme til Fascisme og i vores egen verden Gert Petersens skifte fa Nazisme til Kommunisme og videre til SF.

  Kommentar by Robert R — 26. oktober 2013 @ 13:13

 34. Tillykke til Bent Jensen. Og glem ikke Dragsdahls bagmænd: http://jyllands-posten.dk/indland/article2149372.ece?page=1

  Kommentar by Hodja — 26. oktober 2013 @ 15:02

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper