11. december 2007

Ritt Bjerregaards ideologiske folkeopdragelse

I 1970’erne lykkedes det Ritt Bjerregaard som undervisningsminister, at gøre stor skade. Hendes folkeskolereform nedtonede det faglige og nationale, men opjustede til gengæld den ideologiske folkeopdragelse. Mange vil nok huske hende støtte til Tvindskolerne. Uddannelse blev for venstrefløjen en måde at præge kommende generationer på.

I seneste udgave af Klubværelset på P1 (også sendt som et indslag i P1 Morgen), kan man høre om konsekvenserne af hendes folkeskolereform via et interview med børnepunkbandet Reaktion, der indleder med at fortælle om det fristed de har skabt i baghaven, som en direkte protest imod rydningen af Ungdomshuset.

 • 11/12-07 P1 Morgen – Punkerdrenge mod alle “ismer” (minus socialisme/marxisme naturligvis).
 • “Voksne de skal ikke bestemme det hele altså. Vi vil have vores rettigheder, vi vil have lov til, vi gider ikke gå i seng kl. otte…

  Vi har altid haft de holdninger. Frihed, anti-fremmedhad, og går imod sexisme, nazisme, fascisme, kapitalisme, homofobi, og egoisme, og alt – alle sådan nogle ting. Fordi, vi tror på en verden, en venstreorienteret verden, hvor at vi ikke behøver nedgøre hinanden og vi kan være sammen istedet for…

  Det er et surt miljø, man er vred på en hel del ting. Man er vred på de højreorienterede, eller højrefløjens indflydelse på hele verden, altså… dem er der altså mange af, altså Venstre de vil, altså nu har de lige ryddet Ungdomshuset nu, men – godt og grundigt vred på det, og Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti, de har lige vundet valget igen. Det er noget lort. Anders Fogh har, ja han har vundet for tredje gang i træk, og det er jo altså – det er lidt svært for os at forstå man kan stemme på en mand som har løjet om Irak-krigen og som, altså, som altså, vi gør – selvom vi er børn, så har vi stadig de der meninger, fordi at selvom vi ikke stemmer, og selvom vi ikke har mange penge, og selvom vi ikke skal klare os selv specielt, så, såhh kan vi godt se at det er noget pis med skattelettelser og det er noget pis med Irak-krige, og det er noget pis med alle de der – fremmedhad, og racisme og alt det der, altså Pia Kjærsgaard hun står og fabler ud om (ændrer stemmen) – ‘Ja vi vil ikke have nogle fremmede mænd ind i vores land’, altså, vi har jo ret til det, jamen jeg synes altså – de har lige så meget ret til det, når vi bombarderede deres land – at få hjælp… vi synes det er noget lort børn ikke kan stemme.”

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5287/trackback

  18 Comments »

  1. Den barnlige umodenhed og uvidenhed ikke lyser, men blænder ud af disse citater.

   “Det ikke alle kan lære, skal ingen lære!”

   “Vi er alle lige dumme, og vi hader alle de kloge”.

   Kommentar by Dansk Realist — 11. december 2007 @ 17:37

  2. Fantastiske indslag, kan ikke rigtigt tage det seriøst. Men det er rimelig sørgeligt at 10-12 årige lege progressive revolutionære ungdomshuset ekstremister. Der er et par forældre der burde tage sig sammen og sende børnene til fodbold, i stedet for at fylde deres hoveder med lort.

   Kommentar by Søren Nørbak — 11. december 2007 @ 17:50

  3. Ja, hurra for den “frie” opdragelse. Det her bliver nok kun starten.

   En god ven af mig kom hjem og sagde at hans lærer på valgdagen havde sagt, at hvis man stemmer på DF er man racist. Det var vel at mærke på en teknisk skole med elever over 18, hvilket kun gør det endnu mere usmageligt. Venstrefløjen har ingen skam i livet, idet de har taget patent på at være de gode. Så er alle metoder i orden…

   Børn i Danmark bliver opdraget efter laveste fællesnævner! Jeg kan godt forstå at de er sure – de har bare ikke fattet hvem de skal være sure på endnu.

   Kommentar by Onkel A — 11. december 2007 @ 17:51

  4. Ritt…P1…Punkband… er det ikke altsammen noget der hører til i bunden af fødekæden?

   Kommentar by Onion — 11. december 2007 @ 17:59

  5. Det er vel ikke tilfældigt, at mange venstrefløjspolitikere brænder efter at nedsætte valgretsalderen…..

   Kommentar by Nosferatu — 11. december 2007 @ 18:32

  6. Lige en henvisning til Deadline 22.30.Pittelkow og Haagerup fra dDR skal debattere hvorvidt DR er besat af røde lejesvende(hvad de jo er)
   Kan blive interessant.

   Kommentar by Henrik -patriot — 11. december 2007 @ 18:40

  7. Min tanke var imorges, da jeg hørte det, at det er DR’s kommentar til lytterne. Det kan godt være de onde vandt valget – men det her er, hvad der venter jer!

   Kommentar by Hodja — 11. december 2007 @ 19:24

  8. I mens de unge danske dagdrivere forlager rettigheder uddanner de unge kineserne og inderne sig med flid. Om 30 år kan Ritt’s yngel stoppe deres krav op et sted, hvor solen ikke skinner.

   Kommentar by Menig 442 — 11. december 2007 @ 19:43

  9. Egentligt sjovt så enig jeg (vi?) er med disse små banditter. Jeg er også imod: fremmedhad, sexisme, nazisme, fascisme, kapitalisme, homofobi, og egoisme. Den venstreorienterede komponent skyldes nok deres unge alder… for at blive et helt menneske, skal man nok begynde bevisthedsudviklingen helt ude til venstre: “een mand har 0 skjorter – en anden mand har 2 skjorter, hvormange skjorter har de så tilsammen ??”

   Be gentle with me…

   Kommentar by Ib Von Schlattenschidt — 11. december 2007 @ 20:07

  10. ->4

   “er det ikke altsammen noget der hører til i bunden af fødekæden?”

   Joooh …. men hvad punken angår vil jeg næsten være apologet her, så længe de bare spiller neanderthal-rock og ikke går ud og besætter huse. Punk kan da være herlig i mindre doser, og den skal være tumpet: “Beat on the brat with a baseball bat”, “1, 2, 3, 4, hey ho, let’s go”, “God save the Queen and her fascist regime”, “I did it myyyyy way”, “I wanna destroy”, “nooo future, noooo future, nooo future for me”, “I’m an orgasm addict”, “if the kids are united they will never be divided”. Masser af evergreens her :-) .

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 11. december 2007 @ 23:34

  11. He he jeg kan se Sex Pistols stod højt hos dig ;-)

   Selv var jeg mest til Dead Kennedys og Exploided, men foragtede bestemt ikke pistolerne selv om de var lidt før min tid…..Ak ja det var dengang !

   Og jeg er enig, sålænge de bare holder sig til musikken ja så er de vel relativt uskadelige (sålænge det bare ikke var Blixa Bargeld og hans Einsturtende neubauten man havde inviteret til koncert, de havde en vis glæde i at molestrere alt med deres “instrumenter” der bla bestod af skærebrændere, vinkelslibere og alskens andet larmende , men den gang synes jeg nu det lød helt fedt….Men igen det var dengang)

   Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 12. december 2007 @ 00:28

  12. Det indlæg underbygger at man ikke er født intelligent. Det kommer med alderen. Forhåbentlig, ellers må de stakkels unger leve med at være dumme resten af deres dage.

   ‘If you’re not a liberal when you’re young, you have no heart; if you’re not a conservative when you’re old, you have no mind’
   – Winston Churchill

   Kommentar by VikingDK (Falkeøje havde ret) — 12. december 2007 @ 00:44

  13. @ Lars Findsen:
   Du bør tjekke dette album:
   http://en.wikipedia.org/wiki/Sid_Sings

   Mange gode klassikere som du sikkert kender. Især første sang “born to lose” kan man ikke lade være med at tænke over…!

   Det punk der er kommet ud af ungeren er med få undtagelser dårligt. Har selv været til de såkaldte K-Town festivaller tilbage i gymnasiet. Young Wasteners, Gorilla Angreb, Guddommelig Galskab, § 119 -> alt sammen røvkedeligt. Amdi Petersen Arme, aktiv Dødshjælp og Asbest var acceptable. Men jeg er sikkert håbløst bagud mht hvilke bands der stadig er aktive og hvad der rykker hos de unge.

   Kommentar by EAM — 12. december 2007 @ 11:03

  14. ->13

   “Men jeg er sikkert håbløst bagud mht hvilke bands der stadig er aktive og hvad der rykker hos de unge”.

   Ditto her. Jeg følger alt muligt i diverse genrer, men jeg føler ikke længere at jeg behøver at have fingeren på pulsen. Jeg håber dog aldrig at jeg lukker af for nye input og sidder og ryster på hovedet af “de unges musik”. Men punk anno 2007 må da siges at være så retro som tænkes kan. Man kan dårligt tale om “de unges musik”, når “de unge” ikke engang var født dengang genren og punk-look’et blev opfundet. “Amdi Petersen Arme” – det var ellers et navn. Man må håbe at det er ironisk ment. Ja ja, de unge mennesker nu om dage :-) .

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 12. december 2007 @ 11:36

  15. […] Uriasposten » Blog Archive » Ritt Bjerregaards ideologiske folkeopdragelse […]

   Pingback by Om folkeopdragelse og intellektuel indavl « Den Onde Regering™ — 12. december 2007 @ 12:10

  16. “vi vil gerne bare have at alle skal have det godt sammen. Sålænge alle er som os selv og gør som os, selvfølgelig”.

   Ren Pia Kjærsgaard retorik, dér ;-)

   Kommentar by DaLi — 12. december 2007 @ 12:17

  17. #8. Apropos kinesere var der for nogle år siden en udsendelse i tv om kinesere, der var unge under kulturrevolutionen i Kina. Disse nu voksne mennesker blev interviewet om deres deltagelse i mishandling og det, der var værre, af alle mulige mere eller mindre tilfældige mennesker under kulturrevolutionen.
   Husker det som om, at alle var utroligt flove over deres opførsel og tilkendegav, at de slet ikke kunne finde på at gentage de forbrydelser, som de dengang deltog i. Nogle kunne endda slet ikke selv forstå deres tidligere handlinger.

   Det kinesiske kulturrevolutionære amokløb har en pendant i nogle af de nok så omtalte muslimske amokløb, vi har bevidnet i de senere år, trods forskellig tid og sted. Alle agerer som med en hjerne, som en fiskestime på hundreder af tusinder af fisk, der alle i et splitsekund drejer den samme vej.

   Tusinder af mennesker, der “tænker i takt” og “hærger i takt”. Desværre tror jeg ikke, at vi foreløbig vil se muslimske, krænkede amokløbere, der pludselig bliver stemt til eftertanke.

   Ellers er de ovenfor i Uriasposten omtalte børn vel netop børn af forældre, der i halvfjerdserne var medlem af det navnkundige “Børnemagt”?

   “…vi tror på en verden, en venstreorienteret verden, hvor at vi ikke behøver nedgøre hinanden og vi kan være sammen istedet for…”

   At nedgøre og dæmonisere andre mennesker og politiske modstandere er jo ellers venstrefløjens (og deres børns) modus vivendi!

   Kommentar by +M+ — 12. december 2007 @ 18:32

  18. Så hold dog kæft i små idioter! I har jo ingen ide om hvad helvede i snakker om! Gud hvor gør dette interview mig sur. Hvis P1 vil give platform til idioti, og støtte dets udvikling i en tidlig alder, kan de så ikke i det mindste ikke lade som om de er neutrale og så give de nynazister hvis kugler ikke er faldet endnu en platform? Nå ja, det kan man jo ikke, for de er ekstremister, modsat anarkisterne… God, they make so angry.

   Gud hvor bliver jeg sur over at sådan noget bliver sendt på offentlig radio. Jeg kan ikke lade vær med at undre mig: Where the hell are the parents? Og hvis nogen af deres forældre har haft nogen rolle i det her, så fjern dog for helvede børnene fra dem – Børnemisbrug er et passende ord ord hvis forældrene har drevet deres børn ned af denne vej af fremtidig knibbelsuppe.

   Kommentar by Eik Corell — 14. december 2007 @ 02:49

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper