15. december 2013

“Bare fordi der har været nogle kriser, betyder det ikke, at ideen om det socialistiske samfund er død.”

Anders Kristensen tilhører selvfølgelig et uforbedrelig 68’er-overdrev, men meget af det han siger om socialismen giver sådan set god mening. Vil man skabe et socialistisk samfund, må det nødvendigvis blive totalitært. Fra BT – Dansker trods henrettelse: Jeg støtter stadig Nordkorea.

“Formanden for den nordkoreanske venskabsforening i Danmark… erklærer sin støtte til den nordkoreanske leder, Kim Jong-un. Og drømmen om det gennemførte socialistiske samfund er langt fra er brast. Det siger Anders Kristensen efter den seneste henrettelse i Nordkorea, hvor Kim Jong-uns onkel, Jang Song-Thaek, torsdag blev dødsdømt og henrettet i en militærretssag, hvor han blev fundet skyldig i forræderi.

– … Og det han har gjort er forfærdeligt, så jeg kan godt forstå, at man fjerner ham fra den position, som han har haft. Sådan må det være, siger Anders Kristensen. …

– Jeg tror på de årsager, som de har givet. … Og han havde også planer om at lave nogle flere af de specielle økonomiske zoner i landet, hvor der er kapitalisme, som de har nogle stykker af i forvejen. Når man af bagvejen forsøger at luske det igennem, så kan jeg godt forstå, at lederne er utilfredse. …, siger Anders Kristensen. …

Så du støtter styreformen?

– Ja, vi støtter styreformen. Og det går den rigtige vej i Nordkorea nu. Vi tager ikke afstand fra landet, styret eller Kim Jong-un. …

Du mener ikke, at drømmen, ideen og forestillingen om det gennemførte socialistiske samfund har lidt et knæk – ikke bare efter dette, men efter de mange begivenheder de seneste 20-30 år?

– Bare fordi der har været nogle kriser, betyder det ikke, at ideen om det socialistiske samfund er død.

Vil du kalde Nordkorea for et diktatur?

– Det er et socialistisk samfund. … du kan kalde det, hvad du vil. Men der er nødt til at være nogle restriktive forhold, fordi landet stadig er i krig. De restriktive forhold gør sig også gældende i pressen, men jeg tror, at når freden kommer, så vil det også blive løsnet op. … hvis vi skulle have socialisme i Danmark, ville det se anderledes ud. … Sådan vil det formentlig ikke være i Danmark.”

(Kim Jong Un, formand for Det Koreanske Arbejderparti)

“Ifølge Wall Street Journal har nordkoreanske statsmedier torsdag offentliggjort et detaljeret anklageskrift på 2.700 ord, og her bliver der bestemt ikke sparet på krudtet. Blandt andet blev Jang Song-thaek anklaget for, at han opførte sig arrogant, og at han kun klappede halvhjertet under en ceremoni.” (Jyllands-Posten, 13. december 2013)

Oploadet Kl. 01:43 af Kim Møller — Direkte link32 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/53727/trackback

32 Comments »

 1. Nordkoreas supportere benægter typisk det nordkoreanske folks anger ved at sige at de ikke kan se den.

  Ikke den mindste mistanke om at det nordkoreanske folk er blevet hjernevaskede til ikke at vise det offentligt, næ nej.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 15. december 2013 @ 02:58

 2. Der er lavet en ret (ufrivillig) morsom dokumentarfilm om den nordkoreanske venskabsforening, men jeg kan desværre ikke finde den nu. Den viste deres 3-5 medlemmer på en studietur til landet og en tur til fælledparken 1 maj hvor de andre socialister ikke rigtigt ville tale med dem, hele filmen var guf for en psykolog

  Kommentar by Per — 15. december 2013 @ 03:47

 3. Helle Skatteål kan lære af det tætbarberede kranium.

  Kommentar by Nielsen — 15. december 2013 @ 03:49

 4. > Per
  Den kan jeg godt huske.

  Kommentar by Nielsen — 15. december 2013 @ 03:51

 5. Stakkels Jang Song-thaek

  Kommentar by Nielsen — 15. december 2013 @ 03:55

 6. Gad vide hvor mange henrettelser han selv har beordret?

  Kommentar by Hans Und — 15. december 2013 @ 04:24

 7. Jeg forventer snart, at tøsedrengen og hans diktatur bliver væltet af militæret. Onklen kunne naturligvis se, at dele af befolkningen befolkningen lider af sult, især på landet. Tøsedrengen lider dog ikke af sult. Men sådan har det været historien igennem, uhyrer hersker indtil et vist punkt.

  Kommentar by kurt Rosenstrøm — 15. december 2013 @ 04:39

 8. Om nogen så fortjener Anders Kristensen et livslangt ophold i en Nord Koreansk arbejdslejr.

  Kommentar by Santor — 15. december 2013 @ 05:11

 9. Hvorfor mon vi endnu ikke har hørt kommunisten Geir Helgesen udtale sig?

  Jeg tror faktisk han ville kunne bidrage med noget fornuftigt/opklarende i lige det her tilfælde.

  Men ok, han venter vel lidt så han kan køre det over på det er USAs skyld, og så kan det næsten være det samme.

  Kommentar by Hans Und — 15. december 2013 @ 07:46

 10. Jeg tør vove den påstand at der findes skabstilhængere af det Nord Koreanske diktatur blandt politikerne på Christiansborg.

  Kommentar by emmagad — 15. december 2013 @ 08:00

 11. Dødsstraf for at klappe halvhjertet

  så kan jeg bedre forstå venstrefløjens fanatisme, sådan lidt a’la korandyrkerne

  Kommentar by tavsen — 15. december 2013 @ 08:31

 12. her var filmen om dem, lav nogle popcorn og se et klasseeksempel på begrebet “kognitiv dissonans” aka dansk/nordkoreansk venskabsforening:
  http://www.youtube.com/watch?v=kz66fSPJfTw

  Kommentar by per — 15. december 2013 @ 08:31

 13. De røde må lide af en fejl i hjernen.
  Det er ikke så mærkeligt de røde ser nazister allevegne
  og mobiliserer tæskehold til at ungertrykke dem som ikke er på deres side.
  Anders Kristensen støtter Nord Korea diktatur der myrder frafaldne-
  muslimer myrder de der forlader islam-

  Alle husker Breivik, Anders Kristensen er ikke en skid bedre

  Kommentar by k.m. — 15. december 2013 @ 09:10

 14. Kan vi ikke sende Anna Mææh Allerslev til Nordkorea som nødhjælp?

  For en udhungret koreansk mand må hun lige være sagen.

  Kommentar by Træt — 15. december 2013 @ 10:16

 15. Det socialistiske kollektiv er dybt afhængigt af ubetinget støtte fra alle sine medlemmer. Er der derfor blot en enkelt der vil ud, braser systemet sammen. Derfor tillod de kommunistiske østlande ikke deres befolkning at rejse ud.

  Et kapitalistisk samfund er decentraliseret – er der en del af samfundet, der vil melde sig ud og danne et kommunistisk kollektiv, lever resten af samfundet fint videre uden dem. Det socialistiske samfund derimod styres enevældigt fra centralt hold gennem planlove og lignende, og overlever kun på illusionen om at være det bedre system – den må derfor ikke modsiges, for hvis dele af befolkningen falder fra og finder individuelle løsninger der fungerer bedre for dem, vil andre måske blive inspireret.

  Kort fortalt – socialismen overlever kun, hvor alle er enige, og da det aldrig kommer til at ske i et åbent samfund, skal enighed gennemtvinges med magt, for at socialismen kan fungere, men da tvang fører til modvilje, bærer socialismen derfor kimen i sig til sin egen undergang.

  Socialismen er med andre ord i udgangspunktet en ekstremt ustabil størrelse, og løsningen på ustabiliteten er først vold, dernæst ekstrem vold, til sidst udryddelse. Derfor fører socialismen i dens yderste konsekvens altid til udryddelse af mennesker på industriel skala.

  Kommentar by Mackety — 15. december 2013 @ 10:23

 16. Da Sovjet faldt sammen bildte man os ind, at det var så endeligt farvel til kommunismen. Det har jeg aldrig troet på.
  Der skal bare gå nogle år, så har befolkningen glemt virkeligheden. Ikke noget sted har renlivet socialisme kunne trives uden diktatur.

  Men naive drømmere VIL ikke se, at et system som bunder i, at vi alle opfører os som evigt perfekte altopofrende mennesker ikke kan fungere, for mennesket er ikke kun gode men også onde.

  Kommentar by Britta Due Andersen — 15. december 2013 @ 11:46

 17. http://www.youtube.com/watch?v=kz66fSPJfTw

  Kommentar by Hodja — 15. december 2013 @ 13:32

 18. Beklager – overså nummer 12 :-)

  Kommentar by Hodja — 15. december 2013 @ 13:35

 19. Ingen kender de eksakte tal, men man regner med at kommunisterne har haft fred og frihed til at likvidere ca. 100000000 kommunistforskrækkede medborgere i det 20. århundrede. Mange af disse rædselsregimer er heldigvis bukket under, men hvor mange socialistiske massemordere ud over Ceausescu er blevet stillet til regnskab for uhyrlighederne? ”Haag-domstole” burde yde retfærdighed overfor alle. Skal en ”klog og leflende morder” overfor dommeren, bare slå fast; ”Øhh det var ikke mig der gjorde det, jeg er socialist, øhh ligesom dig, og alle journalisterne, der sidder der!!”? Er han så en fri mand? Måske gik han fri i fortiden, men jeg tror ikke han vil gå fri i fremtiden. Mord, løgn og bedrag må aldrig kunne betale sig.

  Kommentar by mister jones — 15. december 2013 @ 15:15

 20. Enig med 15 Mackety og 19 mister Jones
  Socialismens bærende ide om det klasseløse utopia uden ejendomsret og uden statsmagt er en syg ide allerede som ide, og bliver ikke mindre syg af at blive forsøgt ført ud i livet. Udførelsen strander uvægerligt i det totalitære diktatur, dvs. kommer aldrig videre mod det klasseløse utopia, som jo ellers er endemålet. Det er dog ikke proletariatets diktatur, men partiledelsens og det hemmelige politis diktatur, det strander i. Det er ikke fordi udførelsen går skævt, det er fordi ideen i sig selv er syg, ikke-menneskelig uden rod i virkelighedens verden.
  Det er helt uforståeligt, at nogen som helst i den oplyste del af verden i dag stadig kan gå ind for socialisme efter erfaringerne fra det foregående århundrede og med Nord Korea og Cuba som stadigt aktive ”show cases”.

  Kommentar by monse — 15. december 2013 @ 16:37

 21. Jeg takker for linket til filmen om venskabsforeningen. Den er både smuk og ubarmhjertig. Jeg spiste julekager imens, og undrer mig nu mig over menneskets evne til forblændelse. Det er ALLE andre der er noget galt med!

  Kommentar by Høgsbro — 15. december 2013 @ 18:00

 22. Rød blok har købt ekstra tykke mørklægningsgardiner.
  Man vedtog offentlighedsloven, man fortier/skjuler omkostninger ved indvandring, man fortiet/skjuler statistik over indvandrerkriminalitet, man bilder os ind multikultur(islam) er en berigelse, det er også at stikke en løgn, for alle ved at det kun
  fører til øget ulighed og utryghed- se blot på tosserne i Brick Lane i London der kræver 40 piskeslag for at sælge alkohol, og det moralpoliti der gennembanker borgere som drikker alkohol i det muslimer kalder DERES OMRÅDE.

  Kommentar by k.m. — 15. december 2013 @ 19:01

 23. Islam, kommunisme, socialisme, fascisme, racisme, nazisme. Een stor ens pærevælling det hele og i grundholdningen fjendtlig mod frihed, sjovt venstrefløjen aldrig bliver moden og voksen nok til at erkende det.

  Kommentar by LarsB — 16. december 2013 @ 00:54

 24. Det er fordi, de er hjemløse for ideer og ikke har lært noget om socialismens rædsler i Folkeskolen. Men at et parti som Enhedslisten, voksne uddannede mennesker og vel rimelige intelligente kan skrive i deres princip program: “Genindfør kommunismen” er så rablende sindsygt at de burde være smidt ud af Folketinget.

  Men der er jo noget fundament galt i tiden. Et samfund i kulturel opløsning, et historieløs folk, et samfund hvor folk ikke kommer hinanden ved. Et samfund, der spalter og splitter vil nødvendigvis skabe afsindige mennesker. Når så pressen samtidig svigter deres pligt om real oplysning, er det logik for mindreårige, at det skal gå galt. Det var faktisk også derfor, at jeg skrev en bog, der er blevet solgt i 38 eksemplarer, hvor bibliotekerne tegner sig for halvdelen.

  Og nu kommer så indvandringen, der vil skabe mere og mere fattigdom, mere og mere had, samtidig med at den sociale orden nedsmelter med vold, kriminalitet og drab. Det hele er en stor drejebog om, hvordan man skaber borgerkrig, krig og kaos. Pressens tilstand, EU, FN og humanismen er de instanser, der er de styrende elementer. Og der er INTET der kan stoppe den store kulturelle nedsmeltning i Europa før det er for sent.

  Indvandring af mennesker fra Afrika og Mellemøsten i stort antal, hvad der betyder børnefødsler, muslimske erobringer af bydele og hele byer, sociale opstande, vold, bandekrig, muslimsk terror og indbyrdes krig og økonomisk sammenbrud. Det er det, der venter. Og det går stærkt. Og imens sidder politikerne og de intellektuelle tosser stadigvæk og ikke fatter en brik af, at det er den katastrofale humanisme der er gået amok, der fører Europa i ulykke.

  Sidste år svarede en politiker på kritik af indvandringen: “Ja men vi er humane”, hvilket selvfølgelig er korrekt. Men når en robåd der kan rumme 10 mennesker bliver fyldt med 25, er det ikke humant at hive flere indenbords, for så bliver det selvmord.

  Kommentar by kurt Rosenstrøm — 16. december 2013 @ 05:34

 25. Jeg besøgte for nyligt landet og det var i sandhed en skør skør verden.
  Stort set alt virkede opsat til lejligheden, specielt når samtlige DPRKer i forlystelsesparken pludselig samledes foran den eneste lukkede karrusel, som den hvide flok imperialister tilfældigvis lige kunne få åbnet. Eller når den eneste isbutik i miles omkreds tilfældigvis lige kom rullende forbi i samme øjeblik som man forlod den restaurant man spiste frokost på. Eller når man mødte syriske diplomater i propaganda bog shoppen, downtown pyongyang.. Lidt mærkeligt var det også da man så en dansk vindmølle midt i ingenting…

  Derimod virkede det helt ægte da et par hundrede egyptiske ambassadeflok skabte sig under et overdådigt drukglide på diplomat klubben.. Og de er jo kommunister, så det var heller ikke så underligt at man måtte vente en time på bagagen i ‘lufthavnen’ – flyet skulle jo lige tømmes for fladskærme og elektriske riskogere først…
  Det var dog svært, at se det had man hører, at de alle er blevet hjernevasket til at have mod vesterlændinge, for uanset hvor man kørte rundt, så vinkede de fleste lokale tilbage når man vinkede til dem, og smilet virkede også oftest oprigtigt. Selv nogle militærmænd syntes det var spændende at møde en amerikaner.
  Men især børnene i en børnehave der var plastret til med vægmalerier af afhuggede lemmer fra US Invaders og flyvende pistoler, kunne lærerinden knap holde børnene tilbage når de ville løbe over og røre udlændingene, så hjernevasken havde åbenbart ikke virket på dem, eller også havde den og kim’erne har gjort deres job godt..

  Kommentar by kal — 16. december 2013 @ 11:03

 26. kal — 16. december 2013 @

  mange tak for skildringen, der er nu ikke noget så godt, som at se det selv.

  Journalisternes versioner er ikke troværdige.

  Kommentar by tavsen — 16. december 2013 @ 17:07

 27. @ tavsen
  Enig.
  Og uden det på nogen måde skal lyde som et forsvar for det frygtelige socialisme dernede, så var alle overrasket over at det ikke så helt så slemt ud som man får indtrykket af i medierne og fra videoer på nettet.
  Vi blev selvfølgelig ikke kørt igennem de værste steder, men man så ingen sygeligt tynde mennesker, de var tynde alle sammen(undtaget den ene lille buttede dreng vi så i metroen), men så faktisk raske tynde ud. Og at de gik og snakkede og grinede og så ud til at have mod på livet, kom også bag på os, for det er ikke helt det indtryk man altid får.
  Desuden virker det til at er en smule sydkoreansk propaganda i medierne.
  Under opholdet blev der snakket om at fastboende vesterlændinge i NK, havde set kongens ex-kæreste, efter hun var blevet reporteret henrettet i medierne. Men de kan jo selvfølgelig havde set forkert, de ligner jo alle hinanden;-)
  Men når det så er sagt, så var det et frygteligt og sørgeligt syn og oplevelse, til trods for en umådelig smuk natur!

  Kommentar by kal — 17. december 2013 @ 09:34

 28. Jeg forstår ikke, og kommer aldrig til at forstå, hvordan et menneske som Anders Kristensen på nogen måde kan se positivt på Nordkorea.

  Et “uforbedrelig 68′er-overdrev” må være århundredes underdrivelse, da selv visse danske socialister tog afstand fra Sovjet, efter de besøgte landet. Hvordan en mand i 2013 kan hylde Nordkorea, fatter jeg ikke. Det er ikke engang socialisme længere. Det er blevet til en religiøs kult, hvilket er et paradoks, da de forbyder religion.

  Nu er jeg ikke den store Lenin eller Bresjnev kender, men der var næppe samme fantasifulde fortællinger om Sovjets ledere, som Kim Il Sung, Jong Il og Jong un har opfundet om sig selv.

  “Legend has it that a double rainbow and a glowing new star appeared in the heavens to herald the birth of Kim Jong Il, in 1942, on North Korea’s cherished Baekdu Mountain.”

  Gad vide om Anders Kristensen også tror på de historier?

  Kommentar by Simon Wedege — 17. december 2013 @ 12:30

 29. Min favorit er denne:

  “I 1994 åbnede Nordkoreas første golfbane. Kim Jong-Il havde aldrig spillet golf før, men klarede sig ifølge de officielle udmeldninger ualmindeligt godt. Med en runde på 38 slag under par og 5 hole-in-ones slog han verdensrekorden. Pudsigt nok var alle vidner fra regeringen…”

  http://www.bt.dk/udland/top-10-listen-saa-vanvittig-var-kim-jong-il

  Kommentar by Kim Møller — 17. december 2013 @ 15:30

 30. På den ene side et dybt fascinerende land, som en dokumentarist beskrev det, befinder sig i en tidslomme fra 1950’erne med en helt unik kultur. Hvis det ikke var fordi jeg var for bange, ville jeg meget gerne opleve det selv.

  Er det i øvrigt ikke kun Nordkorea som mener de er i krig? Formelt er der kun våbenhvile mellem de to lande på den koreanske halvø. Men der har vel været fred per definition, i og med der ikke har været decideret krigshandlinger siden 1953?

  Jeg ved egentlig ikke hvorfor jeg prøver at argumentere :-D Anders Kristensen er et kæmpe fjols.

  Kommentar by Simon Wedege — 17. december 2013 @ 18:08

 31. http://www.news.com.au/finance/economy/kim-jongun-more-ruthless-and-unforgiving-than-his-late-father/story-e6frflo9-1226785943773
  December 18, 2013

  NORTH Korea’s young leader Kim Jong-un has turned on the nation’s economic elite – executing some of the country’s most powerful people – and raising concerns he could be more ruthless and unforgiving than his late father…..

  Kommentar by tavsen — 18. december 2013 @ 11:46

 32. SFeren (og VS) Christen Amby var igennem 2 – 3 årtier en fast og skattet gæst i NK. Og formand for omtalte forening. Udover at SF så NK som en brugbar socialistisk model, så arbejdede SF også for koreansk genforening. – med Det Demokratisk Korea som den fortsættende enhed.

  Jeg tvivler på SF har lagt de tilbøjeligheder til side. Man går bare musestille med det.

  Amby har i øvrigt beklædt offentlige poster her i landet.

  At man åbenlyst ønske at myrde sin medborgere, er åbenkyst ikke hæmmende for karrieren.

  Nå ja, Amby har selvfølgelig haft mistænkelig kontakt med KGB (men det er der jo så mange i SF der har) og har ført et kartotek med oplysninger om 2.000 danske politifolk.

  Kommentar by Hans Und — 18. december 2013 @ 16:50

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper