10. februar 2008

“Jeg betragter slet ikke Blekingegadebanden som tilhørende venstrefløjen”, problem løst

Fra fredagens udgave af Nyhedsavisen. Et lille indblik i venstreradikal logik – Topjurister fordømte Blekingegade-afsløringer.

“I dag hyldes han som manden bag de første afsløringer af Blekingegadebanden.

Men da han skrev sine kontroversielle artikler for 20 år siden, skete det under stort pres fra landets førende juraeksperter.

Journalist Lars Villemoes blev beskyldt for at opdigte oplysninger om Blekingegadebanden, som begik flere væbnede røverier i 1970erne og 1980erne, da han skrev om banden i Information.

De to professorer Flemming Balvig og Jørn Vestergaard, som i dag er blandt Danmarks førende jurister, beskyldte dengang artiklerne for at være »fiktion« og »kreativ journalistik.« Det skete i en kronik i Information i 1989, hvor de blandt andet beskyldte artiklerne for at rette udokumenterede anklager mod de fængslede bandemedlemmer.

[…]

Kronikken »Jo, Informations reportage var den mest ondsindede« var underskrevet af Flemming Balvig, Jørn Vestergaard og Preben Wilhjelm fra Kriminalistisk Institut. Her argumenterede de for, at avisen ikke burde omtale forhold, som de anholdte ikke kunne forsvare sig imod. Ifølge juristerne indeholdt artiklerne »en række selvfabrikerede, kriminelle anklager« og »eksemplificerer noget af det værst tænkelige ved creative journalism.«

Juristerne mente, at Information i stedet burde tage Politiets Efterretningstjeneste under kritisk behandling. De opfordrede avisen til at undersøge, om PET havde plantet provokatører i banden, og om PET samarbejdede med Israels efterretningstjeneste Mossad…

Af de tre skribenter af kronikken har kun Preben Wilhjelm besvaret Nyhedsavisens henvendelser.

Han afviser at beklage beskyldningerne om, at Information havde opdigtet oplysninger.

»Villemoes oplyste ikke i artiklerne, hvem hans kilder var. Så er det klart, at vi må sige, at det er ren spekulation. Vi kunne jo ikke tro andet, end at hans kilder var PET. Vi havde ingen anden mulighed,« siger Preben Wilhjelm.

Han afviser desuden, at hans engangement i Venstresocialisterne skulle have påvirket hans faglige vurdering.

»Det er fuldstændig latterligt at påstå. De brugte totalitære metoder, som mere hører hjemme på højrefløjen,« siger Preben Wilhjelm.

Han fastholder, at Information burde have fokuseret på PET i stedet for banden.”

Historien om Blekingegadebanden blev skrevet af en tidligere kommunist, der valgte at underspille det ideologiske aspekt. Sideløbende offentliggør vensteradikale en arkivbaseret gennemgang af historien på nettet, og nu kan man så læse at Blekingegadebanden i grunden hørte hjemme på højrefløjen. Problem løst. Jagten på den sande kommunisme kan fortsætte…

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5441/trackback

9 Comments »

 1. Så fik Vilhjelm lige lavet en feberredning på sit eftermæle.!

  Så er der bare Lisbeth Knudsen (nu Berlnigske), der i Aktuelt skrev at Villemoes “var en PET agent” – og koryfæerne Jøren Knudsen og Ole Krarup her: (fra JP i år)

  http://dansk-svensk.blogspot.com/2000_02_01_archive.html

  jeg kan godt forstå de ikke ville bistå med en udtalelse.

  Kommentar by Steen — 10. februar 2008 @ 00:27

 2. Selv i dag findes der mikropartier på den ekstreme venstrefløj. KPiD, KP, DKP og måske det mest rabiate APK. Ikke at de dog støtter terror i Danmark.

  Kommentar by Christian Lindhardt-Larsen — 10. februar 2008 @ 00:37

 3. At højrefløjen bruger totalitære metoder og disse metoder skulle være karakteristiske for netop højrefløjen kunne være det næste man fik hr. Wilhjelm til at uddybe.
  Siden Fremskridtspartiets exit synes det mig at alle politiske partier er for en vis totalitarisme politisk lokalt med visioner om store offentlige indtægter nogle benævner skatter.

  Kommentar by Peter Buch — 10. februar 2008 @ 00:39

 4. Historien om Blekingegadebanden blev skrevet af en tidligere kommunist, der valgte at underspille det ideologiske aspekt.

  Jeg er – som formodentligt den sidste her landet – i gang med Øvig Knudsens værk. Jeg er ikke kommet så langt endnu, men det er slående, at Øvig konsekvent betegner PFLP som Den Palæstinensiske Kampgruppe.

  Kun når han indirekte citerer politiets rapporter beskriver han PFLP som en “terrororganisation.” Bemærk gåseøjnene. De er Øvigs, ikke mine.

  Kommentar by Mikael — 10. februar 2008 @ 02:19

 5. Elementær psykologi: Når en gruppe som tilhører samme fløj som en selv, med samme begrebsunivers, viser sig at være 100% skurke, opstår der kognitiv dissonans – psykisk konflikt forårsaget af at ‘ens egne’ skulle være lige så eller mere onde end de fælles fjender på fløjen. Én måde at løse dette psykiske dilemma er benægtelse og omfortolkning, så en evt. trussel mod ens eget værdigrundlag undgås, med endnu værre psykiske følger. Benægtelsen er selvfølgelig kun mulig til en vis grænse, eller i et vist tidsrum, så kommer den ubehagelige erkendelse formentlig på plads – for de fleste.

  Her ser vi derimod nogle hardcore fornægtere, som her næsten 20 år senere prøver at opretholde illusionerne. Der må virkelig være nogen identitet investeret i livsløgnene.

  Nøjagtig samme mekanisme ser vi jo så i dag, på et andet område hvor polarisationen af samfundet er langt mere mærkbar (de fleste dengang skænkede vel ikke de marginale venstreloonier tilnærmelsesvis samme opmærksomhed, alene af den grund at de ikke var markant synlige i gadebilledet). Også i dag er holdningsændringer forbundet med psykisk ubehag, fordi man opfatter det som en konflikt at måtte se at en gruppe der i ens univers er ofre pr. definition, måske alligevel er en større trussel mod samfundet, end de fjender som medløberiet dikterer er de onde.

  Kognitiv dissonans, 1989 & 2008.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 10. februar 2008 @ 02:36

 6. “De brugte totalitære metoder, som mere hører hjemme på højrefløjen,« siger Preben Wilhjelm.”

  Her faldt jeg ned af stolen!!!

  Vil det så sige, at de “unge” tilhører højrefløjen??
  De truer, ødelægger og prøver at slå vores betjente ihjel med brostenkast osv.

  Nej, nu gider jeg ikke høre mere på de tosser på vensterfløjen, de har bare at tage ansvaret for deres metoder og totalitære syn.
  De kan passende nu få deres National Socialister placeret på deres vensterfløj, hvor de ret mæssig hører hjemme. Hitler var socialist og diktator, som alle vensterfløjens øvrige “idoler”.

  Det så grimt, at tørre fiaskoerne af på højrefløjen.
  Typist vensterfløjs retorik.

  Kommentar by li — 10. februar 2008 @ 11:08

 7. ”De brugte totalitære metoder, som mere hører hjemme på højrefløjen,« siger Preben Wilhjelm.

  Rabler det da helt for Wilhjelm, selv gammel kommunist og venstrerevolutionær i VS, der forkastede tanken om magtovertagelse ad demokratisk vej og bekendte sig til den væbnede revolution?

  Manden står solidt plantet oven på de mere end hundrede millioner lig. Alle ofre for den ideologi han kæmpede og kæmper for.

  En mand der hvis han havde fået magt til at gennemføre revolutionen ville have fulgt i Nikolai Chauchesko og de andre blodhundes fodspor. Det viser al erfaring med revolutionær-socialisme andre steder på kloden.
  Per Stig Møller skriver i bogen “Magt og afmagt”: “Havde ungdomsoprørerne fra 1968 fået magt, som de havde agt, havde de sikkert ikke holdt sig tilbage. Også de mente, alt gammelt skulle omstyrtes. De dyrkede revolutionen og den totalitære socialisme og svor til århundredets største machiavellister: Lenin, Stalin, Mao, Ho Chi Minh og nåede sågar at forsvare Pol Pot”.
  Per Stig Møller siger videre: “Hvor de faktisk fik magt, som de havde agt, brugte de den skrupelløst til at skaffe sig og sine embeder og fjerne enhver, der ikke delte deres anskuelser”.

  Man undres, ja – man undres over, at sådanne typer kan holde sig selv ud.

  Kommentar by Als — 10. februar 2008 @ 12:35

 8. »Det er fuldstændig latterligt at påstå. De brugte totalitære metoder, som mere hører hjemme på højrefløjen,« siger Preben Wilhjelm.

  Hvornår går det op for disse røde pestilenser at den røde ideologi på ingen måde lod højrefløjens ideologier noget at høre nærmere tværtimod, for igen hørte nazisterne jo OGSÅ til på venstrefløjen, så hvad er der efterhånden for dem at sammenligne med ???

  Såvidt jeg ved har de værste uhyrligheder kommet enten fra socialisterne eller islam, måske skulle røde-Preben begynde at forholde sig til det.

  Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 10. februar 2008 @ 19:12

 9. […] Sekundært link. […]

  Pingback by Påvirkning af hacker sag | Undskabens Hotel — 12. september 2014 @ 08:00

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper