26. november 2013

Danskere skifter fortorv, hvis de møder indvandrerdrenge – Forsker: ‘Skepsis’ hæmmer integrationen

Forskere har en tendens til at tænke alt ind i en integrations-diskurs, men istedet for at bede danskere tage chancen, så skulle de hellere fortælle indvandrere hvad de kan gøre for at vinde danskernes tillid. Fra gårsdagens Jyllands-Posten – 6 af 10 er bange for grupper af indvandrerdrenge (kræver login).

“Hver sjette dansker, som går på gaden om aftenen, vil skifte fortov, hvis de møder en gruppe indvandrerdrenge. Det viser en måling, som analysebureauet Wilke har foretaget for Jyllands-Posten. Mens hver sjette vil skifte fortov, hvis de møder en gruppe indvandrerdrenge om aftenen, er det kun hver 12., der vil gøre det, hvis gruppen består af drenge med dansk baggrund. …

Den udbredte frygt for indvandrerdrenge kan skabe problemer for integrationen, siger Jens Peter Frølund Thomsen, der er lektor på Aarhus Universitet og har forsket i danskernes syn på indvandrere.

‘Der er noget selvforstærkende i det, hvor indvandrerunge også bliver skeptiske over for majoritetsbefolkningen. De føler sig stemplet og set ned på, og det kan gøre relationen til danskerne endnu mere problemfyldt, end den allerede er, for det forstærker betydningen af et etnisk tilhørsforhold og sætter en yderligere streg under opfattelsen af, at man er en særlig gruppe,’ siger han.

[…]

Kasper Møller Hansen, professor i statskundskab på Københavns Universitet, forklarer, at det er en del af den menneskelige psyke at putte ting i ‘kasser’. …

‘Hvis man ser en indvandrerdreng med en hue og nogle guldkæder på, placerer man ham meget hurtigt i en eller anden stereotyp kasse. Det er en del af den menneskelige natur, og man skal ikke nødvendigvis sætte lighedstegn mellem det og så det at være fremmedfjendsk,’ siger Kasper Møller Hansen.

Han tilføjer, at det er ‘meget uheldigt’, når de velintegrerede indvandrere mødes med afstandtagen og forestillinger om, at de er farlige. ‘Når de møder skepsis, er det sværere for dem at integrere sig,’ siger han.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/53338/trackback

42 Comments »

 1. Skadedyrene skal ikke integrere sig, de skal skrubbe ud sf Danmark, skal de.

  Kommentar by Nielsen — 26. november 2013 @ 08:43

 2. Brændt barn skyr ilden.

  Kommentar by NulTolerance — 26. november 2013 @ 08:48

 3. Høj udd gør din hjerne til mos,ingen sans eller fornuft

  Kommentar by notty — 26. november 2013 @ 08:52

 4. Ulækker politiserende “forskning”, og så endda i Jyllands-Posten. Det minder mig om agendajournalistikken i Sverige.

  Kommentar by Flamme — 26. november 2013 @ 08:52

 5. Man lægger da heller ikke den venstre hånd på en kogeplade, efter man har brændt den højre.

  Kommentar by Jens Jensen — 26. november 2013 @ 09:12

 6. Jeg mener da også at Danskerne skal traske lige ind i et overfald blot for at højne indvandenes integrationspotentiale, eller ….?

  Play it safe!

  Kommentar by Santor — 26. november 2013 @ 09:14

 7. “Han tilføjer, at det er ‘meget uheldigt’, når de velintegrerede indvandrere mødes med afstandtagen og forestillinger om, at de er farlige. ‘Når de møder skepsis, er det sværere for dem at integrere sig,’ siger han.“

  Er det korrekt citeret?
  Først snakker han om de velintegrerede, dernæst at det er sværere for dem at integrere sig???

  Peter Frølund Thomsen
  tror stadig på, at muslimerne vil integrere sig. Han skulle bevæge sig ud i virkelighedens verden

  Kommentar by tavsen — 26. november 2013 @ 09:15

 8. De gode nyheder bliver ved med at dukke op…. Det bliver interessant at se hvor mange år disse intellektuelle “fyrtårne” kan blive ved med at konstruere “virkeligheden”.. Polemikken omkring Yahya Hassan og det faktum at han skal have PET beskyttelse… Viser jo at selv fornuftige indvandrere, bør skifte fortov, hvis de møder en gruppe AEH…. (muslimer)

  Kommentar by ny kommentator — 26. november 2013 @ 09:17

 9. Nåda, meget overraskende. Det har jeg gjort i årevis, altså skiftet fortov når jer ser en gruppe indvandrerdrenge nærme sig.
  De har det i øvrigt med at småskubbe og slå til og på hinanden.

  Undertiden har de også kamphunde med. Ses især langs Assistenskirkegården på Nørrebrogade.

  Så de fleste nogenlunde fornuftige mennesker holder sig væk fra dette område. Og fra indvandrerbander i øvrigt.

  Kommentar by Henrik Petersen — 26. november 2013 @ 09:21

 10. Haah de er i virkeligheden ikke så seje igen, har selv boet i askerød og ligner man en der er “ornli” syg i hovedet rydder de vejen for dig.

  Mind over matter…

  Kommentar by Whatever — 26. november 2013 @ 09:37

 11. Selvfølgelig er det Etniske Danskeres skyld at integrationen er mislykket i Danmark, men hvem ønsker et knivstik i kroppen fra en bevæbnet Islamist med invaliditet til følge, så hellere skifte fortov.
  Et opråb fra virkeligheden til professor Kasper Møller Hansen, muslimske Islamister kan ikke integreres, de skal bare klare sig selv uden hjælp fra Danske skatteydere.

  Kommentar by emmagad — 26. november 2013 @ 10:17

 12. Det er jo derfor at de vil gøre hashen illegal. Hvis vi alle går rundt lalle grinende i en tåge rus observerer vi ikke problemerne.

  Kommentar by xenofob — 26. november 2013 @ 10:32

 13. Kasper Møller Hansen, en intellektuel tosse der vil noget.

  En af årsagerne til at jeg holdt på på Universitetet i sin tid var bl.a., at det var fyldt med tosser. Der var to der stemte på Glistrup – Søren og jeg, hvorefter vi blev udråbt som tosser med ophængt plakat og det hele. Det der var slående var, at i idealismen om al alle kulturer er lige gode forsvandt den sunde fornuft som dug for Solen. Jeg forudsagde hvad der ville ske – og har papir på det – og blev leende udråbt som overtosse.

  Kommentar by kurt Rosenstrøm — 26. november 2013 @ 11:15

 14. @7 tavsen

  Ja det er jo helt galt. Men det viser tydeligt hvor langt ude disse intellektuelle hash vrag fra venstrefløjen er kommet. Men igen, 80-90% af danskerne ønsker stadigvæk at forsørge disse røde støvhjerner, og de ønsker stadigvæk mere i-slam og EUSSR. Så vi har kun os selv at takke for disse røde og muslimske galninge, som koster os ca. 150 mia. om året.

  Kommentar by Fritz — 26. november 2013 @ 11:18

 15. Der er vist gået noget galt i de matematiske formuleringer. Hver sjette og 6 ud af 10 er langt fra at være det samme. Hvilket tal mon er det rigtige?.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 26. november 2013 @ 11:23

 16. Tag nu knivstikkeren til fodboldstævnet. Han var led i en større plan om at knivstikke to knægte, jfr. dagens Aarhus Stiftstidende. Offerets Facebook-profil “afslører” en promovering af en muslim, der kritiserer islam. Det er vigtigt, at politiet nu efterforsker, om der er en sammenhæng her. For er der det, er der tale om et afværget politisk/religiøst mordforsøg i skolegården.

  Kommentar by Serberen — 26. november 2013 @ 11:45

 17. Jeg har ikke bare skiftet fortov. Jeg har skiftet bydel. Det er det, så mange gør, og derfor har vi så hurtigt fået ghettoer.
  Jeg boede på Indre Nørrebro indtil 2001, hvor jeg på gaden oplevede en flok indvandrerdrenge ude af sig selv af begejstring, da en kom styrtende til og fortalte om flyet, der var styret ind i World Trade Center. Da jeg kort efter var hjemme og straks tændte tv’et, så jeg den direkte transmission af tårnenes fald.
  Når jeg nu en sjælden gang må sætte mine ben i området ved højlys dag, er jeg ubehagelig til mode. Deres tillukkede, hårde og afvisende miner kan jeg ikke udstå, og jeg frygter for min sikkerhed.

  Kommentar by Niels P. — 26. november 2013 @ 11:50

 18. #15 Serber, interessant info. Har du links eller kan du sakse lidt fra en artikel? Jeg abonnerer ikke på Stiften.

  http://stiften.dk/soeg#pid:3;id:netsprint-search-search-box-form;query:14%20%C3%A5rig%20kniv

  Kommentar by Hr. Naturli' — 26. november 2013 @ 12:45

 19. http://www.fagbladet3f.dk/nyheder/uddannelse/c10c7fede2184c67ad7d3efc0e1faa7d-20131126-indvandrerdrenge-topper-frafald
  Når Mohammad og Youssef går i gang med at uddanne sig til tømrer eller murer, er der stor risiko for, at de aldrig bliver færdige. Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere topper nemlig erhvervsuddannelsernes frafaldslister.

  Det viser publikationen Indvandrere i Danmark 2013, der netop er udkommet. http://www.dst.dk/pukora/epub/upload/17961/indv2013.pdf

  Selvfølgelig kommer Danmark til at mangle håndværkere. Muslimer er skrækslagne for at få sved på panden

  Er der nogen udenfor forskernes synsfelt, som ser muslimer i arbejdstøj på gaden?

  Det er meget nemmere at supplere kontanthjælpen med gaderøverier.

  Kommentar by tavsen — 26. november 2013 @ 13:15

 20. #19
  “Muslimer er skrækslagne for at få sved på panden”

  Det kommer an på hvordan de får det. Hvis det var hellig krig, så skulle du se dem få sved på panden. ;)

  Kommentar by Erik Jørgensen — 26. november 2013 @ 13:39

 21. Umiddelbart kan jeg kun copy-paste:

  [slettet, Kim]

  Kommentar by Serberen — 26. november 2013 @ 13:40

 22. Danskerne går ikke i flokke. De har ikke den primitive flokmentalitet, som kendes fra blandt andet hyænerne i naturen.

  På side 1 i koranen står der.
  Oh muselmand gå altid i flok, når du skal ud og plyndre og voldtage de vantro.
  Og glem aldrig din krumsabel.

  Kommentar by XXXXX — 26. november 2013 @ 14:36

 23. -> Serberen

  Det går ikke at copypaste hele artikler ind. Så risikerer jeg at ende med trælse retskrav. Men ellers – tak for henvisningen.

  Kommentar by Kim Møller — 26. november 2013 @ 15:51

 24. Point taken. Det skal jeg beklage. Det giver jo egentlig god mening.

  Kommentar by Serberen — 26. november 2013 @ 16:09

 25. Kim, du kunne da have ladet noget af teksten blive (tror jeg).

  Jeg nåede heldigvis at få læst den. 15 perkere har, igennem et halvt år, chikaneret to danske drenge på en skole i Tilst. De havde planlagt at isolere de to drenge, overfalde dem med kniv, og sørge for at alle skulle blive smurt ind i blodet, så politiet ikke kunne afgøre, hvem der førte kniven. Ledelsen på skolen har naturligvis bare ladet stå til.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 26. november 2013 @ 17:09

 26. Breaking news: Ultravold skader integrationen, bekymrede universitets marxister diskuterer de danske racister frygt for en harmløs og god gammeldags kindhest i TV Avisen. Biskop: Gør som Jesus – vend den anden kind til når du møder ultravold. Historiker: Der har altid været ultravold i Danmark, tænk bare på vikingerne. Debat med Rifbjerg – Kan flygtningende berige den danske kultur med nok tiltrængt vikingeblod?

  Kommentar by thatcherite — 26. november 2013 @ 17:12

 27. Skifter fortov?
  Ja. snart land!
  Jeg er sommetider nødt til og skifte bus når der vælter en flok ind.
  Larm, unger, plads mangel, mobil bla. bla. tørklæder, jihab osv. Vælger og stå af og gå eller tage den næste bus.

  Kommentar by xenofob — 26. november 2013 @ 18:15

 28. Det kunne være bedre eller godt såfremt der var betydeligt mere praktisk empiri og mindre teori i de her nævnte argumenter.

  Altså flere observationer over hvad der reelt sker når mennesker mødes og hvor de så går hen, derpå argumenter med hypoteser og konklusioner over hvorfor de egentlig går/handler som de gør.

  Står der noget om hvorfra Frølund Thomsen får koblingen til etnisk tilhørsforhold, det forekommer mig noget langt ude, lad os prøve eksperimentet at få omkring 1000 kinesere, japanere og koreanere i grupper på 5-127 personer til i dagslys og om natten at møde omkring 447 danske unge ene eller i grupper fra 5- 59?
  Hvordan tror I det udvikler sig? Spiller etnicitet mon en rolle for eksperimentet?

  Kommentar by Peter Buch — 26. november 2013 @ 18:48

 29. Hvis man ikke vil betragtes som en særlig gruppe, skal man nok ikke gå rundt i særlige grupper.

  Kommentar by M — 26. november 2013 @ 21:20

 30. Nu er der vist dokumenteret i op til et større antal gange at en del af disse forskere lever i helt deres egen verden. Det kan man godt blive indskrænket af. Ja nogle ville sige at man kan blive så indskrænket at det kan være svært at afgøre om der i virkeligheden er tale om en svagt udviklet begavelse eller eventuelt en kronisk psykisk afvigelse domineret af en overordentlig svær virkelighedsfortrængning. Han kan naturligvis også bare være en korrekt ufølsom venstreorienteret skiderik, som vil sige hvad som helst for ikke at falde i unåde blandt kolleger. Jeg hælder til det sidste. Hundredvis af overfald på danske unge begået af invandrerunge berører ikke denne skændsel af en forsker en tøddel. Han vil ikke se og han vil ikke høre. Så har han med garanti heller ikke sat sig nærmere ind i kendsgerningerne omkring knivstikkeriet ved fodboldstævnet beskrevet ovenfor.
  Men der var jo også ”kun” tale om et banalt skænderi om en plads i madkøen, som kom lidt ud af kontrol ifølge de første meldinger fra politiet. Men hvad angår vor lektor, så har jeg vist helt misforstået , hvad begrebet forskning indeholder. Det skulle dreje sig om grundige videnskabelige undersøgelser, som også indebærer en videnskabelig forklaring af de fænomener man iagttager. Altså ikke helt det samme som de talrige løse idiotiske udtalelser, der med garanti falder i kaffestuen på Københavns Universitet / Enhedslistens kommandocentral.

  Kommentar by EH — 26. november 2013 @ 22:33

 31. “‘Der er noget selvforstærkende i det, hvor indvandrerunge også bliver skeptiske over for majoritetsbefolkningen. De føler sig stemplet og set ned på,”

  Næh, de føler sig ikke stemplede hvis en dansker skifter fortov, de føler at de får magt qua danskeren der skifter fortov er bange.

  “Han tilføjer, at det er ‘meget uheldigt’, når de velintegrerede indvandrere mødes med afstandtagen og forestillinger om, at de er farlige.”

  For det første, som tavsen @7 poienterede, aå behøver velintegrede indvandrer ikke at integrere sig, da de jo udfra udtalelsen allerede ER integrerede, og for det andet går velintegrerede indvandrere da slet ikke i grupper!

  Kommentar by Lisbeth — 26. november 2013 @ 22:37

 32. Kasper Møller Hansen og Per Frølund Thomsen er ganske enkelt ikke raske. Beskæmmende at de er betalt af vores skattepenge…

  Kommentar by cicero — 26. november 2013 @ 23:23

 33. @2 Nul Tolerence
  Ja tydeligere kan det ikke siges, brændt barn skyer ilden.
  Er du blevet overfaldet, berøvet eller bare intimideret, eller er der blevet råbt ludder efter dine reenage piger, så går man simpelthen over på den anden side.
  Man kan nu engang ikke se på en flok unge indvandredrenge, om de er fredelige eller ude på balade. En iskold statistisk beregning gør, at man går over på den anden side.

  Kommentar by Robert R — 27. november 2013 @ 00:34

 34. Robert R

  Jeg ville nu godt se mit forslag nævnt i kommentar 27 udført, før jeg var så kategorisk omkring indvandrerdrenge som du.

  Kommentar by Peter Buch — 27. november 2013 @ 03:10

 35. “6 af 10 er bange for grupper af indvandrerdrenge”

  4 af 10 lyver.

  Kommentar by Drokles — 27. november 2013 @ 05:30

 36. Som jeg læser ordene er procenterne nævnt videregivelsen af hvad drengene synes, ikke hvad faktisk forekomne observationer giver som resultat, teori ikke emperi.

  Metoden er simpelthen ringe, lidt som at spørge om hvem eller hvad du vil stemme til valg…

  Kommentar by Peter Buch — 27. november 2013 @ 07:33

 37. @34 Peter Buch
  Skifte bus ok. Men skifte land, hvor har du tænkt dig at flytte hen?
  De fleste Europæiske lande har flere muslimske indvandere end vi har her!

  Kommentar by Robert R — 27. november 2013 @ 08:30

 38. Lad vær med at skifte fortov udvis foragt og gå målrette så bliver hyænerne nervøse og begynder at vige.går det galt få føredyret ned hurtigt, så går flokken i panik.taktikken virker både med perkerflokke og hyæneflokke.

  Kommentar by søren — 27. november 2013 @ 08:44

 39. @38 søren — 27. november 2013 @ 08:44:

  “Lad vær med at skifte fortov …”

  Netop.
  Hvis du skifter fortov, føler dyrene, at de har vundet.
  Hvis man flygter, bestemmer det, man flygter fra, spillet.
  Der er intet som at vide, at man er en god kriger til at styrke ens selvtillid i sådanne situationer.

  Vi danskere er generelt for dårlige til at slås. Det skyldes til dels, at vi siden 1945 generelt ikke har haft det store behov derfor, da vi boede i et land hovedsageligt befolket af vore egne, velvillige medborgere, og til dels den feminisering vi har været udsat for fra de afsporede pædagogtrunter, mange af os er blevet opdraget af. Nu er situationen en anden, og det er på tide, at vi siger fra og driver de uønskede fremmede ud af vort land.

  Og i øvrigt; Selv den dummeste perkers eller rockers arme er styret af hans hoved

  Kommentar by Lys — 27. november 2013 @ 10:47

 40. 37 Robert R
  Prøver igen

  Jeg tror ikke, du har forstået, hvad jeg forsøger at udtrykke på denne postering.
  Jeg søger at gøre opmærksom på at faktiske konstateringer af hvordan unge opfører sig når de møder andre er at foretrække, fremfor forskerens tolkning af unges ord om hvordan de ville handle.

  Jeg nævner at der kunne foretages observation af danske unges møde med østasiater for at se om etnicitet spiller en rolle for handlemåden.

  Jeg har i andre kommentarer til andre posteringer nævnt satsen på flere spor, dels en hjemlig national territorial baseret samt en anden i udlandet, med små og store afspærrede områder om muligt nær væbnede styrker, færdsel i konvoj uden for yderste perimeter som en bedre mulighed for overlevelse end den konstaterbare katastrofe- de åbne grænsers virkelighed, der for mig at se også er- hærgen, lemlæstelse, overgreb, kriminalitet, laden stå til over for terrorister, mord på individer og grupper, med videre.

  Alt det man ikke nødvendigvis er så udsat for ved midlers tilstedeværelse, rettidig omhu og organisering.

  Kommentar by Peter Buch — 27. november 2013 @ 19:31

 41. Integration og inklusion af fattigdomsflygtninge, ledige gæste”arbejdere” og lykkeriddere er som regel spild af energi og penge. Det vil være billigere og bedre at hjemsende dem.

  Kommentar by Filip — 28. november 2013 @ 21:08

 42. Møller Hansen hører til dem der har mere end svært ved at skjule politisk ståsted når han udtaler sig, vel derfor medierne nu bruger ham så flittigt. Tænk, vi har medierne der reelt arbejder for fjenden ved at holde hånden over den fascistiske invasion fra Mellemøsten/Afrika, ingen normale danskere har spurgt efter.

  Kommentar by LarsB — 28. november 2013 @ 22:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper