29. november 2007

Opskriften på kaos, leveret som en anbefaling

Forleden udgav Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier (KU) en rapport af Annette Haaber Ihle med titlen Magt, Medborgerskab og Muslimske Friskoler i Danmark – Traditioner, idealer og politikker (98 s., pdf).

Et citat der røber tendensen – opskriften på kaos, leveret som en anbefaling.

“Hvis skolen, i tråd med Habermas’ tese, tilstræber at fastlægge regler for den politiske praksis som fællesskabets grundlag, må man undlade at evaluere skolens demokratiske praksis på baggrund af tilvejebringelse af fælles nationale værdier, selv når det drejer sig om klenodier som demokratiets fortrin, arbejdets nødvendighed eller Danmark som et kristent land eller om værdisætning af særlige personlige kompetencer, som skal tilmed skal udtrykkes på bestemte måder.

Den statslige opdragelse hverken kan eller skal nødvendigvis skabe bedre mennesker eller et bedre samfund, – snarere må den demokratiske læring i skolen vurderes i forhold til, hvorvidt den forbereder eleverne på at håndtere lighed og ulighed i skolen og uden for denne. I lyset af den multikulturelle virkelighed er det hensigtsmæssigt, at målet med den almene dannelse defineres som at lære eleverne at anerkende, at enhver borger har personlig ret og pligt til at betvivle enhver national forestilling, der måtte herske, – at stille eleverne fri til at stille spørgsmål ved enhver given civil kultur, at gøre eleverne i stand til at afvise de adfærdsmæssige krav, der måtte følge af at leve i et vist kulturelt, socialt eller økonomisk fællesskab og at gøre eleverne motiveret til, til stadighed, at engagere sig i at reformere de samfundsmæssige kategorier. Normative værdier og praktikker, som antages at kunne indlæres for på en gang at styrke fællesskabsfølelsen og gøre eleverne i stand til at tage medborgerskabet på sig, er ikke uniforme eller eviggyldige, – tværtimod afspejler de den situation, som nationen og eleverne hver for sig befinder sig i. For at indfri både nationale og personlige interesser kan det derfor synes påkrævet, at der i uddannelsen til medborger lægges vægt på, at eleverne tilegner sig personlige kompetencer og fælles viden, der så at sige gør eleverne i stand til at diskutere demokratiets spilleregler, snarere end at der forsøges skabt et nationalt tilhørsforhold på baggrund af en særlig fortolkning af demokratiet. Dette udgangspunkt for medborgerskabet medfører, at der ikke automatisk vil være en indbygget modsætning mellem den specifikke, den nationale, den europæiske og den globale identitet, for så vidt som der kan opnås enighed om, hvilke former for argumenter, der bør dominere den fælles samtale.” (s. 27f)

Oploadet Kl. 04:45 af Kim Møller — Direkte link11 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5254/trackback

11 Comments »

 1. Fr. Haaber Ihle fortjener ikke bare den filosofiske doktorgrad, men også en udnævelse til leder af Det Islamideologiske Propagandadepartement, afdelingen for påvirkning af lokalbefolkningen (de stakkels tosser, der skal betale for fjendens oprustning og deres egen kommende undertrykkelse).

  Kommentar by Crass Børsting — 29. november 2007 @ 09:04

 2. Det er rædselsfuldt!! Og det undrer mig meget at hun indledningsvis siger at hendes vås skulle være “i tråd med Habermas’ tese.” Man kan sikkert mene meget om Habermas, men det er nok ret tvivlsomt (for at sige det mildt) om han vil ville være villig til at give købs på “klenodier som demokratiets fortrin.”

  Kommentar by Konservativkrabask — 29. november 2007 @ 10:30

 3. Jeg har engang skrevet en opgave på uni. om Habermas. jeg kan altså ikke genkende Habermas i hendes konklusion. Jeg tror ikke det er meningen med den herredømmefri dialog, at man skal sætte spørgsmålstegn ved “demokratiets forrang”. Hvis man underkender demokratiets forrang til fordel for en anden diskurs, eksempelvis en teokratisk, jamen så umuliggøres den herredømmefri dialog. Selvom jeg på ingen måde er ekspert i Habermas, så syns jeg, at det som hævdes i rapporten er noget vås, og jeg tror at Habermas vil være enig. Diskursetikken er ikke det samme som lallende hyperrelativisme, den stiller tværtimod benhårde krav om åbenhed og rationalitet.
  Et argument er – ifølge Habermas- kun gyldigt, når alle andre relativt omkostningsfrit og ikke tvunget af andet end fornuften kan acceptere argmumentet. Hvordan harmonere det med at stille spørgsmålstegn ved demokrati ud fra eksempelvis koranen (nu hvor konteksten er muslimske friskoler) ?

  Kommentar by B2 — 29. november 2007 @ 13:40

 4. Annette Haaber Ihle er af helt samme støbning som dem der lavede den postmoderne og dekonstruerende udstilling om Danmarks historie på vores (eller er museet i virkeligheden kun tilhørende en lille smal gruppe multikulturideologer?) National Museum. Det var faktisk ikke en Danmarkshistorie, men en destruktionshistorie, der blev lanceret i det store museum.

  Hun er en rigtig kulturhistorietyv. Ikke nok med at hun vil stjæle den historie der ER en del af dansk kultur, fra vores børn, hun vil sågar stjæle den danske historie der kan komme. Hun vil noget nær afslutte dansk historie – i vores hoveder, i vores følelser og i vores hverdag og ikke mindst i vores børns ditto. Hun er en vaske ægte hardcore multikulturideolog. En kold kulturtyv. Hun vil gøre det at føle sig dansk til noget der ikke er stuerent. Hun vil gøre det til tabu at være eller opfatte sig som dansk og det at vedkende sig sine kulturelle rødder som fundament for nutid og fremtid.

  Hun er en del af det Michael Pihl så rammende kalder for “Forkastelseskulturen”. Det er desværre denne forkastelseskultur der huserer på en del af vores største kulturinstitutioner. Må den selvhadende linie snart blive historie. En parantes i dansk historie.

  http://www.nomos-dk.dk/midgaard/pihl28.htm

  Kommentar by Janne — 29. november 2007 @ 14:07

 5. AHI er en kulturhistorietyv i gåseøjne.

  Kommentar by Janne — 29. november 2007 @ 14:10

 6. Multikulturen og multiidentiteten er målet, demokratiet om nødvendigt en forhindring der skal overvindes.

  “I lyset af den multikulturelle virkelighed er det hensigtsmæssigt, at målet med den almene dannelse defineres som at lære eleverne at anerkende, at enhver borger har personlig ret og pligt til at betvivle enhver national forestilling”

  Hvem FANDEN har besluttet dét ?

  Kommentar by DaLi — 29. november 2007 @ 15:23

 7. “…at stille eleverne fri til at stille spørgsmål ved enhver given civil kultur, at gøre eleverne i stand til at afvise de adfærdsmæssige krav, der måtte følge af at leve i et vist kulturelt, socialt eller økonomisk fællesskab”

  Det synes jeg så hun skulle forsøge på en af de københavnske koranskole.

  Gerne med et tv-hold i hælene.

  Kommentar by DaLi — 29. november 2007 @ 15:27

 8. -> 6 Dali

  “Hvem FANDEN har besluttet dét ?”

  I 1990erne kritiserede diverse integrationsforskere folketinget for ikke officielt at gøre multikulturen til et mål i sig selv. Hvad forskel gør det – forskerne har tilsyneladende ingen problemer med at lægge egne ideosynkrasier ned over deres videnskabelige produktioner… Finansieret af dig og mig.

  Sverige overgik officielt til multikulturen i 1974, Norge få år senere.

  Kommentar by Kim Møller — 29. november 2007 @ 15:33

 9. Endnu en landsforrædder til listen over dem, der forråder vort land, vort samfund, og vor kultur!

  Kommentar by Dansk Realist — 29. november 2007 @ 17:31

 10. 7

  God pointe. For de muslimske friskoler skal vel ikke fritages for multikultur, eller…?

  Kommentar by Janne — 29. november 2007 @ 17:56

 11. […] multikulturelt samfund.Kim Møller bringer på http://www.uriasposten.net under den sigende overskrift ”Opskriften på kaos, leveret som en anbefaling” et aktuelt eksempel på en sådan akademikerfiktion. Det drejer sig om en rapport udgivet af […]

  Pingback by Snaphanen » Kasper Støvring : En akademikerfiktion — 6. december 2007 @ 17:24

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper