20. november 2013

Rekordvalg til Enhedslisten i København – Flere og flere indvandrerstemmer til Socialdemokraterne

Hvor det ikke lykkedes noget parti til højre for Dansk Folkeparti at komme tæt på et byrådsmandat, så fejrede Enhedslisten (kommunistisk fællesliste) storsejre rundt omkring i landet, typisk på bekostning af Socialistisk Folkeparti (reformeret kommunistparti). I København fik partiet hele 19,5 procent, og selvom det er godt maskeringen ryger og de tvinges til at tage ansvar, så vil det selvfølgelig få store konsekvenser for den politiske kultur. Landets forrige statsminister oplevede det på den hårde måde i går – Løkke overfaldet verbalt.

“Lars Løkke ankom på cykel sammen med sin søn Bergur Løkke Rasmussen og konen Sólrun. Allerede ude på gaden gik manden i klinch med Lars Løkke og råbte ham ind i hovedet. Sceancen gentog sig kort efter, da Lars Løkke havde stemt på sin søn til regionsvalget og talte med journalisterne.

‘Fascista, facista’, råbte manden igen i hovedet på Venstre-manden…”

(Rekordvalg for Enhedslisten (8,5 til 19,5) – Derudover fik Kommunisterne 1171 stemmer)

De fleste der har stemt Enhedslisten er ganske givet protestvælgere, men at de revolutionære står så stærkt i hovedstaden er også en indikation på at de største byer er tabt for de borgerlige. I sidste ende handler det om demografi. Tilstedeværelsen af kulturmarxistisk-skolede universitetsstuderende og flere og flere indvandrere, må nødvendigvis gøre de store byer til røde bastioner. Ikke nødvendigvis blodrøde, men røde.

Blå blok kom forholdsvis tæt på i Odense, men tabte i sidste ende 15-14 – blandt andet fordi der var uforholdsmæssige mange røde vælgere i visse distrikter. Kampen for at få alle til at stemme, er selvfølgelig helt i demokratiets ånd, men ligner til forveksling mobilisering af røde kernevælgere. På valgdagen kunne man læse i Fyens Stiftstidende, at det især var “de unge, de udsatte og indvandrerne” der ikke stemte ved det forrige valg.

Fra Fyens.dk – Vollsmose-vælgere: – Mange forstår ikke vores demokrati.

“I Vollsmose er der heftig trafik ved stemmeurnerne på valgdagen. Men mange borgere bliver hjemme, lyder det. En næsten 20 meter lang kø af vælgere stod tirsdag morgen klar til at sætte deres krydser, da formanden for valgstyrerne på Abildgårdskolen i Vollsmose piftede kommunalvalget i gang. … Kun omkring 37 procent af landets indvandrere og efterkommere stemte ved kommunalvalget i 2009. Og som på landsplan kæmper man også i Odense med særlig lav valgdeltagelse blandt kommunens indvandrere.

I Odense har meningsmålingerne op til valgdagen tydet på, at byens socialdemokratiske borgmester, Anker Boye, kan blive siddende på posten.

Op ad formiddagen tropper han pludselig op på Abildgårdskolen. Her giver borgmesteren hånd og taler med vælgerne og skolens elever, og samtidig roser han den kommunale indsats for at få flere indvandrere og efterkommere til at stemme.

– Jeg håber naturligvis, at stemmeprocenten her i området stiger. Og jeg tror på, at nogle af de initiativer, som vi har iværksat i kommunen, men også på landsplan, kan hjælpe borgerne til at forstå, hvor vigtig deres stemme er, siger Anker Boye.

(Højere stemmeprocent (37 til 48) i Vollsmose: 1761 ud af 3696 stemte på Socialdemokraterne)

“… valgdeltagelsen er også steget i Tingbjerg” (DR1, 20. november 2013)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/53160/trackback

21 Comments »

 1. Afstemning i sig selv har intet med demokrati at gøre. Det er ikke det, der er den demokratiske kunst. Ejheller i bedste elevrådsstil at “søge indflydelse” for sig selv. – Som vi lærer vore børn i skolen.

  Det er afkaldet, der er demokratiet. Bevillingen af indflydelse til andre, end én selv. Det bestemmer graden af demokrati. Så nej: En stemme til et valg er ikke pr. definition vigtig.

  Og den kan sagtens være i grunden udemokratisk, hvis den ikke er båret af den demokratiske ånd.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 20. november 2013 @ 16:23

 2. Jeg er uenig i at det er i demokratiets ånd at få alle til at stemme, hvorfor skulle det være i demokratiets ånd at få folk til at stemme der ikke har sat sig ind i politik, kandidaterne eller demokrati i det hele taget.

  Kommentar by thatcherite — 20. november 2013 @ 16:23

 3. Var motiverne bag de seneste dages opfordringer til at stemme af demokratisk natur?

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 20. november 2013 @ 16:24

 4. Netop, thatcherite.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 20. november 2013 @ 16:25

 5. Valghandlingen er ved at blive udvandet.
  Når vælgere ikke kan komme til valgstedet, må valgstedet komme til vælgeren.
  Det fastholder vælgere i den tro at alting kommer af sig selv, staten
  pussenusser dig gennem livet.
  Det kan ikke passe at unge mennesker som kan sende 500 sms’er i munuttet ikke kan finde hen til det valgsted der er trykt på valgkortet.

  Angående politisk ansvar. SF har altid stået udenfor og givet gode råd. To år i regering har slidt dem op i brudte valgløfter og intern
  personfnidder.
  Nu står Enhedslisten sikkert med en masse gamle SF vælgere, og Enhedslisten skal til at tage ansvar. Johanne rider på toppen af en bølge som da Villy fik et kanonvalg, hun kan meget nemt ryge på røven
  den dag hun skal stå på mål for sine politiske dispositioner, når der ikke er flere penge i fælleskassen hun kan dele ud af, er venstrefløjen på skideren, hvordan tror hun vælgerne reagerer ?

  Kommentar by k.m. — 20. november 2013 @ 16:57

 6. Bare rolig, når der er udsigt til 51 procent, skal muslimerne nok møde op.

  Kommentar by Nils — 20. november 2013 @ 16:57

 7. Jeg håber der garanti på den nye staveplade, den er lige så ringe
  som den gamle

  Kommentar by k.m. — 20. november 2013 @ 16:58

 8. Ser vi ikke snart en udskiftning, de må vel ikke sidde så længe af gangen på posterne.
  Men hvad kommer der så når ledelsen af båden går fra kahytsjomfruen til skipperen.

  Kommentar by x — 20. november 2013 @ 17:17

 9. Kommunisme – nationalisme
  Islam – kristendom
  Det er jo faktisk det Xét eterhånden drejer sig om. De to yderfløje bliver større. Og så alt postyret i midten.

  Kommentar by xenofob — 20. november 2013 @ 17:46

 10. SF blev næsten udraderet mange steder. Sådan kan det gå, når mediernes propaganda stopper. Nu har MSM kastet deres kærlighed på Barbiedukker, sådan skifter journalisternes præferancer.

  Barbiedukken i Fredericia havde et pauvert valg. Hendes valgstrategi var nok forkert. Sådan at udvandre med primadonnanykker, og dermed give de politiske modstandere mere taletid. Det er virkelig politisk genistreg af høj klasse.

  Kommentar by tavsen — 20. november 2013 @ 18:06

 11. København: De radikale ville ikke give DF integrationsborgmesterposten. Derfor indgik de aftale med de røde.
  http://politiken.dk/indland/politik/Kommunalvalg/koebenhavn/ECE2138078/de-radikale-i-koebenhavn-dette-var-vores-ultimative-krav-paa-valgnatten/

  Kommentar by mb — 20. november 2013 @ 18:27

 12. De 4 store byer i Danmark med allerede overbefolkede kriminelle forsumpede Slumghettoer kan nu stille og roligt i de næste 4 år få gang i en udvidelse af disse Ghettoer og bygning af nye “Flygtningemodtagestaioner” og dermed øge udskiftningen af den etnisk Danske befolkning, der erstattes af masseimporteret Muhamedansk Terrorriststemmekvæg fra alle Verdensdele, eller der kan flyttes komplette Østeuropæiske Storbyers Slumkvarterers hel og halvkriminelle forbrydere som Godhedsindustiens frontløbere “arbejder” så hårdt for at “modne” til “stemmekvæg” parate til at sikre “Pamperne” nok en valgperiode.

  Vanviddet kender ingen grænser så gud bevare Danmark.

  Kommentar by Cantor — 20. november 2013 @ 18:32

 13. “Rekordvalg for Enhedslisten (8,5 til 19,5) – Derudover fik Kommunisterne 1171 stemmer”

  Sagt på en anden måde: Der er mindst 54.936 stemmeberettigede idioter i København.

  Kommentar by Polka Charlie — 20. november 2013 @ 19:54

 14. Masseindvandringen af personer fra 3.verdens lande fortsætter, tendens stigende under den rød-radigale regering. Og langt de fleste af dem er det kommende stemmekvæg for de røde partier og de radigale. Omkostninger ved denne kulturberigelse interesserer dem ikke.

  Kommentar by Filip — 20. november 2013 @ 20:23

 15. Socialkammeraternes frank jensen taler om at skabe flere arbejdspladser. Det er formentlig nye socialpædagoger, nye støttepædagoger og nye modersmålslærere til udlændingene der tænkes på. Udgifter der skal betales af de iforvejen hårdt belastede danske skattebetalere.

  Kommentar by Filip — 20. november 2013 @ 20:37

 16. Skrækkeligt, ikke sandt, Filip. Magtliderlige og ødeløggende snydepelse, hele bundtet på venstrefløjen…

  Kommentar by LarsB — 20. november 2013 @ 22:56

 17. Hvornår er “NÅR” mon egentlig NOK?????????? Tyskerne gav os “5 forbandede År”, nu har Muhamedanerne foreløbigt givet os “25 – 30 forbandede År” med mere og mere vold og kriminalitet, og der er endnu ingen tegn på at det hører op eller mindskes!!!!!

  Kommentar by Cantor — 20. november 2013 @ 23:24

 18. Nu skal man naturligvis være varsom med at sammenligne skæg og snot.
  Men jeg kan ikke lade bære med, at bemærke, at antallet af funktionelle analfabeter og antallet af stemmer på SF og Enhedslisten følges pænt ad.
  For Enhedslistens vedkommende kan det i alle tilfælde ikke være fordi de har læst partiprogrammet, for magen til gammelkommunistisk råben fra fortiden skal man lede længe efter. Der opfordres mere direkte end inddirekte til voldelig revolution og jeg nægter at tro på at små 60.000 københavnere er tilhængere af borgerkrig.

  Kommentar by Robert R — 20. november 2013 @ 23:42

 19. @ 18
  Ikke bære men være, sorry tastefejl

  Kommentar by Robert R — 20. november 2013 @ 23:43

 20. Det er helt fint at EL går så meget frem i København. Problemerne vil nemlig være de samme, men nu må de røde stormtropper tage sig af dem…

  Kommentar by Peter Andersen — 21. november 2013 @ 01:28

 21. Hvad med hesken-Anna dum??

  Kommentar by kurt Rosenstrøm — 21. november 2013 @ 07:50

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 



 

Vælg selv beløb



Blogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP






MediaCreeper