28. november 2007

Forf. Lars Frost om den “krypto-fascistiske undertone der er i det danske politiske system”

Fra gårsdagens stikprøvekontrol. Jeg kom ind i Kulturnyt, cirka 19.15. Kort efter…

Lars Frost, forfatter: … det er meget svært for mig at tage den der diskussion helt alvorligt, og ikke bare give [Hans] Hauge ret i, at velfærdsstaten har kvalt vores oprørstrang, men så igen tænker jeg – hvad er det nu vi skal gøre oprør imod – er det ikke det bestående, det er meningen vilskal gøre oprør overfor, og når jeg så tænker tilbage på mine generation, og min egen, hvad skal man sige – politiske periode jeg har været politisk bevidst, og haft mulighed for at udtrykke mig igennem, for eksempel ved at stemme ved et valg, så opdager jeg jo at den kamp som, hvis der er en kamp, den kamp jeg så har tænkt jeg ville kæmpe siden jeg fik lov at stemme, det er faktisk den samme kamp, og måske har han ret i, at det er den samme kamp, som de også måtte føre i 50erne, og måske endda også oppe i 60erne, men hvad siger det om mig. Siger det ikke mere om den tid vi lever i, at jeg har faktisk været politisk aktiv i en periode hvor der i samtlige 10-12 år har været en opstramning på udlændingepolitikken, en opstramning på den måde man vil økonomisk incitament, som det så smukt hedder, prøver at gøre folk mere arbejdsomme, mere pligtskyldig overfor samfundets økonomiske udvikling, en stadig nedgang i overvejelserne omkring velfærd på det rent kulturelle og solidardiske plan, så jeg synes faktisk måske Hauge har ret – måske er det velfærdsstaten som har ødelagt os, eller også er det bare velfærdsstaten som er blevet forskruet i en grad, som gør at vi bliver nødt til at føre den samme kamp som vi gjorde i 50erne. Måske den der krypto-fascistiske undertone der er i det danske politiske system er vigtigt at kæmpe imod, og så syntes jeg faktisk det er helt heroisk at mig om min generation at vi bliver ved og er vedholdende, og nu har ævlet op om det samme i 10-12 år.

Oploadet Kl. 14:49 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5248/trackback

10 Comments »

 1. S U K
  Nej – jeg orker ikke flere tågehorn idag, tror jeg slukker computeren og lader mig defroste..

  Kommentar by Onion — 28. november 2007 @ 15:06

 2. Du milde, hvor finder de dem dog henne?. Og de går rundt midt iblandt os.

  Kommentar by PeterK — 28. november 2007 @ 16:42

 3. Den har vi hørt før. Det er åbenbart “fascistisk” at stille krav til modtagere af velfærdsstatens goder.

  Kommentar by DaLi — 28. november 2007 @ 16:53

 4. Jeg er ikke helt med på, hvad han ævler om, lyder som revolutionsromantik. Man han har da helt ret i, at der er en krypto-fascistisk undertone i det danske politiske system godt og grundigt repræsenteret af venstrefløjen, DR og de røde fagforeninger m.fl.

  Kommentar by Jacob — 28. november 2007 @ 18:17

 5. socialisme=fascisme
  De er identiteter to måder at sige det samme.

  Kommentar by Jacob — 28. november 2007 @ 18:17

 6. Endnu en loonie der ønsker Fransk ( nutidig ) revolution før han mener at der sker forandringer i samfundet.

  Pffff …. Krypto facisme, få dig en hobby Lars Frost.

  Kommentar by Santor — 28. november 2007 @ 19:17

 7. Jeg ved ikke hvad der sker med mig, når jeg har læst de første to- tre linjer af frostiaderne, så begynder det at svømme ud for øjene af mig, det er ligesom det bliver tåget. Gad vide om det er en slags selvforsvar?

  Kommentar by Slyrgraff — 28. november 2007 @ 21:39

 8. Lars Frost gik på Journalisthøjskolen, men kunne ikke klare mosten, selvom han udover Forfatterskolen vel næppe kunne have valgt et rødere uddannelsessted.

  Kommentar by hallucinationer — 28. november 2007 @ 22:33

 9. I Informations bogtillæg var der for nylig en oversigt over yngre forfattere. De stemte alle som en på Enhedslisten. Bortset fra Martin Glaz Serup, der stemte på Det radikale Venstre. En enkelt af de kvindelige forfattere (husker ikke lige navnet), der godt nok stemte på Enhedslisten, virkede dog ikke fuldstændig udenfor pædagogisk rækkevidde. Hun gjorde sig i det mindste nogle tanker om, at det kunne være anderledes. De andre – heriblandt Lars Frost – var bare hard core dogmatikere og kunne åbenlyst ikke drømme om at stemme på andre end islamo-socialisterne i Enhedslisten.

  Kommentar by hallucinationer — 28. november 2007 @ 22:39

 10. ‘Krypto-fascisme’ er nu et sejt ord. Venstrefløjen elsker
  at opfinde nye mistænkeliggørende ord.

  Kommentar by Den Hvide Rose — 29. november 2007 @ 11:50

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper