15. januar 2014

Ekstra Bladet kører Redox-historie om højre-ekstremister, der ligefrem er villige til at forsvare sig selv…

Den sidste uges tid har Researchkollektivet Redox og journalister fra Ekstra Bladet ringet rundt, og tirsdag kom historien så i Ekstra Bladet over to sider under overskriften: ‘Højreekstreme træner til kamp’. Artiklerne er skrevet af Mads Bloch Kristensen og Carsten Norton, der stik imod enhver form for presseetik ikke nævner Redox med et eneste ord. Få timer efter avisen røg i trykken, kom samme historie online på Redox.dk.

(Ekstra Bladet, 14. januar 2014, s. 10-11)

Her lidt fra artiklerne, der sådan set kun afslører, at højreorienterede fra en gruppe der konsekvent chikaneres af Redox’ nære allierede (hvis klubhus fornyligt blev brændt ned af dansker efter afpresning fra indvandrere), er villige til at forsvare sig selv. Hvis det er militant højre-ekstremisme, så er problemet ikke-eksisterende.

Fra Alle kneb: Højre-ekstreme træner til kamp (ikke online).

“Vi befinder os i et forsamlingshus på det nordvestlige Fyn i januar sidste år, hvor en stor gruppe personer fra de højre-ekstreme miljøer mødtes til et uofficielt kampsportsstævne arrangeret via Facebook af den erklærede nationalist Lars Grønbæk Larsen, daværende formand for den højreradikale forening Vederfølner. …

10. november 2013 nedlagde foreningen Vederfølner sig selv, men den organiserede kampsportstræning fortsætter. Nu med udspring i den højre-ekstreme gruppering Rightwings fra Kalundborg. …

På videoerne fra arrangementet på Fyn i januar 2013 kan man se dem slås på måder, der mest af alt ligner gadekamp, hvilket der også var brug for, da foreningen var til stede ved en stor højreradikal demonstration i Aarhus i marts 2012. Her blev et af medlemmerne fra Kalundborg-gruppen anholdt for vold, da de konfronterede den store moddemonstration af autonome og indvandrere.

Udover Youtube-videoer er skytset kommentarer fra en lukket gruppe på Facebook. Intet citeres, så det kan ikke have været særligt problematisk, og Rightwings Lars Grønbæk Larsen svarer da også fint på de underlødige spørgsmål – Rightwings: : Vold kan være nødvendigt (ikke online).

“Grønbæk betragter ikke sig selv som ekstrem og mener ikke, at der er grund til bekymring over, at en række personer fra den yderste højrefløj træner kampsport.

– Jeg er klar over, at det er spændende, og at nogle måske er bekymrede. Antifascisterne er sikkert også bekymrede, for det er jo mere vanskeligt at overfalde os, hvis vi er i stand til at forsvare os.

– Jeg søger ikke konfrontationer i mit liv generelt, men lige de her mennesker har jeg ikke noget tilovers for. Så hvis de vil forsøge at diktere min politiske holdning, så må de jo prøve.

– Den holdning har du ikke noget imod at forsvare fysisk?

– Det er jo en nødvendighed. … Det er jo mere vanskeligt at overfalde os, hvis vi kan forsvare os.”

Det nævnes indledningsvis at flere af mændene til Vederfølners kampsportstævne ‘ifølge Ekstra Bladets oplysninger’ er “tidligere dømt for vold eller anden personfarlig kriminalitet”. Ingen navne nævnes, og eneste der citeres i artiklen, foruden Lars Grønbæk Larsen, er Dan Jochumsen der ifølge eget udsagn har dyrket kampsport i flere år, ikke render rundt og slås og i øvrigt har en ‘ren straffeattest’.

En Redox-plantet historie, hvis eneste konkrete eksempel på vold er en henvisning til en anholdelse, da Antifascistisk Aktion og andre venstreradikale fra ‘Århus for Mangfoldighed’ angreb Islam-kritikere til en lovligt anmeldt demonstration den 31. marts 2012. Ekstra Bladet postulerer, at et medlem af Kalundborg-gruppen “konfronterede den store moddemonstration af autonome og indvandrere”, og sådan blev forsvar til angreb helt som George Orwell beskrev det i ‘1984’.

Her kunne jeg skrive om venstreradikal kamptræning på Christiania, i Ungdomshuset eller navngivne kampsportsudøvere i miljøet, men når nu Ekstra Bladet (på vegne af Redox) trækker Århus frem, så kan det passende blive eksemplet. De autonome i Århus holder blandt andet til i Trøjborg Beboerhus, hvor der ifølge hjemmesiden er undervisning i kickboksning og boksning. Om sidstnævnte fortælles det tørt: “… en flok venner, der mødes og træner sammen et par gange om ugen”. Lasse Poelman var en af de mere aggressive fra Århus Antifa, med dømme for vold og trusler om vold.

(Voldsdømte Lasse Poelman om sin bokseklub på Trøjborg; Facebook)

(Lasse Poelman under mødeterror mod Den Danske Forening, 15. juni 2010)

Ovennævnte klip fra Facebook er efter angrebet på Defence League-arrangementet (men før Rightwings etablering). Blandt de grupper der deltog i ‘Århus for Mangfoldighed’ var Libertære Socialister, hvis Østjylland-afdeling også holder møder i Trøjborg Beboerhus (Anarkistisk Bogcafé). I referatet fra deres møde den 21. august 2012, nogle måneder efter det omtalte angreb på højreorienterede, fortælles om samarbejdet med Antifascistisk Aktion, og en række interessante detaljer der sætter Rightwings-historien i relief.

(Libertære Socialister Østjylland, møde i Trøjborg Beboerhus, 21. august 2012)

Højdepunkter:

– Vi afholder uden problemer af nogen art offentlige møder
– Vi forbeholder os ret til at angribe politiske modstandere
– Vor deltagelse i ‘Århus for Mangfoldighed’ var en succes på grund af kombinationen af ‘militans og symbolsk folkelighed’
= Mediernes fremstilling af vore angreb er essentiel for vor succes.

Lokalgruppens leder er Mikkel ‘Pis’ Danielsen (bl.a. aktiv i Antiracistisk Netværk, Socialistisk Ungdomsfront og AFA-dækorganisationen Good Night White Pride). Suppleant er Karmus Lund Sippola (vandpistolmanden, Helle Thorning-Schmidt, 1. maj 2013). Tilstede var blandt andet Erik Salsøe (tidl. Danmarks Kommunistiske Ungdom).

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/54403/trackback

21 Comments »

 1. I øvrigt underligt at netop Ekstra Balde involvere sig med Redox, når de nu som et af de eneste medier tidligere faktisk har forsøgt at afsløre dem (uden held i øvrigt. Redox ville ikke tale med dem).

  Det må vel være derfor de ikke tør nævne kilden. Det, og så skam over at involvere sig med venstreradikale forbrydere.

  Kommentar by Bronson — 15. januar 2014 @ 17:27

 2. Ekstra Bladet som vi kender dem.

  Kommentar by cicero — 15. januar 2014 @ 17:57

 3. Mødereferatet fra trøjborg beboerhus er fra 2012, hvordan er situation der i dag? Tænker på om kommunen har gjort noget ved det, det er vel deres hus de træner og planlægger voldelige overfald i?

  Kommentar by Per — 15. januar 2014 @ 17:59

 4. Nånej bare glem det, jeg glemte lige at det er jakob bundsgaard der er borgmester i århus, samme mand der arrangerede moddemonstrartionen imod english defence league dengang og gav “anti” fascisterne frit spil til at smadre byen.

  Kommentar by Per — 15. januar 2014 @ 18:02

 5. Fin afledningsmanøvre, så glemmer vi alt om indvandrerbanderne
  http://www.fyens.dk/article/2438532:Indland-Fyn–Rockerborg-kommer-alligevel-ikke-paa-tvangsauktion

  Kriminaliteten falder og politiet opruster

  http://www.fyens.dk/article/2437716 14. januar 2014
  En ny app skal give Fyns Politi bedre mulighed for at kommunikere med Vollsmose-borgere. En stor portion penge til politiet skal skabe mere tryghed i Vollsmose. Fyns Politi får 3,5 millioner ekstra – i to år – til at bekæmpe bander og skabe tryghed i den odenseanske bydel…

  http://www.fyens.dk/article/2437555:Indland-Fyn–Politiet-faar-20-millioner-til-sms-kaede-og-udsatte-boern
  13. januar 2014

  http://www.fyens.dk/article/2437582
  Odense-rådmanden Jane Jegind (V) var sent lørdag aften udsat for et tasketyveri på restaurant ‘Målet’

  Det synes at være et mindre problem i den virkelige verden med højreorienterede. Derimod skal man være på vagt, når muslimer optræder i flok.

  Kommentar by tavsen — 15. januar 2014 @ 18:11

 6. Uriaspostens grundige dokumentation er af uvurderlig værdi, nu og senere. Ekstra Bladet laller ynkeligt af sted, dels af dovenskab, dels baseret på vanemæssig lyserød stupiditet.

  Om 10-15 år er Uriasposten større end Ekstra Bladet. Eller også er Danmark gået under. Den, der lever, vil få at se.

  Kommentar by Crass Børsting — 15. januar 2014 @ 18:19

 7. Mon det nogensinde lykkes dem at omdanne virkeligheden til deres opfattelse?

  Før jul var der noget om klubber i Nordvest Nørrebro, der dyrkede den ekstreme kampsport MMA.

  Men det er næppe interessant for EB at grave i, hvem der deltager i det.
  http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2013/12/17/094708.htm
  Slag og spark mod 12-årige: Eksperter kritiserer ekstrem kampsport. 17. Dec. 2013

  Kommentar by tavsen — 15. januar 2014 @ 18:39

 8. Som man sagde i DR’s Søndagsjournal, fra multikulturens spæde start.
  “Ekstrabladet tørrer op hvor andre tisser”.

  Kommentar by Menig 442 — 15. januar 2014 @ 20:33

 9. Jamen er Ekstra Bladet og Redox ikke det samme, eller har man splittet dem op?. Ekstra Bladet og Redox køre jo bare deres sædvanlige kommunistiske løgnehistorier, det er jo bare som det plejer at være. Men sjovt nok, så er kampsportsklubberne proppet med perkere, for så er det lettere for dem, når de skal ud og smadre enlige danskere som har vovet at snige sig uden for i det fri. Mohammedanmark er et færdigt skodland.

  Kommentar by Fritz — 15. januar 2014 @ 20:45

 10. Efter at have kigget på Redox hjemmeside, synes jeg, de deltagende fortjener al den anerkendelse, der er mulig.
  “Det har konsekvenser for fascisterne at blive trukket frem i lyset.”
  Så rigtigt, så rigtigt.
  Problemet er blot, at Redox endnu ikke har forstået, hvor fascisme og nazisme hører til.
  Redox er reelt et fascistisk-nazistisk foretagende, en del af den yderliggående socialisme, hvor man forsøger med alt fra vold til offentlig pression at bekæmpe sine “fjender”.
  Disse socialismens helte bør selvfølgelig have al den publicity, det er muligt at give dem.
  På hjemmesiden er en helt nævnt: Simon Bünger.
  Jeg er sikker på, at mange andre Redox deltagere også gerne vil nyde anerkendelse, så skulle nogen her ahve flere navne, så læg dem frem, så de kan blive hyldet og anerkendt.

  Kommentar by T. Snorrason — 15. januar 2014 @ 22:08

 11. Her er idioten:

  https://www.facebook.com/lasse.poelman

  Kommentar by Spinner — 15. januar 2014 @ 23:31

 12. Glem ikke, at Politiken kritikløst bragte en historie fra Redox, som var baseret på deres indsamlede materiale. Politikens hus udgiver Ekstrabladet og de har sikkert hygget sig gevaldigt før udgivelsen af artiklen.

  Kommentar by Nordsjælland — 16. januar 2014 @ 00:32

 13. Kommunisten (DKU Esbjerg) og chefredaktør på sprøjten, Poul Madsen, søger sikkert for der snart kommer en artikel om Eiheietslisten/SFs samarbejde med voldsdømte kampsportseksperter i avisen.

  Kommentar by Hans Und — 16. januar 2014 @ 05:30

 14. @ Fritz

  Det ville netop være mere relevant at sammenholde overfald på danskere med muslimerne i kampsportsklubberne. I stedet for de sædvanlige socialistiske fantasifostrehistorier.

  Men journalisterne er åbenbart tilfredse med at være marionetter for de socialistiske dukkeførere.

  Kommentar by tavsen — 16. januar 2014 @ 09:22

 15. Det smilende næsehorn, Madsen-med-fingrene-i-kassen, er letkøbt med en einheitzliste propaganda historie. Leveret af voldsfascisterne i revolutions kampgruppens talerør Redox/modkraft.

  Politiken og næsehornssprøjten er begge købt for partikassens (skattekroner) midler. Med strækmarch begynd: 1-2-3-4 appel

  Kommentar by Iznogut — 16. januar 2014 @ 12:44

 16. Trøjborg beboerhus arrangerer også ture til Cuba, ved jeg. Stedet er styret af venstreekstremister.

  Kommentar by Troels Leunbach — 16. januar 2014 @ 17:24

 17. Mon ikke EB kunne finde dusinvis af kampsportsklubber og skrive om dem på samme måde under overskriften “Indvandrere træner til kamp”? I modsætning til historien om de højreekstreme, så skulle her nok være masser af eksempler, faktisk mange hver eneste dag, hvor kamptrænede indvandrere anvender deres kommunalt støttede færdigheder på sagesløse danskere.

  Er der ikke noget om, at man ikke skal kaste med sten, når..? osv.

  Iøvrigt skal jeg her fraråde enhver mod nogensinde at give interview til EB. Da avisen har samarbejde med voldsberedte ekstremister på venstrefløjen, er man desværre nødt til at antage, at man udsætter sig selv og sine kære for fare, hver gang man ytrer sin holdning i bladets spalter. (Dette beder man om at blive citeret for og lægger så røret på.)

  Kommentar by Arne Torp — 16. januar 2014 @ 17:32

 18. Hmm, kulturberigelse fra ‘autonome’. Jeg boede på Trøjborg i 1981-1983. Beboerhuset var et sted med et fremragende cykelværksted, hvor alt værktøj hang frit tilgængeligt, ingen stjal det, der var ophængskroge til cyklen og man kunne vedligeholde dette glimrende transportmiddel.

  I dag ville det formentlig være utænkelig at have et uaflåst beboerhus uden opsyn med masser af værktøj til fri afbenyttelse for hensyntagende borgere, der også sørgede for at tørre værktøjet af og hængte det tilbage på rette plads. Et dejligt sted for en fattig studerende.

  Gætter på, det er meget anderledes i dag. Hvor ‘autonome’ og ‘unge’ formentlig har indtaget huset. Øv!

  Danmark var tidligere et tillidssamfund, hvor vore hoved- og entredøre ikke blev låst. Det har så sandelig ændret sig. På blot 30 år!

  Kommentar by Henrik Petersen — 16. januar 2014 @ 20:08

 19. Hvis Carsten Norton ikke er istand til, at lave sådan historie uden hjælp fra Enhedslisten/SFs væbnede gren AFA med tilhørende efterretningstjeneste REDOX så er han en rimeligt elendig sjovnalist.

  Det er han nok ikke, og så bliver et af spørgsmålene hvad hans forbindelse til terroristerne egentlig er og består i.

  Kommentar by Hans Und — 17. januar 2014 @ 05:27

 20. “Mon ikke EB kunne finde dusinvis af kampsportsklubber og skrive om dem på samme måde under overskriften “Indvandrere træner til kamp”? I modsætning til historien om de højreekstreme, så skulle her nok være masser af eksempler, faktisk mange hver eneste dag, hvor kamptrænede indvandrere anvender deres kommunalt støttede færdigheder på sagesløse danskere.”

  100% KORREKT

  men kreere sådanne artikler tør marionetterne ikke

  Kommentar by tavsen — 17. januar 2014 @ 11:14

 21. Med ondt skal ondt bekæmpes: Den ekstreme højrefløj skal slås ned med vold, siger anti-fascist

  Vi smutter, så snart de ligger ned. De bliver kørt væk i ambulancer, og vi har erobret gaden igen, siger den 31-årige Jesper. Han er anti-fascist og har i årevis forsøgt at bekæmpe folkene på den modsatte side af det politiske billede: den yderste højrefløj.

  EkstraBladet ca. 31. juli 2006. (Artiklen er fjernet)

  Kommentar by Hodja — 17. januar 2014 @ 14:27

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper