20. januar 2014

Tidligere venstreekstremist sigtet for drab, var højt placeret i Rebel – revolutionære unge socialister

Kort før jul blev 74-årige Ernst Ellebye dræbt i sit hjem i Tønder, og sigtet er i den forbindelse en 34-årig gymnasielærer. Ekstra Bladet fortalte henkastet i en oversigtsartikel, at den anholdt gymnasielærer er tidligere autonom, og det er jo nok så interessant.

I Antifascistisk Aktions ‘At knuse fascismen’ udgivet sidste år, er et af fikspunkterne antifascistiske erfaringer fra Århus, og flere anonyme venstreradikale beretter om hvordan kampen mod White Pride påvirkede dem personligt. En enkelt fortæller blandt andet, at han bevæbnede sig med kniv, og voldsoptrapningen fik mere overordnet den konsekvens, “at man blev en person man ikke ønskede at være” (s. 139).

Advokaten for den anholdte i Tønder-sagen, forklarer til BT at den 34-årige er “en pæn og ordentlig mand”, men selvom 34-årige BFJ ikke mere ligner en autonom, så har voldsdyrkelsen måske haft sine konsekvenser på det personlige plan.

Han var aktiv på højt plan i Rebel – revolutionære unge socialister, forløber for Socialistisk Ungdomsfront, Enhedslisten-tillknyttede gadekrigere. Sidst i 90’erne gik han på den venstreradikale højborg Det Fri Gymnasium, hvor studievejlederen hed Pernille Rosenkrantz-Theil (også Rebel), og skolekammeraterne og venskabskredsen talte flere af de dømte fra Homo/Aktion-brandattentaterne, der blandt andet blev planlagt i gården til Rosenkrantz-Theils kollektiv. Også de var organiseret i Rebel.

(BFJ nævnt i Rebel-udgivelse)

“Man kan ikke helt afskrive volden som politisk kampmiddel. Metoderne afhænger helt af hvad man vil opnå…” (Rebel om mål og midler)

Akademisk valgte han den sikre vej. Skrev universitetsspeciale om baskernes nationale frihedskamp, og fik senere ansættelse på Rehabiliteringscenter for torturofre (RCT). Blandt kompetencerne nævnes blandt andet viden om sociale bevægelser, nationalisme og interkulturel kommunikation. Var han ikke blevet gymnasielærer i Tønder, så kunne vi have set ham på TV som ekspert i politisk ekstremisme – en af den slags, der kun udtaler sig om højrefløjen.

(BFJ’s arbejdsrelaterede FB-profil med foto af ‘Den Kommunistiske Ungdomsliga i Kina’, 2014)

Intet tyder på at drabet har noget politisk i sig, men havde sigtede haft en højreradikal fortid, så ville medierne have tærsket langhalm på hans politiske overbevisning. Herunder en grafisk illustration af den drabssigtedes personlige profil på Facebook.

(BFJ’s personlige FB-profil, 2014; Kommenteres af ekstremismeforsker, Ø-politiker)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/54456/trackback

14 Comments »

 1. Jo længere ude på venstrefløjen man befinder sig, jo større er chancerne for depression og hvad deraf følger. Livet er hårdt, når virkeligheden bestandig modsiger ens utopiske ideologi.

  Information 18. marts 2011 – Venstreorienterede har aldrig været mere ulykkelige: http://www.information.dk/262742

  Det var før FARVEL-regeringen, som ifølge artiklen skulle få humøret til at stige. Verden er og bliver uretfærdig.

  Kommentar by Svend Andersen — 20. januar 2014 @ 08:11

 2. Den myrdede hed Ernst Ellebye. Det er vist sønnen, du blander ind.

  Kommentar by Nils — 20. januar 2014 @ 08:33

 3. …født 18. november 1939, så han var 74.

  Kommentar by Nils — 20. januar 2014 @ 08:43

 4. Fornemt graverarbejde!

  Jeg ser , at en “Mumme” bliver nævnt i Rebels blad. Mig bekendt var der ingen “Mumme” i Rebels københavnerafdeling. Derimod var der en “Munne” (også “Munde”); nemlig Jakob Engelund Sanvig, der i 2002 blev idømt halvandet års fængsel for brandstiftelse.

  I perioden mens den nu mordsigtede BFJ bestred den høje post som Rebels landskasserer, huserede den senere voldsdømte Rune Eltard-Sørensen som Rebels mand i Farum.

  Jeg vil nødigt bande, men det er fa’me en køn samling banditter.

  Kommentar by Martin Kasler — 20. januar 2014 @ 08:55

 5. Hej Kim – det hedder kompetencer – ikke kompetancer – selvom det lyder sådan.

  Fortsat god dag Mvh.

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 20. januar 2014 @ 09:29

 6. Sjuskegejl rettet. Takker.

  Kommentar by Kim Møller — 20. januar 2014 @ 09:51

 7. @5 – Jørgen Nielsen *gaaab*

  Gymnasielæreren virker som et sygt individ, den FB-profil efterlader igen tvivl.

  Kommentar by Johnson — 20. januar 2014 @ 09:58

 8. “Skrev universitetsspeciale om baskernes nationale frihedskamp”

  Hmm ja. Baskerne er jo et af de folk, der har de venstreekstremes tilladelse til at være et folk, ganske som pæstilenserne.

  Noget andet er så, at disse baskere var rygraden blandt spanske “kolonisatorere” og ikke kun havde et godt rygte.

  Glemt er det vidst også, at de ikke just var på folkfrontens, dvs den socialistisk stalinistiske, side i den spanske borgerkrig.

  Men ok, de er undskyldt. De var inden da undertrykt af muhammedanerne i nogle hundred år.

  Kommentar by Hans Und — 20. januar 2014 @ 10:25

 9. Hvad mere mangler pressen for at gå i flæsket på de venstreradikale?

  Her kan vi se en autonom der har mishandlet et gammel mand til døde hyggesludre på facebook med en kendt såkaldt forsker og et prominent medlem af Enhedslisten?

  Det skulle lige have været borgerlige…

  Kommentar by Govnor — 20. januar 2014 @ 10:44

 10. Og han har, ikke overraskende, skrevet artikler på medkræft, sitet som Enhedslisten/SFs væbnede gren bruger til propaganda, indenfor sit akademiske felt.

  Og han har været på RCT, hvor en af RCT stifteren, torturlægen Inge Genefkes, gode og nære ven, kommunisten Tue Magnusen, ligeledes skribent på Medkræft, har været ansat som informations(chef)medarbejder. Tue Magnusen er i øvrigt en god ven af Enhedslistens Frank Aaen, som man med afsæt i Jonas Christoffersens (o.a)teori om kædeansvar for tortur, kan formode er torturbøddel.

  Og det er jo tilsyneladende omkostningsfrit, at deltage i volds- og terror udøvelse hvis bare man gør det på/for venstrefløjen.

  Departement-chef i Socialministeriet, Jesper Zwisler, var i begyndelsen af 1980’erne med, i en eller anden udstrækning, i BZ. Han er (født 22.10. 1962) et par år ældre end Rene Karpatchof (født omkring 1964).

  På tidspunktet for Allotrias rydning boede han i området.

  Hans cv er spejlblankt før 1991. Og der er stort set ingen “spor” på internettet.

  Og det er mistænkeligt (for en dep-depchef).

  Samtidig så har ekstremismerapporter der skulle udarbejdes for Socialministeriet pludselig fået navnløse forfattere. Det er ikke nomalt for den slags arbejde, men det kan teoretisk være i orden, at Cowi har en underentreprnør inde som de ikke fortæller om, men i sag sag med potentielt sprængstof, har de helt sikkert handlet det af med deres opdragsgiver. Hvis det da ikke forholder sig sådan, at de har fået en ordre om, at bruge bestemte undeleverandørere.

  Og da det nok er i orden at bruge, en for opdragsgiver ukendte underleverandørere, så er det på den anden side ikke normalt. Derfor har den sag nok været en tur omkring dep-chefen.

  Og det er jo interesant når man kan formode, at folk som Karpatschof og Holmsted er netop disse underleverandørere, at der kan være en venskabelig forbindelse til dep-chefen i ministeriet.

  Kommentar by Hans Und — 21. januar 2014 @ 03:55

 11. Har man nogen sinde hørt om en gymnasie rektor, der kommer med en offentlig reaktion pga en læreres politisk tilhørsforhold?

  Ja det har man:

  http://nordjyske.dk/nyheder/nordjysk-laerer-med-i-hemmeligt-netvaerk/13f82d1c-7eee-4f43-8752-5ea28339991f/4/1513

  Men det var så en person der ikke var enig i den herskende tvangsideologi “multikultiralismen”, altså en såkaldt højreorienteret.

  Kommentar by Hans Und — 21. januar 2014 @ 05:30

 12. Enig med 4.Fornemt graverarbejde!
  MSM kan kun finde ‘højreradikale’ voldsmænd (den ene bor i Kbh og den anden bor i Aarhus :) )

  Kommentar by A-mad — 21. januar 2014 @ 09:20

 13. MSM kan kun finde ‘højreradikale’ voldsmænd osv.

  Såsom i Nordamerika republikanere, som opfører sig tåbeligt. Og de kværner løs om de episoder.

  Selvfølgelig skal vi have det indtryk, at demokrater og socialister er rene dydsmønstre.

  Hvad de absolut ikke er, som Kim afslører gang på gang.

  Kommentar by tavsen — 21. januar 2014 @ 16:05

 14. http://www.badeagle.com/

  Kommentar by Nielsen — 22. januar 2014 @ 23:11

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper