30. november 2013

Tyske journalister intimideres af nynazister, lød det i Mennesker og medier på P1 – halve sandheder…

Tidsmæssigt sammenfaldende med en bølge af venstreekstreme attentater mod den svenske højrefløj, gjorde svenske SVT det forleden til en større sag, at partiet ikke ville have at kanalen fotograferede tilhørerne ved et arrangement på Kalmar Slott. Meget apropos så kunne man i seneste udgave af Mennesker og medier på P1 høre et længere indslag om tyske nationalsocialisters presse-intimidering. Således faldt ordene i intro’en.

Lasse Jensen, P1: Og så skal vi til Tyskland. Vores journalister bliver forfulgt af nynazister bevæbnede med falske pressekort og kameraer, skaffer de sig adgang til afspærrede områder, hvor de tager billeder af deres modstandere og af journalister. Billeder offentliggøres på nazi-websider. Metoden har et klart formål, siger journalist Jesko Wrede til det tyske tv-mediemagasin ZAPP. … Jesko Wrede fortæller hvordan journalister bliver truet, angrebet og fotograferet, i nogle tilfælde endda udstillet med billede med navn og adresse på internettet. Han siger, at der ikke hersker nogen tvivl om nynazisternes budskab til journalister. ‘Vi ved hvem du er, vi holder øje med dig, og det bør du frygte. Det er en klar intimidering siger Wrede. Flere tyske journalister er bekymrede over udviklingen…

Indslaget afrundes med følgende ord:

Lasse Jensen: De falske pressekort giver nynazister mulighed for at komme tæt på deres modstandere under demonstrationer. Antifascistiske demonstranter bliver fotograferet, identificeret og lagt på nettet med tilhørende hadefulde kommentarer. Formålet er at intimidere, demoralisere, og ødelægge deres omdømme. … Før i tiden var afstanden mellem de aggressive nynazister og journalisterne skarpt optrukken med politikæder og afspærringer. De fysiske afgrænsninger eksisterer stadig, men ekstremisternes nye metoder skaffer dem adgang og medvirker til at journalister er ligeså udsatte som deltagere i demonstrationerne. Den tyske journalist Andrea Röpke har specialiseret sig i journalistisk om de højreorienterede ekstremister og og har i flere år rapporteret fra orkanens øje. I dag frygter hun ikke blot for sin egen sikkerhed, men også for den næste generation af journalister. Hun fortæller at journalisterne i Nordtyskland, og specielt i delstaten Mecklenburg ikke længere tør stå ansigt til ansigt med nazisterne – de ved alt for meget om dem. Röpke forklarer, at det bliver et stort problem for samfundet og for demokratiet…

Enhver der har beskæftiget sig lidt med medierne ved, at den yderste venstrefløj ofte har pressekort, men det blev der ikke sagt et ord om – vinklen var intimidering af den frie presse. Lasse Jensen refererer journalist Jesko Wrede, der at dømme efter hans Twitter-konto er en ‘Freier Journalist’ med et forhold til den politiske højrefløj der ligner Projekt Antifas.

Anden kilde der høres i indslaget er Andrea Röpke, der ikke bare er journalist, men skribent for Der Rechte Rand – et tidsskrift med undertitlen ‘Ein magazin von und fürr AntifaschistInnen’, udgivet af et ‘Redaktionskollektiv’ med tæt kontakt til VVN-BdA, en ‘anti-fascistisk’ organisation styret af kredse omkring Deutsche Kommunistische Partei. Af Indenrigsministeriet betragtet som værende ‘linksextremistische’. På hjemmesiden kan man se banneren med budskaber såsom: “Nazi-aufmarsche blockieren ist unser Recht!”, og vi har tydeligvis at gøre med venstreradikale aktivister.

(Andrea Röpke, som føler sig intimideret af højreradikale)

Baggrunden for indslaget var et indslag i seneste udgave af NDR’s mediemagasin ZAPP. Første kilde var her en anonym ‘freier Fotograf’, der ret beset kunne være en tysk Claus Svart Haagensen. Det ville passe fint ind når nu anden kilde i ZAPP-indslaget var Björn Kietzmann.

Björn Kietzmann var tidligere tilknyttet Neues Deutschland (kommunistisk partiavis), men leverer i dag billeder til Indymedia.de – dvs. militante venstreradikale. Selvom han har pressekort, er han listet i politiets såkaldte ‘LIMO’-database, listen over ‘leftwing offenders’. Hermed kan han ikke deltage som akkrediteret journalist til højrisiko-arrangementer, da politiet betragter ham mere som politisk aktivist end egentlig journalist.

Alle har ret til at dække offentlige arrangementer, men indslaget burde ikke handle om trusler mod pressefriheden og demokratiet, da det tydeligvis blot var den yderste venstrefløj, der beklagede sig over at deres nationale modsætning svarede igen med de metoder de udsættes for af samme. Mennesker og medier kunne have lavet et interessant indslag om journalistiske fløjkampe i Tyskland, men valgte en vinkel der frikendte venstreekstreme redaktionskollektiver, maskerede moddemonstrationers journalistiske forgrening.

Menneske og mediers Lasse Jensen er tidligere formand for Danmarks Kommunistiske Ungdom i Fredericia. Lidt længere nordpå er Julie Povlsen (Tidl. Århus BZ, byrådskandidat for Enhedslisten) blevet politisk journalist for Horsens Folkeblad. En erklæret liberal avis tilknyttet Venstre, men i det mindste ikke licensfinansieret.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/53428/trackback

34 Comments »

 1. Hævnen er sød

  Kommentar by k.m. — 30. november 2013 @ 13:08

 2. Der har i Sverige været flere Vänsterpartister, som åbent har støttet den hyåervoldelige Revolutionära Fronten. Partiets reaktion ? Hold det internt:Håll interna diskussioner interna

  “I grunden kan båda de här debatterna kokas ner till vår syn på våld som politisk praktik och antifascistisk strategi, där det uppenbarligen råder oenighet.”

  […]

  “Vi hoppas att alla i partiet lärt sig av den förödande situationen som vi har försatt oss själva i flertalet gånger den senaste tiden, och vi har tillit till att det inte kommer behöva upprepas och att vi som parti i framtiden kan hålla känsliga interna diskussioner internt.”

  Håll interna diskussioner interna

  http://www.vansterpartiet.se/vansterpress/hall-interna-diskussioner-interna/

  Kommentar by Snaphanen — 30. november 2013 @ 13:11

 3. Det kan dog bemærkes, at Horsens Folkeblad i 2011 (nyeste tal, jeg har kunnet finde) modtog en skatteyderbetalt støtte fra Kulturstyrelsens Dagbladspulje på kr. 1.558.595,16. Hertil kommer den momsfritagelse og reducerede porto, som alle dagblade nyder godt af.

  Kommentar by Crass Børsting — 30. november 2013 @ 13:17

 4. Mohamed Suleban anmelder Yahya Hassan til politiet for racisme.

  Derimod sker der ingenting når muslimer råber fuck danskerne,
  fuck Danmark det lorteland

  Kommentar by k.m. — 30. november 2013 @ 13:17

 5. Horsens Folkeblad er en del af Jyske Medier, avisen var tidligere et liberalt radikalt medie, men er i dag socialistisk orienteret på lige fod med JP. og Berlingeren, derfor er oplaget faldet drastisk.

  Kommentar by emmagad — 30. november 2013 @ 13:21

 6. sædvanlig cover-up story for at dække over, det er det modsatte, der er tilfældet.

  Senest en molotov cocktail mod danske journalister i Odense

  Kommentar by tavsen — 30. november 2013 @ 13:24

 7. -> Snaphanen

  Et klassisk dilemma ala Enhedslisten. Erklærede revolutionære kan i sagens natur ikke godtage (det kapitalistiske) samfunds love, men siges det højt skader det partiet. Løsningen er på begge sider: Intern/ingen debat, for man skal som bekendt ikke spørge hvis man ikke ønsker at høre svaret.

  Kommentar by Kim Møller — 30. november 2013 @ 13:26

 8. Har lige set 2 film om/med Joseph McCarthy på DR,kultur. I introduktionerne til filmene kunne vi forstå, at de handlede om en mand som drev heksejagt på kommunister. En mand som led af kommunistforskrækkelse. Led de 3 millioner cambodjanere som blev slået ihjel af Pol Pot og co. også af kommunistforskrækkelse? Hvis man ikke kan lide nationalsocialister, lider man så af nationalsocialistforskrækkelse? Drev demokraterne heksejagt på nationalsocialisterne efter WW2 ?

  Kommentar by mister jones — 30. november 2013 @ 13:54

 9. Lasse Jensen var også redaktør for racistkonstruktøren Jens Olaf Jersild, da denne i sin tid lavede “grønjakke” indslaget.

  Og sammenfaldet er måske ikke så mærkeligt endda når man tager Jensens kommunistiske religion i betragtning.

  Nazi og racisme belyvning af Den Danske Forening udsprang også fra kommunistiske/nazistiske kredse, hvorfra den spredte sig videre i MSM. Det er fra de injurie sager DDF førte dokumenteret, at det forholder sig sådan.

  I den dom som frifinder Jersild fra EMRK domstolen bliver det nævnt, at DDR betalt sædvanligt honorar til grønjakkerne og at det tog 5 – 6 timers optagelse at lave indslaget…

  Udover det, så kan man hos Mitrokhin læse, at netop racisme beskyldninger/belyvninger var et af KGBs “aktive midler”. Derfor undre det ikke at en person som Jensen bruger netop de metoder. Han er simpelthen blevet skolet i dem på et tidligt tidspunkt.

  Kommentar by Hans Und — 30. november 2013 @ 13:57

 10. volden synes at gå begge veje
  http://www.demotix.com/users/jesko-wrede/profile

  Kommentar by tavsen — 30. november 2013 @ 14:14

 11. Sjovt nok at netop Horsens folkeslag tidligere afslørede netop Julie Povlsen og Company da de stillede op for nogle år siden…

  Kommentar by T-rex — 30. november 2013 @ 15:22

 12. på denkorteavis ligger en god artikel
  overskriften lyder: En herlig historie om tommetyk hykleri

  den fortæller hvor galt det går når dem der prædiker multikultur
  tvinges til at bo i hårde indvandrerghettoer, så bryder deres
  verden fuldstændig sammen

  Kommentar by k.m. — 30. november 2013 @ 15:25

 13. Det er noget sært noget, det her med at paranoia avler paranoia. Så snart to mennesker lider af samme skæve tilgang til virkeligheden bliver den pludselig virkelig. Så længe de får lov til at råbe op om at de bliver forfulgt vil det tiltrække flere der finder tilfredsstillelse i at tilegne sig statusen som forfulgt, uanset det kun sker i deres eget sind.
  Jeg hørte Johanne i radioen i dag, et klasseeksempel på paranoid forestillingsverden udtrykt politisk. Mild og overbærende placerede hun skylden for en imaginær “blå” finanslov på socialdemokraterne, og vævede løs om principper og mente at enhedslisten havde strukket sig mere en langt. En art personlig mangel? Eller blot børn af en velfærdsstat, som ikke evner at finde en mere sund plads i livet? Hvordan forestille den små Johanne sig at hendes ønske om et samarbejde vil have godt af hendes ubevidste smædekampagne? Jeg tror min sæl hun må være åndelig mindrebemidlet.

  Kommentar by Høgsbro — 30. november 2013 @ 15:36

 14. Hørte begyndelsen af indslaget og tænkte, at det er jo nok mindst det halve løgn. Slukkede.

  Kommentar by Nils — 30. november 2013 @ 15:55

 15. #14 Havde præcis samme reaktion. Magen til ensidighed har selv Lasse Jensen langt imellem. Glimrende og grundigt arbejde hr. Møller. Sådan er det, når du gør dit arbejde bedst. Så kan Lasse Jensen lære det!

  Kommentar by CommonSenseNow — 30. november 2013 @ 16:28

 16. Lasse Jensen er en venstreorienteret kandestøber – en lakaj og apologet for den øvrige venstreorienterede MSM – det har han alle dage været!

  Kommentar by cicero — 30. november 2013 @ 17:11

 17. Så den her fra @WayneDupreeShow
  “SOLUTION: Immediately stop allowing media to destroy country through misinformation, remove their licenses to broadcast until they conform” Lasse Jensen giver faktisk en berettiget lyst til den slags ydertligtgående tanker.

  Kommentar by CommonSenseNow — 30. november 2013 @ 17:23

 18. Lasse Jensens §266b-dom i grønjakkesagen (i modsætning til Jersild modtog Lasse Jensen dommen) skæmmer den perlerække af dansknationalsindede navne, som er dømt efter racismeparagraffen. Som en af de første dømte var dyrlæge Riemann for disse ord:

  »De kommer anstigende – mange illegalt – i deres laksko og jakkesæt med hash, narkotika og prostitution i kølvandet. De nasser på vort sociale system og er i færd med at køre landet i sænk. Muselmændene står på spring til at overtage magten. Man gider ikke lære dansk, og de er ikke ordholdende.« (6.7.1979).
  »Vi har ca. 50.000 fremmedarbejdere i Danmark bosat i store kolonier. Hovedparten tager kun lidt – eller slet ikke – del i arbejdet. De vegeterer som arbejdsløse på flittige og dygtige danskere, mens de gennem indvandring og børneavl formerer sig som rotter.« (16.5.1979).

  Kommentar by perhag — 30. november 2013 @ 19:59

 19. Der er intet i de (påståede) national-socialisters metoder, der ikke også anvendes af international-socialisterne.

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 30. november 2013 @ 21:12

 20. Mr. Jones: Kennedy er meget moderne denne måned:

  About the only time Jack Kennedy ever got angry in public & walked out of a public meeting was the time at Harvard when a dinner speaker trashed Joe McCarthy. Kennedy called him then “a great American patriot” and there is no indication that either he or his his brother Bobby, who worked for McCarthy, ever changed in this admiration for him. Reading the latest book by M. Stanton Evans explains why. Evans has produced one of the best written, best documented, and thoroughly researched historical works I have ever seen on what is now called the McCarthy era. He has mastered meticulous details, traced to their origins every major story connected to McCarthy, and explodes many long-held myths. McCarthy had his numbers correct, his sources documented, his facts well-founded. He was trying to get our government to get rid of the many Communist agents undermining the free world and helping the cause of totalitarianism. This book shows many liberal heroes to be dishonest, slanderous, irrespionsible, and utterly witless as to national security. In contrast, McCarthy comes off as just what Kennedy called him, “a great American patriot”.

  http://www.amazon.com/dp/1400081068/ref=rdr_ext_tmb

  Kommentar by Hodja — 30. november 2013 @ 22:53

 21. “Enhver der har beskæftiget sig lidt med medierne ved, at den yderste venstrefløj ofte har pressekort, men det blev der ikke sagt et ord om”

  Selvfølgelig ikke.
  Det er jo venner og bekendte med den rette indstilling.
  Håber at vi efter næste valg får magt til at tage et opgør med propagandamaskinen DR. Utroligt at flere ikke kan se det.

  Kommentar by Frank Hagmann — 1. december 2013 @ 11:32

 22. I øvrigt tankevækkende, hvordan persongalleriet på den yderste venstrefløj igen og igen dukker op som journalister. Der er ingen tvivl om, at de bevidst tager en journalistisk uddannelse for at kunne fremme egen dagsorden.

  Kommentar by Wallmart — 1. december 2013 @ 13:17

 23. https://www.facebook.com/groups/54994796605/

  Kommentar by Martin — 1. december 2013 @ 14:12

 24. Lasse Jensen demonstrerer, hvor ensidig han er. Bild mig ikke ind, at han ikke forstår at google. Et simpelt opslag på Jesko Wrede viser, at han er – ordret – venstreekstremistisk forfatter.

  http://de.metapedia.org/wiki/Wrede,_Jesko

  LJ lader som, han ikke ved dette. Det andet opslag man får på google, viser, at Wrede er en paranoiker, der ser nazister alle vegne, læs kommentarerne til denne artikel, hvor Wrede får tørt på:

  http://blog.zeit.de/stoerungsmelder/2013/10/23/eklat-um-rechte-umtriebe-auf-burg-ludwigstein_14239

  LJ’s Facebookside demonstrerer tydeligt, hvordan han taler udenom.

  I øvrigt har ‘Mennesker og medier’ aldrig nogensinde taget mediernes misinformation om højrefløjen op til diskussion – tænk bare på mødet i Århus, hvor samtlige medier vendte sandheden fuldstændig på hovedet.

  Kommentar by Hodja — 1. december 2013 @ 14:45

 25. Pas nu på med elendig research. Andrea Röpke er forfatter for det tyske, statsofficielle BPB, Bundeszentrale für politische Bildung, mange tyske blade, samt for NDR, WDR og andre TV-Stationer.

  Kommentar by Jerikos Basuner — 1. december 2013 @ 18:40

 26. -> Jerikos Basuner

  “Pas nu på med elendig research. Andrea Röpke er forfatter for det tyske, statsofficielle BPB, Bundeszentrale für politische Bildung, mange tyske blade, samt for NDR, WDR og andre TV-Stationer.”

  Som jeg skrev: “Enhver der har beskæftiget sig lidt med medierne ved, at den yderste venstrefløj ofte har pressekort…”

  For nogle år siden var Rune Eltard ansat af Dansk Journalistforbund, og han har skam også optrådt som ekspert i højreradikalisme.

  Kommentar by Kim Møller — 1. december 2013 @ 19:02

 27. og HVAD så ? Det ændrer intet ved den Hetz, der foranstaltes her mod fx. fru Røpke.

  Kommentar by Jerikos Basuner — 1. december 2013 @ 20:20

 28. -> Jerikos Basuner

  “og HVAD så ? Det ændrer intet…”

  Jov, det ændrer alt. At en venstreekstremist også skriver i MSM gør ikke problemet med venstreekstreme journalist-aktivister mindre.

  Kommentar by Kim Møller — 1. december 2013 @ 22:58

 29. Hetz? Hun er blevet overvåget af Verfassungschutz for sine autonome venstreekstremistiske voldsparate tilhørsforhold.

  http://www.pi-news.net/2013/09/andrea-ropke-referierte-vor-autonomen/

  Kommentar by Hodja — 2. december 2013 @ 00:43

 30. Den Dag Lasse Jensen Bliver Overvåget For Venstreekstremisne, Den Dag er Danmark Igen Danmark.

  Kommentar by CommonSenseNow — 2. december 2013 @ 01:55

 31. […] bruger sit liv på at forfølge, fotografere og udhænge tyske antikommunister. Men som Uriasposten har dokumenteret, så bryder konen sig bestemt ikke om at smage sin egen medicin. I begyndelsen af videoen nedenfor […]

  Pingback by Tysk ekstremist sagsøger politi | Reaktionære Refleksioner — 2. december 2013 @ 03:09

 32. Hr. Møller, når højreesktreme “PI News” , der iøvrigt bliver overvåget af Verfassungsschutz, hetzer mod fru Röpke, er det så ganske bestemt ingen sandhedsbevis for deres usande påstande, hun er IKKE venstreekstremist. Lad være med at puste til den bedemølle, det giver bagslag, 100 pro !

  Kommentar by Jerikos Basuner — 2. december 2013 @ 05:39

 33. #30: PI’s oplysninger om Röpke stemmer stort set med, hvad hun i interviews selv har fortalt om sagen,

  Kommentar by Martin Kasler — 2. december 2013 @ 09:48

 34. Besynderligt som klynkekulturen er i fremmarch. Når socialister får kritik, er det hetz. YNKELIGT

  Hetz
  se under socialistisk terror
  http://www.uriasposten.net/archives/52428 og mange andre eksempler findes

  Kommentar by tavsen — 2. december 2013 @ 18:04

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløb



Blogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP






MediaCreeper