20. januar 2008

Fra Christiaan Snouck Hurgronje via Johannes Pedersen til Tariq Ramadan

Det går stærkt i disse år. Fra Dhimmi Watch – Fitzgerald: Tariq Ramadan and How He Got His Chair At Leiden.

“Meanwhile, his more famous, and far more dangerous brother, Tariq, appears in the “Islam” issue of The New York Times Book Review, where he identifies himself as at present a “professor at Oxford.” He is no such thing. He has been a temporary lecturer at St. Antony’s College, in the Middle Eastern wing (the other wing is Russian and East European Studies), which ever since its inception was the fiefdom of the late Albert Hourani, described by J. B. Kelly as “a plump abbot dispensing his favors,” who allowed the place to be a diploma mill for all kinds of doubtful people. The D. Phil. does not require courses, but only a thesis, and every Rashid, Hamid, and Yusuf could get a D. Phil. at St. Antony’s, as long as Hourani was ruling the roost. Now he’s gone, and possibly things are changing there. But not completely, for Tariq Ramadan was given his temporary post.

Now the Arabs have got together, and the most “respectable” of them — the government of Oman — has simply given a large sum of money, not only for a chair, but with a specific non-negotiable candidate, the Arab Muslim candidate, to fill it, at the otherwise respectable University of Leiden. That’s right, the same University of Leiden that has a distinguished history in Islamic studies, where Joseph Schacht, having left Germany in disgust in 1933 (Schacht was not Jewish), ended up for a while, and where C. Snouck Hurgronje has a center named after him, is giving Tariq Ramadan a grand title — “professor,” I presume, or possibly “director” of some “institute” created just for him by fellow Arab Muslims. And that will be convenient. That will allow him to lecture, and to write articles, billed as “Tariq Ramadan, professor at the University of Leiden.”

But don’t believe a word of it. His chair is entirely bought and paid for. It’s to make his propaganda, his presentation, more impressive, more effective, more convincing. Tariq Ramadan is a worthy grandson of that grandsire who founded the Muslim Brotherhood in 1928, Hassan al-Banna, the demagogue who used to whip up Cairene crowds so that, in fits of post-speech enthusiasm, they would then go out and attack Copts and Jews.”

Danske Johannes Pedersen, der senere blev professor i semitisk filologi på Københavns Universitet var elev af Christiaan Snouck Hurgronje i Leiden. Hurgronje ville i 1957 være blevet 100 år, og i den anledning indkaldte Oosters Genootschap (den hollandske Orientforening) til en mindehøjtidelighed, hvor Johannes Pedersen gav et foredrag om The Scientific Work of Snouck Hurgronje. Et citat…

“This reconstruction of the facts which has become as classical as his book on the pilgrimage, shows what a fertile ground these ideas offer for aggressive propaganda against non-Islamic powers, and that is why Snouck wrote his essay.”

Oploadet Kl. 16:49 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5394/trackback

8 Comments »

 1. I bedste fald kunne Ramadan vise sig at være en Achilleshæl og en murbrækker for den åbenhed om virkeligheden som er så desperat påkrævet i Europa. Hidtil har han været uhyggeligt urørlig, til trods for utallige afsløringer af hans dobbeltspil og dybt problematiske forbindelser. At han kan sidde i en “high level afvisory group” som er i færd med at planlægge Europas fremtid med EUROMED, samtidig med at han er nægtet indrejse i USA, er chokerende, men hvis først han falder, kunne han måske trække meget af Babelstårnet med sig?

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 20. januar 2008 @ 22:55

 2. At Ramadan kan råde og regere, som han gør, tager jeg som et sikkert tegn på europæiske politikeres manglende format. De fleste må på nuværende tidspunkt have forstået, hvordan det står til. Men EU-møllen kværner videre og udbetaler store lønninger og pensioner samt minnesotakure for de ansatte, der forsøger at drukne selvhadet.

  Kommentar by Mette (liberal) — 21. januar 2008 @ 00:51

 3. Mette-

  og samtidig med at EU-møllen kværner videre fortsættes arbejdet med at holde øje med – og refererer om det fundne – bl.a. folk som Ramadan.

  EUs foretagsomhed registreres også rundt omkring.

  På Gates of Vienna er der en fortælling om ” The Danish Civil War”.

  Det interessant befinder sig efter selve historien, samt i kommentarerne.

  http://gatesofvienna.blogspot.com/2007/11/danish-civil-war.html

  Kommentar by Vivi Andersen (islamofob) — 21. januar 2008 @ 01:25

 4. Vivi

  Ha! Det minder mig om et indlæg fra en ældre herre i JP’s hedengangne netdebat. Han er pensionist efter mange års arbejde i muslimske lande for FN og skrev med gustent overlæg fra sit daværende eksil i det sydvestlige Frankrig, at det er meget udbredt der at have jagtvåben, selv når man ikke går på jagt.

  Heromkring er det også vældig almindeligt. Personligt nøjes jeg indtil videre med giftpiller og har netop afsendt en. Men jeg har bolddøje og udviste i nogle år talent på salonriffel. Husherren kunne til sin ærgrelse ikke vinde over mig i Faarup sommerland, og han var ellers god, da han var ufrivillig flyverofficer.

  Går ud fra, at Birkebeinr er norsk, og han har jo ret, når han skriver: “I know my fellow scandinavians to be just as patriotic as the americans and it is myth that europeans don`t have private guns. National shooting convention (Landskytterstevne) is a popular event. There are many shooting ranges and in rural areas almost everyone is a member of a shooting team (skytterlag).”

  Personligt mener jeg nu, at Danmark kommer langt nede i rækken efter Frankrig, Holland, Belgium, Sverige og Oslo, når det gælder krigslignende sammenstød. På den anden side mener jeg, at vi skal være meget heldige, hvis vi undgår, at dette lande om føje år hærges af guerillakrig.

  Kommentar by Mette (liberal) — 21. januar 2008 @ 12:05

 5. For øvrigt – det er vel ikke spor tilfældigt, at kronprinsesse Mary er ved at lære at skyde og slukke brande samt yde førstehjælp.

  Kommentar by Mette (liberal) — 21. januar 2008 @ 16:28

 6. @5 Mette
  At have et eller flere lovlige skydevåben, og kunne betjene dem perfekt, er ikke ens betydende med, at du kan forsvare dig i alle situationer. Loven kræver du har et godkendt våbenskab, hvor dine våben er låst inde.
  I en akut situation, kan du ikke nå at famle med nøgler og åbne skabet, og lade dit våben, og afværge noget som helst.
  Salonriffel er harmløs!!
  Men det da betrykkende at eje kraftige skydevåben med tilladelse, for er du utryk, så kan du jo fx kl 3 om natten “rense våben” og hvis du har trænet med dette våben i årtier, så kan du trygt selv bestemme om du truer, og hvor meget du vil bruge af “skudeffekten” på de uindbudte!!
  Jo Mette, vi er en del jægere og konkurrence skyttere, der har våben, men disse er ikke erhvervet for at beskytte os i vores hjem.
  Tiden har bare gjort, at vi måske kan finde på, at stå op om natten for at “rense våben” …….

  Kommentar by li — 22. januar 2008 @ 05:23

 7. Li

  Da jeg for mange år siden var aupair i England var det første jeg bogstaveligt talt faldt over ladte rifler, der i flere rum var placeret ved vinduerne. Det var et landsted langt ude på landet, de ældste bygninger var fra 1500-tallet og den nye afdeling fra omkring 1700. Mylady nedstammede fra Henrik 8.s livlige søster og dermed også fra Vilhelm Erobreren. Hun var datter af en skotsk jarl og præsenteret ved hoffet. Hendes mand blev først adlet, da han havde været minister for Margaret Thatcher men var af hertugslægt. Han var historiker og i sine unge dage i et eller andet riffelkompagni. Havde været udstationeret for Foreign Service for at holde øje med kommunister, fik jeg at vide.

  Jeg oplevede meget mærkeligt i det hus og funderede over, hvad i al verden min kusine havde fået mig involveret i. Det var som at bo midt i en Agatha Christie krimi, og det kunne jeg skrive en hel bog om. Jeg har stadig mine breve hjem til min forlovede, som gemte dem, samt brevene fra ladyen som blev ved med at skrive til mig. Jeg endte på et hospital med en mystisk sygdom, 41 i feber, døende fik jeg indtryk af, for de ville sende bud efter familien, jeg var kun 21. Kolossalt mange hvide blodlegemer.

  Hjem kom jeg, og nogle år senere fandt jeg ud af, at jeg havde serveret whisky for KGB-agenter og set Wimbledon på deres tv, når jeg besøgte dem med børnene. Der var nemllig mere trygt alle andre steder end mellem alle de våben, tænkte jeg.

  “I have a vikinggirl in charge” sagde husherren, som jeg for nylig har fundet ud af var i samme afdeling som James Bond – MI6. På nettet fandt jeg hans netværk og omtale både i The Times og The Guardian.

  En aften, hvor jeg hængte bleer op i den engelske have, hørte jeg nogle underlige pift omkring mig, og det gik op for mig, at husherren sad oppe i et af de blyinfattede vinduer fra Elisabeths Is tid og skød sådan lidt på må og få omkring mig. Jeg ved ikke, om det var en test, eller fordi hans kone var gravid for tredje gang i løbet af tre år, men hold kæft, hvor blev jeg sur. Tog blebaljen på hoften og skred lige imod ham. Siden gjorde han det aldrig mere.

  Hans viv lærte mig at tage varme bade og drikke gin, når det hele var ved at kollapse, og det var tit. Når det var rigtigt galt, sendte hun også bud efter the vicar, og bagefter serverede jeg dansk smørrebrød, som hun var meget stolt af. Vi havde nu ikke så meget andet end tomater, æg og agurk at lave det af. Det var ikke mit indtryk, at der var penge i agentbranchen.

  Jeg oplevede noget uhyggeligt med fem litauere på en mørk benzintank ude på landet for fem år siden. Da de var godt på vej til at blive lidt for pågående samt stjæle min bil, fik jeg et veritabelt araserianfald både på engelsk og dansk og miraklet skete. De trak sig tilbage, den ene kyssede mig endda på hånden. Så jeg tror, at mit temperament er mit bedste forsvarmiddel. Det stammer vist fra en, der hed Timme og var med Knud, da han ville generobre England, Saxo skrev om hans manglende vilje til at give op, da det kneb. Jeg agter at føre traditionen videre og sætte hælene i.

  Kommentar by Mette (liberal) — 22. januar 2008 @ 18:31

 8. For øvrigt – det er vel ikke spor tilfældigt, at kronprinsesse Mary er ved at lære at skyde og slukke brande samt yde førstehjælp.

  Eller at den nye prinsesse hedder Isabella ;)

  Spændende fortællinger fra 2 voldsparate skjoldmøer, men jeg vil nøjes med at glæde mig over at vi fører klart over Croatien her ved halvleg :)

  Kommentar by Kimpo — 22. januar 2008 @ 19:02

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper