18. januar 2008

Antons stedfar anno 2004: “Det kan ikke være rigtigt, at nynazisterne skal have lov til at beherske gaderne…”

Natten til lørdag i sidste uge blev 19-årige Anton Nijie myrdet på strøget i København, angiveligt fordi tre yngre indvandrere havde set sig varm på hans hue. Onsdag blev han bisat, og medierne fulgte historien helt til dørs med lange interviews med Antons venner, og ikke mindst hans meget talende stedfar Svend Vestergaard Jensen, der benyttede lejligheden til at tale imod overvågning og hårdere straffe. Tankkevækkende, når nu mordet på hans stedsøn blev opklaret ved hjælp af videoovervågning.

Fra TV2 Nyhederne, onsdag 19.00 – Bisættelse med demonstration.

Svend Vestergaard Jensen, stedfar: Hele den her utrolige ulykkelige situation med mordet på Anton, da oplever vi jo en fantastisk opbakning til, og sympati for det der er sket [?], og der skal gøres noget ved det her. At man må stoppe volden i gaderne, blandt det lille mindretal af unge der render rundt med knive og andre typer af våben. Og den opbakning og medfølelse og sympati, den har været kolossal – ikke mindst i dag.

Jes Dorph, TV2: Kan du se en mening med mordet?

Svend Vestergaard Jensen: Ja, det er jo svært. Mordet er jo som du siger – fuldstændigt meningsløst. Men, den, det – vi forsøger så at vende den om, for at se alt den sympati der kommer ind her, de her sympatitilkendegivelser, de kan netop bruges til at forsøge at gøre op med det her, og siger – nu er det nok, nu må volden slutte blandt de unge på gaderne i nattelivet, og det, der tror jeg den her sag med mordet på Anton får en fantastisk stor og vigtig betydning. Og den diskuteres rundt omkring i landet, og der er allerede initiativer i gang hvor man skal følge de her ting op. Hvor mordet på Anton er startskuddet på en række initiativer.

[…]

Svend Vestergaard Jensen: Jamen jeg synes det er dybt tragisk, at mordet på ant skal bruges til at skabe et overvågningssamfund, mere straf og sådan nogle ting. Det er slet slet ikke vores intentioner. De folk, familie og pårørende og alle mulige andre der har været her i dag, det er slet ikke det vi vil. Der skal helt andre tiltag til. Altså man bliver nødt til at finde ud af hvad man gør med unge mennesker der er udstødt af det her samfund, som føler sig ekskluderet. Man bliver nødt til at finde ud af hvordan man får dem med os. At de har en fornuftig rolle i samfundet.

Svend Vestergaard Jensen er foruden at være et aktivt medlem af Enhedslisten, med i venstreradikale Demos og Antiracistisk Netværk der med militante metoder gennem en årrække har bekæmpet det de ser som racisme i enhver afskygning. Bedst kendt er han dog for sin aktivisme i foreningen Jyder mod overflødige motorveje.

En naivistisk holdning til multikultur giver ikke ’street credit’ i den barske virkelighed. I 2000 blev Frank Aaens søn Mads sparket i hovedet og truet kniv på Østerbro i København af en gruppe andengenerationsindvandrere. I julen 2004 mistede Keld Albrechtsen sin mangeårige ven og nabo, da han i sit hjem brutalt blev slået ihjel af det BT dengang beskrev som “en arabisk udseende mand”.

 • 8/1-08 Jyllandsposten – Knivdrab: »Jeg sad med ham i de sidste minutter af hans liv«.
 • 17/1-08 Snaphanen – »Fakkeltog – de uartikuleredes, politiske primalskrig«.
 • Balder.org – Venstreorienterede ekstremister (Svend Vestergaard Jensen og Demos).
 • Solidaritet 1997/3 – Svend Vestergaard Jensen: Miljøkamp og klassekamp (“Med kapitalismen har der altid været forureningsproblemer…”).
 • 5/5-04 Jyllandsposten – Aldrig mere nazisme.
 • Min søns kammerat har været tæt på de her ting, og han tør ikke længere færdes i Århus om aftenen. Det kan ikke være rigtigt, at nynazisterne skal have lov til at beherske gaderne i Århus.” (Svend Vestergaard Jensen, Antiracistisk Netværk)

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5384/trackback

  31 Comments »

  1. Ovenstående er grusom anskuelsesundervisning i, hvor forskruede venstreekstreme mennesker kan være.

   Svend Vestergaard Jensen kan jo ikke bare sådan indse realiteterne, selvom de springer op og bider ham i ansigtet. I stedet for at fordømme morderne projicerer han sin vrede over på det borgerlige samfund med usammenhængende fraser om udstødte og overvågningssamfund. Ellers ville hans forløjede verdensbillede jo bryde sammen, og han ville være nødt til at indse, at han har spildt sit eget liv.

   Manden evner sandsynligvis ikke at se, at han med sine udtalelser danser på sin myrdede stedsøns grav. Det er til at grine over, hvis ikke det var så dybt tragisk.

   Kommentar by S — 19. januar 2008 @ 00:28

  2. Antons stedfar kører rundt i flosklerne. Han er tilsyneladende glad for at nogle endelig gider høre på hans ævl. Han er til at krumme tæer over. Gid han som straf fra nu af og i al fremtid kun vil være kendt som Antons stedfar – altså som vedhæng til Anton Njie, som ham der svigtede, som arketypen på de fjolser der fik lov til at præge Danmark i årene 2000 +/- 10.

   Kommentar by Mallebrok — 19. januar 2008 @ 00:43

  3. Det unægtelig sørgeligt at se, hvordan et menneske på den måde kan vride sig helt ud af fornuftens rammer, bare for at undgå en korrektion af sit politiske verdensbillede.
   Din postering af “koncentreret selvhad” var også en lignene “mental case,” hvor man ser at folk hellere vil hade gud konge og fædreland, bare for at slippe for en lille bitte, bitte smule selvkritik.

   Hvordan kan de gamle hippier komme så langt ud? Hvad skete der med “man har et standpunkt til man tager et nyt”?

   Kommentar by gammel hippie — 19. januar 2008 @ 01:32

  4. Han er jo pervers. Manden har lige mistet sin stedsøn til multikulturen og det bruger han løgnagtigt og skamløst til at promovere sine politiske synspunkter. Det virker som om han ligefrem ser det som en fordel at hans stedsøn er blevet myrdet.

   Kommentar by Drokles — 19. januar 2008 @ 06:02

  5. Ærlig talt, man græmmes over disse menneskers kynisme og afstumpethed. Manden må sgu da have en alvorlig karaktérbrist.

   Skoddet hævder at mordet er meningsløst, men alligevel ikke helt, for nu kan vi få gjort op med rascismen, nå jamen det var da godt! En kulturberiger stikker en mulat ned, hmm – rascimen er åbenbart ved at antage nye former herhjemme.

   Kun en indskrænket venstreekstremist kan bedrive denne form for politiskplat, hvor jeg dog afskyr disse skabninger!

   Kommentar by Krucifiks — 19. januar 2008 @ 07:26

  6. Efterhånden synes jeg, der er behov for skærpet tilsyn med socialrådgiverstanden. Hvem p….. går socialrådgivere til, når de selv har brug for social rådgivning?

   Kommentar by morlille — 19. januar 2008 @ 09:47

  7. Den stedfar virker meget kynisk.

   Kommentar by Janne — 19. januar 2008 @ 10:39

  8. “Det unægtelig sørgeligt at se, hvordan et menneske på den måde kan vride sig helt ud af fornuftens rammer, bare for at undgå en korrektion af sit politiske verdensbillede.”

   En usædvanligt smuk formulering, der rammer ind i problemets kerne. Selvom det er tydeligt, at venstrefløjen (i dette tilfælde Antons stedfar) har taget fejl, vil de ikke indrømme det. Deres venstrefløjstro er nemlig lige så radikal og fundamentalistisk som en islamists religiøse tro.

   Venstrefløjen ser hellere, at hele verden går til grunde, end de indrømmer utopiens umulighed og skibbrud. Og selv når det hele går op i ild og røg, vil de sige: Men tanken bag var jo rigtig nok.

   Det er fundamentalisme, når man konfronteret med virkeligheden fastholder en overbevisning, der har mistet enhver forankring i det reale.

   Kommentar by sora — 19. januar 2008 @ 10:51

  9. Med hensyn til racisme: Fyren, der blev stukket ihjel af indvandrere i Jomfru Ane Gade i Aalborg i 2007, var også mulat.

   Der er et stort had til jøder blandt mange muslimer. Er der nogen, der ved om, de nærer det samme had til afrikanere?

   Kommentar by sora — 19. januar 2008 @ 10:54

  10. #9. Der er nok ikke tale om had ,men nærmere at det er “undermennesker” som “man” ikke har megen respekt for.

   Kommentar by PB — 19. januar 2008 @ 12:23

  11. Ja også Biedermann-segmentet er begyndt høste frugterne af deres store multikulti-eksperiment, der har beriget os med et samfund uden folkelig sammenhængskraft. Et splittet og opløst samfund – et miks af kulturer uden sprogligt og historisk fællesskab og uden fælles normer og værdier.

   Og hvad foreslår disse naivister? Jo, det evindelige: Flere penge til information og behandlere.

   Men glæd jer om 20 år er gruppen af volds- og trusselskulturens uintegrerbare-unge-voldsberedte tredoblet.

   Lad mig erindre om at for én uge siden var vi millimeter fra en ny Nijie-sag.
   En 20-åig kvinde blev beskudt, fordi hun brugte bilhornet da, hun klokken to om natten følte sig generet af 4 ”sydlandsk-udseende” unge i en bil, der fulgte efter hende.

   Og som med Njie, Antonio Curra og den 20 årige kvinde, bliver det Biedermann-segmentets og vi andres børn, der kommer til at betale regningen. Såvel den økonomiske som den folkelige og kulturelle opløsning.

   Svend Vestergaard Jensen og vennerne vil som altid bruge flere penge uden tanke på, at det har vi gjort i årtier – uden resultat.
   Men OK – hvis det kun er deres egne penge de taler om?

   Er der nogen der føler sig stødt over betegnelsen volds- og trusselskulturen, så tænk på Kasem Ahmed eller læs denne: “Modstandere af drab er der ikke plads til indenfor islam. Vor profet dræbte selv med sine velsignede hænder.” (Ayatollah Sadeq Khakhali, citeret af Amir Taheri i “Morden für Allah”, side 71).

   Kommentar by Als — 19. januar 2008 @ 12:24

  12. Man burde tæppebombe fjolset med e-mails indeholdende Oplysninger til Borgeren om Samfundet. Men hans postkasse er formodentlig fyldt op med naive sympatitørers positive tilkendegivelser.

   Det tragikomisk ved denne sag er jo egentlig, at det er manden selv der svigter i sit virke som socialepædagog, og alligevel skyder han på det borgerlige Danmark!

   Kommentar by Krucifiks — 19. januar 2008 @ 12:32

  13. ->9

   Der er jo en grufuld historie om omfattende muslimsk slavehandel med afrikanere, langt mere omfattende i tid og i antal, end ‘vores’. Mig bekendt er en af komponenterne i Darfur-konflikten en urgammel arabisk racisme vendt mod afrikanere. Islam udsletter ikke alle skel, som det ellers hævdes i propagandaen. For os er dette jo i princippet en god ting, fordi disse modsætninger kunne bruges til at skabe intern splid, hvis vi ellers havde viljen. Muhammed sagde i øvrigt, lidet flatterende, om sorte:

   “Volume 9, Book 89, Number 256:

   Narrated Anas bin Malik:

   Allah’s Apostle said, “You should listen to and obey, your ruler even if he was an Ethiopian (black) slave whose head looks like a raisin.”

   http://www.usc.edu/dept/MSA/fundamentals/hadithsunnah/bukhari/089.sbt.html#009.089.256

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 19. januar 2008 @ 12:43

  14. I det mindste bliver venstrefløjen nu også “kultur-beriget” som alle os andre. Jeg græder tørre tårer når det endeligt går ud over dem – kald det bare karma.

   Kommentar by Karma — 19. januar 2008 @ 12:58

  15. Den stakkels Vestergaard Jensens ansigt lyser jo ikke ligefrem af intelligens. Skulle vi ikke for en gangs skyld vise nåde og betragte ham som et offer? Et af mange.

   Kommentar by Crass Børsting — 19. januar 2008 @ 14:10

  16. Hvor det dog kan fryde mig når de holdningselitære pludselig selv bliver ofre for den “berigende” multikulturelle virkelighed, de selv har faciliteret og konsekvent fornægter…

   Kommentar by voltaire — 19. januar 2008 @ 15:59

  17. Een ting er at en ung tilsyneladende kvik knægt skal miste livet på grund af forhold som hans fascistiske, voldsromantiserende familie direkte er med til at skabe.

   Anderledes usympatisk er det at sådan en stodder skal bruge sin stedssøns død til selv at så og lire sit politiserende lort af i bedste sendetid.

   Venstrefløjen har ingen skam. Og har aldrig haft det.

   Kommentar by DaLi — 19. januar 2008 @ 16:36

  18. Og så er hans materialistiske samfundsanalyse af situationen i det nederste afsnit af interviewet simpelthen taget DIREKTE ud af Das Kapital.

   Designated Oppressed Group begår forbrydelse = Vi har gjort for lidt for dem.

   Sikke en gang mundlort.

   Kommentar by DaLi — 19. januar 2008 @ 16:40

  19. Tager jeg fejl, eller er det ikke Ole Ernst der hjælper med at bære kisten. Det er tit man ser ham ved venstreekstremisters sammenkomster. Har egentlig altid syntes, at han var en dygtig skuespiller, og det er han tilsyneladende stadig! Kunne dog ikke få øje på Helger, Hausgaard eller Flemming Jensen, nå – men de var vel til prøveoptagelser på et eller andet debatprogram hos DR.

   Kommentar by Krucifiks — 19. januar 2008 @ 17:12

  20. Flemming Jensen udtalte sig ellers forleden om begavet satire, da DR ville lave noget satire om Grønland, som er Flemming Jensens hjertebarn. Det er naturligvis ironisk, da Flemming Jensen ikke ligefrem har stået for begavet satire de seneste mange år. Han har derimod benyttet sig af en grov og vedvarende tilsvining af sine politiske modstandere.

   Kommentar by sora — 19. januar 2008 @ 19:25

  21. Måske bliver stedfaderen i stand til at konfrontere sig med problematikken på en mere konstruktiv måde, når familien har bearbejdet sorgen. De ting, han siger, nærmer sig det absurd virkelighedsfornægtende.

   Kommentar by sora — 19. januar 2008 @ 19:28

  22. Hvis man skal se noget positivt i denne historie, så er det at Anton slipper for at have med sin stedfar og gøre mere.. Det må være en befrielse.

   Kommentar by Onion — 19. januar 2008 @ 21:11

  23. @22 Onion
   Korrekt, hvis denne utilstedelige-stedfader havde elsket sin “søn” så ville han ikke udøve politisk korrekt propaganda, men ville som alle os andre stortude over et tabt liv…..
   Kan kun håbe på, at det enkeltstående forEnklingsliste mandslinge, ikke får yderliger opmærksomhed, med sine kyniske malplacerede udtalelser, men sorg kan man vel ikke forvente, af en så selvgod encellehjerne vensterfacist.
   De vil ikke se det, de vil ikke føle det……..
   Kynisk skylder de den manglende omsorg på samfundet, de vil ikke tage ansvaret, de forflytter det……

   Kommentar by li — 19. januar 2008 @ 21:48

  24. Hvordan ville dette her mon have været dækket af medierne, hvis det havde været en helt lige så uskyldig helt hvid dansker der havde været ofret?

   Eller hvis den dræbte eller nogle af de sørgende havde vist tilknytning til uriassfæren eller det der bliver betragtet som værre? Og hvad hvis danskeren havde råbt noget racistisk efter han var blevet angrebet og inden han fik det endelige stik?

   Så havde de nu sørgende masser måske stået parat med flasker og sten for at forhindre racisterne i at manifestere sig. Ved mindehøjtideligheden for Theo van Gogh måtte de ca. 25 deltagerne fra start til slut bevogtes af to busser med uropoliti.

   Hvem er skyld i knivvolden?

   Knivene selvfølgelig!

   Forbyd alle knive i hele kongeriget for at ingen små drenge skal miste deres forhud i utide, og ingen uskyldige mennesker bliver knivstukket foran disko-dasko.

   Det er bare det ved det, at for 10 – 20 år siden rendte hele folkestammer af danskere rund med knive til alle mulige lejligheder, festivaler, parker, bykerner osv.

   Og der var ikke justitsministerens små foldeknive der ikke kan låses, men alvorlige dolke. Mange gjorde oven i købet en dyd af at holde dem særdeles skarpe.

   Knivstikkerier var en by i Finland den gang.

   Kommentar by Balder — 19. januar 2008 @ 23:33

  25. Kunne denne synsvinkel måske være rigtig?

   http://youtube.com/watch?v=u2yK1-svxwg

   Kommentar by Hodja — 20. januar 2008 @ 00:13

  26. jeg ser at psykopaterne på højrefløjen hygger sig.

   Kommentar by Bjarne Thyregod — 20. januar 2008 @ 16:23

  27. Og nu da du har pippet det ud ,så kravl du bare tilbage under stenen !

   Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 20. januar 2008 @ 19:48

  28. “Ovenstående er grusom anskuelsesundervisning i, hvor forskruede venstreekstreme mennesker kan være.”

   Hvad er det, Svend Vestergaard siger, der efter din mening gør ham til et forskruet venstreekstremt menneske, S?

   Hvad siger han, der er så venstreekstremt?

   Jævnfør din kommentar a lørdag 19. januar, 2008, 00:28.

   Er det, fordi du i artiklen får at vide af Kim Møller, at Svend Vestergaard “er aktivt medlemd af EL, med i venstreradikale Demos og Antiracistisk Netværk, der (ifølge Kim) med militante metoder gennem en årrække har bekæmpet det, de ser som racisme i enhver afskygning”, at du mener, Svend Vestergaard må være en forskruet venstreekstremist?

   Med venlig hilsen
   Per H. Christiansen

   Kommentar by Per H. Christiansen — 16. august 2008 @ 09:21

  29. Morderen var jo fuldblods dansker.

   Er et virkeligt forbigået Uriaspostens vagtsomme øje.

   Kommentar by Stig W.Petersen — 5. november 2009 @ 18:03

  30. Iflg TV2 nyhederne:

   “Den 20-årige Rasmus Balle Jensen er af landsretten blevet idømt 12 års fængsel for det såkaldte huedrab på 19-årige Anton Nijie Hansen, som blev stukket ned på Kgs. Nytorv i København i januar 2008.”

   En forsømt pæredansk overklassedreng dømt.

   Kommentar by Stig W.Petersen — 5. november 2009 @ 18:08

  31. De to andre, som overværede drabet var hhv. brasilianer og iraner af afstamning.

   En række af dem, som oven for har smædet stedfaren til den myrdede, burde skamme sig. Hadet har tydeligvis ikke brug for at tjække realiteterne, før det lukkes ud i hovedet på sørgende mennesker, som forsøger at komme over det skete.

   Kommentar by Stig W.Petersen — 13. november 2009 @ 04:49

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper