12. december 2007

DR-ledelsen holder stadig hånden over Jeppe Nybroe

Fra Nyhedsavisen – Kolleger klagede over Jeppe Nybroe.

Ud over de to allerede kendte og vildledende indslag fra Irak er der ikke grund til at kritisere den tidligere tv-vært Jeppe Nybroe yderligere. Det har en redegørelse fra lytternes- og seernes redaktør i Danmarks Radio, Jacob Mollerup, konkluderet.

Men i redegørelsen fremgår det dog, at det i perioder »har været et samtaleemne blandt TV-Avisens medarbejdere, at han [Nybroe] kunne have tendens til at stramme og overdramatisere sine reportager.«

Det fremgår også, at Jeppe Nybroe var god til at lave introduktioner og afslutninger på de andre journalisters indslag, sådan at de blev mundrette, skarpe og levende, men at han i nogle tilfælde gik så langt, at »det skabte vrede blandt en række af journalisterne, der fandt, at deres historier blev strammet, og at deres indsigelser ikke blev hørt,« skriver Jacob Mollerup i redegørelsen.”

 • 12/12-07 Nyhedsavisen – Nybroes overdrivelser (pluk fra DR’s redegørelse).
 • Oploadet Kl. 14:23 af Kim Møller — Direkte link26 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5291/trackback

  26 Comments »

  1. TV-avisen før – venstreorienterede, intellektuelle folkeopdragere
   TV-avisen nu – andedamssocialistiske, åndsforladte, narcissistiske, popsmarte, sensationsjournalister med smartere frisure og dyrere mediehus.

   Kommentar by Martin — 12. december 2007 @ 15:09

  2. Den eneste gode nyhed hvor DR er nævnt er, at deres kopi af versaillesslottet ude i Karl Marx Stadt, har sætningsskader og risikerer at synke ned i den lorte-opfyldte jord ude på Amager.
   Indtil da, så glæder jeg mig over, at bygningerne er pivende utætte og medarbejderne lider under kulde og træk.-

   Blauenfeldt mode ON:
   Jeg er lidt flov over at indrømme det, men det er DR-medarbejdere det går ud over og jeg tænkte…FRYD! håber de dør af dobbeltsidig lungebetændelse – så kan de fandme lære det, de har godt af noget sygdom sådan som de har behandlet omverden!

   Blauenfeldt mode OFF..

   Kommentar by Onion — 12. december 2007 @ 15:51

  3. EB har et rigtigt sjovt billede fra Syg Arrogance:

   http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article368705.ece

   Umiddelbart ligner nasser-Carter en abekat, der lige er ved at nedsvælge et æble – eller piller han bare næse? Mangel på situationsfornemmelse er vel efterhånden nasser-Carters egneste spids-kompetence?

   Kommentar by Nicolai (slamofob) — 12. december 2007 @ 17:11

  4. @3 Nicolai

   Hee, i sidebjælken på dit link er der et billede af Anders Samuelsen, hvor han slående minder om en cirkus-abe, der lige har udført et sturt-sturt nummer og nu venter på sin banan som belønning.

   Kommentar by Mikael — 12. december 2007 @ 17:27

  5. Hov, for at forebygge eventuelle misforståelser ville jeg have tilføjet en smiley i mit foregående indlæg, men glemte det i skyndingen. Den er hermed her: :-)

   Kommentar by Mikael — 12. december 2007 @ 17:28

  6. 4+ 5: Godt observeret (venter faktisk kun på at David Attenborough toner frem og speaker). Gensidig pillen lus plejer også at være et vigtigt forsonings-ritual hos højerestående primater (at Samuelsen så nøjes med at pille ved sig selv opfattes af politiske iagtttagere som endnu et krise-tegn).

   Kommentar by Nicolai (slamofob) — 12. december 2007 @ 17:40

  7. Ja, det har da udviklet sig ligesom en hel cirkusforestilling hos NA.
   Og Poulsen der tramper rundt som en elefant i et håbløst domptør nummer, og modsiger sig selv hele tiden, der hverken hoved eller hale i DET cirkusnummer!

   Kommentar by li — 12. december 2007 @ 18:45

  8. Undskyld, men hvis nogen mener at DR holder haanden over Nybroe, der trods alt har maatte betale med en fyreseddel, hvad mener I saa TV2 goer overfor Triple A veteranen Lotte Mejlhede ??

   Passer en historie ind i hoejrefloejens politiske dagsorden , som en overdrivelse af indvandrerkriminaliteten, saa goer det aabenbart ikke saa meget….

   Kommentar by Jens — 12. december 2007 @ 19:41

  9. Jamen Triple A sagen var jo også relevant lige her, var det ikke i sidste uge den sag var ???

   Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 12. december 2007 @ 20:05

  10. Og den store sammenhang i at DDR lig public service/licens !!

   TV2 lig…….Ja hvad !

   Du forstår åbentbart ikke rigtigt grunden til at DDR får tæsk, uden at Kim så samtidig hiver en flere år gammel sag frem, som iøvrigt foregik hos konkurenten (hvor det vel kun er regionalprogrammerne der modtager licensmidler, hvis de enda stadig gør det)

   Men jeg er sikker på at hvis du nu tænker lidt over det samt kigger på under hvilken kategori den er lagt under kommer frem til at din kritik nok var en smule malplaceret….Også her.

   Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 12. december 2007 @ 20:12

  11. 1O, der er ingen grund til at give DR tæsk i denne sag for Nybroe har faaet den utilmative straf og Mollerups undersoegelse bekræfter jo ogsaa at Nybroe har manipuleret.

   Du burde da være glad for at der er den forskel paa det licensfinansierede DR og paa TV2 at man paa DR bliver fyret for forseelser der , ihvertfald i min optik, er langt mindre end Triple A skandalen.
   Jeg mener at man ogsaa boer vurdere Nybroe udfra denne rent journalistiske vurdering og at du ikke goer det goer tror jeg hænger sammen med at du godt kunne lide Triple A historien.

   Rent journalistisk overgik Mejlhede langt Nybroe i manipulationer
   og i stedet for at , som en rygmarvsreaktion , at skælde ud paa DR burde du hellere rette kanonen mod TV2.

   Kommentar by Jens — 12. december 2007 @ 20:28

  12. -> 11 Jens.

   Jeg er enig i, at Nybroe har fået den ultimative straf. Måske kan man endda sige, at han tog mere end sin egen straf, fordi mange så deres fordel i at kaste alt søgelys over på ham i en generelt vanskelig situation.

   Men Nybroe er ikke en martyr, han er en beregnende og billig letvægter, og jeg har ikke spor ondt af ham. Jeg ville finde det uacceptabelt, hvis han igen dukkede op på skærmen, for det er svært at betragte ham som en troværdig person, og hans hang til det kandiserede og sentimentale var udpræget dårlig smag.

   Kommentar by Mette (islamofob) — 12. december 2007 @ 23:13

  13. 12, Naar Triple A veteranen Lotte Mejlhede viser sig paa skærmen griber du saa ud efter fjernbetjeningen eller hænger en persons journalistiske troværdighed sammen med om vedkommende har lavet manipulation der tjener din islamofobiske dagsorden ( eller verdensbillede ) ??

   Jeg savner ikke Nybroe der ganske rigtig er en letvægter men ift Mejlhede er han en novice mht manipulation.
   Triple A historien er ikke uden grund blevet kaldt den stoerste skandale i dansk presse i nyere tid men den har vist ikke været omtalt ret meget paa denne blog..

   Kommentar by Jens — 12. december 2007 @ 23:58

  14. 11 SUK.

   Jeg er ikke TVUNGET (selv om jeg nægter at betale en krone til det afpresningsforetagende)til at betale til TV2.

   Pkt 2 sagen her omhandler DDR (som jo netop er deres licensdel der gør det interesant)

   jeg mener, Ekstra bladet er også konstant manipulerende eller direkte fulde af løgn men jeg kan trods alt vælge at lade være med at købe det.

   Mange kan ikke bare fravælge DDR og deres manipulationer, men hvis det betyder så pokkers meget for dig så NEJ det var bestemt ikke spor bedre af TV2 med Triple A farcen, men nu omhandler denne post jo bare IKKE den nu gamle sag vel ?

   Du lyder som den klassiske når man kritiserer tx islam jamen så kommer der ALTID en eller anden frøns og siger “altzååå kristne var bare slet ikke bedre æv bæv derfor kan du ikke tillade dig at kritisere islam” kan du ikke selv se det ?

   Dette var et (af de mange indslag både fra DDR og TV2 der direkte manipulerede IMOD regeringen, måske lidt mildere end den hemmelige krig men alligevel)indslag imod regeringen der bevidst misledte seerne, seerne som forventede public service forpligtelsen og journalisternes objektivitet og hæderlighed.

   Triple A var en grotesk historie indrømmet, men det har bare ikke rigtigt noget at gøre her, hvilket var det jeg påpegede .

   Men biks du en blog op og gå i kødet på TV2, så skulle der være balance i universet !

   Og må så kraften være med dig ;-)

   Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 13. december 2007 @ 00:50

  15. Jeg kan da godt leve med Trippel A historien, den er bare et enkeltstående tilfælde.
   Ligesom de multietniske, af anden herkomst end muslimsk andengenerations indvandre, nu med ny betegnelsen tredjegenerations danskere! Altså kort sagt,tilbederne af muuuuhammed, der har deres helt enkeltstående tilfælde hver time døgnet rundt.
   Sååååå….ja, en smutter overfor mangfoldige kulturberigende tilfælde, så det meningsløst at fremhæve en enkelt stående historie, når de mangfoldige “kulturberigere” selv, hele tiden underbygger og beviser historiens ikke helt fejlagtige beskrivelse af virkeligheden.
   Vågn da op!! eller gå da i seng, med de virkeligheds fjerne argumenter, og drøm sødt om kulturberigelsen, men det bliver da en hård opvågning.
   Stockholmsyndrom, at forsvare bødlen. Typisk vensterfløjs desperation.

   Kommentar by li — 13. december 2007 @ 01:00

  16. Li
   Nu du skriver om at vågne op i det kulturberiget paradis, har du så kunne finde ud af om det var en første gennerations dansker, eller en Birthe Rønn semi caucasisk, med svær pigmentering, dog med aner i landet to generationer tilbage, skønt hans moders vugge ikke stod på så nordlige breddegrader dansker(BRH udgaven af 2 g.) der blev skudt på Nørrebro???

   Siden i søndags er Danmark blevet beriget med over 100 skud i det offentlige rum, fuck det ser sort ud for os blege nordboer(eller hvad BRH kalder os)

   Kommentar by Broholm (ordblind) — 13. december 2007 @ 08:53

  17. -> 13 Jens

   Nej, jeg griber ingen fjernbetjening, for jeg har ikke nogen og ser sjældent fjernsyn. Jeg ved ikke, hvorfor du tror, at jeg skulle favorisere nogle af tv-værterne, det gør jeg ikke, men indtil videre har jeg ikke taget Johannes Langkilde i noget, der mindede om fusk og manipulation.

   Derimod synes jeg, at Caroline Boserup er storslem, men jeg husker ikke, at hun har fået sin sag for på Uriasposten i den tid, jeg har fulgt så nogenlunde med her. Dette er jo ikke en læserfinansieret nyhedkanal med pligt til bredt dækkende orientering og diskussion, og der er grænser for, hvilke krav du kan stille til vores travle vært, der bl.a har tre børn og nok andet at bruge sin tid på.

   Kommentar by Mette (islamofob) — 13. december 2007 @ 12:26

  18. 18, når du skriver at du ville finde det uacceptabelt hvis Nybroe dukkede op på skærmen fordi han er utroværdig ville det være logisk hvis du skyndte dig at zappe væk når Mejlhede viste sig på skærmen.

   Hendes manipulationer i Triple A skandalen gør hende til DKs mest utroværdige journalist men jeg er klar over at når det gælder om at fremme en islamofobisk dagsorden gælder der tilsyneladende andre kriterier for menigheden herinde.
   Dobbeltmoral så det basker !.

   Kommentar by Jens — 13. december 2007 @ 12:38

  19. Uriasposten, 25/7-05…

   http://www.uriasposten.net/?p=2413

   TV2 Nyhederne dummede sig – men nægter at tage konsekvensen… ynkeligt

   Kommentar by Kim Møller — 13. december 2007 @ 13:42

  20. -> 18 Jens

   Du læser åbenbart ikke, hvad folk skriver til dig.

   Dels kan man ikke zappe væk uden en fjernbetjening, og sådan en har jeg som sagt ikke, og dels kan jeg ikke huske, hvornår jeg sidst så Lotte Mejlhede på skærmen og har aldrig ytret nogen præference i den retning. Så hvorfor skal jeg pludselig udråbes til at være en person med dobbeltmoral, det virker fordomsfuldt.

   Find en sandkasse, hvor du er blandt ligesindede.

   Kommentar by Mette (islamofob) — 13. december 2007 @ 18:23

  21. Upps Jens….Den var sgu ikke helt god hva, måske du liiige skulle have kigget arkivet igennem før du skød Kim ting i skoene :-D

   Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 13. december 2007 @ 22:21

  22. 21, Jeg har ikke skrevet at skandalen ikke har været omtalt men den har ikke ligefrem været den store megafon der har været fundet frem…

   2O, Mejlhede optræder som vært paa TV2 News.Man kan ikke i min optik mene at Nybroe er en utroværdig vært man ikke oensker at se paa skærmen uden at forlade stuen naar Mejlhede toner frem ( naar du nu ikke har en fjern betjening ).

   Medmindre da at det ikke goer saa meget naar manipulation fremmer din islamofobiske dagsorden…

   Kommentar by Jens — 14. december 2007 @ 06:14

  23. -> 22 Jens

   Du spilder vores tid med vrøvl og har ikke forstået, hvorfor der står islamofob i parantes.

   Det er satire og tilføjet for at gøre grin med sådanne som dig. Jeg overvejer et nyt “logo” i det nye år, og kan på forhånd love, at det nok skal blive irriterende for alle jer, der har så travlt med at fortælle os andre, at I er langt bedre end os. I er sjældent andet end en flok lemminger, der altid vil være til salg.

   Kommentar by Mette (islamofob) — 14. december 2007 @ 13:34

  24. 23, Jeg prøver såmænd blot at forstå jer lidt bedre.

   Derfor synes jeg det kunne være interessant at vide om du forlader stuen ( når nu du ikke har nogen fjernbetjening ) når Mejlhede viser sig på skærmen siden du finder Nybroe utroværdig og ikke vil have han tilbage på skærmen.

   Hvis du godt kan acceptere Mejlhede viser det mig at journalistisk manipulation ikke er så slemt når det fremmer en islamofobisk dagsorden og det synes jeg ville være interessant.
   Det var baggrunden for mit oprindelige spørgsmål

   Kommentar by Jens — 14. december 2007 @ 13:47

  25. -> Jens,

   Du tror da vel ikke du kan få en skrap dame som mette lokket på den galej?

   Kommentar by PeterK — 14. december 2007 @ 13:53

  26. Nybroe lyver igen ….denne gang hos BT!!

   http://www.youtube.com/watch?v=D1i8vNic3qQ

   Kommentar by LarsK — 16. december 2008 @ 16:18

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper