17. januar 2008

Uriasposten – ikke ‘islamofobisk’ nok til EXPO

I seneste nummer af det anti-racistiske svenske tidsskrift EXPO (der ironisk nok bærer undertitlen ‘Demokratisk Tidsskrift’), sættes der spot på det der betegnes som “Islamofobiens nya ansikte” i Danmark, og det er bare ikke godt nok. Snaphanen er fortjent med på listen, men når nu Nomos, der sjældent beskræftiger sig med islam også er listet som onde islamofober, så bør Uriasposten altså også inkluderes. Jeg følger mig i høj grad forbigået, og har derfor sendt dem en reminder…

Fra FöregångslanDet DANMARK (s. 27).

“I Norden är Danmark det land där islamofobin fått starkast fotfäste. Dansk Folkeparti (df) har med demagogen Pia Kjaersgaard i spetsen hetsat mot muslimer i åratal. Liksom i Sverige finns ett antal högerextrema och uttalat nazistiska grupper som sprider islamofobisk propaganda. Men det är främst den ”rumsrena” islamofobin som på senare tid vunnit allt mer mark. Sedan Dansk Folkeparti valdes in i Folketinget år 2001 har nämligen de övriga politiska partierna svepts med av df:s retorik och skärpt tonen mot Danmarks ungefär 210 000 muslimer. Vid tiden för krisen som uppstod efter publiceringen av Muhammedbilderna var det ibland svårt att skilja mellan rättmätig kritik av extrem islamism och förtäckt islamofobi. Stämningen mellan den muslimska befolkningen och övriga danskar har, efter incidenter som attacker mot landets ambassader i Mellanöstern, blivit allt mer spänd.

Var Och varannan månad demonstrerar danskar mot islam. I september manade till exempel Alex Ahrendtsen, df-politiker och vice borgmästare i Odense, till stopp för den ramadanfest som planerades i rådhuset…”

 • EXPO 2007/4 – Islamofobiens nya ansikte (pdf, 14 sider).
 • Piiist… Illustrationen til højre i denne postering forestiller muslimernes profet Muhammed.

  Opdate. Chefredaktør for EXPO Daniel Poohl svarer undvigende i privat email, der dog giver lidt æresoprejsning.

  “Vi hade ingen ambition att kartlägga alla danska islamofobiska bloggar och sidor, därmed kom inte ni med.”

  Som et plaster på såret har jeg lige erfaret, at Journalisten’s nyligt offentliggjorte liste over “Danmarks mest magtfulde mediefolk” har medtaget undertegnede som nummer 207 på listen – eneste rene blogger på listen. En anelse over Mette Lisby, lidt under en række chefer, direktører og professorer.

  Set på Overskrift.dk. Præmisserne og den fulde liste (pdf) kan ses på Journalisten.dk.

  Oploadet Kl. 04:39 af Kim Møller — Direkte link71 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5380/trackback

  71 Comments »

  1. JEG HADER PERKERE! – de er en flok mokkafarvede og primitive mud-dwellers, kun fikseret på en voldsroman – koranen, en slags Mein Kampf for religiøse..

   -håber det hjælper :-)

   Kommentar by Onion — 17. januar 2008 @ 05:31

  2. Der er forøvrigt en artikel i JP om et system der forhindrer illegal indvandring af dræbergopler

   http://jp.dk/indland/article1233318.ece

   – Det burde nemt kunne overføres til muslimer..- det er jo nærmest det samme.

   Kommentar by Onion — 17. januar 2008 @ 05:54

  3. Tænk, det havde jeg sgu ikke set. Jeg er ligeglad. Jeg har kendt deres eksistens i årevis, og ingen af alle de svenskere jeg kender, har andet end foragt tilovers for dem. Det er ikke svært at finde deres modangreb på nettet.

   Dokumentet er komisk: Når de ikke kan finde på andet smuds om dem de ikke kan lide (Robert Spencer og Bat Ye Ór f.eks. – kalder de dem “kontroversielle”. Det kan de selv være, og de er det til overmål. Jan Milld har en hel detaljeret afdeling om dem, søg på http://www.bgf.nu)

   “Snaphanen, dansk blogg som är en av de
   mest länkade skandinaviska bloggarna inom
   området.”

   Kommentar by Steen — 17. januar 2008 @ 06:47

  4. Det er da et ringe stykke arbejde svenskerne har præsteret her, når nogle af de mest aktive og islamfjendtlige danske blogs som Hodja og Veritas Universalis ikke en gang nævnes.

   At Uriasposten mangler har Kim jo allerede selv påtalt.

   Det viser vel at gassen er ved at gå af ballonnen hos de svenske rødfascister.

   Men trods alt var der da også små detaljer man kunne bruge. Skal til at opdatere listen over svenske blogs helt klart..

   Tak for det til eSSxpo.

   Det er da heller ikke let at komme fra et land hvor det fremmeste venstreekstremistiske forbillede havde sin gang på børnebordeller og lavede skumle våbenforretninger og ledende venstreekstremister bliver taget for ildspåsættelse osv.

   Her lidt der giver et lille fingerpeg om de svenske rødfascisters forestillingsverden (jeg tager det ikke så nøje med de forskellige bogstavskombinationer inden for exxssccpo genren):

   Expo stifteren og chefredaktør (1995) Koreaneren Tobias Hübinette står til otte års fængsel for mordbrand. Han citeres bl.a. for følgende:

   “At erkende eller indrømme at den hvide race er underlegen på alle områder er naturligt hvis man tænker på dens historie og nuværende handlinger. Lad den hvide race gå under i blod og lidelse. Leve det multikulturelle, raceblandede og klasseløse økologiske samfund. Leve anarkiet!”

   Desuden har denne Koreaner kaldt det svenske kongehus for “første generations Nazister”.

   Fra Balders PET Watch side

   Kommentar by Balder — 17. januar 2008 @ 07:40

  5. Jeg vil også på EXPOs liste…

   Kommentar by Højrebladet Komet — 17. januar 2008 @ 07:48

  6. […] er tilsyneladende ikke politisk ukorrekt nok, ellers har de svenske bagstræbere bare ikke opdaget sitet […]

   Pingback by Jødekartotek? « Anna Lyttiger — 17. januar 2008 @ 07:52

  7. Skidt med expo’s dødssyge liste, den er som alt andet svensk andenrangs. Næh listen man skal være på er Beathe Winklers, den er jeg sikker på at såvel Kim som et par af de hyppige debattører her, allerede er på. Er man på Beathe list, så må kan have gjort noget rigtigt. Gad vide hvor mange muslimer der er på den, nok lige så mange som muslimsk indpakkede voldtægtsofre i Danmark – ingen.
   Jeg spurgte engang hvordan man bliver antirascisme observatør, altså spion mod sine egne medborgere, men det ser ud til at være et selvsupplerende lukket broderskab. Det ville være interessant at bore lidt i det.

   Kommentar by PeterK — 17. januar 2008 @ 08:25

  8. Man burde rette henvendelse direkte til dem. De må da have en klageinstans for ‘blogs, der føler sig oversete og forbigået – det kan ikke passe andet. Faktisk er det jo næsten en form for raciiiisme at Uriasposten ikke er med.

   Kunne man ikke foranstalte en underskriftindsamling med det eneste formål at tvinge dem til at optage Uriasposten på listen?

   Kommentar by Per Vers — 17. januar 2008 @ 08:27

  9. -> #6 PeterK

   Beate Winklers EUMC blev sidste omdannet til FRA, (EU Agency for Fundamental Rights), og jeg tror ikke vores allesammens Beate er involveret mere. Det er egentligt lidt ærgerligt, da hun simpelthen var så rabiat, at ingen kunne tage EUMC alvorligt.

   Men ellers er det en skandale, at Uriasposten ikke er blevet taget med på EXPO’s liste. Det ville da have været en opmuntring for både Kim Møller og alle os der har ‘vores daglige gang herinde’. Det ville have vist at vi var på rette vej. Og samtidig er det også dybt uretfærdigt, eftersom Uriasposten efter Svensk målestok i høj grad er ‘islamofobisk’.

   Er der et sted man kan klage??

   Kommentar by JensH — 17. januar 2008 @ 09:06

  10. For mig at se er det helt utrolig at de ikke se deres eget hykleri. De himler op om forfølgelse og hetz alt imens de forfølger og hetzer.

   Deres metoder er et virkelig uhyggeligt eksempel på en psykologisk “spejling” – de spejler sig i en fjende, og overtager fjendens metoder. Problemet er bare at det er en imaginær fjende, og at spejlingen dermed er en spejling af deres egne fantasier.

   Det er virkelig sygt.

   Kommentar by Yggdrasil — 17. januar 2008 @ 09:16

  11. Findes der foreninger/tidsskrifter i Danmark, der laver samme slags lister over islamskeptikere/-kritikere?

   Kommentar by Janne — 17. januar 2008 @ 09:19

  12. -> #9 Janne

   Har den ekstreme venstrefløj ikke et eller andet kartotek over hvad de opfatter som ‘højreradikale’?? Demos eller noget i den retning??

   Kommentar by JensH — 17. januar 2008 @ 09:21

  13. ->9

   Utvivlsomt. Demos, Redox, måske vores egen FF?, sikkert utallige andre. Skriv aldrig noget ironisk, hvis du ikke ønsker at det skal opfattes bogstaveligt. Den slags går hen over deres selvhøjtidelige hoveder. Jeg glemmer aldrig ham fra Modkraft som kom forbi her engang. Jeg skrev noget med at vi skulle klæde os ud som Bjørnebanden og lave et fingeret overfald, og fjolset begyndte at hyle op med den værste gang ‘hvor-kan-han-dog-have-lært-det’ offerretorik.

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 17. januar 2008 @ 10:14

  14. Det er helt “sjovt”, at EXPO nævner sagen fra Odense, hvor viceborgmester Alex Ahrendtsen berettiget kritiserede, at der blev afholdt Ramadanfest på vort rådhus.
   For det var jo som bekendt integrationsrådet og ikke et islamisk råd i Odense, som holdte fest.
   Hvorfor lige pludselig gøre en integrationsfest til en fejring af én af de fem søjler i islam?
   Hvad med de andre etniske minoriteter – hvad blev der af dem i den fuldstændigt misforståede fejring af islam på vort verdslige rådhus?
   Det er en pinagtig skandale at denne fejring af islam finder sted med de øvrige Odense-politikeres velsignelse.
   Herfra må jeg i hvert fald konstatere, at det ikke er et integrationsråd men nærmere et islamisk særråd.

   Jeg tænker også på udtalelsen fra formanden, da Fatma Øktem(V) i valgkampen foreslog forbud mod tilsløring af mindreårige piger i folkeskolen. Det faldt mildest talt ikke i god jord hos formanden for Vogternes Råd i Odense!

   Kommentar by Johansen — 17. januar 2008 @ 10:16

  15. –>9
   –>10
   http://www.redox.dk

   Kommentar by Folkeskolelæreren — 17. januar 2008 @ 10:20

  16. Det er for dårligt. Efter alle disse år! Nu må svenskerne tage sig sammen.

   Kommentar by 2008 — 17. januar 2008 @ 10:57

  17. Jeg skrev og spurgte om jeg kunne komme på deres eksklusive liste: “Er det muligt at komme på listen over islamofobiske websites i danmark? Jeg har på min blog arbejdet i døgndrift for at hetze det muslimske mindretal, og føler jeg bør stå på jeres liste.”

   Expo ryger nok for meget tjald, for jeg fik følgende svar:
   “Subject: liste over islamofobiske websites i danmark

   Hej

   Det tog lång tid att kartlägga alla sidor. Eftersom vi har svårt att förstå allt som skrivs på danska tror vi att det kommer att ta änu längre tid att kartlägga danska bloggar. Men om du gör en egen kartläggning skulle vi gärna vilja se resultatet.

   Mvh
   Daniel Poohl
   Chefredaktör”

   Kommentar by Højrebladet Komet — 17. januar 2008 @ 11:09

  18. Jeg er helt enig i det pinlige i ikke at have Uriasposten med. Men Dansk Kultur og IslamInfo.DK er med, det er altid noget.

   De rapporterer også flittigt fra CounterJihad mødet i Bruxelles, og har mange illustrationer om “krigen mod islam”. Ikke dårligt arbejde, på sin vis. Men der er altså mange andre, der fortjener at være med på listen. Brussels Journal er en af mine favoritter.

   Derimod er det pinligt, og ikke mindst injurierende, at de blander nazisterne ind i det. Nazister og islamister trækker, som jeg har nævnt flere gange, på masser af fælles tankegods og er nogenlunde lige voldelige og stupide. Jeg er i gang med en spændende bog “Liberal Fascism”, der også beskriver det rod af en ideologi, nazismen egentlig var. En gang forbandet statskontrolleret opportunisme, blandet op med ønsket om at udrydde alle jøder. Socialistisk inspireret, OK, men totalt uden struktur, orden og fremgangsmåde.

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 17. januar 2008 @ 11:12

  19. Jeg vil klage til menneskerettighedskommisionen over den racisme, der medfører, at Hodja heller ikke er med på listen!

   Kommentar by Hodja — 17. januar 2008 @ 11:22

  20. Eller måske er niveauet for højt til at EXPO forstår noget som helst. De skriver jo selv til Højrebladet Komet: “Eftersom vi har svårt att förstå allt som skrivs på danska” – fantastisk!

   Kommentar by ManInBurka — 17. januar 2008 @ 11:24

  21. Jeg tror det er på tide, at der i debatten (og indenfor sundsvæsnet) tages et nyt begreb/diagnose i brug: islamofobi-fobi

   Kommentar by Cato — 17. januar 2008 @ 11:36

  22. …ja, der skulle have stået sundhedsvæsnet

   Kommentar by Cato — 17. januar 2008 @ 11:37

  23. ->16

   “Derimod er det pinligt, og ikke mindst injurierende, at de blander nazisterne ind i det. Nazister og islamister trækker, som jeg har nævnt flere gange, på masser af fælles tankegods og er nogenlunde lige voldelige og stupide”.

   De kan jo ikke lade virkeligheden spolere et godt smædekort. Bemærkede du også i tråden om dette forleden, at F(rede)F ikke forholdt sig til dokumentationen for at Holger K. Nielsens meddemonstranter Hizbollah i andre sammenhænge går strækmarch og heiler? Kognitiv dissonans, kognitiv dissonans.

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 17. januar 2008 @ 11:40

  24. Henrik Ræder Clausen

   Socialistisk inspireret, OK, men totalt uden struktur, orden og fremgangsmåde.

   “uden struktur, orden og fremgangsmåde”?

   Det er vel næppe helt korrekt. Men det heldige ved sagen var vel, at det lod sig gøre at overvinde den.

   Kommentar by 2008 — 17. januar 2008 @ 11:48

  25. OFFTOPIC
   Den pige bande der har tortureret en anden ung pige har vel ikke baggrund i et mellemøstligt religions samfund?? der mangler totalt beskrivelse af hvem og hvad der har gjort det, det plejer at være en klar indikation af at der kunne være muslimer indblandet

   Kommentar by Broholm (ordblind) — 17. januar 2008 @ 12:18

  26. ->23

   Der findes faktisk mellemøstlige pigebander, så det er en mulighed. Det er en lidt bizar tanke at forestille sig syv indpakkede hijab babes stå med knojern og cykelkæder og smadre en anden pige.

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 17. januar 2008 @ 12:32

  27. -> 21 LFPC

   FF = Frede Fup alias Frede Farmand?

   Kommentar by PeterK — 17. januar 2008 @ 12:39

  28. ““uden struktur, orden og fremgangsmåde”?”

   Det holder jeg fast på. Deres ‘orden’ var et paradenummer (også i bogstavligste forstand). I virkeligheden var det en værre gang opportunisme, der mest gik ud på at imponere eller true folk til at overlade al magt til Systemet. Hvad folk desværre gjorde.

   Sovjetunionen havde idé og metode, gennemført meget mere systematisk. Det var en dårlig idé og en brutal metode, men det er noget andet.

   Det lyder måske bagvendt…?

   Forresten (jeg borer lidt for tiden) har ordet ‘Totalitær’ en ret specifik betydning. Det betyder den ‘Totale stat’, der involverer sig i ethvert aspekt af menneskets liv, fra vugge til grav. Garanteret sundhed, garanteret bolig, garanteret arbejde, garanteret altmuligt. Hvis det virker bekendt, er det med god grund. Ideerne blev dyrket med stor interesse i Schweitz, både af Lenin og Mussolini, der siden rejste til deres hjemlande for at virkeliggøre dem. Ordet ‘Totalitær’ er opfundet af Mussolini og var bestemt ikke negativt ment.

   En øvelse til læserne er at finde paralleller i nutiden…

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 17. januar 2008 @ 12:43

  29. ->27

   Take your pick.

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 17. januar 2008 @ 12:45

  30. 210.000 muslimer i Danmark, skriver fjolset. De kan åbenbart heller ikke tælle i Sverige. Prøv med 400.000 istedet.
   Muligvis er de blevet misinformeret af Morten Kjærum, Tøger Seidenfaden eller andre uvederhæftige personager.
   Man ophører jo ikke med at være muslim, fordi man opnår dansk statsborgerskab, vel?
   En hest bliver heller ikke til en ko, fordi den opstaldes i en kostald.

   Kommentar by ramses-2 — 17. januar 2008 @ 12:53

  31. Ew i skal klamme dansker.. pas på hvad i siger IDIOTER. jeg sværger hvis jeg bare ser jer i færdiger kartofler, hvis du har noget imod en udlændinger så kom hen til en perker og sig det så ser du hvad der sker med dig..Så vi kan rende diig. !!!!!!!! kom hen til mig så ser du hvad der sker med dig når du dør rådne kartoffel. IDIOTER

   Kommentar by perker — 17. januar 2008 @ 13:24

  32. FOCKING DANSKER . !!

   Kommentar by perker — 17. januar 2008 @ 13:31

  33. Nu må du altså se at oppe dig, Kim! Ikke med på Expos islamofob-liste! Og kun nr. 207 på listen over Danmarks mest magtfulde mediemænd! Det er ganske enkelt ikke godt nok!
   I øvrigt har jeg på fornemmelsen, at mine fordomme om svenskernes manglene sans for ironi bekræftes af Daniel Poohl. Men du er jo også godt klar over, Kim, at netop danskernes vrangvredne humor og brug af ironi jo ifølge én eller anden rapport, hvis forfatteres navne, jeg lykkeligt har fortrængt, i virkeligheden er “ekskluderende” i forhold til de fremmede iblandt os, så rapporten i samme anbefaling var nærmest, at vi afskaffede humor og ironi.
   Det ser i alt fald ud til, de har gjort det hinsidan.
   Nå, men held og lykke med dit islamofob-projekt. Vi andre må jo så bidrage med noget “hate-speach”, der kan sætte lidt fokus på Uriasposten, næste gang svenskerne skal ud at lede efter fjender, de kan baske til.
   Mit bidrag skal være følgende: Jeg er lige ved at være gennem Koranen, og jeg kan bekræfte Michel Houllebecs udtalelse om, at af alle de store verdensreligioner er islam dog den mest idiotiske!
   Se, jeg håber, det hjælper lidt.

   Kommentar by polinos — 17. januar 2008 @ 14:19

  34. Jeg håber Kim Møller opdaterer os mht. hvad der kom ud af den ‘reminder’ han har sendt til EXPO.

   Kommentar by JensH — 17. januar 2008 @ 14:44

  35. Jeg nægter at tro at de velskrevne og suverænt formulerede indlæg underskrevet PERKER, er skrevet af en af vore mange kulturberigere. De må være skrevet af en racistisk dansker der har iført sig forklædning. Når man, som jeg, jævnligt besøger f.eks Helen Latifis blog, støder man aldrig på den slags sprog, og i skoler frekventeret af kulturberigere hører jeg det heller ikke.

   Der er muligvis, men ikke nødvendigvis, brugt ironi og/eller sarkasme i dette indlæg.

   Kommentar by PeterK — 17. januar 2008 @ 14:49

  36. Fik lyst til sende lidt inspiration til de svenske halalhippier.

   Til Expo

   Efter læsningen af udgivelsen – Expo 2007-4 og med henvisning til jeres formåsparagraf:
   ” att studera och kartlägga antidemokratiska, högerextrema och rasistiska tendenser i samhället”, og under hensyn til at Jeres kartlägningen også foretages i samfund uden for samhället Sverige, skal jeg – for at lette Jeres arbejde og orwellske registrering af anderledes tænkende – henlede jeres opmærksomhed på enkelte nulevende og afdøde personers værker og udtalelser.

   Eksempelvis kunne deres bøger kastes på en brasa på pladsen foran Kungliga slottet (efter EXPO’s skøn eventuelt sammen med forfatterne).
   Trivsamt i tiden mellem nobel-galla-middagarne, ikke?

   Opmærksomheden henledes på:

   V.S. Naipul, nobelpristager, der har udtalt:
   ”Så har I jo et kolossalt problem. Det er folk, som ikke bare kommer fra en anden kultur, men som er aktivt fjendtlige over for jeres civilisation og politisk vil forsøge at underminere den. De kommer ikke for at blive en del af jeres land, men for at ødelægge det samfund, som tager imod dem. Det er misforstået frisindethed at lade så mange muslimer komme ind i så lille et land…” (Interwiew i Jyllandsposten 2004).

   HELMUTH SCHMIDT, tidl. forbundskansler:
   For i bogen ”Die Selbstbehauptung Europas” at have skrevet: ”Det er på tide, at regeringer og parlamenter indser, at de med lov må begrænse indvandring, hvis de vil undgå en moralsk og politisk destabilisering af befolkningen”. Samt for udtalelsen: ‘Jeg tror, at muslimerne en skønne dag vil kaste sig over os.’ (Interwiew i Jyllandsposten 1992).

   TASLIMA NASRIN, forfatter – Har fået 5 bøger forbudt af muslimerne.

   HiRSI ALI, fhv. hollandsk parlamentariker, født i Somalia: For alt hun har sagt og skrevet – og for samarbejdet med Theo van Gogh.

   SIR WINSTON CHURCHIL, for bl.a. dette: No stronger retrograde force exists in the world. Far from being moribund, Mohammedanism is a militant and proselytizing faith. It has already spread throughout Central Africa, raising fearless warriors at every step; and were it not that Christianity is sheltered in the strong arms of science, the science against which it had vainly struggled, the civilisation of modern Europe might fall, as fell the civilisation of ancient Rome. (The River War, first edition, pages 248-50).

   SALMAN RUSHDIE, CHAHLA CHAFIQ, CAROLINE FOUREST, BERNARD-HENRI LÉVY, IRSHAD MANJI, MEHDI MOZAFFARI, MARYAM NAMAZIE, ANTOINE SFEIR, PHILIPPE VAL OG IBN WARRAQ, der sammen med to af de førnævnte skrev under på det manifest, der forsvarede Jyllandspostens tegninger og på grund af hvad de i øvrigt har sagt og skrevet.

   Ønsker De en større brasa er jeg leveringsdygtig i mange flere navne på alment kendte og respekterede personligheder. Så EXPO kan få størst mulig opmærksomhed, når pressen skriver om autodafén foran Kungliga slottet.

   Venlig hilsen

   Anker Dalsgaard

   Kommentar by Als — 17. januar 2008 @ 14:58

  37. Anker, du ved at V.S. Naipul var den eneste Nobelpristager, der ikke blev taget ud på rundvisning i Rinkeby ghettoen ?

   Forespurgt om “feminismen” sagde han (cirka) : “Lad os tale om noget der er vigtigt”

   Han blir nok ikke oftere inviteret, som Emma Gad ville have udtrykt det.

   Kommentar by Steen — 17. januar 2008 @ 15:06

  38. Jeg ser at det svenske GESTAPO er godt igang med at registrere dissidenterne.

   Kan nogen ikke spørge EXPO, hvor langt de er nået i de svenske racehygiejne programmer fra 1940’erne ? Eller har EXPO bare lavet dem om til holdningshygiejne eller politikhygiejne ?

   De svenskere har jo altid være kreative med begreber !

   Nå. Jeg smutter hjem og pakker kufferten. Tror I der er sengebelysning i EXPO’s KZ-lejre eller skal man have egen lommelygte med til godnatlæsningen ?

   Kommentar by DaLi — 17. januar 2008 @ 15:35

  39. -> Steen
   Jep, det lyder som V. S.Naipaul, en mand, der sandt for dyden aldrig har haft noget til overs for politisk korrekthed, og hvis begejstring for islam er til at overse. Hans to bøger, “Blandt de rettroende” og “Ikke til at tro” om hans rejser i en række muslimske lande (især kapitlerne om Pakistan er interessante og sørgeligt aktuelle) er noget af det bedste og mest indsigtsfulde, der er skrevet om emnet og især om den påvirkning af kulturen og tænkemåden, islam har på de lande, den er blevet påtvunget.

   Kommentar by polinos — 17. januar 2008 @ 15:52

  40. Hvorfor har de ikke optaget Thøger Seidenfaden for udtalelsen. “Alle de steder de [islamisterne] har vundet frem, er det gået ad helvedes til.”

   Kommentar by PeterK — 17. januar 2008 @ 15:59

  41. “En hest bliver heller ikke til en ko, fordi den opstaldes i en kostald.”

   Kommentar af ramses-2

   Sandt nok. Jeg ville imidlertid foretrække, hvis du havde skrevet: En ko bliver heller ikke til en hest, hvis den opstaldes i en hestestald.

   Sådan bare for god ordens skyld.

   Kommentar by 2008 — 17. januar 2008 @ 16:18

  42. polinos – jeg har desværre hans bøger tilgode.

   Det skal med om Expo, at de selvfølgelig er skrækslagne for en folkelig, politisk vækkelse i Sverige, ligenden i Danmark, for så er de færdige som gårdsangere. De er sande svenske amatører, i den forstand at de gør politik til moral og æstetik.

   Deres tidligere leder, den tidligt afdøde skabsbøsse Stieg Larsson, udgav jo en posthum roman, der blev meget rost i Danmark sidste år. Efter referaterne at dømme, Expo ideologi i romanform.

   Kommentar by Steen — 17. januar 2008 @ 16:18

  43. “HELMUTH SCHMIDT, tidl. forbundskansler:
   For i bogen ”Die Selbstbehauptung Europas” at have skrevet: ”Det er på tide, at regeringer og parlamenter indser, at de med lov må begrænse indvandring, hvis de vil undgå en moralsk og politisk destabilisering af befolkningen”. Samt for udtalelsen: ‘Jeg tror, at muslimerne en skønne dag vil kaste sig over os.’ (Interwiew i Jyllandsposten 1992).”

   Anker Dalsgaard

   Jeg har ledt efter dette interview, er du sikker på, at det eksisterer?

   Kommentar by 2008 — 17. januar 2008 @ 16:20

  44. -> 43
   (Jyllands-Posten 16/8 1992)

   -> 37 Steen
   Nej – det vidste jeg ikke. Men nu glemmer jeg det ikke. “Lad os tale om noget der er vigtigt” – modig mand.

   Kommentar by Als — 17. januar 2008 @ 16:37

  45. Stiftelsen Expo har tidigare varit kontrakterade av EUMC (numera “the EU Agency for Fundamental Rights”) som lokal samarbetspartner (National Focal Point) i nätverket RAXEN (“The European Information Network on Racism and Xenophobia”).
   Expo fick 372117 Euro (2002-2006) för att tillhandahålla “objective, reliable and comparable data”… ;)

   “Eftersom vi har svårt att förstå allt som skrivs på danska tror vi att det kommer att ta änu längre tid att kartlägga danska bloggar.”
   Haha, de verkar ibland ha svårt att förstå mycket av det som skrivs på svenska också så det är väl ingen överraskning precis!

   Kommentar by Jonny — 17. januar 2008 @ 16:51

  46. For € 372117 kunne jeg også opremse tilfældige websites i udlandet.

   Kommentar by Højrebladet Komet — 17. januar 2008 @ 18:27

  47. Jeg synes der blir flere og flere af jer… Først var i en 10-15 stykker… Fuck hvor er det iriterende egenligt..

   Nu har jeg analyseret mig frem til en 100-200 forskellige navne på forskellige nationale blogs.. Hvordan formere i jer egenligt?? Spreder i jeres “budskab” med verdenen uden for cyborgspace?

   Kommentar by Røde Per — 17. januar 2008 @ 19:52

  48. Nu praler du vist røde permand i røde plejer sjældent at kunne tælle længere end i har fingre til !

   Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 17. januar 2008 @ 20:03

  49. Røde Per,
   definer venligst ‘i’ og ‘jer’. Så kan vi tage den bagefter.

   Kommentar by PeterK — 17. januar 2008 @ 20:11

  50. Hvad pokker Møller. har du ikke gjort dig fortjent til at komme på Expos islamofob-liste. Så har du da vist ikke forsøgt ihærdigt nok. ;)

   Kommentar by Mackety (Islamofob) — 17. januar 2008 @ 21:05

  51. Jeg vil gøre som Polinos og være behjælpelig med projektet.

   Ok, her kommer det……af alle dumme religioner er ISLAM DEN DUMMESTE!!!!

   Helt seriøst. Jeg har brugt mere tid, end jeg bryder mig om, på at studere det intellektuelle makværk der går under betegnelsen islam. Det er så hårrejsende stupidt, at man græmmes ved tanken om, at der faktisk er mennesker, der smider sig på knæ med enden i vejret for at bede til en psykopatisk gud fem gange om dagen, ansporet af de psykotiske udtalelser fra en pædofil arabisk massemorder.

   Hvor dumme har mennesker egentligt lov at være, før det bliver kriminelt?

   Kommentar by Mackety (Islamofob) — 17. januar 2008 @ 21:11

  52. hov hov.. i behøver ikke at hertze med mig fordi jeg siger min mening..

   jeg siger bare.. jeg ikke kan forstå at så uanstændige mennesker som jer kan blive flere og flere.. der dukker hele tiden nye navne op og det bekymre mig bare.. jeg håber på en eller anden måde at i kunne blive forandret så i havde et mere anstændigt menneskesyn.. det her er da helt galt.. måske skulle vi få en ny lov angående ytringsfriheds.. så man stadig havde frihed.. men den ikke blev ubegrænset så man såre andre

   Kommentar by Røde Per — 18. januar 2008 @ 01:01

  53. Måske burde man have en lov, der begrænset røde naivister i udtalelser der når det omvendte magnum opus. Ikke så meget for min skyld. Men mest for jeres egen.

   Kommentar by ATX — 18. januar 2008 @ 01:07

  54. -> 52

   Per vi hetzer ikke med dig, men mod dig!

   Den med ytringsfriheden lyder OK – skulle vi så ikke starte med at censorer “Koranen” og “Das Kapital” – så vi ikke såre andre menneskers følelser?

   Jeg tænder 4 lys for dig i aften – med dobbelt væge!

   Kommentar by Krucifiks — 18. januar 2008 @ 01:16

  55. Ja, det var beklagligt att inte Uriasposten var med också. Men om nu Daniel Poohl har lyckats med sitt uppsåt: Att BEVISA ATT HAN BEHÖVS FÖR ATT RÄDDA SVERIGE FRÅN ISLAMOFOBERNA….ja, då kommer det nog en ny lista nästa år igen. ;-)

   Och det blir en lång. Vi blir bara fler och fler, och det betyder att folk börjar vakna – även i mitt tröga hemland Sverige.

   Ha det gott, mina vänner!

   /FS – stolt “islamofob”

   Kommentar by Fröken Sverige — 18. januar 2008 @ 02:15

  56. Røde Per

   Jeg synes at det er uanstændigt hvis man ikke må tale/skrive om de problemer og konflikter der er i vores samfund – uanset hvor de stammer fra og hvilken karakter og konsekvenser de har.

   Kommentar by Janne — 18. januar 2008 @ 08:20

  57. Med andre ord, vi må ikke såre nogen, så vi holder kæft alle sammen!!!
   Så er der jo kun Al Gore vejret at tale om…..
   Sikke da noget sludder, rent følelses imam offer vrøvl.

   Kommentar by li — 18. januar 2008 @ 08:59

  58. ud over Røde Per i egen selvfedme tager patent på ‘anstændigheden’, så ønsker han også at begrænse ytringsfriheden, således “den ikke blev ubegrænset så man sårer andre”. Med andre ord en ren formel ytringsfrihed, hvor man udelukkende må udveksle høflige og ufarlige ytringer. En sådan ‘ytringsfrihed’ er naturligvis intet værd. Hvis ytringsfriheden virkelig skal rykke noget i vores samfund, så er brugen af provokationer helt nødvendig, og hvis man via den offentlige debat ønsker at gøre op med allerede vedtagne dogmer, vil man nødvendigvis ’såre’ eller provokere nogens følelser. Eller på godt gammeldavs Dansk: “Træde nogen over tæerne”.

   Men det kunne være skægt, at høre hvordan Røde Per tænker sig disse begræsninger udformet konkret. Skal religionskritik stadig være tilladt?? I så fald, alle religioner eller er det kun kristendommen der må kritiseres??

   Kommentar by JensH — 18. januar 2008 @ 09:45

  59. ->58

   Der findes altså stadig folk som uden at blinke bruger ordet “anstændighed”. Herinde er det vist mest opfattet som noget komisk, som selvfedme som du skriver. Endnu en indikation af hvor polariseret verden er blevet, at vi i høj grad lever i hver vores små enklaver, og ikke deler værdier. Røde Per, er der ikke et eller andet der skurrer i dit hovede når du bruger dette ord? Er det ikke bare lidt for billigt at prøve at få ret ved at shame dine modparter? Jeg vil næsten vende det om og sige, at dit navn burde skyldes din egen skam ved at bruge så fladtrådt en kliché. Her er en udfordring: Kan du deltage i debatterne på et rent sagligt niveau, ved at du forholder dig til det faktuelle, og argumenterer ud fra dette? Uden at forfalde til de sædvanlige undvigemanøvrer: Stråmænd, stråmænd, stråmænd, moralsk ækvivalens, ad-hominem-angreb, og forduften fra debatten når du ikke kan svare? Prøv om du kan gøre det bedre end de andre apologeter her. Kan du det?

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 18. januar 2008 @ 11:53

  60. -> 59

   Røde Per holder sig vel bare slavisk til Voltaires islamiseringsguide punkt 18

   Kommentar by Krucifiks — 18. januar 2008 @ 12:26

  61. @ Røde

   – “hov hov.. i behøver ikke at hertze med mig fordi jeg siger min mening.. ”

   Du mener at vi ikke må modargumenter ? Meget rødt, må man sige.

   “jeg siger bare.. jeg ikke kan forstå at så uanstændige mennesker som jer kan blive flere og flere.. der dukker hele tiden nye navne op og det bekymre mig bare..”

   Uanstændige hvordan ? Fordi vi er uenige med den herskende elite ? Meget socialistisk, igen. Hvad er dit forslag mon ? Skal vi folkeopdrages eller bare arbejdes ihjel i en Gulaglejr, Per ? Fordi du gider jo ikke tage DEN FRIE DEMOKRATISKE DEBAT, vel ?

   – “jeg håber på en eller anden måde at i kunne blive forandret så i havde et mere anstændigt menneskesyn.. det her er da helt galt..”

   Et anstændigt menneskesyn ? Men ja, nu ser jeg at du ønsker at FORANDRE os. Går ud fra du mener Gulag-lejren så.

   – “måske skulle vi få en ny lov angående ytringsfriheds.. så man stadig havde frihed.. men den ikke blev ubegrænset så man såre andre”

   Nej, den skulle jo være “begrænset” så alle dem man sårer åbenbart selv kan bestemme hvornår de bliver sårede, hva’ ?

   Hvad med dit eget indlæg? Hvis jeg nu bliver såret over at du kalder mig uanstændigt menneske, betyder det så at vi skal begrænse din ytringsfrihed så du ikke må kalde mig den slags ?

   Eller mener du mon, at du og dine skal bestemme hvem der har ret til at blive “såret” og hvorfor ?

   Svar MEGET gerne, Per !!!

   Kommentar by DaLi — 18. januar 2008 @ 13:13

  62. -> 59 LFPC

   “at vi i høj grad lever i hver vores små enklaver, og ikke deler værdier”

   Hvis du dermed mener, at den engang så homogene Danske befolkning er ’sprækket midt over’, og idag mangler en fælles konsensus eller retningssans for i hvilken retning vort samfund grundliggende skal udvikle sig, så er jeg helt enig. Og med “fælles” mener jeg den brede befolkning minus nogle små grupper på de politiske yderfløje.

   Man så denne dybe splittelse under Muhammed-‘krisen’, hvor der ikke engang var konsensus om at stå sammen om at forsvare noget så grundliggende i vort demokrati som ytringsfriheden. Forsvaret for denne burde ellers have været noget vi alle kunne være enige om uanset hvilket parti vi ellers stemmer på. Den “polarisering” du taler om er i høj grad et faktum, og jeg tror desværre den vil tage til i de kommende år.

   Kommentar by JensH — 18. januar 2008 @ 13:54

  63. “Vi blir bara fler och fler”, – ja, det er glædeligt at blogosfæren i Sverige blomstrer, der hvor den behøves mest for at afsløre de forløjne medier. Tilsammen har I flere læsere end Excpo nogensinde får.

   Klø på, Sverige!

   Kommentar by steen — 18. januar 2008 @ 14:36

  64. Røde Per må være en spasmager.

   Kommentar by Kimpo — 18. januar 2008 @ 14:44

  65. -> #63 steen

   Nu har jeg været inde på nogle af de Svenske blogs du linker til inde på Snaphanen, og jeg synes ærlig talt de er noget døde hvad debat angår. Man skal være heldig for at finde en ‘tråd’ på over 5 indlæg.

   Kunne du ikke henvise mig til de (national-sindede) Svenske blogs, hvor der sker noget??

   Kommentar by JensH — 18. januar 2008 @ 15:03

  66. Kimpo.

   Det må man fandenfløjtemig da håbe, ellers bliver jeg sgu bekymret :-)

   Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 18. januar 2008 @ 19:18

  67. @ #65:JensH
   Sant, där är inte mycket till kommentarer på de svenska bloggarna. Dessa bloggar är inte direkt en “folkrörelse”, men besöksantalet ökar i alla fall ständigt.
   Grues blogg (
   http://gruegranskar.blogspot.com/) brukar ha 10-15 inlägg per postning.
   Kurt Lundgrens blogg (http://kurtlundgren.webblogg.se/) har oftast 30-40 kommentarer, men det är inte en direkt politisk blogg, utan oftast mer av privata funderingar och kommentarer – men trots det har den islamofob-stämplats av Expo…

   Kommentar by Anonym — 18. januar 2008 @ 22:09

  68. -> #67 Anonym

   Tack så mycket for oplysningerne. Ja, jeg har nogle gange været inde på Kurt Lundgrens blog, og der er da noget debat. Men det er da glædeligt, at de Svenske blogs “I alla fall ökar ständigt”. Det er virkelig tiltrængt med de medier i har ‘hinsidan’.

   Kommentar by JensH — 18. januar 2008 @ 22:44

  69. “Røde Per” er en troll, der sidder og griner sin bag i laser over at blive taget alvorligt. Hm? ;-)

   Kommentar by Anna Lyttiger — 19. januar 2008 @ 04:04

  70. Profeten Muhammed och George Bush

   “Oh, yes, George W, plunge your Texas tushie trucheon deep into my entirely mythological fudge tunnel.”

   http://bp1.blogger.com/_CFA81NyTvFo/RvLUPZtk5pI/AAAAAAAAADE/aTNrG6gpOHI/s1600-h/georgebushandprophetmohammed.gif

   Kommentar by profet — 19. januar 2008 @ 18:47

  71. […] end danske, og det er umuligt at vide, hvilke spor det har afsat sig i Sverige. At blive kaldt högerextrem och uttalat nazistisk som sprider islamofobisk propaganda i svenske Expo, er næppe det eneste spor, men som man ser af Sveriges demografi siden jeg […]

   Pingback by “Venstre vil undgå svenske tilstande” « Snaphanen — 9. august 2014 @ 11:32

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper