23. november 2007

“Først når de radikale regerer uden modsigelse, kan man tale om et bredt samarbejde…”

Underholdende klumme af Niels Lillelund i torsdagens Jyllandsposten – Midtsøgende.

“»At jeg er universets midte / er ingen hasarderet dom. / Jeg slutter mig rent logisk til det / for resten er jo udenom.«

Go’e gamle gruk. Man burde bruge dem noget mere og spare en enkelt spindoktor væk, for findes der bedre forklaringer på, at et parti som Det Radikale Venstre slipper af sted med at kalde sig selv for midten?

Der sidder hun, Margrethe Vestager, emmende af politisk overklasse og hvæsende af had, og taler om »samarbejde hen over midten«, mens hun mest af alt ser ud til at have lyst til at slå de andre ihjel.

Der er ingen, der ler. For når Margrethe Vestager siger midte, er det ordet, der skaber, hvad det nævner. Den selvudnævnte midte er midte, fordi den er fornuftens parti, indsigtens parti, det rigtige menneskesyns parti, bæredygtighedens parti, den sunde levevis’ parti, tolerancens parti, Louisiana-abonninernes og Max Havelaar-drikkernes parti, de allerede erfarne ikke-rygere, ozonlagets økologiske forsvarere, kort sagt: kryds ved 2100 Ø, var det ikke, fordi nogle andre havde taget dette udmærkede bogstav forfængeligt i politisk sammenhæng.

Der er midten, og når de andre ikke kan indse det, er det fordi, de er ekstreme.

Midten er vant til at bestemme. Samarbejde hen over midten, det betyder: vi vil til magten igen, som det sig hør og bør. Man er midten, fordi man er født til at styre, hvorfor den fortsatte eksistens af Dansk Folkeparti må betragtes som en unaturlig tilstand, ja, ligefrem en tilstand af urenhed, som skriger på, at hele Danmark snart skal have vasket sin mund med sæbe. Som midten skrev om Bertel Haarder, forrige gang der var valg…

Midten fylder, midten vil til magten, og vi får nok ikke fred, før det sker. Først når de radikale regerer uden modsigelse, kan man tale om et bredt samarbejde hen over midten. Så må resten godt være uden om, sådan da, men resten skal ikke komme for godt i gang, så kan den få vasket sin mund med sæbe, kan den.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5235/trackback

17 Comments »

 1. Det er fremragende skrevet!

  Ideen havde også strejfet mig selv, og det gør ikke fornøjelsen mindre.

  Midten, det er os. Blokpolitik, det er når vi ikke er med.

  Kommentar by Martin — 23. november 2007 @ 07:05

 2. Mon ikke vi som det første i en radikal regering vil se et lovforslag om der kun må være to partier i dansk politik, Radikale og ny radikale??? Så ville vi slippe for alt det ond og folk skulle ikke bruge ret meget tid i stemmeboksen, for at efektivisere valgprosesen, kunne man også fjerne de ny radikale fra stemmesedlen.

  Den med blok politik har jeg aldrig fattet, vi har en liberal regering der laver socialdemokratisk politik, med socialdemokratiet årgang 1960 som støtteparti, og alligevel er rødblok sure????????

  Men det er jo nok tonen eller menneskesynet det handler om.

  Kommentar by Broholm (ordblind) — 23. november 2007 @ 07:33

 3. OFF TOPIC..

  Hvis man ønsker en kvalmende fornemmelse her til morgen, så tænd for tv2 news og se Kaare R. Schou beskrive valget af Birthe Rønn Hornbech som integrationsminister… han fryder sig og mener at regeringen endelig har fået en der tænker på andre menneskers vilkår og han fryder sig ekstra og mener at det er en godt fordi Dansk Folkeparti ikke bryder sig om den slags mennesker..
  Hvis Qvortrup blev fyret og Rohde blev fyret for politisk bias, så er det ufatteligt at den efterhånden rabiate Kaare kan blive siddende som kommentator..

  Kommentar by Onion — 23. november 2007 @ 07:47

 4. Desuagtet klummens budskab, som har noget på sig, så er den hverken “underholdende” eller “fremragende skrevet”.

  Politikere på højrefløjen bliver often dæmoniseret og tillagt intentioner eller karaktertræk, som de ikke har (fx når venstrefløjen hyppigt, men aldeles grundløst associerer DF med nazismen). I sådanne tilfælde er denne blog altid skarp i dens kritik af venstrefløjens hykleri.

  Imidlertid bør man udvise samme respekt for politiske modstandere som tilhængere. At tale om Vestager som “emmende af politisk overklasse og hvæsende af had” er ikke blot respektløst, men også et dårligt argument for ens synspunkt.

  Kommentar by neocon — 23. november 2007 @ 07:52

 5. #3

  Ja, det gamle ordsprog om at én ulykke sjældent kommer alene ser ud til at holde stik. Først Ny Arrogance og nu Birthe Rønn Hornbech som som integrationsminister kalder virkelig på brækspanden og de bange anelser for fremtiden..

  Lillelunds klumme er lige i øjet, mere nøjagtigt kan de radigale ikke beskrives.

  Kommentar by Justin — 23. november 2007 @ 09:05

 6. Læste godt Lillelunds klumme i JyllandsPosten – han er som altid læsværdig.

  At de Radigale siden deres opståen for over 100 år siden altid har svævet over jorden og så langt fra fysisk arbejde og virkelighed som mulig er også en kendsgerning.

  Af samme grund har de fostret flere landssvigere og mere betydningsfulde en alle andre partier til sammen.

  Det er ikke en gang ånd, det de påstår at være i besiddelse af – det er vellevned og oppustet selvhævdelse, bortforklarende fejhed – Thøger Silketråd er et udmærket eksempel for standen.

  Kommentar by Bodil. — 23. november 2007 @ 09:40

 7. Ha, Ha..læste Martin Krasniks interview i Weekend-avisen med Dronningen af Radigalistan, galden sprøjter ud af mundvigene på hende efter tabet af de 8 mandater, ha, hun udstillede sig selv og sin egen magtbrynde af sig selv, Krasnik behøvede bare citere hende direkte med dyre intellektuelle fremmedord som “lort”…

  Kommentar by Winston Smith — 23. november 2007 @ 09:57

 8. Prøv at læse omtalen i JP om BRH:

  http://jp.dk/indland/indland_politik/article1179638.ece

  Som det ser ud har jeg dyb resoekt for hende, og ser frem til en stram hånd om asylmisbruget.

  Hun er forresten sat på Spidsen (http://spidsen.blogspot.com)

  Kommentar by Dansk Realist — 23. november 2007 @ 10:45

 9. Dansk Realist, jeg er ked af at tage dine illusioner fra dig, men prøv at læse denne artikel: http://omnial.blogbar.dk/2006/11/07/rønn-hornbech-kloge-ord-fra-en-kulret-kone
  Se også: http://omnial.blogbar.dk/2007/11/23/f%c3%b8j-fogh-udn%c3%a6vnelsen-af-birthe-r%c3%b8nn-hornech-er-en-ren-provokation/

  Kommentar by JanChris — 23. november 2007 @ 10:52

 10. Der er åbenbart problemer med det første link. Her kommer det igen: http://omnial.blogbar.dk/2006/11/07/r%c3%b8nn-hornbech-kloge-ord-fra-en-kulret-kone/

  Kommentar by JanChris — 23. november 2007 @ 10:56

 11. #7

  Jeg har sandelig også respekt for damen og ville nødigt møde hende i en mørk gyde..

  Hvis man har glemt nogle af hendes synspunkter på islamisterne og ytringsfrihen er der et lille sammenkog her:

  http://omnial.blogbar.dk/2006/11/07/r%C3%B8nn-hornbech-kloge-ord-fra-en-kulret-kone/

  Kommentar by Justin — 23. november 2007 @ 11:08

 12. De radikales “midte” ligger i Langbortistan. Det så vi fint illustreret da Elsebeth Gerner Nielsen tog det teokrati inspirerede kvinder-er-halvt-så-meget-værd-som-mænd-symbol på: tørklædet.

  Kommentar by Janne — 23. november 2007 @ 11:52

 13. Når man er langt nok til venstre, er alle andre højreekstremister.

  Kommentar by DaLi — 23. november 2007 @ 12:11

 14. Til 9 (JanChris)
  Udnævnelsen af tågehornet Birthe Rønn Hornbech er ikke den bedste nyhed på denne kedelige fredag nuvel, men det kan dog tænkes, at ministeransvaret kan tjene til at undergrave venstrefløjens forsøg på at bruge hende til at så splid i den borgerlige udlændingepolitik. Venstrefløjen og den humanistiske lobby er jo ikke tilfreds med mindre end amnesti til alle lovbryderne på asylcentrene, og det er jo ikke en vare BRH kan levere uden videre, så slutresultatet bliver forhåbentligt lidt færre frelste udgydelser fra kvindemennesket, når hun selv er øverst ansvarlig for administrationen af udlændingeloven, og lidt mindre kvalmende rygklapperi fra Politiken. Men du har nok desværre ret i, at Anders Fogh har været mere interesseret i sit eftermæle end i fastholdelse af den stramme udlændingepolitik. Men Birthe Rønn Hornbech understreger mere end nogen anden de modsat rettede tendenser i det borgerlige segment, som gerne vil sidde på grænsebummen, sålænge de ikke skal dele pladsen med Pia Kjærsgaard. Hvis BRHS udnævnelse som afledt virkning kompromitterer denne understrøm af urealistisk anstændighed – især fremherskende i visse dele af det borgerlige whisky bælte – er skadevirkningen alligevel ret begrænset. At Kaare R. Schou glæder sig var vel kun at forvente, men jeg ville vente og se, hvilken skade Rønn Hornbech faktisk udretter, før jeg emigrerer. Ministeransvar har ofte en meget modererende virkning på folks holdninger, hvoraf Karen Jespersens holdningsskift til en folkeafstemning om Tyrkiets optagelse og til et forbud mod tørklædet eksemplificerer en strammers syndefald.

  Kommentar by PerH — 23. november 2007 @ 13:06

 15. Pas nu på ikke at ryge i samme generaliserende/dæmoniserende fælde som venstrefløjen. I øvrigt er de radikales økonomiske politik vel ca. midt i mellem højrefløjens og venstrefløjens? Ditto deres immigrationspolitik. Ingen tror vel at SF eller EL er mere restriktive end RV?

  Kommentar by Torben — 23. november 2007 @ 15:33

 16. @14 PerH
  “at Anders Fogh har været mere interesseret i sit eftermæle”

  Hvis det er hans bekymring burde han privatisere DR.

  Kommentar by Mallebrok — 23. november 2007 @ 19:20

 17. Eller få pakket sig sammen til EU jobbet, det er jo alligevel de flestes store våde drøm, her har han gjort skade nok.

  Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 23. november 2007 @ 20:37

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper