16. december 2007

God udvikling i Irak – dog ikke i alle medier

Fra Mikael Jalvings blog (De hellige køer) – USA vinder krigen i Irak.

“Så kom ugens gode nyhed i Danmark.

“Irak på vej mod fred”, står der på forsiden af Nyhedsavisen, som vurderer, at sikkerheden i Irak nu er “markant bedre end for bare få måneder siden”. “Bagdad vågner fra de døde”, hedder det inde i bladet, hvor en journalist udmærker sig ved faktisk at være der, hvor han siger, han er.

Historien bakkes op af Søren Schmidt, Irak-kender på Københavns Universitet.

“Volden er faldet dramatisk”, udtaler han, og man sidder lamslået tilbage i sofaen. At han tør. Det må kræve ægte mandsmod at gå diametralt imod folkestemningen og et samlet kor af danske journalister og smagsdommere. Søren Schmidt har sikkert spaghettiarme og er måske endda både venstreorienteret og mørkeræd, men alligevel vover han pelsen og siger det, man har sagt og skrevet i amerikanske medier de seneste to-tre måneder:

At præsidentens militære oprustning virker. At de amerikanske styrker efter fire dårlige år nu under ledelse af den kapable general Petraeus vinder fodfæste og kværker al-Qaeda og jager borgerkrigens baroner på flugt. At der er tegn på våbenhvile mellem sunni- og shiamuslimer. At volden er for nedadgående for menigmand. At tusindvis irakiske flygtninge vender hjem. At det for første gang i meget lang tid ser lysere ud for de plagede irakere – og stadig sortere ud for de fascistiske kræfter, der alene forsøger at destabilisere situationen og ødelægge landets fremtid.

Det har man i flere måneder kunnet læse på forsiderne af amerikanske medier som New York Post, Wall Street Journal og i diverse magasiner og portaler, mens den gode nyhed har været gemt væk langt inde i europæernes foretrukne medier, New York Times og Washington Post.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5305/trackback

5 Comments »

 1. Reaktionerne på blogindlægget er uhyggelige. Prøv at bladre lidt i dem og se, hvor fanatismen, faktabenægtelsen og Bush-hadet blomstrer.
  http://jalving.blogs.berlingske.dk/2007/12/13/usa-vinder-krigen-i-irak/

  Kommentar by Poul Højlund — 16. december 2007 @ 12:46

 2. Krig! – hvilken krig? – er det ikke skadedyrebekæmpelse der foregår?

  Kommentar by Onion — 16. december 2007 @ 13:06

 3. 2. Onion

  Ikke den retorik, please !

  Der er ingen grund til at give Halaleflerne vind i sejlene ved, at vi herinde falder for lysten til at anvende en sådan skrive-talemåde.

  Sober i tale og skrift – og verificerbare påstande – kommer vi længst med.

  Tro ikke det er fordi lysten til samme ikke er jævnlig tilstede – for det er den, idet selvdisciplinen til tider kan være en svær sag at håndtere.

  Kommentar by Vivi Andersen — 16. december 2007 @ 13:53

 4. […] tonen. Det er tonen, kære Mike: Krig! – hvilken krig? – er det ikke skadedyrebekæmpelse der […]

  Pingback by The Citizen » Blog Archive » Kom nu ind i kampen — 17. december 2007 @ 00:28

 5. Vivi og Onion; i er det nogle idioter..

  Kommentar by BSS — 17. december 2007 @ 17:28

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper