27. oktober 2013

DR Online beder Jørgen Dragsdahls ideologiske kampfælle ekspert-kommentere Bent Jensens frifindelse

DR Online bruger professor Poul Villaume som ekspert om Dragsdahl-sagen, men glemmer at fortælle, at han ikke bare var Dragsdahls kronvidne i retten, men også har tilbragt et langt liv på den forkerte side af jerntæppet. Først i Kommunistisk Arbejderforbund marxister-leninister (KAm-l), senere som stifter af Nej til Atomvåben, sammen med blandt andet Jørgen Dragsdahl. Når Villaume renser Dragsdahl, renser han sig selv.

Fra DR.dk – Koldkrigsforsker: KGB-dom kan få store konsekvenser.

“Det kan få vidtrækkende konsekvenser, at historikeren Bent Jensen i dag blev frifundet for, at kalde en journalist for KGB-agent på baggrund af hemmelige arkiver fra PET. Det vurderer professor og koldkrigsforsker fra Københavns Universitet, Poul Villaume.

– Dommen åbner vide rammer for, hvad man kan tillade sig at kalde folk.

Han mener, at dommen i yderste konsekvens kan betyde at uskyldige personer med en offentlig profil i fremtiden kan blive beskyldt for at være både hemmelige agenter og meget andet – så længe de blot har været efterforsket af politiet, men ikke er dømt.

– Det åbner for, at man kan blive stemplet som agent for terrorister, hvis man som f.eks. journalist passer sit arbejde og har kontakt med visse yderligtgående bevægelser eller personer.

Oploadet Kl. 11:39 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/52361/trackback

17 Comments »

 1. Herregud! Kunne man forvente sig andet af DDR?

  Kommentar by Torben F — 27. oktober 2013 @ 12:22

 2. DR er herlige.
  Dragsdahl’s bonkammerat Villaume var også inviteret i Deadline fredag aften, hvor han dog blev grundigt jordet af professor Ole Hasselbalch. Til gengæld havde DR fundet to andre historikere fra Dragsdahls heppekor, der frit kunne ævle løs om, hvor slet en historiker Bent Jensen er, og hvor forkert han har tolket PET’s materiale – på trods af at ingen af de to fjolser aner noget som helst om sagen.

  Kommentar by Absalon — 27. oktober 2013 @ 12:25

 3. Villaume har nok ret: Dommen åbner utvivlsomt for, at man kan blive udlagt som agent, hvis man som journalist bare passer sit arbejde og ikke er kritisk over for udvalgte, ekstreme bevægelser, men tværtimod søger at fremme dem via deres eget propagandamateriale.

  Villaume har formentlig ret i, at det er dét, Landsretsdommen slår fast.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 27. oktober 2013 @ 12:35

 4. “Eksoerter”.Det ord er så brugt og misbrugt af DR,at det ord har mistet sin værdi.Disse såkaldte “eksperter” er jo ikke andet en gamle skole og studiekammerater,nære venner/veninder,familierelationer og vennetjenester.Og det kan kan mærkes på sendefladen,som i bedste fald kun er fordummende.At de udelader fakta er jo en naturlov på DR,så man kan da ikke overraskes mere.Men mon ikke Hr.Krasnik inviterer Bent Jensen i Deadline,så han kan begå endnu et karaktermord for åben skærm.

  Kommentar by -by Proxy- — 27. oktober 2013 @ 12:43

 5. A pro pos.

  http://www.information.dk/476422

  Nogle venstreekstreme hyler over, at det Israel de var allierede med i 60’erne ikke er mere.

  Venstrefløjens Israel had begyndte med Breznevs tale på SUKP kongressen i 1966.

  Kommentar by Hans Und — 27. oktober 2013 @ 13:24

 6. Paul Villaume er en rabiat kommunist fra den yderste venstrefløj og har hele sit liv optrådt som sådan.
  Det er derfor en falliterklæring for Dragsdahl og hans advokat, at man bruger Villaume som støtte for Dragsdahl i retsagen.
  Det er en falliterklæring for Københavns Universitet, at Villaume i mange år har været professor der.
  Det er en falliterklæring for DDR/Danmarx Radio, at man bruger Villaume i “Deadline”,”DR-Online” m.m. som sandhedsvidne om Dradsdahl.

  Jeg er lykkelig på Bent Jensens vegne over frifindelsen, men jeg er næsten lige så lykkkelig over det spark i kuglerne, som Landsretten gav alle Dragsdahls støtter i DDR, på Politiken, Information, Ritzau ja i hele Journalistisk Venstreparti.

  Det er iøvrigt utroligt, at DDRs bestyrelse stiltiende ser til. Man skal jo huske, at den nuværende bestyrelse er udpeget under V/K – regeringen og derfor burde have et borgerligt flertal, men med Ole Hyltoft og Katrine Winkel Holm som hæderlige undtagelser, så er der desværre almindelig støtte fra bestyrelsen til DDRs arbejde.

  Kommentar by Binee — 27. oktober 2013 @ 13:25

 7. Afmeld licensen…

  Kommentar by ny kommentator — 27. oktober 2013 @ 13:45

 8. Jamen så er det jo på tide at få nogle av landsforræderne dømt i domstolen!
  Det er helt barokt at disse overløbere, stadigvæk ikke har stillets til regnskab for sine handlinger.

  Kommentar by PFEP — 27. oktober 2013 @ 14:00

 9. Godt så kan man frit kalde DR journalister landsforrædere og kultursvindlere og antidemokrater

  Kommentar by kurt Rosenstrøm — 27. oktober 2013 @ 14:43

 10. Man kan ikke afmelde licensen.

  Kommentar by Ciska — 27. oktober 2013 @ 14:50

 11. Der er politikere på Christiansborg der burdes retsforfølges men det sker nok ikke.

  Kommentar by emmagad — 27. oktober 2013 @ 15:12

 12. Vi plejede at betale radiolicens, men da de afskaffede den meldte jeg mig fra her i foråret, og har intet hørt siden.
  Da jeg ikke kan holde ud at se DDR alligevel, føler jeg mig ikke som snyder.
  https://www.dr.dk/DR/Licens/DR.Licens.Forms/HusstandUnsubscribe.aspx

  Nu, da de kun sender i MPEG-4, ville det ikke være nogen sag for dem at kode deres udsendelser, og de kunne på samme måde som aviserne kræve betaling for dele af deres hjemmeside.

  Kommentar by Træt — 27. oktober 2013 @ 15:17

 13. Det var med nød og næppe at prof. Bent Jensen under Fogh fik adgang til visse arkiver, og i årevis har myndigheder og regering stillet hindringer i vejen for ham. Heldigvis var Landsretten klar over hvor afgørende åbenhed og forskningsfrihed er i et demokratisk samfund.

  Men desværre er der ingen politisk støtte til åbning af arkiver for forskere og offentlighed. Det kunne være sikret i 00’erne, men VK svigtede og svigter fortsat. Den nuværende regering er i den henseende helt håbløs, og de dominerende medier som Politiken og DR er imod. Fx har Politikens leder denne sygeligt ringe argumentation for at få anket sagen til Højesteret:

  ”Den rette udlægning af historien hverken kan eller skal afgøres af skiftende flertal i Folketinget eller af retten. Den er genstand for en fri og åben offentlig debat, hvor forskere og borgere kan deltage uden begrænsning. Det styrker hverken ytringsfriheden eller kvaliteten af denne debat, hvis vi, der deltager i den, risikerer at blive udsat for et karaktermord uden mulighed for at rense os selv i retten.”

  Om kort tid kommer Bent Jensens bog. På forhånd kan vi regne ud at den vil blive sablet ned af “eksperter”, politikere og medier.

  Hvor er de politiske kræfter der vil sikre åbenhed, redelighed, uhildethed?

  Kommentar by Niels P. — 27. oktober 2013 @ 15:32

 14. Hvem har været med til at financere KGBs gode ven?

  Folketingets formand Mogen Lykketoft!
  Radikale og gamle centrumdemokrater
  Samt diverse andre socialdemokrater,heriblandt 2 der før har verseret grimme rygter om Keld Olesen og Ole Espersen!

  Alte Kameraden

  http://jyllands-posten.dk/indland/article2149372.ece?page=1

  Kommentar by jønne — 27. oktober 2013 @ 16:15

 15. Bemærkelsesværdigt så følsomme socialisterne er.

  De finder ikke mindste anledning til moralske skrubler, når de vil tvinge deres landsmænd ind i umenneskelige, undertykkende og morderiske systemer, – og kalder man dem i den anledning, hvad de er, så hyler og skriger de.

  Lad os få ryddet op – Lad os få åbnet alle statens arkiver fra tiden siden midten af 30’verne, og uddel høreværn, så ikke socialisterne og de radikales skrig og skrål døver os.

  Kommentar by Svend — 27. oktober 2013 @ 16:24

 16. > Ciska 14:50
  Jo man kan. Send et brev til DhimmiRadioen meddelende den du ikke har tv m.v. og derfor ikke vil beatale licens. Eller brug den afmeldingsformular der jævnligt bliver linket til på bl.a. Uriasposten.

  Kommentar by Nielsen — 27. oktober 2013 @ 18:15

 17. # 13 Niels P.
  Den rette udlægning af historien hverken kan eller skal afgøres af retten. Sagen skal derfor ankes til højesteretten.
  Ja, det er i sandhed Politiken-logik!

  Gad vide om Politiken også mente og skrev det samme, da byretten kom med den første afgørelse?

  Kommentar by Binee — 27. oktober 2013 @ 20:49

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper