17. januar 2014

Ny forskning fra Indvandrermedicinsk klinik: Uansvarligt at stressede flygtninge skal lære dansk

Den nuværende regering sænker kravene til flygtninge, men intet vil kunne gøre P1-castede forskere tilfredse. Fra introduktionen til et indslag i gårsdagens P1 Morgen, der gengiver pointerne i seneste udgave af Sproglaboratoriet på samme kanal.

Professor: Sprogkrav til flygtninge med posttraumatisk stress syndrom er meningsløse
De sprogkrav som dansk lovgivning stiller til flygtninge med posttraumatisk stresssyndrom er meningsløse og lægeligt uforsvarlige! Det siger overlæge og professor Morten Sodemann, der har undersøgt og fulgt 920 flygtninge. Hans konklusion er, at vi stopper sprog ned i halsen på mennesker, som endnu ikke er klar til læring. Morten Sodemann fortæller, hvad det er for en sproglig virkelighed, mennesker, der har været udsat for tortur og krig, befinder sig i.. Medvirkende: Morten Sodemann, overlæge og professor

Oploadet Kl. 07:55 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/54443/trackback

23 Comments »

 1. Jeg synes du lovede at holde pause fra P1..? :-)

  Kommentar by Vagn Henning — 17. januar 2014 @ 09:11

 2. Hvis man skal tage hensyn til de sygdomsramte, så bør man i det mindste forlange at de stiller en garanti for at de gerne vil lære dansk.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 17. januar 2014 @ 09:44

 3. Hvis det er for sundhedsskadeligt for flygtninge at lære dansk, så bør flygtninge slet ikke risikere at komme til Danmark. De bør hjælpes i deres nærområder.

  Kommentar by Liva — 17. januar 2014 @ 09:57

 4. Grotesk læge

  I disse tider hvor masser af danskere mister jobbet, fordi virksomheder flytter til udlandet – og mange danskere ryger ud af dagpengesystemet og på kontanthjælp, fordi centrum-venstre regeringen har besluttet det – så er det grotesk at samme danskere skal betale skattekroner til mennesker, der ikke skal lære dansk, og derfor heller ikke vil kunne få arbejde og være med til at betale til samfundsmaskineriet. I forvejen betaler danskere en høj skat og betalere 16 milliarder kroner i bistandshjælp pr. år.

  Professorens ’bistandshjælp’ kunne måske gå i opgangstider, men ikke i en tid, hvor almindelige danskere har mindre at gøre med – flere må endda flytte til udlandet for at få læreplads og arbejde. Men professoren kunne måske starte med selv at betale for sit ’bistandsprojekt’. Han kunne selv betale for at have flygtninge boende i sit eget hjem. Han får en fed løn. Og hvis ikke han selv på et tidspunkt i sit liv lærte at læse og skrive dansk, så havde han aldrig fået sig en god uddannelse og et godt job – i Danmark.

  Kommentar by Liva — 17. januar 2014 @ 10:15

 5. Uanset hvad flygtninge angiver som årsag til at invadere Danmark må det primært dreje sig om at give den flygtede en seng og et måltid mad og derefter hjemsendelse, så derfor behøver man ikke en professor der udtaler sig for eller imod Dansk undervisning til flygtninge, de skal overhovedet ikke bosættes i Danmark, Danmark er i forvejen ved at lide samme skæbne som Israel, det eneste man kan konkludere er at den venstresnoede professor kæmper for sin stilling der bør tages op til overvejelse i disse spare tider.

  Kommentar by emmagad — 17. januar 2014 @ 10:54

 6. Det er da også væmmeligt at kræve noget af udlændinge. Selvfølgelig er det kun danskere, der skal yde.

  Hvis de “syge flygtninge” blev i deres egen kultur, ville det være mere helbredende for dem selv, og vi ville ikke have så mange indvandrere på sindssygehospitalerne og andre steder i sundhedsvæsenet.

  http://www.dsr.dk/Sygeplejersken/Sider/SY-2006-02-18-1-Kultursammenst%C2%A2d.aspx 27. januar 2006
  Massiv kritik. En ny undersøgelse blandt sygeplejersker viser, at ni ud af ti sygeplejersker mener, at patienter med indvandrerbaggrund er en belastning for plejepersonalet.

  Sprogbarrierer og kulturkløfter er nogle af årsagerne, mener sygeplejerskerne. Andre peger på en forstenet dansk hospitalskultur og rigide normer som årsagen til problemerne…

  Kommentar by tavsen — 17. januar 2014 @ 11:10

 7. Morten Sodemann er tilsyneladende af den opfattelse, at han som læge har ret til at bestemme, hvem der skal behandles på danske skatteyderes, dvs os der betaler sygeforsikringen, regning.

  Jeg har sq ikke betalt til en forsikringsordning, for at Morten Sodemann kan hive ikke omfattede personer ind og behandle på for mine penge. I øvrigt beriger Morten Sodemann sig jo personligt på den måde.

  Han kunne passende starte med, at forklarer på hvilket grundlag han kan hente penge i lommerne på danske skatteydere, for derefter at behandle hvem han har lyst til for pengene.

  I øvrigt en artikel fra oktober 13′ i Des-Information, hvor han selv er med i kommentarsporet.

  http://www.information.dk/475731

  Kommentar by Hans Und — 17. januar 2014 @ 11:14

 8. Hans Und

  Det er sgu en køn læge at have. Han snakker jo bare for sin syge moster.

  Kan personlige økonomiske interesser virkelig være legitime i dag???

  Indvandrermedicinsk Klinik på Odense Universitetshospital har nok at se til……
  Professor i global sundhed og indvandrermedicin Morten Sodemann har stiftet klinikken……

  Uden omtanke for de katastrofale følger, det kan have, når læge og patient er ude af stand til at snakke sammen
  http://jyllands-posten.dk/indland/ECE6372846/kaos-hos-ny-akutmodtagelse/
  ”Her fik jeg fat i en anden læge, som talte rigtig dårligt dansk. Han henviste mig til børneafdelingen på Glostrup Hospital. Så sagde jeg: ”Det kan ikke passe, for der findes ingen børneafdeling på Glostrup, den er lukket.” Så henviste han mig til børneafdelingen på Hvidovre Hospital i stedet for,”

  Kommentar by tavsen — 17. januar 2014 @ 11:41

 9. “Professor i global sundhed og indvandrermedicin Morten Sodemann har stiftet klinikken, som er den første af sin slags i verden. Og han er læge for disse mennesker.”

  Klinikken ligger i Danmark. Men hvorfor ikke flytte klinikken til flygtninges nærområder? Klinikken behøver i en global tid ikke at ligge i Danmark. Så var der også andre lande der kunne være med til at betale for klinikkens drift og lønninger.

  Sodemann, vær global – rejs derud hvor der er mest brug for det – og hvor der kan hjælpes flest muligt. Sodemanns luksusklinik i Danmark er kun for de få – og som Sodemann selv siger, så er det danske sprog et problem. Så flyt klinikken – ud af Danmark.

  Kommentar by Liva — 17. januar 2014 @ 11:57

 10. Fremtidsvision ”Hurra, hurrae…
  og så det lange….gjalder det i Mødelokalet hvor Hovedforsamlingen af ”Danske Tigger- og Godhedsforeningers Hovedbestyrelse” er samlet til Stormøde med ”For-Ladekarlen” og hundredvis af menige ”Ladekarle” , det samlende emne er Fåborg og Sydfyn der pludselig er kommet på tapetet, 400 Svineslagteriarbejdere er Fyret ”Danish Crown” lukker Fabrikken, og nu vil Godhedsindustrien lægge pres på Regeringen, hvor Anette Wilhelmsen allerede før anmodningen er udtalt, har lovet at hun er parat med den første Milliard til Svineslagtefabrikkens ”Fabriksløft” med indretning til boliger for 5000 måske 6000 Syriske Muhamedaner Flygtninge med familier, der er strandet i EU-landet Bulgarien, og af al kraft søger til EU-lande hvor det flyder med mælk og honning.
  Som et ekstra lokkemiddel for at få gang i importen vil der blive havudsigt fra nogle af lejlighederne, som gør at der bliver rift om at komme først til mølle.
  Som Margrethe Vestager siger så vil det ikke alene give et eksotisk indslag i hverdagen i selve Fåborg, men i hele det sydfynske område, ligeledes vil det få positiv effekt på arbejdsløshedstallet, alene som servicepersonale i den kommunale administration, for ventes 50% forøgelse og nyt Rådhus, dertil kommer udvidelse af Politistyrken, Skoleudvidelser evt. oprettelse af ”Koranskoler” med højt uddannede Imamer, Private Vagtfirmaer, og talen om at lukke Fåborg Sygehus er også taget af programmet tværtimod er der nu tale om væsentlige udvidelser, når man først får klarhed på de specielle Muhamedanerkrav der vil komme efterhånden.
  Blodpølsefabriksbygningen mener man er velegnet til Moske, idet det Jernarmerede Betongulv er næsten umuligt at bryde op, men da man så vidt vides bruger Muhamedanerne Bedetæpper ved deres 5 gange daglige bønner, så disse blodpletter vil ret hurtigt ”slides” væk.
  Der lukkes også en ”Danish Crown” Fabrik i Skærbæk, men der er organisationernes intention at koncentrere sig mere om leverancer fra den Italienske Ø ”Lampedusa” eller måske endda direkte fra Afrika hvor der næsten overalt er store Børnerig, sultende flygtningeskarer på vej et eller andet sted hen.
  Som Dansk Industri siger, er det bedre at få vore svin slagtet og parteret i Tyskland eller Polen, hvor det bliver mere og mere almindeligt at skulle have både to og tre arbejdspladser for at få et rimeligt liv.
  EU-vanviddet breder sig.

  Kommentar by Cantor — 17. januar 2014 @ 12:44

 11. Hvis man vitterligt har posttraumatisk stresssyndrom, så er det meget svært at lære ret meget, hvis det bare er lidt kompliceret. Og det er dansk.
  Spørgsmålet er vel hvor længe de så har det, og om man så ikke kan stille krav derefter. De bør jo være motiverede.

  Kommentar by mb — 17. januar 2014 @ 13:28

 12. Jeg tror altså ikke man skal lægge noget politik i det her. Sodemann er bare den læge du ville ønske at have, hvis du var alvorlig syg.

  Og, ja han har arbejdet i Afrika i flere omgange, også steder, hvor de fleste ikke kunne drømme om at sætte deres fødder.

  Kommentar by NielsC — 17. januar 2014 @ 13:45

 13. Alle de post-traumatiske stresssyndromer der, uden problemer, betaler kassen for falske papirer, kravler gennem ørkenen, gemmer sig i synkende skuder og sætter sig på fly og toge, for at rejse gennem fremmede kontinenter, skal selvfølgelig ikke belemres med et nyt sprog… Det magter de naturligvis ikke..?!

  Kommentar by Peter Andersen — 17. januar 2014 @ 14:04

 14. 12,

  Han forklarer ikke hvorfor andre skal betale for de her mennesker og hvad der er begrundelsen for at gøre det.

  Han vil tydeligvis have så mange negere og muhammedanere til landet som overhovedet muligt.

  1. Han tjener selv kassen på det. Hertil kommer professor tittel m.v.
  2. Han opnår status blandt sine egne, såsom hos skolefrøkner på Dansk Røde Kors sprogskoler.
  3. Han sikkert allerede arbejdet og fået stor betaling fra netop DRK. Nu er det så tid at han skal levere den anden vej. – Utang na loob.
  4. Han har et kompleks med kvinder, fordi han er blevet afvist af sin mor. Nu ønsker han hævn over kvinder der ligner hende, og det gør netop danske kvinder. Han er udemærket godt klar over, at voldtægt indgår i jihad, samt at negere statistiks set har et højere voldtægtspotentiale end så mange andre. Netop derfor ønsker han så mange som muligt til landet.
  5. Han er et usselt og ynkeligt menneske, men sikkert overordentligt intelligent og han formår at dække sig bag “godhed”. – For andres penge.

  Kommentar by Hans Und — 17. januar 2014 @ 14:36

 15. Turen til Danmark har åbenbart ikke været for stressende for disse mennesker.

  Kommentar by k.m. — 17. januar 2014 @ 14:49

 16. Folk der forsker i indvandremedicin, har en politisk dagsorden og i øvrigt en egeninteresse i, at fastholde indvandere i en hjælpeløs og inaktiv situation.
  På den måde er der arbejde til “professoren” og andre i det indvandreindustriellekompleks.

  Kommentar by Robert R — 17. januar 2014 @ 15:09

 17. @ Kommentar by NielsC — 17. januar 2014 @ 13:45

  Halleluja!

  Ingen tvivl om at Sodemann er et godt menneske og måske tilmed en dygtig læge.

  Jeg ønsker personligt også at være god, specielt hvis det er for andre folks penge.

  Kommentar by Neuhammer — 17. januar 2014 @ 15:29

 18. Der er et par interessante artikler i ugens Weekendavisen,
  om tingenes sørgelige tilstand hvad angår ‘invasive arter’.

  Desværre er der ikke noget nyt under solen. Blot en bekræftelse af
  det går ad H til. Vi er ikke kommet ud af stedet – overhovedet.

  ***
  Ubehagelige svar

  Klumme. Nyt tysk studie viser, at fundamentalisme og mobning af bestemte grupper er langt mere udbredt blandt vesteuropæiske muslimer end blandt ditto kristne.

  http://www.weekendavisen.dk/smarticle/view/1

  ***
  En anden form for velfærdsturisme

  Familiesammenføring. 24-årsreglen og tilknytningskravet har reddet mange etniske unge fra uønskede ægteskaber, heriblandt fætter-kusine-ægteskaber, og har fremmet beskæftigelsesfrekvensen for ikke-vestlige indvandrere.

  http://lydavisen.dk/#q=edition?edition=section%3DB%25C3%25B8ger

  (Gratis lydavis – boganmeldelse. Bogen omtales i en artikel i 1. sektion – ikke on-line)

  Kommentar by Thorbjørn — 17. januar 2014 @ 16:50

 19. Hvad med syge danskere, der også lider af stress, ocd osv.?
  De bliver godkendt til job og undervisning. Går fra den ene pulje til den anden. De mister penge på det. De har måske også været udast for traumatiske oplevelser. Men skide være med dem.
  Hvis de ikke lider af stress og sygdom, skal de nok få det lært i røde kors og asyl centrene af personalet, læger osv.

  Kommentar by fhcb — 17. januar 2014 @ 17:16

 20. #10 Cantor
  Du skriver “talen om at lukke Faaborg Sygehus er også taget af programmet”. Det har du ret i, men det hænger muligvis sammen med, at sygehuset lukkede i 2011 altså for 2 1/2 år siden.

  Kommentar by Bjarne Binee — 17. januar 2014 @ 20:02

 21. #18 Bjarne Binee
  tak for oplysningen, du har sikkert ret, men i Eventyrets verden kan man både lukke og åbne Sygehuse efter behag. ;-))

  Kommentar by Cantor — 17. januar 2014 @ 21:54

 22. Peter Neerup har en skarp kommentar på nationaldemokraten, med udgangspunkt i en sag om en Dansker på et filippinsk hospital, som k.m. har linket til andet steds.

  nationaldemokraten.dk/forskel-paa-folk-igen-igen/

  jyllands-posten.dk/indland/ECE6414111/ministerium-vi-har-gjort-meget-for-syg-dansker/

  I øvrigt har den pågældende en via den Danske stat en sygeforsikring, hvilket han gennemsnitligt set betaler cirka kr. 17.000,- for årligt. Det er klart nok, at den jf. betingelserne ikke dækker i udlandet, men det er også klart at manden ikke desto mindre har betalt for en sygeforsikring een gang. På det pågældende hospital kunne de i øvrigt have behandlet ham færdig for 10 – 20 % af hvad det ville koste i DK.

  Internationalt dækkende sygeforsikringer fås i øvrigt for kr. 6 – 700 pr måned. I modsætning til en dansk rejsesygeforsikring som reelt dækker overlevelse på stedet plus hjemtransport til videre behandling, så dækker sådan en færdig behandling.

  Og så kan man jo spørge om, hvad der begrunder at en dansk sygeforsikring koster, rundt regnet det dobbelte.

  Kunne det have noget at gøre med, at folk som Morten Sodemann ligefrem får lov til, at importere patienter de kan tjene en fyrstelige hyre på?

  Alt imens en dansker, der faktiske har betalt for en sygeforsikring end ikke kan få betalt selv simpel behandling i udlandet, og f.eks. ældre Danskere bliver behandlet som l*** på vore egne hospitaler.

  Kommentar by Hans Und — 19. januar 2014 @ 01:24

 23. Tildelt asyl er en midlertidig beskyttelse af politisk forfulgte personer. Derfor bør de pågældende hjemsendes, når situationen hjemlandet er blevet bedre. Iøvrigt er ifølge FN ca 95%-98% af asylanterne sociale/økonomiske flygtninge.

  Kommentar by Filip — 19. januar 2014 @ 09:23

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper