7. januar 2014

DR-Generaldirektør om unges modstand mod tvangslicens: “… en udfordring for det danske demokrati”

Med tiden vil licensgrundlaget forsvinde, og politikenre – også de nominelt borgerlige, vil forsøge for at få DR på finansloven. Fra Berlingske – Unge klar til at droppe DR.

“Ifølge en undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Berlingske, ville 45 procent af de 18-35-årige fravælge DR, hvis det dermed gjorde det muligt at slippe for den årlige medielicens på 2.436 kroner. For alle aldersgrupper er tallet 29 procent. …

23-årige Rasmus Brygger, der er formand for Liberal Alliances Ungdom, er en anden af dem, der skyr Danmarks første TV-kanal.

Han har aldrig skjult, at han har været licensnægter, og da han på et tidspunkt modtog en regning på 7.000 kroner i ubetalt licens, afbrød han forholdet endegyldigt. Han har aldrig siden betalt en øre til DR. …

‘Man kan roligt undlade at gøre det, for selv om man ikke betaler licens, har det ingen konsekvenser,’ siger Rasmus Brygger.

[…]

Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, påpeger, at andelen af unge, der udtrykker licensmodvilje i en spørgeundersøgelse, formentlig er højere end den andel af unge, der rent faktisk ville fravælge DR, hvis de havde en reel mulighed for det.

‘Det understreger for mig, at det er vigtigt, at DR har et stærkt tilbud til børn og unge. Hvis det bliver tydeligt for dem, at der også er tilbud til dem i DR, så vil det tal komme ned. Det er ikke tilfredsstillende, at så stor en del at de unge svarer sådan, men det er omvendt heller ikke et stort problem,’ siger Mogens Jensen.

[…]

I DR kalder generaldirektør Maria Rørbye Rønn afvandringen til internettet en udfordring for det danske demokrati, hvis alle kun får indhold fra andre dele af verden, og danskerne ikke har noget, der samler dem som nation. ‘Derfor er det rigtig vigtigt, at både private medier og public service-medier evner at sikre, at dansk indhold har gennemslagskraft, og at der er medier med afsæt i danske værdier og dansk kultur, som evner at samle hele befolkningen. Dér har vi en fælles udfordring i at kigge fremad og skulle løse det. Derfor er vi også optaget af at give de næste generationer af børn og unge et godt dansk public service-tilbud for at få dem med i fællesskabet og gøre dem til en del af debatten,’ siger Maria Rørbye Rønn.”

Løs problemet her.

Oploadet Kl. 08:33 af Kim Møller — Direkte link39 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/54224/trackback

39 Comments »

 1. Mogens gør plads til islam i Danmark Jensen lukker hans sædvanlige vrøvl ud, og Maria Rørbye Rønn virker som en præst i kirken der beklager sig over kirkens vigende besøgstal.

  Kommentar by Nielsen — 7. januar 2014 @ 08:49

 2. 100% enig med Rasmus Brygger. Tiden er løbet fra public service.

  Kommentar by Sigwar — 7. januar 2014 @ 08:59

 3. Jeg synes det rent teknisk kunne laves om så man betaler for forbrug.
  Sådan så kun de rigtig dygtige hackere kunne undgå betaling, for det, formoder jeg, vil de vel stadig kunne…

  Kommentar by Peter Buch — 7. januar 2014 @ 09:04

 4. En udfordring for demokratiet, siger en general der i sit officerskorps af propagandister har adskillige antidemokratiske kommunister og meningskommisærer.

  Jacob Mollerup
  Naja Nielsen

  Forær DDR til kommisærerne og lad dem klare sig på markedsvilkår. Nul tvangsstøtte til rotteredden.

  Kommentar by Hans Und — 7. januar 2014 @ 09:05

 5. Det kunne iøvrigt være rart at vide, hvor mange i ghettoerne, der betaler licens:-)

  Kommentar by Sigwar — 7. januar 2014 @ 09:07

 6. Nul Hans, Lad dem købe bygninger, udstyr og tilladelserne på markedsvilkår og lad dem sejle deres egen sø.

  Jeg forærer ikke den andel jeg allerede har betalt til en flok Danskfjendtlige anti-demokrater.

  Kommentar by Santor — 7. januar 2014 @ 09:19

 7. Hvis ens tv-stue peger væk fra ens hoveddør, samt offentlig vej, så Licensinspektøren ikke direkte kan se ens tv. Kan man aldrig pålægges at betale Licens, medmindre men ved opringning selv oplyser at man har internet, eller en smartphone.

  Kommentar by Geert — 7. januar 2014 @ 09:29

 8. Alt hvad der kan tages fra luften skulle være gratis.
  Man betaler kun for kabel tv.
  Lad dem klare sig selv via reklamer som de andre kanaler. Også radio.
  Denne ret til og opkræve penge fordi man ejer et tv stammer fra stenalderen og monopol tiden.
  De har jo ikke engang retten til landskampe mere. Public???
  De får kun lov til og eksistere ved og sende de rødes hjernevask!

  Kommentar by Der var et yndigt land. — 7. januar 2014 @ 09:34

 9. Exponerat har i dag et eksempel på hvordan det Svenske systen fungere :

  http://www.exponerat.info/hemlos-utan-tv-kravs-pa-licensavgifter/

  Kommentar by Santor — 7. januar 2014 @ 09:53

 10. Jeg finder, at vi har brug for en national TV-station.
  DEn skal være en station, der dyrker det danske og den enkelte danskers ret til selvbestemmelse – Ud med de politisk korrekte snakkehoveder og ind med rigtige, selvstændigt tænkende journalister.

  Finansieringen bør ske via finansloven, da en national TV-station er en del af nationens drift.
  Når vi har smidt de fremmede ud af vort land, genoprettet vor suverænitet 1) og stoppet ulandshjælpen, er der alt rigeligt penge til overs til at drive en TV-station
  ———————————————————————

  1):
  Ud af Schengen
  Ud af EU
  Genoprettelse af egen grænsekontrol

  Kommentar by Lys — 7. januar 2014 @ 10:01

 11. KULTURMINISTERIET: “….Medielicens er den betaling, som indehavere/brugere af et medielicenspligtigt apparat skal betale til DR Licens. Medielicensen er en apparatafgift og har ingen sammenhæng med, hvad man ser eller hører på det licenspligtige apparat….”

  Ergo: Hvis du er blind og har internet og smartphone… Så skal du stadig betale licens…

  Licens er ren SKAT… til fremme af socialistisk/PK kammerateri…. Socialister vil aldrig kunne klare sig på markedsvilkår…. Gad vide om DR ikke dør ud med ’68 generationen…?

  Kommentar by ny kommentator — 7. januar 2014 @ 10:31

 12. DR er et stort problem for demokratiet i Danmark.
  Intet mindre.

  Kommentar by Pk — 7. januar 2014 @ 10:36

 13. “I DR kalder generaldirektør Maria Rørbye Rønn afvandringen til internettet en udfordring for det danske demokrati”

  Der er så højrøvede i (D)DR, at det er til at brække sig over. Om ti år har Netflix flere seere end alle deres lortekanaler til sammen, og (D)DR vil få flere penge end nogensinde.

  Kommentar by Morten Andersen — 7. januar 2014 @ 11:09

 14. I stedet for at bare at snakke og snakke og snakke opfordrer jeg alle til at klikke ind på Kim Møllers link: “Løs problemet her” og afmelde jeres licens.

  Det er helt enkelt, ingen ben i det!

  Jeg gjorde det selv for tre år siden og nyder friheden ved ikke at skulle betale så meget som en eneste øre til Overdanmarks vulgærrøde propaganda maskine!

  Kommentar by Michael Knudsen — 7. januar 2014 @ 15:41

 15. Hvis ens tv-stue peger væk fra ens hoveddør, samt offentlig vej, så Licensinspektøren ikke direkte kan se ens tv. Kan man aldrig pålægges at betale Licens, medmindre men ved opringning selv oplyser at man har internet, eller en smartphone.

  Kommentar by Geert — 7. januar 2014 @ 09:29″

  Ifølge Frihedsaktivisten, ex-betjent Lars Kragh Andersen, så skal du bare sige nej til Licens-Lars, hvis du skulle være så uheldig at åbne døren for ham.
  Melder han dig til alligevel, så melder du bare fra igen.

  Jeg har afmeldt mig på https://www.dr.dk/DR/Licens/DR.Licens.Forms/HusstandUnsubscribe.aspx

  Kommentar by træt — 7. januar 2014 @ 15:47

 16. Hvis Danmarks Radio skal blive ved med at være statsstøttede, så må de vise sig værdige til at være det, og det har de ikke gjort.

  Det kan godt være at både DR i Danmark og BBC i Storbritannien er forpligtede til at være objektive, men det er jo ikke det samme som at de rent faktisk er det. Tværtimod.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 7. januar 2014 @ 15:53

 17. Ja, vi ka’ nemt klare os med ‘liberalistiske’ Tv-stationer finansieret af Saudi, Qatar, Kina, Rusland osv. osv. Ren junglelov i frihedens og Den Personlige Ejendomsrets Hellige navn. Er det ikke historien om rebet igen, igen?

  Kommentar by anno — 7. januar 2014 @ 16:02

 18. Med et (D)DR der har så stærkt politisk slagside kan det være lige meget.
  For mig er DR så utroværdigt, at jeg går ud fra, at enhver sag IKKE er som DR fremstiller den, da alt hvad de beretter om det jeg ved noget om, er forkert og/eller strider imod min livsanskuelse.

  “Tamilsagen” var en øjenåbner for mig, mens min far længe før kaldte dem bolsjevikker.

  Kommentar by træt — 7. januar 2014 @ 16:28

 19. Der vil altid være tv-stationer lavet af folk der vil os det ondt, men DR er faktisk den eneste danske statsborgere tvinges til at med-finansiere. Det gør for mig at en kæmpe forskel. I et kultursocialistisk land som Danmark vil statsmedier automatisk blive et kamporgan for vor modstandere.

  Et par af Uriaspostens faste læsere indbetaler af og til ‘frivillig licens’ her: http://www.uriasposten.net/francis Commercial break off.

  Kommentar by Kim Møller — 7. januar 2014 @ 16:31

 20. Da jeg voksede op, var der kun en dansk TV-kanal. Jeg var derfor tvunget til at se alt fra Gilbert and Sullivan til Ionesco, fra Ford til Fassbinder. Nutidens børn og unge kan heldigvis frit fravælge den slags udfordrende kulturpåvirkning…

  Kommentar by Martin Kasler — 7. januar 2014 @ 16:38

 21. Jo mere rød, des ondere og grimmere og jo tættere på de værste despoter og massemordere i nyere tid. Mon ikke det er derfor man får kvalme hver gang man ser mainstream-journalist interviewe mainstream-kunstner? For ikke at tale om alle de shows, hvor mainstream-kunstnere overdænger hinanden med priser. 2 sekunder, højest, så zapper man væk. Alle skal betale til DR, men hvor mange ser det? Her mangler vi i den grad en whisleblower. En stor helt, som lægger alle tallene frem. Politisk tvangs-TV for de få, er ikke demokratisk.

  Kommentar by mister jones — 7. januar 2014 @ 16:56

 22. @Martin Kassler:

  Forskellen til den gang var at vi jo ikke kunne åbne døren og befinde os i DDR eller USSR, hvor vi nu med egne øjne kan se at halvdelen af menneskerne i København er af uønsket etnisk baggrund.
  Propagandaen skurrede ikke så fælt i de flestes ører den gang.

  Kommentar by træt — 7. januar 2014 @ 17:11

 23. Mogens Jensen hører hjemme i en temapark med kæmpepampere.
  Og stats-tv er en hindring for mangfoldighed i dansk tv. Ingen kan hamle op med DR’s tvangslicens på 4½ mia om året. DR koster mere end samtlige private danske medier tilsammen både print og elektronik.
  Det er og har altid været i strid med trykkefriheden at statens medier dominerer med massemedier.
  (Statsejede massemedier hører hjemme i Sovjetunionen)

  (19.Modtag 1 kg frivilligt :))

  Kommentar by A-mad — 7. januar 2014 @ 17:22

 24. Mogens Jensen hører hjemme i en temapark med kæmpepampere.
  Og stats-tv er en hindring for mangfoldighed i dansk tv. Ingen kan hamle op med DR’s tvangslicens på 4½ mia om året. DR koster mere end samtlige private danske medier tilsammen både print og elektronik.
  Det er og har altid været i strid med trykkefriheden at statens medier dominerer med massemedier.
  (Statsejede massemedier hører hjemme i Sovjetunionen)

  (19.Modtag 1 kg frivilligt :) )

  Kommentar by A-mad — 7. januar 2014 @ 17:24

 25. De røde er bange for at miste deres talerør og propagandamaskine.
  Uden den tvangsinddrevne licens får de svært ved at konkurrere på lige vilkår med andre medier, selv lyden på den nye serie Arvingerne
  er ad h. til, det må være døve amatører der sidder bag mixerpulten.

  Kommentar by k.m. — 7. januar 2014 @ 17:25

 26. Den forræderiske medieverden er nu bange for at miste årtiers magt over mediebrugeres tro og tanke – bange for at miste deres monopol på udlægningen af det danske “demokrati” – bange for at miste retten til at snyde, bedrage og manipulere alt og alle i deres socialistiske/radikale utopi – som i bund og grund kun handler om magt og karriere og at være i kredsen af “feel good” segmenterne.

  Måtte de nu endelig få skovlen under sig og blive kastet ud på historiens losseplads!

  Kommentar by Black Watch — 7. januar 2014 @ 17:33

 27. Det er progressivt, sådan taler ungdommen, hul i de andre.

  Kommentar by træt — 7. januar 2014 @ 17:39

 28. Man skulle tro at debatforummet her kørte på DR software fra skodfirmaet Peytz.

  Prøver igen:
  “selv lyden på den nye serie Arvingerne
  er ad h. til, det må være døve amatører der sidder bag mixerpulten.”

  Det er progressivt, sådan taler ungdommen, hul i de andre.

  Kommentar by træt — 7. januar 2014 @ 17:41

 29. Træt (#22): Min kommentar var ment ironisk. Jeg mener ikke, man skal kæmpe imod selve konceptet om et statsdrevent, folkeopdragende TV. Man skal kæmpe om INDHOLDET af DR. Et indhold styret af “smagsdommere” med et godt reaktionært hjerte og stærk kristen tro.

  Kommentar by Martin Kasler — 7. januar 2014 @ 17:48

 30. ‘Afsæt i danske traditioner’ siger det hykleriske DR, de har ikke bestilt andet end det modsatte i årtier…

  Kommentar by LarsB — 7. januar 2014 @ 17:48

 31. “Licens – Det er noget, vi giver hinanden”.

  Kommentar by bastardo — 7. januar 2014 @ 17:59

 32. Hvor forudsigeligt!
  Det store problem er jo DRs elendighed. På stationen sidder en flok opblæste luksusdyr og laver udsendelser for sig selv og hinanden hen over hovedet på lyttere og seere.
  Og den lallende socialdemokrat Mogens Jensen kommer med en uigennemtænkt lappeløsning, som intet flytter. Måske skal licensen ligefrem stige for alle andre for at finansiere Jensens “ungdomsrabat”?

  Kommentar by Paulus — 7. januar 2014 @ 18:01

 33. Jeg er bange for at hele den debat ender med at de bare beslutter at licensen skal trækkes over skatten, for så er der ikke noget at gøre.

  Gør de mod forventning ikke det, så løser problemet sig selv efterhånden som tv over internettet bliver normen. når alle kanaler og programmer fra hele verden er frit tilgængelige får DR mere end almindeligt svært ved at argumentere for at man stadig skal betale en formue oveni for at se på lige deres kanaler.

  havde jeg fritid og penge nok til det så tror jeg helt seriøst at jeg ville anmelde licens ordningen til menneskerettighedskommisionen via en advokat, for at tvinge feks fattige og studerende til at aflevere så stor en del af deres i forvejen lave indkomst under trusler for et produkt man på intet tidspunkt selv har bedt om, det ligger så tæt op af afpresning at det må stride imod en masse rettigheder som bare bliver ignoreret i dag fordi ingen har undersøgt det ordentligt.

  At det er staten der står bag er ingen undskyldning, tværtimod.

  Kommentar by Per — 7. januar 2014 @ 18:04

 34. Helt enig 33.Per.
  Jeg tror også snart regeringen vil afskaffe tv-licensen og trække beløbet over skatten.
  De kan se skriften på væggen og ved at gøre stats-tv skattefinansieret kan de forlænge levetiden for deres propaganda-maskine med måske en snes år? :(

  Kommentar by A-mad — 7. januar 2014 @ 20:44

 35. DR er et problem for demokratiet fordi det tvinger folk til at betale til det der bedst kan betegnes som en socialistisk domineret propaganda-mediegigant!

  Kommentar by Hans Gruber — 7. januar 2014 @ 22:09

 36. Maria Rørbye Rønn

  “hvis alle kun får indhold fra andre dele af verden, og danskerne ikke har noget, der samler dem som nation. ‘Derfor er det rigtig vigtigt, at både private medier og public service-medier evner at sikre, at dansk indhold har gennemslagskraft, og at der er medier med afsæt i danske værdier og dansk kultur, som evner at samle hele befolkningen.”

  Det er da det sidste DR-kommunisterne er interesserede i! Næ, vi skal ha’ det “rigtige” billede af verden og det skal venstrefløjen nok sørge for vi får.
  Tænk hvis nu alle sad på internettet og blev klogere? Så ville deres verden jo falde sammen som et korthus!

  Kommentar by Peter Andersen — 8. januar 2014 @ 00:05

 37. Et folkeopdragende statsmedie som alle skal tvinges til at finansiere?

  Jeg siger nej tak, også er jeg ,ligeglad med om farven er brun eller rød.

  Kommentar by Mosemanden — 8. januar 2014 @ 08:19

 38. “vi skal ha’ det “rigtige” billede af verden”

  DDR har selvfølgelig definationsretten til den slags, men nu er deres seneste socialistiske model begyndt at krakelere

  Venezuela viser sig at være ægte socialistisk.
  http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2014/01/07/180304.htm
  07. Jan. 2014
  Venezuela er et af verdens farligste lande at opholde sig i. Det skønnes, at 24.000 mennesker hvert år myrdes.

  Præsident Nicolas Maduro har gjort bekæmpelse af de kriminelle til sin højeste prioritet. Men hans modstandere tror ikke, det vil virke, fordi myndighederne ikke gør noget ved de grundlæggende årsager –

  at kriminelle straffrit kan husere,

  at domstolene er korrupte og

  at politifolk ofte arbejder sammen med de kriminelle.

  SÅDAN UDVIKLER SOCIALISME SIG ALTID

  Kommentar by tavsen — 8. januar 2014 @ 09:59

 39. Bemærk i øvrigt hvordan systemet reagere. Nærmest som efter Den marxistisk/leninistiske kogebog for styr samfundet.

  Nogle brokker sig, for at stoppe brokkeriet vil man så bestikke dels dem der brokker sig, dels egne kerne tropper. Ved at give udvalgte rabatter i dette tilfælde til de 18 – 25 årige.

  Et andet rationale kan være standard reaktionen som politikere har, nemlig at de forsøger at købe tid i håb om, at “noget viser sig”, og at man i den vundne tid får en fed hyre, som kan suppleres med bestikkelses indkomster.

  DF 90 mandater eller undergang, som en kommentator yndede at bruge.

  Kommentar by Hans Und — 8. januar 2014 @ 12:16

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper