27. oktober 2013

Chokerede forskere: “En betydelig del af den danske befolkning ønsker.. ikke et multikulturelt samfund”

I forrige uge kunne Berlingske fortælle, at 49 procent af danskerne ikke ønskede at få ‘muslimske sviger- og børnebørn’, hvad bekymrede en perlerække af kommenterende eksperter, herunder Lise-Lotte Duch, Mehmet Yüksekkaya og Brian Arly Jacobsen. Tidligere på ugen kunne samme avis afsløre at op imod 43 procent af danskerne helt eller delvist ønskede et forbud mod at “bære muslimske tørklæder og slør i det offentlige rum”.

Fra original-artiklen der rummer en del sandhed, trods forskerstandens slet skjulte foragt – Hendes tørklæde splitter os.

“På mange punkter mener danskere, der ikke selv har indvandrerbaggrund, at indvandrere skal sikres de samme rettigheder som dem selv. Alligevel virker det på mange som en rød klud i ansigtet, når de ser muslimske kvinder gå med tørklæde eller gå med slør.

‘… når det handler om muslimske symboler, og det handler om islam, så bliver det straks mere vanskeligt. Spørger du til emner om muslimer i stedet for om indvandrere generelt, får du nogle stærkere svar. Det tyder på, at der er en særlig aversion over for muslimer og islam – eller i hvert fald over for deres ret til at praktisere denne her religion,« siger lektor på Aarhus Universitet, Jens Peter Frølund Thomsen. …

Ifølge Jens Peter Frølund Thomsen er den mere principielle pointe, at danskerne i stort omfang accepterer indvandrere som ligestillede medborgere, men under forudsætning af, at de ikke kulturelt adskiller sig meget fra flertallet. Med andre ord: En betydelig del af den danske befolkning ønsker simpelthen ikke et multikulturelt samfund – men er åbne over for et multietnisk samfund.

[…]

Ifølge lektor på Roskilde Universitet, RUC Rikke Andreassen, der har forsket i tørklædedebatten og udført forskning på feltet i mere end ti år, oplever mange muslimske kvinder tørklædet som frigørende mere end undertrykkende.

‘Man kan selvfølgelig ikke udelukke, at nogle bliver presset til at bære tørklæde. Men mange muslimske kvinder oplever tørklædet som noget, der giver dem en øget frihed. Vi lever i et meget seksualiseret samfund. Noget af det, man gør med tørklædet, er at give tegn om, at man ikke ønsker at være seksualiseret. Med tørklædet oplever mange, at de i højere grad bliver betragtet som individer… Og teenagepiger oplever, at man måske får lov af sine forældre til at tage med på lejrture og til klassefester, fordi tørklædet signalerer, at man ikke er seksuelt tilgængelig. Så på den måde gør tørklædet, at man kan blive en del af det danske fællesskab,’ siger Rikke Andreassen.”

(‘Praktiserende muslim’ i Politiken: “… jeg anser islam som værende det vigtigste i mit liv”)

Foranlediget af Berlingske-artiklerne er Peter Frølund Thomsen blandt andet blevet citeret i Kristeligt Dagblad, hvor betoningen er noget anderledes. Nu drejer det sig ikke om at danskerne ikke ønsker et multikulturelt samfund, men at danskerne “ikke er klar til at leve i… et multikulturelt samfund”.

Fra interviewet – Ny viden: Danskere har en særlig skepsis over for islam.

“‘Det er ikke buddhisme og katolicisme, danskerne er skeptiske over for. Det er islam, og det har de været de seneste 25 år. Danmark skiller sig ud på dette punkt, om end en lignende tendens ses i det øvrige Vesteuropa,’ siger Jens Peter Frølund Thomsen.

Hans undersøgelse viser dog også, at direkte kontakt mellem danskere og muslimer kan være med til at overvinde en del af den udbredte skepsis.

‘… Men denne effekt er ikke særlig stærk,’ siger Jens Peter Frølund Thomsen, der personligt er overrasket over, at så mange er parate til at forbyde tørklæder i det offentlige rum.

‘Det siger noget om, at en meget stor del af befolkningen ikke er klar til at leve i det, vi vil kalde et multikulturelt samfund, hvor hver enkelt kulturel gruppe skal dyrke sin egen kultur. Der er en enhedskultur, som ligger dybt i en ret stor andel af befolkningen. … Det er kulturforskellen, der står tilbage. Og det gør ikke udfordringerne lettere, for det er svært at glatte kulturelle forskelle ud, og området er meget følelsesbetonet,” lyder det fra Jens Peter Frølund Thomsen.”

(Videnskab.dk, 20. oktober 2013: Indvandrer-kontakt…har ringe betydning for tolerancen)

“Det viser sig, at man ikke bliver mere tolerant over for indvandrere af at bo op af Vollsmose eller Gjellerup-parken. Der er faktisk nogle studier, der viser, at man i virkeligheden bliver mindre tolerant af at bo nær områder med rigtigt høj koncentration af indvandrere. (Peter Frølund Thomsen afviser ‘kontaktteorien’)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/52382/trackback

50 Comments »

 1. “Så på den måde gør tørklædet, at man kan blive en del af det danske fællesskab,’ siger Rikke Andreassen.”

  Sludder og vrøvl-utroligt at de kvindelige tumber fortsætter med deres nonsens.

  Kommentar by kurt Rosenstrøm — 27. oktober 2013 @ 17:15

 2. Kan højtlønnede forskere kan være chokerede
  over den analyse – nåh jo, den strider mod deres tro på at
  alting går godt, selv om verden ramler sammen om ørerne på os.

  Kommentar by k.m. — 27. oktober 2013 @ 17:17

 3. Slet mit indlæg.

  Kommentar by kurt Rosenstrøm — 27. oktober 2013 @ 17:17

 4. Alle idioterne der forsker i indvandring og alle muslimske idiotiske indvandrere der lever af skatteyder betalte indkomster burde fyres, Danmark er Danskernes land og det gælder selvfølgelig alle der er bosat i Danmark, kolonisterne der ønsker forandring i Danmark skal forføje sig.

  Kommentar by emmagad — 27. oktober 2013 @ 17:25

 5. Der er for mange forskere i dette land. Måske var det alligevel ikke så tosset af formand Mao, at sende de “intellektuelle” ud på fabrikker og landbrug. Der er det i al fald svært at skade andre end sig selv.

  Kommentar by Josef K — 27. oktober 2013 @ 17:30

 6. Rikke Andreassen: “Vi lever i et meget seksualiseret samfund. Noget af det, man gør med tørklædet, er at give tegn om, at man ikke ønsker at være seksualiseret.”

  Altså, at man ikke ønsker at være en del af det danske samfund. Man skal vist have gået på uni, for at kunne sige sådan noget ævl.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 27. oktober 2013 @ 17:57

 7. ‘…Ifølge lektor på Roskilde Universitet, RUC Rikke Andreassen, der har forsket i tørklædedebatten og udført forskning på feltet i mere end ti år, oplever mange muslimske kvinder tørklædet som frigørende mere end undertrykkende…’

  Helt hen i vejret i en vesterlandsk kontekst. Vi normaldanskere, som er meget dummere end den analyserende elite på RUC, kan ikke se andet end islamiske symboler i de slør og gevandter, muslimske kvinder ynder at iklæde sig. Vi har heller ikke glemt, hvad der sker, når totalitære systemer får magt, som de har agt. Vi mindes om det hver dag i Syrien, Iran og Ægypten.
  Og hvad mener Rikke RUC med frigørende? Der er masser af seksualitet forbundet med tørklæde og tilhyldning. Hvad gemmer sig mon der bag de sorte gevandter og de sorte mandelformede øjne? Røven kan man også altid ane. Piger med tørklæde signalerer, at de nu er mandbare (og giftefærdige). Der er masser af ladet sex i det, man ikke må se. Så, hvad betyder frigørende i muslimsk kontekst?

  Kommentar by emeritus — 27. oktober 2013 @ 18:16

 8. Hvad med forskellen på land og by og på by og storby?
  Tror ikke at ude på landet og i de små byer at man lægger mærke til problemer med muslimerne. Her der der måske kun nogle få med den lokale pizza eller købmand.
  Det er mere storbys problemer og ghettoerne.
  Kunne være sjovt og se hvor der stemmes rødt og blåt (DF)
  Nu kunne man her i weekenden se at de saudi arabiske kvinder ikke måtte køre bil. Kvinderne herhjemme har alle tiders chance for og gøre sig frie, men vælger alligevel at klæde sig traditionelt. For det er jo en slags kampuniform. Det næste bliver nok at de heller ikke må køre bil herhjemme.

  Kommentar by X — 27. oktober 2013 @ 18:29

 9. Vedr. Jens Peter Frølund, så skal man ikke tillægge hans ord for stor vægt. Hans udgangspunkt er så primitivt og fast funderet i multikulti-floskler at han har på forhånd afskåret sig fra en hel del tolkningsmåder alene af den grund at “sådan må det ikke hænge sammen” for majoritet er jo pr. definition problemet osv.

  Berlingske artikler har generelt været ret dårlige fordi journalisterne bare eftersnakker alle forskerkommentarer som om disse var udtryk for nuancer, empirisk forskning, neutral videnskab, i stedet for at behandle disse svar som det de er; politiske kommentarer og drømme.

  Angående Rikke Andreassen, så er det jo helt fantastisk det hun svarer. Reelt siger hun jo at muslimske piger er glade for tørklædet fordi det i nogen grad “befrier” dem for den udbredte muslimske kvindeundertrykkelse. Hendes udsagn tydeliggør jo at det ikke er “befriende” i forhold til danskerne eller vores kultur, men i forhold til de normer der gør sig gældende hos muslimer. Uden tørklæde må de ingenting, men med tørklæde må de i det mindste enkelte ting.

  At Rikke A. vælger at vinkle det anderledes og slet ikke kommenterer på den kvindens 2.rangs status i de muslismke miljøer kan vi vel blot tage som udtyrk for alm. hykleri og racisme.

  Kommentar by Superman-ls@hotmail.com — 27. oktober 2013 @ 19:14

 10. Det er vel efterhånden alment kendt, at et lang liv på Campus ikke nødvendigvis giver stor indsigt i samfundet udenfor, men ofte fører til en art politisk selvbestøvning.

  Stærke kræfter har i årevis forsøgt at omvurdere vores hævdvundne værdier. Focus efter 40 års indvandring, er fortsat: -Vi blev aldrig spurt.
  Vores politikere har i de sidste 30-40 år valgt at være isoleret bag en kinesisk mur af politisk og intellektuel selvforsyning/selvtilstrækkelighed, for helt bevidst at lægge afstand til den verden som de såkaldte ”almindelige” mennesker måtte trækkes med, nemlig konsekvenserne af en totalt forfejlet indvandring af utilfredse muslimer.

  Man må nok se i øjnene, at perioden 1983-2013 må kaldes tåbelighedernes march, idet man med åbne øjne gik sin undergang i møde.Et folk, der åbenbart ikke kan finde ud af at gøre det rigtige i stemmeboksen, lader sig ikke redde, men må gå til grunde.
  Hvordan kunne man tro, at det ikke uden store omkostninger til følge, når man bemander broen af et skib (den gode damper M/S Danamarca),nu omdannet til omdrivende asylskib for alverdens muslimske tiggere, med kun et i hovedet, at malke de offentlige systemer!

  PUGNA PRO PATRIA

  Kommentar by der Adler — 27. oktober 2013 @ 19:15

 11. Fr. Andreassen har lov at have de allerdummeste meninger om alt muligt. Alle de monumentalt dumme meninger og ytringer, som kun venstreorienterede akademikere kan frembringe.

  Problemet for almindelige danskere er, at fr. Andreassen bliver udnævnt til ekspert, og at almindelige danskere skal betale hendes løn.

  Når borgerkrigen kommer, bliver det svære tider for os alle. Hvis danskerne vinder (chancen er måske ikke stor, men hvis det ender sådan), vil det efterfølgende også blive meget svære tider for fr. Andreassen og alle andre af hendes slags.

  Det har hun næppe fantasi til at forestille sig.

  Kommentar by Crass Børsting — 27. oktober 2013 @ 19:22

 12. De gode nyheder er , at disse ”forskere” langsomt men langsomt , famler sig usikkert men usikkert , frem til et enkelt guldkorn eller to ….
  Et fint guldkorn er indrømmelsen af at danskerne er åbne overfor et multiETNISK samfund samtidig med at de IKKE vil have et mutiKULTURELT samfund . Det synes måske ikke at være ret meget guld , men hvis vi lægger denne sandhed ovenpå paragraf 266B , så opstår der en logisk knude som måske kan give fordøjeselsproblemer hvis den blever slugt RÅ!
  Man kan ikke i god tro beskylde folk for ”Racisme” når det blive accepteret at disse ”racister” er ”åbne for et multuetnisk samfund” …. det bliver sværere og sværere at klynge sig til den Politisk-Juridiske Korrektheds Tabuer UDEN samtidig at være klar over at det er usandhed .

  Kommentar by Ole Burde — 27. oktober 2013 @ 20:22

 13. Jeg forstår godt at forskerne/fuskerne er chokerede. Nu har de år efter år kunnet fremføre deres personlige holdninger som om det var forskning og alligevel mener folk ikke det samme som fuskerne. Det er da chokerende.

  Der er værd at nævne, at den ene af journalisterne Ulla Gunge – ud over at være journalist – er sociolog fra RUC. Pæren falder i sandhed ikke langt fra hesten.

  Kommentar by Binee — 27. oktober 2013 @ 20:39

 14. Kristendom og islam er hinandens modsætninger.
  De kan aldrig forenes.

  Demokrati og Sharia/præstestyre er hinandens modsætninger
  De kan aldrig forenes.

  Løsningen på problemerne, kender alle HJEMSENDELSER.
  Men ingen politikere tør sige det højt.
  Ellers ender det med muslimske ghettoer,som vokser sig større og kræver mere og mere islamisering af Danmark. Og til sidst kalifatet.

  Kære politikere, tag ansvar.
  Det er jer, der har skabt problemerne. Det er jeres ansvar, at løse problemerne.

  Eller sig åbent til danskerne, at I har tænk jer, at forære Danmark til muslimerne.

  Kommentar by XXXXX — 27. oktober 2013 @ 20:40

 15. Sjovt at næsten alle eksperter kommer fra RUC. Det kan man tænke over mens det vælter ind med 3. verdens borgere.
  Spørg en hvilken som helst virksomhedsleder, om det er holdbart med alle disse folk i vores land. Kun kommunale projekter ansætter disse vilde horder.
  DNF.DK

  Kommentar by GDG — 27. oktober 2013 @ 21:07

 16. PS.. Kim du skal ændre tiden på din server ;)

  Kommentar by GDG — 27. oktober 2013 @ 21:08

 17. De røde fik RUC som en gave fra den daværende regering. Se resultatet!

  Det er på tide, at der bliver skabt balance i tingene. Lad højrefløjen få sit eget universitet!

  Kommentar by Sigwar — 27. oktober 2013 @ 21:18

 18. Det kunne være interessant at se, hvordan tolerancen ser ud den modsatte vej: Hvor stor er muhammedanernes tolerance over for danskerne og det danske samfund? Bare for at sætte tallene i perspektiv.

  Kommentar by Peter Faber — 27. oktober 2013 @ 21:24

 19. Ak ja, her er nogle andre eksperter:

  ‘EU voters have not warmed to immigration’ 24.10.13

  “Matthew Goodwin, an expert on the far-right at the University of Nottingham in the UK, agrees. “One of the biggest misconceptions about the radical eurosceptic right is that this is somehow a product of the economic crisis,” he says.”

  ““Time and time again, we have found in various studies that when you ask people what they don’t like about immigration it often boils down to a sense that they perceive their national identity, their values, their way of life is somehow threatened by immigration and rising diversity,” he told EUobserver.

  While it might be “irrational or perceived,” he added, the sense of cultural threat is “absolutely essential to understanding why voters haven’t warmed to immigration and why some of them have then gone to radical right parties, which are heavily eurosceptic.””

  “Mainstream politicians need to find a way that answers voters’ concerns on issues such as culture and identity – but without adopting their illiberal or xenophobic policies.

  If they do not find an answer, the EU will might find itself in the same political situation in 2019, the next round of EU elections, but possibly with the threat of such parties hoovering up an even bigger percentage of the votes.

  “If we see far-right parties doing particularly well in May, this isn’t so much telling us something about those parties. It is not telling us Nazism is about to overtake Europe but it is telling us something important about what those voters are thinking,” says Goodwin.”

  ht tp://euobserver.com/political/121838

  Kommentar by anno — 27. oktober 2013 @ 22:17

 20. “Og teenagepiger oplever, at man måske får lov af sine forældre til at tage med på lejrture og til klassefester, fordi tørklædet signalerer, at man ikke er seksuelt tilgængelig. Så på den måde gør tørklædet, at man kan blive en del af det danske fællesskab,’ siger Rikke Andreassen.”

  Bøv! Hun siger jo en slags dobbelt-bagvendt vrøvl, hende Andreassen. Man bliver ikke en del af det danske fællesskab af at gå med tørklæde, tværtimod, for det er stik imod demokratiets og ligestillingens grundideer om, at alle er født lige, og at kvinder og mænd bør have samme rettigheder. (Man kunne også spørge, hvad muslimske mænd er for nogle hjernedøde kaniner, som altså tænder så hårdt på HÅR! – weirdos!)

  Derimod er det sandt, at hættemåger signalerer (til deres fætre og andre fra hule-klanen), at de ikke må voldtages, fordi de er ‘Allahus døtre’! Hvad er der så at gøre for de stakkels testosteronfyldte muslimske mænd? Jo! De går da bare ud og trænger en dansk, svensk eller norsk ‘luder’ op i et hjørne, helst skal de selv være 4-6 fyre, tøsedrengene, og så får hun ellers hele turen!

  Jammerligt, at sådanne som Andreassen er vores såkaldte ‘eksperter’ udi kultur og indvandring! De aner ikke noget som helst. De ved vel heller ikke, at der i årevis er blevet doneret veil-money fra fx Iran, til muslimske piger i Vesten med det formål at fremme islam og det ‘normale i at se tørklæder overalt! Man lammer jo den oprindelige befolkning til tavshed med råben om ‘religionsfrihed’ og kultur osv.

  Vi burde lave en demo inde foran borgen snart… naturligvis iført skudsikre veste og hjelme. Man kan jo også iføre sig et sort hovedtørklæde, for så får venstrefløjen da et problem med at identificere ansigterne på de mange billeder, som de så ivrigt knipser ved sådanne events.

  Kommentar by Kuffarten — 27. oktober 2013 @ 22:40

 21. Kan det virkelig forbavse forskerne, så er de virkelig mere naive end de har lov til. Vi skal tænke på, at det er folk, der skal forske i samfundsforhold og så er det yderst problematisk, at de tilsyneladende overhovedet ikke har nogen føling med, hvad der foregår netop i samfundet.
  Forskere og folk der gerne vil fremstille sig som de gode, siger hele tiden, at vi bare skal have mere kontakt med muslimer, så vil vi komme til, at syntes bedre om dem.
  For mit eget vedkommende har det desværre forholdt sig præcis omvendt. Gennem mit arbejde i sundhedssektoren er mit forhold til de stadig flere muslimer, blevet værre og værre. Flere og flere af den opfører sig helt usædvanligt dårligt, mange stjæler og de fleste at de tilbud til f.eks børn indlagt på børneafdelingerne har måtte standses fordi rigtig mange af muslimerne stjæler med arme og ben. Jeg har ikke belæg for at påstå at det er flertallet der stjæler, men det er i alle tilfælde et meget stort mindretal. Det er med sikkerhed ikke de få der ødelægger det for de mange, det er de mange der ødelægger det for de få.
  Vi er også ofte ude for at muslimske familiemedlemmer, overhovedet ikke kan beherske sig og at de ikke har nogen forståelse for, at der er andre indlagte og at personalet også må betjene andre patienter end deres familie. Med andre ord vi er godt og grundigt trætte af dem!
  Konklusion: Den direkte kontakt med muslimer har i høj grad forværret min opfattelse af dem, og selvom mange af dem efterhånden har fået dansk statsborgerskab, kan jeg simpelthen ikke betragte dem som landsmænd, de er og bliver et fremmedelement!

  Kommentar by Robert R — 27. oktober 2013 @ 23:23

 22. Se denne video om kulturberigere i USA, som overfalder en ældre dame! Damen vil IKKE gi dem sin taske. Modigt.

  http://www.vgtv.no/#!/video/72903/mary-67-ble-kvalt-nektet-aa-gi-fra-seg-veska

  Kommentar by Kuffarten — 27. oktober 2013 @ 23:54

 23. @ 21 – Supergodt sagt, Robert! Jeg har læst til sygeplejerske, og selvom det er nogle år siden, var det allerede dengang et problem.

  Kommentar by Kuffarten — 27. oktober 2013 @ 23:57

 24. Hvordan kan et symbol på at være underkastet [Islam betyder underkastelse] være frigørende? Hvis islam virkelig er det vigtigste i hendes liv, hvorfor flytter hun så ikke til et islamisk land?

  Kommentar by Jens Jensen — 28. oktober 2013 @ 00:10

 25. “Jeg har selv valgt tørklædet…”

  Nå, har du det. Hvis du er så fri, tør du så gå uden tørklæde i en måneds tid? Nå, ikke…

  Kommentar by Jern Henrik — 28. oktober 2013 @ 00:18

 26. Det er så dumt, at det gør ondt. Enhver ekspert ved, hvis en kvinde i et muslimsk land nægter at gå med tørklæde, varer det ikke længe før hun er forhenværende. Der er utallige kvinder der er myrdet på det grundlag.
  Vil en muslimsk mand i Danmark iøvrigt acceptere, at hans kone smider tørklædet. Mon ikke han og hans omgangskreds vil betraget det som æreskrænkende? Hvordan kan mange muslimske kvinder så opleve tørklædet som øget frihed. Tværtimod er det udtryk for ufrihed, selv om muslimske kvinder i Danmark anser det som en del af deres identitet.
  Iøvrigt ligger det rent biologisk og psykisk i kvindens natur, at kvinder elsker at vise deres hår og krop frem for at tiltrække manden. Det er sket siden stenalderen og er en del af evolutionen. Derfor er der ikke nogen kvinder der frivilligt vælger at hylde deres krop og hår ind i sorte gevanter. Det er kun den syge religion Islam, der har påtvunget kvinden den ide. Det står ikke engang i koranen.

  Jeg ved ikke hvorfor så mange højt uddannede kvinder slår almindelig sund fornuft fra.

  Kommentar by kurt Rosenstrøm — 28. oktober 2013 @ 00:19

 27. “Vi lever i et meget seksualiseret samfund. Noget af det, man gør med tørklædet, er at give tegn om, at man ikke ønsker at være seksualiseret. Med tørklædet oplever mange, at de i højere grad bliver betragtet som individer…”

  Nu er det jo sådan at man ikke afgiver noget seksuelt signal i vores kultur ved at gå med hovedet frit. Det er normen og det neutrale. Hvis de pågældende piger ikke har opfattet det så har de ikke haft megen kontakt med det danske samfund men kun med deres forældres/oprindelseskulturs fordomme om det angiveligt ’seksualiserede’ vesten.

  Sådan en fordom er sandsynligt et resultat af kun at kende vestlig kultur ud fra tv-reklamer og ikke at have mødt rigtige levende gennemsnits-vesterlændinge der jo i mange tilfælde lever et meget fredeligt kernefamilieliv helt uden vilde orgier…

  Mao. det synes at Rikke Andreassen blot gengiver muslimske fordomme helt ufordøjet. Hvor er så forskningsaspektet i hendes arbejde?

  Kommentar by M — 28. oktober 2013 @ 00:28

 28. Jeg husker at have læst en artikel af kvinden, der rejste Mellemøsten rundt med sin mand på motorcykel, hvor hun fortalte, at da hun var i Iran og måtte gå i chaddor eller lignende, medførte sækken en uhørt seksualisering. Hun tænkte på sex konstant. Hun konverterede iøvrigt til islam for nogle år siden.

  Og forresten: http://hodja.wordpress.com/2010/03/10/t%C3%B8rkl%C3%A6det-kan-sammenlignes-med-j%C3%B8destjernen-%E2%80%93-interview-med-en-iransk-kvinde/

  Kommentar by Hodja — 28. oktober 2013 @ 00:32

 29. Selv om folk ikke bryder sig om præstestyret, har det virkninger. Den mest iøjenfaldende virkning, finder Ramussen i den hysteriske optagethed af sex, som præger befolkningen, og som hun selv efterhånden deler. Den perverse fantasi, som styret lægger for dagen i sin egen frygt for seksuelle forbindelser mellem borgerne, tværer tanken om sex ud i ansigtet på folk fra morgen til aften.

  …Den ubekvemme påklædinig, man påtvinger kvinder, henleder opmærksomheden på deres køn med en insisteren, som ingen stilethæle og miniskørter kunne have opnået. Nina Rasmussen er ‘ved at få svip’ som hun skriver. Netop den personlige, kropsnære beskrivelse gør bogen ganske usædvanlig. Her har vi noget så sjældent som en bog, hvor kroppen er med – og hvor den del af kroppen, der tænker, alligevel får sit. Anbefales.”

  http://www.ninaoghjalte.dk/boeger.php?topic=alene

  Kommentar by Hodja — 28. oktober 2013 @ 00:35

 30. Chokerede forskere? Ja man kan forestille sig mange herlige ting i sit studérkammer bag nedrullede gardiner. Bog efter bog kan efterhånden fylde reolen. Hvis man så end dag nærmest ved et uheld kommer til at rulle op og opdager hvordan virkeligheden rent faktisk ser ud, så kan man naturligvis pådrage sig svære posttraumatiske stresssymptomer. Et vigtigt led i behandlingen vil være at fortsætte med at “bevæge” sig lidt udenfor sin konstruerede idéverden. En vis forsigtighed vil nok være påkrævet i begyndelsen. Man kan kalde det en form for en “kold tyrker”.

  Kommentar by EH — 28. oktober 2013 @ 00:38

 31. I virkeligheden er Vesten vel snarest afseksualiseret i sammenligning med den muslimske kultur.

  Vi kan jo omgås det andet køn venskabeligt og dyrke sport sammen i skolen og meget andet UDEN AT SEKSUALISERE DET (sex er et aktivt tilvalg som vi meget fornuftigt holder ud af en lang række sammenhænge (skole – læge – arbejde mm)… Vores kulturelle udgangspunkt er at behandle hinanden neutralt uden at behøve fysiske barrierer i mellem os.

  Det er den mulighed som traditionelle muslimer stort set ikke giver plads til eller anerkender som et reelt alternativ… Så hvem er seksualiseret?

  Kommentar by M — 28. oktober 2013 @ 00:45

 32. Halli hallo…

  Det kan vel ikke undre nogen. at danskerne er trætte af at en bestemt religion / ideologi skal sætte dagsordenen på efterhånden alt muligt her hjemme, fordi magthaverne lader dem gøre det. halal dit, haram dat. Man hører jo ikke om andet? Så er der bydelsmødre. Så er der “unge” der brænder det halve odense af. Så er der særhensyn mht kyllingen der får halalmærke, svømmehallerne osv.

  Ingen anden befolkningsgruppe i danmark forstår da at skabe opmærksomhed på sig selv. Det skulle da lige være den gruppe, der elsker hinanden i halen.

  Men “eksperterne”, der jo dybest set blot er statsfinansierede åndsformørkelser, ansat til at stikke pøblen blår i øjnene, pludrer videre om multikultur, som om det er Ching nede fra kinagrillen, au pair-Poom-Pat fra Thailand, Mario fra det italienske pizzaria (jo! de findes skam!), det gælder. Men nej, disse hører man sjældent noget om. For det meste passer de sig selv, de fleste har ære i livet og arbejder hårdt for at forsørge sig selv. Ekspert-lemmingerne undlader at åbne øjnene. Og lokumspressen enten forherliger de mest banale historier der kan relateres til multikulti. Eller hænger svage danskere ud, så pøblen kan samles om at skamme på fattigcarina eller dovne robert. Fy for den. Nej, der er skisme lang vej til den store “revolution og borgerkrig”, når der oprettes facebook-grupper om hvor uretfærdigt det er at en vis hr. simonsen går videre i vild med dans.. imens folk lader sig analmarinere af staten i form af udplyndring i skatter og afgifter, og den ene åndssvage lov efter den anden, og et politi der nærmest er feminiseret ihjel.

  Dette lorteland fortjener efterhånden at gå til grunde af sig selv.

  Kommentar by running saucer — 28. oktober 2013 @ 03:43

 33. “En betydelig del af den danske befolkning ønsker.. ikke et multikulturelt samfund”.
  Som sædvanligt er problemet formuleret forkert, hvorfor “forskningen”, som reelt er politisk stillingtagen og ikke forskning, giver intetsigende svar og generelle tåbeligheder.
  Spørgsmålet er: vil vi have islam eller blot dele deraf i vestlige samfund.
  Og svaret er et absolut nej.
  Det er ikke frygt for islam, islamophobia eller andre buzz-words, men ganske simpelt hen, fordi islam intet positivt har at tilbyde.
  Islam er et primitivt totalitært system, som ødelægger andre samfund under dække af at kalde sig en religion.
  Ganske som kommunisme, fascisme ol., vi vil ikke have dette primitive totalitære system i vore vestlige kulturer, enhver form for dialogpladder, religionsfrihed, inkludering, imødekommenhed og andet vrøvl kan roligt skrottes.
  Det er “hele pakken” eller intet, som muslimerne selv forkynder.
  Og svaret er: intet!
  Kan islams tilhængere ikke forstå dette, så kommer de til at føle det på kroppen. Kan muslimer ikke lide vore samfundsregler, kan de blot forsvinde, og forsøger de ved vold, stenkast osv. at indføre muslimske tilstande/områder, ja så er det ud af vagten, bøder, straffe osv.
  Intet nyt i det, historien gentager sig blot.
  Europa er faktisk et særdeles voldeligt område og fint i stand til at smide islam ud, evt. udslette ideologien totalt.

  Kommentar by T. Snorrason — 28. oktober 2013 @ 04:09

 34. “Med tørklædet oplever mange, at de i højere grad bliver betragtet som individer…”

  Jeg betragter dem som en del af en kult og ikke som individer. Det er især tydeligt hvis de er iført burka. Disse beklædningsgenstande undertrykker individet og kvinderne lever under Allah’s (muslimske mænds) love.

  Islam hører ikke til i Vesten.

  Kommentar by NulTolerance — 28. oktober 2013 @ 07:02

 35. Jeg har altid undret mig over betegnelsen “Multikulturelt samfund.” For når alt kommer til alt, så er der vel kun den kristne og den muslimske kultur det handler om. Alle andre kulturer i DK, for slet ikke at nævne de fleste andre vestlige lande, kan vel kun måles i promiller, ikke procenter af befolkningen. Så ret meget multi er der ikke over det.

  Kommentar by Lightmann — 28. oktober 2013 @ 07:15

 36. “Så på den måde gør tørklædet, at man kan blive en del af det danske fællesskab,’ siger Rikke Andreassen.”

  Siger hardcore feministen. Ultra hardcore feminist.

  Det er netop at modarbejde det danske fællesskab at lave religiøs provokation, som tørklædet er. Tørklædet er – både på børn og voksne kvinder – en provokation overfor lærere, klassekammerater, folkeskolen og samfundet i det hele taget. En provokation, der passer godt til Rikkes dem-og-os syn på det danske samfund. Feministen er en imam-kusse. Og tærklædet seksualiserer netop piger. Tørklædet gør små piger til kusser – og tørklædet er vor tids religiøse (islamiske)kyskhedsbælte:

  “Og teenagepiger oplever, at man måske får lov af sine forældre til at tage med på lejrture og til klassefester, fordi tørklædet signalerer, at man ikke er seksuelt tilgængelig.”

  Kommentar by Liva — 28. oktober 2013 @ 07:26

 37. “Og teenagepiger oplever, at man måske får lov af sine forældre til at tage med på lejrture og til klassefester, fordi tørklædet signalerer, at man ikke er seksuelt tilgængelig.”

  Det værste ved feministens sætning er, at, så må alle af hunkøn, der ikke bærer tørklæde være seksuelt tilgængelige? Små piger, helt unge piger, kvinder?

  Jo, feministen er en virkelig ubehagelig fætter.

  Kommentar by Liva — 28. oktober 2013 @ 07:37

 38. Hardcore feministen kunne hjælpe med at fjerne dem og os-tanken ved at fokuserer lidt mindre på kvinders køn/kusser – og i stedet for fokuserer på mennesket – og evner/faglighed – hos den enkelte kvinde. Det ville af-imamiserer kvinden Rikke Andreassen. Og det ville gøre at knap så mange kvinder følte det nødvendigt at klæde sig som religiøse kusser i stedet for som mennesker.

  Kommentar by Liva — 28. oktober 2013 @ 07:59

 39. Ja, Liva hvis kæden ikke allerede er faldet af, så gør den det her for Rikke Andreassen. der skulle have forsket i tørklædedebatten i mere end ti år (hvordan det så er muligt):

  “Og teenagepiger oplever, at man måske får lov af sine forældre til at tage med på lejrture og til klassefester, fordi tørklædet signalerer, at man ikke er seksuelt tilgængelig. Så på den måde gør tørklædet, at man kan blive en del af det danske fællesskab’, siger Rikke Andreassen.”

  Og dermed signalerer det manglende tørklæde, at man er seksuelt tilgængelig – altså en luder. F.eks. blandt 10-12 årlige piger, der skal på lejrskole. Og hvem signalerer man det forskruede verdensbillede for? For det muslimske samfund for at konsolidere muslimske værdier og forkaste gode, danske værdier.

  Hvordan i alverden kan en forsker komme frem til, at man ved at forkaste danske værdier og erstatte dem med en pervers seksualisering kan blive en del af det danske fællesskab?

  Jeg vil sige, at det er da kun en forsker på RUC, der er i stand udtænke en sådan gang vrøvl. Og kun en journalist, der kan videreformidle en sådan gang vås helt upåtalt.

  For almindelige dødelige er det umuligt at rumme så meget galskab. Og for os med teenage-døtre, der har et ansvar for at beskytte vore børn mod muslimsk chikane og overgreb i hverdagen, er Rikke Andreassens ‘forskning’ ikke bare vrøvl, men direkte facilitering af ondskab.

  Kommentar by traveler — 28. oktober 2013 @ 08:02

 40. 39

  traveler

  Jeg tror desværre ikke at tørklædedebatten på urias har den store effekt. Dansk Folkeparti må gøre noget mere ved tørklædedebatten – og alle danske folkeskoler bør få kendskab til forsker feministens syn på piger uden tørklæde.

  Dansk Folkeparti – og andre – må i gang med tørklædedebat igen! Gerne op til kommunalvalget. Og helt sikkert op til næste folketingsvalg.

  Det duer bare ikke at piger uden tørklæde bliver betragtet som seksuelt tilgængelige.

  Kommentar by Liva — 28. oktober 2013 @ 08:52

 41. Lad os nu få sendt hovedparten af de fremmede hjem. Vi kan starte med de kriminelle

  Når du stemmer den 19/11, så husk at Danskernes Parti og til dels Dansk Folkeparti er de eneste partier, der er villige til at iværksætte de tiltag, der skal til for at løse fremmedproblemet og genoprette Danmarks suverænitet

  Kommentar by Agricola — 28. oktober 2013 @ 09:34

 42. 35 Lightmann

  Jo noget er der jo om betegnelsen multikulturelt samfund og globaliseringsbegrebet. Fx (aktuelt) global spredning af amerikansk halloween-tradition… japansk sushi er efterhånden en af de populæreste spiser i vesten… vi dyrker asiatisk kampsport og danser latino-danse osv… Der er en udveksling af ideer + æstetik og skikke over store afstande på et niveau verden ikke har set før. Pga teknologien.

  Det påvirker helt bestemt vores måde at tænke på og at reagere på nye og ukendte ting. Vi tilpasser os meget hurtigere nye indtryk end vores forfædre havde magtet. Fordi vi er vant til at blive konfronteret dagligt med mange kulturer og mange synsvinkler. Det går overordnet set ret fint.

  Der hvor der går kludder i det er når man i den offentlige debat identificerer multikultur og islam (ud fra et vestligt synspunkt). Det er noget kludder fordi islam lige præcis skaber komplikationer i verdenssamfundet ved at stritte imod multikultur med en heftighed ingen anden kultur i verden gør.

  Derfor Muhammedkrise og tørklæde- og halal-konflikter mm. Vores hoved-integrationsproblem er at en stor gruppe muslimer er 100 % imod multikultur.

  Ellers kunne de ikke blive krænkede over tegninger og juletræer og fadervor i skolen og fælles sport og lejrskoler og svømmehaller og hospitals- og fængselsmenuer og jødiske naboer og interreligiøse ægteskaber og pigers uddannelse og vestlig uddannelse i det hele taget og musik og film og billedkunst og filosofi og kristne kirker og buddhatempler og hindufester og ateistiske tweets og facebooksider… De ville tage i mod alt dette som spændende multikultur. De ville åbne sig ud mod verden og integrere disse ting i deres egne samfund ligesom vi andre har gjort – i øst og vest.

  Problemet er at man kun prædiker multikultur for allerede multikultuelle vesterlændinge og helt undlader at prædike den for muslimer.

  Hvis vore politikere virkelig mente hvad de sagde – at de ønsker at fremme et multikulturelt samfund – så skulle de sætte alle kræfter ind på målrettede kampagner til de muslimske populationer i vesten og lære dem at elske og acceptere andre kulturer og religioner som ligestillede med deres egen. Orientere dem om at kvinder uden tørklæde ikke laver noget seksuelt statement og at svinekød er noget helt normalt og acceptabelt i både Europa og Asien. Vise dem at verden ikke behøver at bryde sammen fordi deres børn har hørt et kristent fadervor i skolen eller deres døtre har siddet ved siden af en jøde i biografen. Eller ligefrem kysset ham. For sådan er multikultur. Den er accept af de andre (inklusiv ens egne børn) som de er. Kærlighed til de vantro.

  Uden sådan en kærlighed – ingen multikultur.

  Kommentar by M — 28. oktober 2013 @ 11:10

 43. Hvorfor bliver de ikke meldt til rådet for Videnskabelig uredelighed.

  Kommentar by notty — 28. oktober 2013 @ 12:26

 44. # 32 Running Saucer

  Du burde starte en facebook-gruppe til støtte for stakkels fattigcarina og dovne Robert. De 2 “svage danskere” som bliver “hængt ud” så “pøbelen kan samles om at skamme på” dem.

  Jeg får helt tårer i øjnene ved tanken om de 2 stakler. Godt de har dig Saucer.

  Kommentar by Binee — 28. oktober 2013 @ 14:49

 45. Vel talt Robert og Saucer.

  Kommentar by Nielsen — 28. oktober 2013 @ 15:31

 46. Det er da rart at kunne konstatere, at en meget stor del af danskerne stadig er fornuftige og kan skelne mellem ret og uret, på trods af en efterhånden mere end 40-årig lang fordummelsesproces.

  Kommentar by Fidibus — 28. oktober 2013 @ 15:34

 47. Hvad var det nu man gjorde herhjemme med landsforræderne efter sidste fascistiske/racistiske besættelse, i 1945… Lad os lige mindes det, det var kort proces.

  Kommentar by LarsB — 28. oktober 2013 @ 18:19

 48. Man kan i øvrigt konstatere, at de der arbejder for islamiseringen af Danmark udemærket godt er klar over, at der ikke er mandat til at fortsætte projektet.

  Kommentar by Hans Und — 29. oktober 2013 @ 08:43

 49. 42 kommentar af M
  Jeg var glad for at læse din vinkel på tingene. Den forståelse af muslimernes manglende multikulturalisme har ikke været formuleret før du gjorde det. Tak for den! Det er et værdifuldt bidrag til hele debatten.

  Kommentar by Tim Pallis — 29. oktober 2013 @ 10:16

 50. Hej Liva og andre

  Så ser man i dag i Den korte Avis, at Karen West som så mange andre danske kvinder lod sig forføre af tidens kampagne for kvinders frie tøjvalg – herunder frihed til at bære tørklæde. Og selvfølgelig opdagede, at det slet ikke dreje sig om kvinders frie valg, men det stik modsatte.

  Hvorfor skal Karen West og andre naive danskere igen og igen blamere sig med deres godtroenhed. År ud og år ind den samme dumhed og naivitet.

  Lærer de da aldrig, at tørklædet drejer sig om magt og dominans og gennemtrumfning perverse muslimske værdier på bekostning af sunde danske værdier.

  Kommentar by traveler — 29. oktober 2013 @ 11:44

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper