29. november 2007

DR og Ritzaus Bureau om ‘venstreorienterede cafégæster’ og ‘højreradikale’ (hooligans)

For tre måneder siden hærgede 100 autonome området omkring Tusindfryd i Ålborg, i direkte forbindelse med en punkkoncert på spillestedet. Medierne præsenterede historien som et opgør mellem højre- og venstrefløj, velvidende at højrefløjens bidrag var ordvekslinger, længe efter venstreradikale havde påbegyndt sin hærgen.

 • 26/8-07 Uriasposten – Når venstreradikale hærger, skriver medierne om ‘ballade’.
 • Efter episoden fulgte et retsligt efterspil, og hvor DR (Ritzaus Bureau) oprindeligt modstillede
  ‘autonome’ med ‘højreorienterede’, så har historien udviklet sig lidt.

 • 27/11-07 DR Online – Politiet for retten i Aalborg.
 • “Nordjyllands Politi tabte tirsdag første omgang i en sag anlagt mod politiet af en gruppe borgere.

  Gruppen kræver erstatning for at være blevet ulovligt frihedsberøvet under gadeuorden ved spillestedet Café 1000Fryd i Kattesundet i det centrale Aalborg i august.

  Uroen begyndte angiveligt som ballade mellem venstreorienterede cafégæster og højreradikale tilhængere af fodboldklubben AaB.”

  Så blev vi det klogere. Dem der råbte grimme ting er ‘højreradikale(hooligans) – dem der smadrede biler og angreb politiet er ‘venstreorienterede cafégæster’.

  Man undres.

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5255/trackback

  6 Comments »

  1. jamen DET ved vi da alle, kun de mafiaopkrævende penge medier, såsom (D)DR og TV2, fatter bare ingenting.
   Disse medie giganter, er blevet SÅ store, og selvstændige uafhængigede af penge, da de tvangstilflydende penge, holder enklaven selvindesluttede i gigant bygningerne, så deres selvforsynende vrangforestillinger, løber i ring, uden modstand.
   Parallelsamfundets statsfiniancerede enheds formidlings tabertalsrør!!

   Kommentar by li — 29. november 2007 @ 09:31

  2. Er hooligans højre”radikale” ?

   Mig bekendt tilhører de samfundets bundskrab hvor livets store højdepunkter er bajere og fodbold. Og slagsmål!

   Det er ikke politisk betinget – og dog. For de fleste er vel til S, SF eller EL, og dermed VENSTRE-“radikale”.

   Man finder ikke ret mange med den indstilling blandt DF, V, eller K vælgere.

   Og hvis man hentyder til nazisterne, er de jo netop ekstreme socialister, og kan derfor aldrig henføres til højrefløjen.

   Men nu har DR jo et tydeligt og meget afslappet forhold til sandheden og realiteterne.

   Det er “ren Nybroe” !

   Kommentar by Dansk Realist — 29. november 2007 @ 10:26

  3. Kan vi for fanden ikke bare snart få et par redelige medier med REDELIGE journalister, der tager det hele med fra både højre og venstrespektret, for ret beset hænger et medie som tx 180 grader mig også langt ud af halsen.

   Og når ikke engang såkaldte aviser med borgerlige værdier kun skriver samme sludder at højrefløjen er livsfarlig og venstrefløjen bare små misforståede aktivister ja så er vi jo ikke kommet meget videre.

   Og jeg er såmænd godt klar over at det også hænger sammen med at blandt journalister er de 99% enten dybrøde lyserøde eller radikale og så kan det vel være svært at få det ros til at skrive anderledes.

   Jeg savner i den grad nogen som skriver tingene som de er, nogen som skriver om euromed om ulemperne ved indvandringen osv osv, kort sagt et Sappho med emner udover islam.

   Men et sådant kan jeg nok vente længe på.

   Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 30. november 2007 @ 00:48

  4. For total proportionsforvridning prøv da at læse Århus stiftstidende på nettet i dag. De bringer, for gud ved hvilken gang, en række artikler om “nynazister” der angiveligt løber amok i Århus gader. Kilderne til den påstået stigende “nazi-vold” er, suprise, suprise, som altid, den yderste venstrefløj selv!. Bland andet bruges det såkaldte “antiracistiske netværk”, der folder sig ud i vild offermentalitet. Her husker vi andre så lige på, at voldsbøllerne i AFA er en del af dette netværk, hvilket selvklart forties i artiklerne, ligesom venstrefløjens overfald, hærværk og chikane heller ikke nævnes.

   I en lille plus-artikel kommer Stiften dog til – omend det er godt pakket ind i en misvisende overskrift – at citere vicepolitikommissær Kristian Harlev, der har et noget andet syn på sagen:
   “Han vil ikke fortælle, hvor mange unge det drejer sig om. Han siger, at han ikke kender til, at disse unge skulle stå bag mere vold på det seneste. Han opfatter det sådan, at venstrefløj og højrefløj har et spil kørende mod hinanden.”

   Kommentar by Jake — 30. november 2007 @ 09:15

  5. For så at relativisere venstrevolden bringes straks et modsat stykke journalistik, baseret 100% på Aarhus anti-fa netværket og så på Redox.

   Det svarer lidt til at lade Søren Kam og Jonni Hansen udtale sig om Holocaust.

   Banebrydende journalistik på jp.dk, må man sige.

   Kommentar by DaLi — 30. november 2007 @ 11:52

  6. […] – absolut – men lad os få en afbalanceret dækning af situationen i pressen, tak. (Se her hvad Kim har at sige om den […]

   Pingback by Århushistorie « Anna Lyttiger — 30. november 2007 @ 13:50

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper