7. januar 2008

Koncentreret selvhad

Syv citater fra overdrevet. Sakset fra Den Danske Forenings citatsamling, der også har flere om Danmark og danskerne. Se også Nomos-samlingen Stemmer fra Antenora.

Og det er ganske vist, at kan vi ikke hamle op med invasionen, er det såmænd nok fordi, vi ikke er bedre værd. Vi burde med entusiasme tage imod tilskudet på et tidspunkt, hvor vi – ærlig talt – ikke har så forfærdelig meget at byde på selv.” (Klaus Rifbjerg, forfatter og forlagsdirektør; Politiken 24/4 1988)

“Uanset hvor mange stramninger, vi laver for at bremse strømmen, så kan ingen modificere folkevandringens realitet… Jeg tillader mig at sætte spørgsmålstegn ved, om det (Danmark) overhovedet er vores… Man kan ikke eje et land, og slet ikke Danmark.” (Suzanne Brøgger, forfatter; BT 21/3 1990)

“Danmark hverken kan eller skal være nationalstat i den betydning, vi hidtil har kendt. På længere sigt er det utænkeligt, at de fremmede ikke vil brede sig over de relativt mennesketomme områder i USA, Vesteuropa og såmænd også Østeuropa. Der er, set pr. kvadratmeter, stadigvæk utrolig mennesketomt.” (Harald Engberg-Pedersen, fhv. højskoleforstander og programchef i Danmarks Radio, repræsentant for Dansk Flygtninghjælp i Flygtningenævnet; BT 25/6 1990)

Der findes ikke nogen dansk identitet. Vore rødder ligger i det gamle Hellas, i Rom og Frankrig…. Den danske identitet er rugbrød, kogte kartofler og opbagt sovs.” (Johannes Sløk; Jyllandsposten 16/5 1991)

“Mennesker må selvfølgelig have lov at krydse menneskeskabte grænser i en moderne verden. Hvad er overhovedet en grænse andet end en abstraktion… Flere jugoér, tyrkere og perkere, tak! Flere sorte, gule og tværstribede, tak! Flere kvinder med og uden slør på gaden, tak!… Flere kurdiske bjergbønder!… Flere tamiler… Mere sort, tak!… Se på for eksempel New York og Rio de Janiero!… De maddikefarvede danskere kan ikke tåle lyset og solen, de får kræft af den… Hvad med at få nogle flere fremmede hertil, nogle mørke mennesker, så det sarte blot bliver fortyndet, og den rette kulør opnås… Ud med solarierne! Ind med de fremmede!” (Carsten Nagel, forfatter, cand. psych.; Ekstra Bladet 1/12 1991)

Det er simpelthen en krænkelse af menneskerettighederne at forlange, at de (indvandrerne) skal afstå bare en tøddel af deres ideologiske, moralske, familiære og religiøse identitet… Hvad i alverden bilder vi os ind ved at ville diktere dem vores – på talrige måder – kuldsejlede og fallerede samfunds- og samlivsmodel?” (Hanne Smyrner, fhv. fotomodel, spaniensdansker; Ekstra Bladet 14/1 1992)

Den aften var jeg af den overbevisning, at Danmark ville være et dejligt land uden danskere. Jeg ville elske det, hvis det var fuldt af tyskere, arabere, italienere, englændere, amerikanere, afrikanere, kinesere, japanere, polynesere, grønlændere og lapper. Jeg tror også de ville synes Danmark var et dejligt land uden danskere. Man kunne flytte danskerne op til Grønland, der ville være masser af plads og alt for koldt til at trække bukserne ned og vise den store hvide røv frem.” (Morten Sabroe; Politiken 20/6 1999)

Oploadet Kl. 20:29 af Kim Møller — Direkte link24 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5346/trackback

24 Comments »

 1. De burde eksercere deres selvhad lidt mere koncentreret og starte med at udrydde sig selv…de har jo intet at byde på, vel Rifbjerg, Brøgger …narrøve m.m.?

  Kommentar by Onion — 7. januar 2008 @ 20:52

 2. Risotto        Risotto – er skrevet af leder. Historien er indsendt til fagbladets kronikkonkurrence efterår 2006. Temaet er kommunalreformen og konsekvenser for de store institutioner. Temaet er aktuelt.
  Kronikken (novellen) er offentligtgjort i ….Vinderen af konkurrencen offentliggøres XXX.

  Kommentar by autotekster — 7. januar 2008 @ 21:02

 3. Meget sjovt at se hvordan Rifbjerg åbner op for sine race-teorier.(http://www.nomos-dk.dk/Antenora.htm).
  De fleste andre er vist gået væk fra ideen om “racer”, men Rifbjerg snakker både om at sikre racens overlevelse og har åbenbart gjort sig konkrete tanker om hvordan forskellige racer skal pares for at skabe den ideelle race. Havde nazi-tyskland ikke præcist de samme tanker ?

  og hvad er det egentligt for et menneskesyn han giver udtryk for, når hans tanker til forveksling minder om dem landbruget gør sig i forbindelse med avlsdyr.

  Hvilken reaktion den slags synspunkter ville give i Politiken i dag ?

  Kommentar by Superman — 7. januar 2008 @ 21:55

 4. Klaus Rifbjerg – hvem er det? – Er det en person man SKAL kende?

  Kommentar by Winston Smith — 7. januar 2008 @ 22:27

 5. Jeg ved ikke hvem det er, Klaus Rifbjerg. Og Morten Sabroe, har aldrig hoert om ham.

  Hvis de ikke bryder sig om Danmark, hvorfor er de her saa? Det er jo en globaliseret, graenseloes verden. “Mennesker må selvfølgelig have lov at krydse menneskeskabte grænser i en moderne verden. Hvad er overhovedet en grænse andet end en abstraktion…”
  Lige netop, vejen til emmigration til pakistan, Saudi-Arabien, Somali-land, Sudan, Sydafrika, rejs, rejs, rejs afsted!

  Kommentar by Dansker i TN — 7. januar 2008 @ 23:26

 6. Klaus Rifbjerg er jo flyttet, han lever vist i skatteskjul i Spanien (asyllandet nummer 1 i EU)

  Kommentar by Broholm (ordblind) — 7. januar 2008 @ 23:28

 7. Come on! Sabroe citatet er da for griner.

  Kommentar by Amagerkaneren — 8. januar 2008 @ 00:03

 8. Ja, det er utroligt hvad der bliver sagt af de som lever i en klasklokke.
  Men bemærk årstallene. De er næsten alle sagt i slutfirserne og de mørke 90erne. Diskursen er heldigvis vendt noget på hovedet de sidste 10 år, men vi må huske at gemme citaterne, så de deres tåbeligheder ikke bliver glemt.

  Kommentar by Rettentilselvforsvar — 8. januar 2008 @ 01:36

 9. OFFTOPIC OFFTOPIC OFFTOPIC
  Jeg tænkte bare i skulle se hvad vores yndlings troll skriver om Kim Møller på nyhedsavisen, er det ikke meget langt over grænse for hvad man kan tillade sig at sige om andre???? og hans forsvar for at alle der kalder muslimer for racister, selv er racister er dagens første joke fra venstrefløjen.

  “07. januar 2008 13:07 af Allan H L
  jakoba: hmm..du har vist i en tidligere diskussion brug et link til den kendte fortaler for etnisk udrenselse af muslimer i Danmark, Kim Møller? Så når det gælder kildekritik bør du nok kigge i spejlet.

  At kalde muslimer for racister er en så tåbelig sætning, der samtidig stempler personen der udtaler den som racist selv. Det er da til grin.

  Hvis I har nogen form for empiri til at understøtte jeres teorier må I jo komme med dem. Jeg har kommet med mit.

  Strangelove: selvfølgelig ville du ikke turde det. Du er jo hunderæd og bange for livet, og gemmer dig derhjemme mens du hulker over den moderne verden – tag dig sammen. Danmark er et mere roligt og mindre kriminelt samfund end det var for 10-20-50 år siden.

  http://avisen.dk/blogs/hansenmch/turde-gaa-kalot-noerrebro–060108.aspx

  Kommentar by Broholm (ordblind) — 8. januar 2008 @ 02:37

 10. Hvis det er deres egne bidrag til dansk kultur de ovennævnte personer hentyder til, er der ganske rigtigt ikke er så forfærdelig meget at byde på, jf. Rifbjergs citat. Den eneste af de citerede, som med nogen ret kan betegnes kulturpersonlighed, var Johannes Sløk, men han led desværre af et selvsmagende åndssnobberi, der må have forplumret hans ellers uomtvistelige store intellekt. Intet sted i verden fås bedre rugbrød, kartofler og opbagte sovse end i Danmark, det er der ingen grund til at se ned på selvom man er nok så meget professor. Forfatterne Klaus Rifbjerg, Suzanne Brøgger, Carsten Nagel og Morten Sabroe har alle dage forsøgt at kompensere for deres manglende substans med pseudoprovokerende udgydelser; “pseudo” fordi de i virkeligheden er, og altid har været dybt konventionelle efter normerne i den åndselite, de så brændende ønsker at tilhøre. Til disse normer hører jo det institutionaliserede dansker-selvhad, så det prøvede / prøver de selvfølgelig at overgå hinanden i. Harald Engberg-Pedersen kender jeg lykkeligvis ikke, men han lyder godt nok naiv, den stakkel. Hanne Smyrner husker jeg vagt, ikke for hendes skuespillerkunst (den var i bedste fald middelmådig), men hun var engang fast indslag Billed-Bladet og Se og Hør i den ene ligegyldige anledning efter den anden. (Nej, jeg læser ikke disse blade, jeg sluger dem råt). Så med Sløk som en mulig undtagelse ser jeg ovenstående citater som forsøg på at skaffe sig opmærksomhed ved at skide offentligt i egen rede, når man nu ikke har andet at byde på, og det i øvrigt netop er det konventionen tilsiger. Sidstnævnte er forhåbentlig ved at ændres.

  Kommentar by monse — 8. januar 2008 @ 07:04

 11. Hvor sørgeligt og beskæmmende – men også under sidste besættelse og forsøg på overtagelse af vores land, havde vi folk af den her kaliber, medløbere og renegater, både forfattere og mediefolk, de fleste af socialistisk og radigal observans.

  Der er ikke meget nyt under solen, hvad angår forræderi mod vort land.

  Hvor er de dog til at brække sig over!

  Kommentar by Bodil. — 8. januar 2008 @ 08:18

 12. Klaus Rifbjerg, عليه السلام

  Hvorfor er sådanne udtalelser ikke strafbare?

  Kommentar by 9. Korstog — 8. januar 2008 @ 09:57

 13. Som der nævnes er de mange forfattercitater ret gamle. Disse gamle forfattere og kulturpersonligheder luftede gladeligt og med stort provokationsbegær deres syn på danskere og Danmark engang. Det gør en del af dem faktisk stadigvæk. Bare ikke om alt.

  Hvis vi ser på samme forfattere/kulturpersonligheder i dag, hvad har de så at sige os? Om f.eks. islamismens indtog i vores kultur?

  Det er herligt at Nomos og andre har lavet citatlister, for det gør det muligt at se hvilke forfattere/kulturpersonligheder der har været meget ivrige for at give sin mening til kende og som vi derfor må forvente også nu kommer med deres (provokerende?) mening f.eks. om islamismens uhyggelige indtog.

  Hvad mener de forfattere/kulturpersonligheder, som er nævnt i citatlisterne om islamismens indtog i Danmark og Europa?

  Her er en enkelt forfatter der giver sin mening til kende vedrørende de nu mærkværdigt ordløse forfattere/kunstnere. Han tager også afstand fra rigid religion og dogmatik. My kind of guy.

  “Hvor det meste af den kristne kirke de seneste mange år har gennemgået denne nødvendige udvikling, baseret på hård selvkritik, efterlader islam et indtryk af at fundere på urgamle bestemmelser, der strider mod selv de mest basale menneskerettigheder.”

  http://www.berlingske.dk/article/20080107/dineord/701070028/

  Kommentar by Janne — 8. januar 2008 @ 10:40

 14. Forfatter Svend Åge Madsens største problem er at Hans Hauge på JP efterlyser højreorienterede forfattere (det gør jeg også) og så mener SÅM i øvrigt at:

  “De unge højreorienterede mennesker er ikke generøse eller begavede nok til at skænke os nogle litterære værker.

  http://jp.dk/meninger/breve/article1222537.ece

  Deltager Svend Åge Madsen i religionsdebatten?

  Har han en kommentar til islamismens indtog?

  Kommentar by Janne — 8. januar 2008 @ 11:10

 15. Hvis de unge liberalister der fyldte komentar feltet i 180 grader`s leder om Ron Paul (lørdag 5-1-08) er de unge borgerlige, så må jeg give SMÅ. ret. Magen til lalleglad interlekt skal man da lede længe efter.

  Kommentar by Per N — 8. januar 2008 @ 11:59

 16. Jeg fik lyst til at se nærmere på de i kunstnerkredse varme følelser for danskere og Danmark. Her er et udpluk fra de citatsamlinger, som Kim Møller linker til:

  Vi og Danmark er i deres venlige øjne:

  Racister
  Racistisk nation
  Selvretfærdige
  Selvgode
  Egoistiske
  Selvovervurderende
  Provinsielle
  Blonde og kornfede
  Grin-selvretfærdigt sammenhold mod resten af verden
  Ignorante
  Hykleriske
  Virkelighedsfornægtende
  Danske penge stinker af sur komælk, fordærvet flæsk og Pia Kjærsgaards harske parfumer
  Danskhed er det grimmeste ord, der overhovedet findes
  Dannebrog burde afbrændes
  Danskere er skide fremmedarbejdere
  Danmark dejligt land uden danskere
  Langtidsegoister
  Onanistsamfund
  Selvtilstrækkeligheden gennemsyrer alt
  Den danske skizofreni
  Neurotisk og krampagtig vilje til hygge
  Hvis vi kun dyrkede hinanden, havnede vi i indavl og incest med en farlig degeneration med deformiteter som hareskår, misvækst, skæve hoveder og korte arme til følge
  Det danske samfund: på talrige måder kuldsejlede og fallerede samfunds- og samlivsmodel
  Maddikefarvede danskere
  Bornert, middelmådig, småborgerlig kultur
  Selvglad i egen usselhed, fedladen og mes tor færdighed i at trille tommelfingre
  Dertil pylret, permanent småfornærmet og med skæv mistro
  Dansk identitet er rugbrød, kogte kartofler og opbagt sovs
  Vi – ærlig talt – ikke har så forfærdelig meget at byde på selv
  Selvglad i sin egen usselhed, fedladen, pylret
  Selvudslettende arrogance parret med en krybende storsnudethed
  Mændene med deres fedladne ansigter
  Kvinderne med deres elendige holdning, deres kluntede gang
  Det sterile og indbildske lille land, hvis mennesker følte sig frie, fordi de kunne overhale hinanden og larme og svine luften til
  Danmark du er svinelandet
  Vi er kødeksport til helved
  Vi er danske baconsvin
  Slet det grimme kors af flaget – gør det rødt
  En flok fede mus
  Selvbedrageriske
  Idiotiske danskere
  Blafrende tåber og ideoter
  Hva’faen er det for et land, mit skib er fortøjet til?
  Jeg kan udmærket forestille mig, at Danmark en dag har sit Little Tyrkey
  Danskere er ugenerøse og nærrige

  Gå selv ind og find ud af hvilke forfattere/kunstnere etc., der har sagt hvad.

  Det er fandeme uhyggeligt, du. :o)

  Kommentar by Janne — 8. januar 2008 @ 12:04

 17. ->16

  For undertegnede, som nok i mangt og meget har identificeret mig med disse personers ståsted, er det på en måde velgørende at se hvor bredt et udvalg af kulturpersonligheder (hov, kan man godt være en sådan hvis der ikke er nogen dansk kultur …. dette burde de nok overveje) som udspyr den samme gift og galde – det er ikke enkelte særligt rabiate loonier, selvhadet oser ud af dem alle. Jeg personligt føler endnu mere klart at jeg har gjort det rigtige ved at bevæge mig væk fra venstreuniverset. På en bagvendt måde skulle man næsten takke dem. Nu ved jeg mere klart hvem jeg er, og hvem jeg bestemt ikke er.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 8. januar 2008 @ 12:36

 18. Sådana citat från “intellektuella” har florerat i svensk media de senaste 15 åren. Och ni på den andra sidan av Den Mentala Berlinmuren – Öresund – har onekligen er “beskärda del” av dessa grodor i Danmark. Saken är bara den, att ni även har många förnuftiga debattörer som kan uttrycka andra ståndpunkter i media – till skillnad från Sverige.
  Vi får nöja oss med två (2) akademiker som praktiskt taget aldrig får utrymme i medial debatt och vars efterforskningar fullständigt ignoreras:
  Karl-Olov Arnstberg och Jonathan Friedman.

  Kommentar by Överayatollah — 8. januar 2008 @ 13:10

 19. Janne
  Ja, det er en skam at racismeparagraffen kun er til for mindretallet, ellers kunne vi let stable en del politianmeldelser på benene.

  Kommentar by Rettentilselvforsvar — 8. januar 2008 @ 13:54

 20. ”For også i Rifbjergs person løber kulturradikalismen og socialismen sammen som sur mælk. Sandheden er, at Rifbjerg samarbejdede med det kommunistiske DDR under Den Kolde Krig.”
  (Kristeligt Dagblad 4/3-2004).

  »Rifbjergs øst-kontakt var forlagsredaktør og Stasi-agent Alfred Antkowiak, dæknavn Michel Roiber, fra forlaget Volk und Welt i Østberlin Agenten som anbefalede Klaus Rifbjerg til udgivelse i DDR. Det blev til seks bøger, som gled gennem censuren, da Rifbjergs politiske synspunkter ikke stødte an mod DDRs.« (Information 26/9-03).

  Store Klaus kan altså godt udtrykke sig uden at støde an.
  Når han er blandt venner – forstås.
  Og når der skal tjenes penge.

  Husker nogen at han omtalte fattigdom, undertrykkelse og ufrihed i DDR – observeret under de mange rejser han foretog i kasserne- og politistaten?
  Nå ikke –

  Kommentar by Als — 8. januar 2008 @ 13:55

 21. De intellektuelle er ofte rene idioter, fordi deres syn på verden styres af deres følelser. På deres banner står “alle mennesker brødre”.

  De har derfor sjældent nogen realitetsans. Forståelsen for at det multikulturelle sammenrend er døden for enhver nation, fordi det splitter og nedbryder i stedet for at samle og forener, lægger derfor uden for deres univers.

  Men der er ikke noget at gøre. Absolut ikke. Den multikulturelle vej fører os lige i graven, og selv på kanten står idioterne og mumler, at det nok ikke er så slemt endda. Derfor kan man aldrig høre sandheden fra de såkaldte intellektuelle. Man kan højest bruger deres syge udtalelser om Danmark som brækmiddel og gentage med Jesus på korset: “Tilgiv dem, de ved ikke hvad de gør”. Og hvis han ikke skulle have sagt det, kunne han godt have gjort det. Hold kæft! hvor er det røvsygt alt sammen.

  Og det mest røvsyge er, at udviklingstendensen igennem de sidste 25 år er så krystalklart, at det gør ondt, når folk ikke kan se det.

  Men så megen direkte dumhed viser blot, at menneskeaben er en fejludvikling i evolutionen.

  Kommentar by kurt Rosenstrøm — 8. januar 2008 @ 16:45

 22. “Ja, det er en skam at racismeparagraffen kun er til for mindretallet”

  Det er den så ikke. Den er til for alle. Domstolene er principielt enige, men det er anklagemyndigheden bare ikke.

  Kommentar by DaLi — 8. januar 2008 @ 17:36

 23. #16
  Du glemte den lille minoritet af “vi danskere” som bærmen for vel 20 år siden havde så travlt med at psykoanalysere. Den manglende hjernekapacitet til at føle berigelsen, skyltes blokeringer hidrørende fra en svær traumatisk opvækst som barn. Og for at sætte deres gode menneskesyn i relief blev den afsluttende kommentarer noget med, en dybfølt medlidenhed med det havarerede subjekt.
  Pudsigt nok blev digtet om den svære opvækst, undskyldningens moder for alle de fremmedes overgreb mod mod værterne.

  Kommentar by Menig 442 — 8. januar 2008 @ 18:02

 24. […] “Koncentreret selvhad” kalder Urias-Kim et udvalg af hårrejsende udtalelser fra den velkendte hjemlige ‘elite’. Hadet er ubestrideligt, og hvidglødende, men spørgsmålet er jo om Rifbjerg, Jensen, Sabroe et al. føler sig som medlem af dette foragtelige leverpostejs-Danmark? Er deres selvbillede ikke snarere at de tilhører en trans-national overklasse, som bare af historiske grunde har formelt tilhørsforhold til os udannede, snævertsynede pøbel? Ib Michael foretrækker formentlig at opholde sig i Indonesien, landet med en særlig “blid” islam: Islamic hard-liners chip away at Indonesia’s secular traditions . Uriasposten henviser bl. a. til denne citatsamling på Nomos, som kommentator Janne hos Urias har lavet dette destillat af: Racister Racistisk nation Selvretfærdige Selvgode Egoistiske Selvovervurderende Provinsielle Blonde og kornfede Grin-selvretfærdigt sammenhold mod resten af verden Ignorante Hykleriske Virkelighedsfornægtende Danske penge stinker af sur komælk, fordærvet flæsk og Pia Kjærsgaards harske parfumer Danskhed er det grimmeste ord, der overhovedet findes Dannebrog burde afbrændes Danskere er skide fremmedarbejdere Danmark dejligt land uden danskere Langtidsegoister Onanistsamfund Selvtilstrækkeligheden gennemsyrer alt Den danske skizofreni Neurotisk og krampagtig vilje til hygge Hvis vi kun dyrkede hinanden, havnede vi i indavl og incest med en farlig degeneration med deformiteter som hareskår, misvækst, skæve hoveder og korte arme til følge Det danske samfund: på talrige måder kuldsejlede og fallerede samfunds- og samlivsmodel Maddikefarvede danskere Bornert, middelmådig, småborgerlig kultur Selvglad i egen usselhed, fedladen og mes tor færdighed i at trille tommelfingre Dertil pylret, permanent småfornærmet og med skæv mistro Dansk identitet er rugbrød, kogte kartofler og opbagt sovs Vi – ærlig talt – ikke har så forfærdelig meget at byde på selv Selvglad i sin egen usselhed, fedladen, pylret Selvudslettende arrogance parret med en krybende storsnudethed Mændene med deres fedladne ansigter Kvinderne med deres elendige holdning, deres kluntede gang Det sterile og indbildske lille land, hvis mennesker følte sig frie, fordi de kunne overhale hinanden og larme og svine luften til Danmark du er svinelandet Vi er kødeksport til helved Vi er danske baconsvin Slet det grimme kors af flaget – gør det rødt En flok fede mus Selvbedrageriske Idiotiske danskere Blafrende tåber og ideoter Hva’faen er det for et land, mit skib er fortøjet til? Jeg kan udmærket forestille mig, at Danmark en dag har sit Little Tyrkey Danskere er ugenerøse og nærrige […]

  Pingback by Snaphanen » Kan Danmark godt have en kulturelite, hvis vi ikke har nogen kultur? — 8. januar 2008 @ 22:26

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper