29. december 2013

Endnu en militant venstreradikal fik taletid på P1: Brandstifterbandens Daniel Holst Petersen…

I sidste måned kunne man P1 høre en såkaldt Feature om Erik Storruds sytten anholdelser og diverse fængselsophold. Optagelserne blev en del af Klubværelset på P1 i samme uge. Forrige udgave af Klubværelset fulgte mønsteret. Brandstifterbandens Daniel Holst Petersen fortalte over 29 minutter om politibrutalitet mod politiske aktivister, om sit ophold i fængslet, og de psykiske traumer det gav ham at være sigtet for terrorisme.

Udsendelsen var tilrettelagt af Cecilie Nicoline Kubert og Laura Na Blankholm. Sidstnævnte var for kun et halvt år siden en del af Modkrafts dækning af en anti-islamisk demonstration Rådhuspladsen. Hendes medskribent var her Rune Eltard Sørensen, der ligesom Daniel Holst Petersen har en fortid i Socialistisk Ungdomsfront. Bemærk i øvrigt ‘Bjarne Riis-tilgangen’ til anklagemyndighedens sigtelse.

(Daniel Holst Petersen med solbriller til SIAD-moddemo, 28. august 2009)

“… det ville sende et klart signal om at politiet var for voldelige.” (om brandattentat på politiskole)

“Første dag i retten var der helt vildt mange journalister… men så da de kunne se hvor tåbelig den her sag var, at vi kun var skyldige i det vi havde erkendt, alt andet var bare noget fis – og det vil vi aldrig blive dømt for, så, jeg tror allerede på andendagen i retten, der var ingen journalister. Og da vi fik dom var der heller ikke særligt mange… Det hele blev blandet meget sammen. Det blev kørt op til i medierne, at vi skulle have tændt ild til ti forskellige ting, som vi jo aldrig blev dømt for. Altså, vi blev jo tiltalt for alle mulige forskellige ting. Det så meget alvorligt ud på papiret, og folk forestiller sig alt muligt, og det var også derfor vi besluttede os for at lave et interview med Politiken.”

“Sagen om branden på politiskolen viser altså hvordan politiets brug af overvågning kan ekskalere til en storpolitisk sag om terror, der i sidste ende var varm luft. Sagen er også historien om hvordan mediernes sensationslyst har konsekvenser…” (Cecilie Nicoline Kubert, P1-vært)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/54008/trackback

16 Comments »

 1. Det er da morsomt påfaldende med de kønsroller de holder sig med på den ekstreme venstrefløj: ….. Drengene er ude og kæmpe mod fjenderne. ….. Småpigerne sørger for underholdningen.

  Vorherre bevares.

  Kommentar by bastardo — 29. december 2013 @ 17:10

 2. Det kan også vidne om dommernes og retssalenes ligegyldighed når det gælder venstrefløjs uroligheder.
  MEN havde det været en fra højrefløjen sad han allerede inde.

  Kommentar by dk — 29. december 2013 @ 17:15

 3. Hvem kan man skrive til og klage over denne form for licensfinasierede venstreekstreme propaganda?

  Kommentar by Nej til licens — 29. december 2013 @ 17:32

 4. Er det en dværg muslima, der her står sammen med sine fascistiske afa nazi venner ?

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 29. december 2013 @ 17:39

 5. @4 Tror måske det er Kong Gulerød?

  Kommentar by NulTolerance — 29. december 2013 @ 21:07

 6. Man bøjer hovedet i afmagt, det Danske retssystem er uden for rækkevidde, højeste instans bør høres om ikke retsvæsenet har forladt grundloven, og lad de skyldige rådne op i ghettoerne.

  Kommentar by emmagad — 29. december 2013 @ 21:57

 7. Nu hørte jeg kun lige introen her tidligere i dag, men jeg bemærkede, at Daniel Holst i P1-programmet blev præsenteret som “en af sagens hovedpersoner”. Intet kunne være længere væk fra sandheden end den udlægning!

  Daniel Holst var “kun” med til forsøget på at stikke ild til Politiskolens gymnastikskole i april 2011, hvortil gruppen ikke nåede andet end at knuse vinduet før de blev pågrebet. Det blev takseret til 1,9 års fængsel.

  Nej, sagens hovedpersoner er Frederik Pryds og Peter Jensen, som begge fik 7 års fængsel – hvilket faktisk var en historisk hård dom, når man ser på tidligere brandsager. De var tiltalt for ildspåsættelse/forsøg på ildspåsættelse følgende steder: Kopenhagen Fur, Pelsbox Danmark, Nestlé, Saga Fur, PET, Rigspolitiets Koncern IT, Nordea, Politiskolen og Den Græske Ambassade (kun Pryds).

  Medierne havde en ret massiv dækning af sagen, da det gjaldt frifindelsen for selve terrortiltalen – reaktionen var dog langt mere afdæmpet, da strafudmålingen blev forkyndt nogle dage senere. Østre Landsret stadfæstede dommen for de “tre små fisk” Daniel Holst, Anders Christtreu og Tobias M. Hansen på 1,9 år og skærpede dommen til 7 års fængsel for Frederik Pryds og Peter Jensen.

  Kommentar by Filur — 29. december 2013 @ 22:36

 8. Kendte engang Peter Jensen. Arbejde vist nok i en børnehave svjh som pædagogmedhjælper. Meget flink ung mand, men virker desværre til at være tabt bag en vogn politisk set. Altid lidt “sjovt” når man ser folk man har snakket med eller kendt være med i artikler her på Urias.
  Ret håbløst at han for en totalt håbløs sag rent politisk vælger at tage 7 år(regnede vel med at han ville blive nappet går jeg ud fra).

  For hvad? For et eller andet utopia?
  Jeg kan forstå de har et stort sammenhold og gør ting fælles, men tage 7 år i spjældet? Han har fandme dummet sig gevaldigt og smidt en stor del af hans liv væk

  Kommentar by Endnu en vantro — 29. december 2013 @ 23:43

 9. “Han har fandme dummet sig gevaldigt og smidt en stor del af hans liv væk”

  Venstrefløjen kommer til at smide en stor del af vores alle sammens liv væk.

  Kommentar by Pelle Pik — 30. december 2013 @ 00:53

 10. Helt til venstre i billedet er det ikke Petter Sommerfelt (front) og Claus Svart Haagensen (ryg)?

  Kommentar by Hans Und — 30. december 2013 @ 04:36

 11. -> Hans Und

  Ikke Claus Svart Haagensen, men så vidt jeg husker Martin Sylvester (anden fotograf).

  Kommentar by Kim Møller — 30. december 2013 @ 06:36

 12. 10, 11,

  Manden til højre for dem er vidst ham her:

  old2010.arbejderen.dk/artikel/2011-02-23/en-offentlig-forstyrrelse-er-oph-rt

  Kommentar by Hans Und — 30. december 2013 @ 06:58

 13. Personen bag DHP med cykel, i sort uniform og kasket mener jeg, at kunne genkende fra billeder fra Greve demonstrationen.

  Omtalt her: http://www.uriasposten.net/archives/27637

  En af de der agere Enhedsliste/SFs cyklende voldskorps.

  Kommentar by Hans Und — 30. december 2013 @ 10:34

 14. Jeg fik lidt en på overraskeren her i julen. En meget venstreorienteret bekendt, som jeg af årsager der umiddelbart vil virke oplagte, ikke plejer at diskutere politik med, fortalte, da emnet alligel kom op, at “det er ligeså galt at USA har atomvåben som at Iran skulle få dem”, at “alle (lande) skulle have atomvåben” og at “Israel er en nazi-stat”.

  Herinde behøver jeg nok ikke forklare at det første er implicit en fornægtelse af at der er noget der hedder Vesten, at det andet er den mest sikre tænnkelige opskrift på at der ikke vil være nogen menneskehed til at åbne champagneflasker Nytårsaften år 2100, eller måske bare år 2500. Og at det tredie i særlig stærk grad illustrerer slægtskabet mellem (normal) socialisme og den særligt perverterede form for socialisme der kaldes nationalsocialisme (hvis det ikke, som han naturligvis ville fornægte – jeg gik da han har et voldsomt temperament og jeg ikke ønskede at lægge ham i benlås foran hans 6-årige søn hvis han først havde fremsat trusler eller gjort noget fysisk – var antisemitisk så kan han ikke forklare hvorfor Israel bliver holdt til een standard og uendeligt mere brutale lande, hvoraf rigtig mange naturligvis er muslimske, bliver holdt til en helt anden. Og hvorfor mange af disse landes og gruppers gentagne angreb og og provokationer mod Israel ikke bør tages med i bedømmelsen af dets opførsel og handlinger. Forskellen??? Israel er jødisk. Blandt rigtigt mange andre synder, døjer socialismen stadig også med anti-semitisme…)

  Kommentar by Morani ya Simba — 30. december 2013 @ 19:19

 15. Øhh, “eller måske bare år 2050” mente jeg… År 2500 må kommende generationer føle ansvar for. Så langt kan man ikke sikre tip-tip-tip-tip-oldebørnene :-)

  Kommentar by Morani ya Simba — 30. december 2013 @ 19:20

 16. http://nyhederne.tv2.dk/krimi/2014-01-08-csc-hacking-stoppede-da-super-hacker-blev-anholdt

  “Han har dog siden forklaret sig ved et retsmøde bag lukkede døre. Essensen af forklaringen er ukendt.

  Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den 20-åriges forsvarer Michael Juul Eriksen.

  Ifølge den 20-årige har han valgt netop denne forsvarer, da Michael Juul Eriksen ‘repræsenteret hans nære ven, som blev frifundet i det ikke erkendte omfang (brandterrorsagen)’, står der i en e-mail, som Michael Juul Eriksen har sendt Retten på Frederiksberg som et led i sagen.

  Ifølge politiet lykkedes det hackerne at bryde ind hos CSC ved at udnytte en sårbarhed i systemerne, som selskabet ikke havde opdaget.”

  Kommentar by Hans Und — 9. januar 2014 @ 02:36

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper