22. november 2013

Debat om Enhedslistens revolutionære dagsorden: “Når jeg ser på dig… så ser jeg Antifascistisk Aktion”

Frem til sidste folketingsvalg blev Enhedslisten typisk betragtet som et eksotisk venstreorienteret islæt, men fremgangen ved FV2011 og KV2013 ser ud til at have fjernet lidt af den ideologiske immunitet. Enhedslisten er nu så store, at de ikke mere har carte blanche i samme grad som tidligere. Godt for Danmark, omend det alt andet lige må blive lidt for revolutionært øst for Valby Bakke.

(Magnus Kjøllers blog, Enhedslistens partiprogram: 10 skræmmende facts!)

Fra onsdagens Deadline, hvor Martin Krasnik overraskede Enhedslisten-borgmester Morten Kabell med flere uventede spørgsmål. Kabell er godt skolet, men han har ikke givet sig selv en nem opgave.

Martin Krasnik: Stort tillykke med tjansen som borgmester for det her vigtige område. Vi skal lige tale lidt om dit politiske ståsted. Du sagde i Arbejderen, avisen Arbejderen fornyligt, at flere mandater til Enhedslisten vil give os mulighed for at fremføre venstrefløjens revolutionære synspunkter fra Borgerrepræsentationens talerstol. Hvad er det for revolutionære synspunkter?

Morten Kabell, Enhedslisten: Aah nu er det jo også Arbejderens forsøg på at skrive det ind i (afbrydes)

Martin Krasnik: Det var et citat fra dig selv!

Morten Kabell: Det der menes, er at Enhedslisten har jo synspunkter og forslag som bryder rammerne, som dermed er med til at fremme en udvikling der ikke nødvendigvis i dag kan lade sig gøre indenfor de lovgivninger som findes.

Martin Krasnik: Hvad er det for revolutionære socialistiske synspunkter du vil tage med dit ind i Borgerrepræsentationen. Er det sådan noget, som at politiet skal opløses, for eksempel?, som man ved I mener.

Morten Kabell: Nej, det…

Martin Krasnik: … Enhedslisten vil jo gerne afskaffe den private ejendomsret til produktionsmidlerne, altså afskaffe privatvirksomhed, men samtidig siger du at en af dine primære ambitioner for dig er at give erhvervslivet bedre rammevilkår? Det hænger jo ikke rigtigt ideologisk sammen.

Morten Kabell: Det synes jeg faktisk hænger fint sammen…

[…]

Martin Krasnik: Hvordan synes du om Antifascistisk Aktion?

Morten Kabell: Øhh, jeg tror ikke jeg har de store holdninger til Antifascistisk Aktion.

Martin Krasnik: Burde du egentligt ikke have klare principielle holdninger til det?

Morten Kabell: Jeg har den holdning, at AFA selvfølgelig beskræfter sig med den vigtige vinkel – nemlig antifascisme, deres metoder har jeg ikke været inde i. … det har ikke noget med Enhedslisten at gøre. … Der er ikke nogen støtte til Antifascistisk Aktion.

Borgmester Morten Kabell (tidl. Uafhængige Unge Socialister, Rebel – Revolutionære Unge Socialister og Enhedslistens revolutionære udgangspunkt har det ikke nemt i de her dage. I gårsdagens udgave af Debatten var han atter i studiet, denne gang flankeret af Pernille Skipper (tidl. Socialistisk Ungdomsfront) og Pelle Dragsted (tidl. Antifascistisk Aktion). Seværdig paneldebat med Clement Kjersgaard som ordstyrer.

Christopher Arzrouni, Børsen: Når jeg ser på dig Pelle Dragsted, så ser jeg Antifascistisk Aktion!

(Enhedslistens Pelle Dragsted som talsmand for Antifascistisk Aktion, 2002)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/53238/trackback

24 Comments »

 1. Enhedslisten ville vinde konkurrence i -vild med løgn-

  Kommentar by k.m. — 22. november 2013 @ 18:56

 2. Jeg anbefaler i denne sammenhæng og med slet skjult selvglæde mit seneste indlæg, der handler om Enhedslistens valgsejr. Eller … som jeg kalder det: Historien om det historisk historieløse valg.

  Kommentar by Bob Glitter — 22. november 2013 @ 19:07

 3. Krasnik gik til stålet, og det resulterede i en masse studier i overraskelse og og bortforklaringer hos Kabell. Tydeligvis var det en ny oplevelse at blive holdt fast på hvad han rent faktisk selv siger. At se de tre enhedslistekoryfæer i debatten var temmelig ligegyldigt. Det var dejligt at se dem få tørt på, men beskæmmende at se en debat hvor alle syntes mere optaget af motivanalyse end noget andet. Det var dumt at høre på, og illustrerer kun at debat med hyklere er dum debat.

  Kommentar by Høgsbro — 22. november 2013 @ 20:02

 4. Støtte til Antifascistisk Aktion (AFA)
  I december 2011 gav Enhedslisten København penge til Antifascistisk Aktion (AFA) til en demonstration mod nazisme i Stockholm. AFA har som formål at bekæmpe den ekstreme politiske højrefløj med alle midler. Om nødvendigt med »militante og meget håndfaste midler«. AFA blev grundlagt i 1992 i Ungdomshuset på Nørrebro (kilde: BT, okt. 2012).
  Ret utroligt. Et politisk parti repræsenteret i Folketinget og støtteparti til S-R-SF-regeringen yder økonomisk støtte til vold.

  Socialistisk Ungdoms Fælles Front – SUF
  Enhedslistens ungdomsorganisation SUF fik i 2007 godt 1,2 million kr. i støtte fra tipsmidlerne (se: Tyveri). Organisationen blev dannet i 2001 ved sammenslutning af Enhedslistens ungdomsnetværk, REBEL og Revolutionære Unge Socialister. I 2007 var der registreret ca. 1.000 medlemmer. Ifølge Ekstra Bladet den 24. marts 2008 blev organisationens kasserer politianmeldt på mistanke om at have stjålet 136.000 kr. fra kassen i perioden juli-oktober 2007. Han skulle have overført en del af pengene til sin egen konto og have forfalsket to bestyrelsesmedlemmers underskrift. Desuden skulle han have stukket store kontante beløb i lommen ved forskellige arrangementer. SUF skulle ifølge avisen have bekræftet oplysningerne.
  Ja, ja. De gode smørsocialister. De har fået smag for penge og luksus. Tag fra skatteyderne og giv til socialisterne.

  Meget mere om Einheilslisten: http://politikerlede.com/enhedslisten.htm

  Kommentar by Hodja — 22. november 2013 @ 21:46

 5. Kan ikke forstå at ehl er gået frem i alle kommuner,også i min, de fik næsten samme stemme procent som df ca 200 stemmer forskel,nået jeg ikke forstår,for uanset hvem jeg snakker med så er der ingen der stemmer eller har stemt på ehl,men mange der stemmer eller har stemt på df

  Kommentar by notty — 22. november 2013 @ 21:51

 6. Det er jo bare en kort overgang, at de førende journalister synes de er nødt til at legitimere sig selv ved at stille en smule kritiske spørgsmål til Einsatzlisten. Det går over. Vær sikker på det.

  Kommentar by Bastardo — 22. november 2013 @ 22:15

 7. Det nemmeste i verden, er jo at bevise at EL netop har med AFA at gøre.

  Se eks. EL i Århus og hvordan man ikke ville tage afstand fra AFA til ARN demo for nogen år siden, hvordan man har samarbejdet med dem om deres seneste film, hvordan man i ARN regi (Peter Bonfils, nyt byrådsmedlem for EL stod for løjerne og stemplede deltagerne med antifa-stempel i døren) har haft AFA på besøg og undervise i “selvforsvar”, hvordan man netop har lagt lokaler til Redox/AFA oplæg om højrefløjen osv osv…

  Kommentar by L — 22. november 2013 @ 22:39

 8. SF vælgere har nok skiftet over til enhedslisten og socialdemokratere der har været skuffet over regenringens politik samt unge mennesker der har fået stemmeret og invandrene det er mit bud so far?

  Kommentar by Lion — 22. november 2013 @ 22:53

 9. I Danmark lever kommunismen og socialismen i næsten 50% af befolkningen og sammenlignet med antal indbyggere på offentlig forsørgelse passer regnestykket godt nok, resten af den Danske befolkning forsørger disse kommunister og socialister, problemet er at pengene slipper op og så kommer balladen.

  Kommentar by emmagad — 22. november 2013 @ 23:08

 10. Næste gang han møder op til Krasnik har han forhåbentlig læst på lektien. Der første tegn på at det sker vil være at han melder sig ud af enhedslisten. Desværre har ensidig fokus på løftebrud fra medierne sin pris. I dette tilfælde har DF og *især* enhedslisten gået gode valg, på bekostning af socialdemokratiet og (nok i højest grad) SF. DF kørte selv hårdt på i løftebrudsdebatten og høster nu som sået.

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 22. november 2013 @ 23:11

 11. ‘gået = fået

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 22. november 2013 @ 23:11

 12. Nærsynet Hippie,

  Enig i Enhedslisten høster pga. løftebrud, DF høster derimod af en helt anden grund: stigende problemer med AEH’ere – de problemer stopper ikke og flere danskere vil derfor vælge DF i fremtiden.

  Kommentar by NulTolerance — 22. november 2013 @ 23:33

 13. Sjovt som DR tilsyneladende først begynder at tage fat på Enhedslisten nu,hvor de ser ud til at æde SF og sikkert snart vil tage sig bedre betalt af sosserne for deres støtte.

  Enhedslisten er desuden en ustabil og uberegnelig allieret for sosserne,og der vil være mulighed for associationstricks vendt mod sosserne i og med deres alliance med dette yderligtgående kommunistparti

  Kommentar by jønne — 22. november 2013 @ 23:35

 14. Mange af de indvandrede østeuropæere ryster på hovedet af de dumme danskere, der stemmer på kommunisterne, de ved, hvad det drejer sig om. Mine bekendte fra Polen, de baltiske lande og Rumænien har kun foragt tilovers for venstrefløjen.
  Jeg spurgte dem fra Polen og de baltiske lande, der har været udsat for både nazistisk og kommunistisk besættelse. “Hvem hader I mest?”
  “Russerne” var det enstemmige svar.

  Kommentar by Hodja — 23. november 2013 @ 01:25

 15. Underligt, men jeg synes at Martin Krasnik ligner Clement Kjersgaard i forbløffende grad i dag…

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 23. november 2013 @ 01:42

 16. […] More Info: Click here […]

  Pingback by Wordhut » Debat om Enhedslistens revolutionære dagsorden: “Når jeg ser på dig… så ser jeg Antifascistisk Aktion” — 23. november 2013 @ 01:46

 17. Kan man ikke snart få at vide om heksen er valgt?

  Kommentar by kurt Rosenstrøm — 23. november 2013 @ 09:20

 18. -> 15, HRC:
  Nu går linket til det rette sted. Pudsigt.

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 23. november 2013 @ 10:45

 19. Enhedslistens nye orden: En smuk, idealverden.

  Enhedslisten er i sin kerne en samling af forhenværende og nuværende kommunister og revolutionære, som er klar til at svinge leen..

  ENHEDSLISTENS FORBILLEDE er Sovjet, Cuba , DDR og Nordkorea. Disse lande samt de socialistiske lande i øst- og sydeuropa er eksempler på, hvad kommunisme i praksis betyder for en hungrende, forpint befolkning.- Og dog lever visionerne om det klasseløse, kommunistiske samfund stadigvæk i bedste velgående her hos os i Danmark.

  OPHÆVELSEN AF DEN PRIVATE EJENDOMSRET: Enhedslistens mål er – via revolution – at afskaffe kapitalen og den private ejendomsret. Kapitalistklassens ejendomsret til produktionsmidlerne skal ophæves, fordi den skaber ulighed, udbytning og undertrykkelse af de ikke-besiddende. Produktionsmidlerne skal overtages af arbejderne.

  Ophævelsen af den private ejendomsret til produktionsmidlerne er en vigtig forudsætning for kommunisme. Skatteborgerne kan fx ikke eje fx eget hus. – Ja, vi må da godt få lov til at beholde egen tandbørste, hvis Enhedslisten en dag overtager magten. Dette har de lovet…! Når kapitalejerne blokerer for reformer med trusler om kapitalflugt, vil Enhedslisten vanskeliggøre kapitalflugten bl.a. ved lukning af Børsen og nationalisering af bankerne m.m. –

  OVERTAGELSE AF STØRRE VIRKSOMHEDER, AF BANK- OG KREDITVÆSEN M.M.: Enhedslisten mener, at det er nødvendigt at gennemføre en revolution – i betydningen af et gennemgribende systemskifte, hvor en mobiliseret og velorganiseret arbejderklasse fratager den herskende klasse alle magtmidler. – Konkret drejer det sig om overtagelse af større virksomheder, af bank- og kreditvæsen, lukning af Børsen m.m. Desuden vil Enhedslisten opløse politiet, militæret, erstatte centrale dele af statsapparatet med nye folkemagtsorganer og medierne ‘onduleres’ dvs. bringes under kontrol.

  REVOLUTION: “Revolutioner har aldrig lettet tyranniens byrde: de har kun flyttet den til andres skuldre.” – George Bernard Shaw. – Enhedslistens mål er, som bekendt – via revolutionen – at afskaffe kapitalmagten. Det socialistiske, kommunistiske parti – bygger på forestillinger om ligheds-dogmatisme, og hvordan Danmark BURDE være, i stedet for på en analyse af Danmarks økonomiske og finansielle realitet.

  MASSIVE OVERGREB PÅ EJENDOMSRETTEN ER ALDRIG NOGENSINDE SKET UDEN VOLD I ET KOMMUNISTISK SAMFUND.

  ARBEJDSLØSHEDEN: En definitiv afskaffelse af arbejdsløsheden mener Enhedslisten, kan kun gennemføres ved at bryde det kapitalistiske system. – Enhedslisten kæmper for fuld dækning af tabt arbejdsfortjeneste for alle, der ikke kan arbejde eller ikke kan få et arbejde.

  WTO, IMF og VERDENSBANKEN: Enhedslisten vil bekæmpe WTO, IMF og Verdensbanken, som skal erstattes af et andet internationalt system. IMF og Verdensbanken erstattes af en international lånemekanisme med fokus på øget social lighed. Strukturtilpasningsprogrammerne skal afskaffes. Tobin-skatten indføres.

  U-LANDENES GÆLD skal slettes.
  -ooOoo-

  Dette århundredes store utopi hedder kommunisme og socialisme. Her har menneskeheden oplevet de smerteligste skuffelser. Erfaringerne fra de socialistiske og kommunistiske samfund viser, hvordan et lille, privilegeret mindretal udøver et grusomt diktatur på bekostning af befolkningens flertal – men især de svage og fattigste. Fx er i de socialistiske sydeuropæiske lande alle LIGE FATTIGE – bortset fra magtens stenrige elite. – En ekstremistbevægelse kan – ved bedrageriske ord og handlinger – skabe et parallelsamfund, opbygget på anarki, uden dog at magteliten selv mister deres yderst profitable særstatus i det ”klassesløse” samfund.

  Disse uhyrlige forbrydelser mod menneskeheden, der her er begået, illustrerer hvad der sker, når magten korrumperer hos en lille elite.

  Enhedslisten kæmper for et klasseløst, kommunistisk samfund – et kommunistisk paradis. MEN – dette har aldrig mindsket magtelitens umættelige appetit på rigdomme. – Socialismens og kommunismens ansigt er stadigvæk umenneskelig og øger skellet mellem rige og fattige.

  Er hver femte vælger i København virkelig klar til en sådan samfundsomvæltning?

  Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen siger til Information: »Enhedslistens politiske grundprincipper skal fastholdes – det ville jo også være overraskende, hvis man startede med at sige: Nu laver vi alle principperne om. Så det gør vi ikke. Men nu har vi en køreplan«.

  Måske tager jeg fejl – helt, helt fejl?! – Hvis ikke, så siger jeg med dronningen:

  GUD BEVARE DANMARK!

  Så gakket er Enhedslistens partiprogram – Netavisen Pio
  http://piopio.dk/sa-gakket-er-enhedslistens-partiprogram/ feb 2013 … Christian Severin Larsen: Netavisen Pio har samlet de 10 mest gale og gakkede dele af Enhedslistens principprogram. Christian Severin …

  Enhedslistens partiprogram: 10 skræmmende facts! http://magnuskjoeller.dk/enhedslistens-partiprogram-10-skraemmende-facts/ 2 dage siden … Følgende er copy/pastet fra Enhedslistens partiprogram (eller principprogram som de kalder det). Det er ikke ændret noget. Det er taget direkte, …

  Kommentar by Ursula Overgaard — 23. november 2013 @ 15:25

 20. Enhedslisten er stort set videreførelsen af DKP, de mest Moskvatro i Vesteuropa inden sovjetunionenes opløsning. Det mest ortodokse kommunister i vesteuropa. Og med alle de unge smukke piger, som i bedste fald er naive, får vi også Fran Aaen og Per Clausen og alle de vrede gamle og halvgamle mænd, hard core DKPer og folk, hvor loyaliteten var i Moskva snarere end i Danmark.
  Det er mig en gåde hvordan så stor en del af befolkningen kan blive tiltrukket af det.
  Sidst man prøvede der fungerede det kun ved at man byggede en mur og så skød et par stykker som forsøgte at flygte. Det samme ville være tilfælde hvis man indførte, det Enhedslisten rent faktisk siger de vil indfører. De fleste med inittiativ ville flygte inkl. mig
  og systemet er dømt til at bryde sammen når dem der kan og vil flygter. De vil være tvunget til at holde folk inde, og må bygge en mur ved Frøslev. De kan kun holde folk inde med mere og mere hårdhændede metoder. Vi har tyraniet, og det bliver ikke velstand der skal fordeles men fattigdom! Velkommen til kommunismen og velkommen til tyraniet!

  Kommentar by Robert R — 23. november 2013 @ 16:25

 21. @20 Robert R

  Som oftest giver jeg dig ret i det du skriver, for du er velskrivende.
  Jeg er dog ikke helt enig i denne:
  “Sidst man prøvede der fungerede det kun ved at man byggede en mur og så skød et par stykker som forsøgte at flygte”

  Muren (Berlinmuren) kostede det dyrebareste for 1067 frihedselskende personer som ønskede at komme væk fra kommunismen, diktatur og undertryggelse.

  I min terminologi er 1067 individer væsentlig mere end “et par stykker”.

  Men som er tidligere herker (husker ikke hvem) engang sagde: “Slå nogle stykker ihjel – og du er en massemorder. Slå 100.000 vis ihjel og du er en eroberer.”

  Kommentar by Neuhammer — 23. november 2013 @ 17:50

 22. @21 Neuhammer
  Du har ret, jeg burde have skrevet en tusinde stykker i stedet.
  Jeg burde også have skrevet, og velkommen til fattigdom!

  Kommentar by Robert R — 23. november 2013 @ 18:48

 23. Maskeaktivisten der fra EL sidder i Folketinget næste gang… Velkommen til et land der pt. velvidende graver sin egen grav.

  Kommentar by LarsB — 24. november 2013 @ 21:01

 24. yes, det er grumme kaiptalister, der rent faktisk har fundet ud af at lave penge ud af gode produkter.@Casper: De ville aldrig fe5 mit link, se5 det er i se5 fald fejlet.@Rosenstand: Nogle gange he5ber jeg at de er bare lidt skarpere, men se5 kommer de igen i medierne med te5beligheder. Jeg plejer ikke at hive se5 meget politisk frem, men fagligheden her gav en glimrende anledning

  Kommentar by Zhaofeng — 20. november 2015 @ 14:22

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper