2. februar 2014

Kvinden i buret (Jussi Adler Olsen, Nikolaj Arcel, 2013) – Mere klichefyldt holdningsmassage…

Flere har anbefalet mig at se Kvinden i buret, filmatiseringen af Jussi Adler Olsens bestseller. Nu fik jeg så set den, og den var lige som forventet. Det var historien om den små-neurotiske betjent Carl (Nikolaj Lie Kaas), der ufrivilligt fik makkeren Assad (Fares Fares), og sammen efterforskede en ældre sag om en politikers selvmord. Assad er den joviale, Carl hans modsætning, men langsomt bliver de venner. Mest fordi Assad insisterer, men også fordi de fint supplerer hinanden. Assad har eksempelvis nogle menneskelige kvaliteter som Carl i høj grad mangler.

De overtræder alle regler, og suspenderes, men fortsætter alligevel efterforskningen, og finder til sidst den kvindelige politiker i live, låst inde i et trykkammer gemt i en lade på Lolland. Carl overfaldes af den psykotiske gerningsmand, da Assad træder til og slår skurken ned. De bliver helte, og få sekunder før rulleteksterne ser man Assad med sit bedetæppe. I modsætning til Carl har han fred i sindet.

(Fares Fares i rollen som Assad)

“‘Her ser du den væg der, og dér ligger dit bedetæppe. Og her ser du pilen mod nord. Nu kan du placere dit bedetæppe helt nøjagtigt.’ Det var øjne fulde af respekt, der blev rettet op mod ham. De skulle nok blive et godt team.” (Jussi Adler Olsen, Kvinden i buret, bd. 1)

“The twist is that our hero’s partner is a practicing Moslem, Assad (Fares Fares). The competent, smart, amiable fellow proves more civilized than his embittered Danish partner. He’s clearly written in to counter the fear of the burgeoning — and perhaps threatening — Moslem community in the Scandinavian countries. In contrast to the virtuous Moslem detective, the killer is a pure Scandinavian behemoth, in the Dolph Lundgren mold.” (IMDB)

Oploadet Kl. 02:41 af Kim Møller — Direkte link37 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/54787/trackback

37 Comments »

 1. Jeg læste bogen for nogle måneder siden. Islamforherligelsen er til at kaste op over. Jeg har ikke set filmen eller læst flere bøger i serien og kommer heller ikke til det.
  Jeg har i øvrigt fået for mig, at det er en trend i tiden.
  Begyndte for nylig på gode gamle Frederick Forsyths nyeste The Kill List, hvor man allerede et stykke inde i kapitel 1 løber ind i en flere sider lang explicit islamapologi gående på teamet “jihadisterne har helt misforstået Islam”. I skraldespanden med den bog. Fandens osse!
  Har også set det i andre bøger, omend lidt mere indirekte. Træls, hvis det skal til at være normen i thriller genren, for så er det slut med den fornøjelse.

  Kommentar by monse — 2. februar 2014 @ 03:39

 2. Lyder som et plagiat af Richard Donners Lethal Weapon.

  Kommentar by Martin Kasler — 2. februar 2014 @ 04:08

 3. Jussi Adler Olsen er selvfølgelig helt klar over, at er der ikke masser af positivt om muhammedanerne, så er der ikke nogen gratis promovering, ikke noget stats/EU tilskud til manuskript, film osv.

  Han er med andre ord en uhæderlig prostitueret i hans forhold til hans sekundærer kunder, læserne og seerne. I forhold til hans primærer kunder, magthaverne her og i muhammdanien, levere han bare som aftalt.

  Problemet med ham er han forstiller sig. Det gør ham uhæderlig.

  Kommentar by Hans Und — 2. februar 2014 @ 05:03

 4. Muslimen er vanvittig intelligent, unikum i nærkamp, har udpræget næse for detaljen, der kan føre opklaringen videre, har kvindetække, arbejder hårdt og længe, lader sig nøje med et kosteskab som kontor og adlyder det mindste vink fra en traumatiseret gnavpot af en vantro kriminalbetjent.

  Det er sørgeligt med al den fantasi. Men en lille bangebuks som Sjuske-Ørne-Olsen tør selvfølgelig ikke finde skurken blandt skurkene. De bliver jo skide sure og vil slå ihjel pr. omgående.

  Kommentar by Iznogut — 2. februar 2014 @ 05:59

 5. Nikolaj Arcel er søn af Libby Tata (græsk) og Arne.

  Libby er med i Bedsteidioter for azul til alt og alle…

  http://www.bedsteforaeldreforasyl.dk/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=19

  http://www.kvindernesblaabog.dk/Default.aspx?pageid=17502

  Hun er psykolog og har blandt andet arbejdet i Hvidovre kommune. Jeg fornemmer det må være cirka på samme tid, som analpædofilisten Bjarne Skovsager (SF og socialdmokratiet) arbejdede der, og hvor kollegaer holdt hånden over ham.

  Så har hun arbejdet med tortur hos torturlægen Inge Genefke, og har dermed også været kollega til Tue Magnussen.

  Så strengt taget kan man jo kun forvente, at han deltager i, at anstifte etnisk motiverede jihad-voldtægter ved at fremme islams sag.

  Kommentar by Hans Und — 2. februar 2014 @ 07:14

 6. Når jeg ser zombiefilm som World War Z eller tv serien The Walking Dead, så erstatter jeg zombierne med moslemer, for ligheden er 100%.

  Kommentar by HMAK — 2. februar 2014 @ 07:30

 7. SVINSK Litteratur?
  Det er godt at se at der er andre og flere der har “spottet” Svensk (svInsk) litteratur og film, jeg har fra første færd holdt mig på afstand af disse opblæste roman og filmmagere med deres selvbestaltede arsenal af korrekthed og opdragelse af “folket” til at skulle “ELSKE” det Svenske Folkeselvmord ved hjælp af importen af uintegrerbare Muhamedanere.

  Sverige er også totalt blinde og døve for “kendsgerningernes tale” – intet sted på Jorden hvor Muhamedaneren har fået, bare det mindste “Demokratiske Flertal” så er fælden klappet, hele det kriminelle register kommer for fuld udblæsning.
  Dumheden, løgnagtigheden i det snart bortgangne Socialistisk Folkeparti følger nøjagtig skemaet i Undergangen af Retsforbundet, Det Konservative Folkeparti, Danmark er heller IKKE til SAP, KAP, NAP, PAP og LAP eller “Sutskofolket” uanset hvilken “Lykketilværelse” de lover Danskerne INDEN et valg til Folketing eller Unionen.

  Kommunalvalget viste vejen og der stadig er et glimt af mulighed for at stoppe det galoperende Vanvid.

  Kommentar by Cantor — 2. februar 2014 @ 07:38

 8. 347 gange står der i koranen at ikke-muslimer er vantro. Der står også at jøder er aber og svin.

  Kommentar by Liva — 2. februar 2014 @ 08:42

 9. Apropos oven nævnte films islamleflen, så viste DR2 her til morgen en islamforherligende reportage om afroamerikansk kvinde, der rydder op i den amerikanske forbryderverden vha. islam.

  DR romantiserer islam, som kalder ikke-muslimer for vantro og jøder for det, der er værre.

  Kommentar by Liva — 2. februar 2014 @ 08:55

 10. Bøger og film omhandlende korandyrkende intelligente muslimer er ren fiktion og det er gået op for de fleste Danskere uanset politikerne og mediernes hjernevask, beviset er opløsningen i de kommunistiske og socialistiske politiske partier i Danmarks regering.

  Kommentar by emmagad — 2. februar 2014 @ 08:55

 11. Bemærk den uskrevne lov i hollywoodfilm. Hvis hovedpersonen er hvid skal den ledende birolle spilles af en sort og denne skal typisk være en dygtig politibetjent eller en tapper soldat. Check selv hvor ofte det passer. Det er det samme her.

  Dette får ofte helt bizarre konsekvenser. I filmen Thor spilles Heimdal (kendt mytologisk som den hvideste Ase) af sorte Idris Elba.

  Vi manipuleres i ekstrem grad i film og også i musikvideoer, hvor normen er at alt er fryd og gammen mellem hvide og ikke-hvide.

  Jeg håber at mange unge læser med her og begynder, at blive bevidstgjorte omkring manipulationen og det skræmmende omfang den har antaget.

  Hvis man ikke tidligere har troet på at der sad en skjult elite et sted og trak i trådene – så kommer man let til det, når først man begynder at analysere indholdet i det vi får i medier og film m.m.

  Kommentar by Sigwar — 2. februar 2014 @ 09:23

 12. HMAK

  Du er ikke helt forkert på den for Zombier er et billede på Vestens forfald ifølge denne professor:

  http://www.toledofreepress.com/tag/brian-anse-patrick/

  Jeg har for ikke så længe siden læst hans bog “The ten commandments of propaganda” ( kan anbefales) og regner også med snart at skaffe den næste om Zombier.

  Kommentar by Sigwar — 2. februar 2014 @ 09:38

 13. Fortællingen om den afbalancerede, gode muslim og den neurotiske dansker. Selvhadet og islamlforherligelsen er tydelig.

  Kommentar by NulTolerance — 2. februar 2014 @ 09:57

 14. Carl Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen har lagt sig i slipstrømmen efter Stieg Larsson og alle de andre røde svenske krimiforfattere, de fleste af dem kvinder. Dér ligger kassen, dér ligger eksportmulighederne, og det går ham jo fremragende godt. Læserne æder det i sig, og mange bemærker vel ikke, at de undervejs bliver fodret med feministisk, socialistisk og islamleflende propaganda.

  Vi har brug for det, venstrefløjen i 1970’erne kaldte en modkultur, mere konkret: En folkelig litteratur med udgangspunkt i virkeligheden. Krimier, hvor skurkene er de skurke, man ser alt for mange af i gaderne.

  Kommentar by Crass Børsting — 2. februar 2014 @ 09:58

 15. “I modsætning til Carl har han fred i sindet.”

  Ja, det tror sgu da pokker! Må være stressende for Carl, sådan at være fra arbejder klassen hvor man tvangsindlægges til at være buffer for “integrationen”, en af dem det går ud over. Han har sikkert set sit, men tør ikke tale om det i et “politisk korrekt” miljø, som Jussi Adlers.

  Hvis jeg tvært imod var på det voldeligste hold, beskyttet af den fjerne elite og et sammenrend af skabagtige pensionister og feminister, oveni havde let adgang til invalide pension og andre offentlige kasser, immunitet fra politiet, så ville jeg også have fred i sindet.

  Kommentar by Ebert — 2. februar 2014 @ 10:54

 16. En vis procentdel af en population reagerer tvangsmæssigt ved at underkaste og ydmyge sig, når de står over for en overmagt. Sådan er vi skabt goddammit.

  Ironisk at de ikke kunne finde en muslim, der kunne udfylde rollen som supermusse.

  Kommentar by Nils — 2. februar 2014 @ 11:16

 17. #11 Sigwar.

  Fænomenet kaldes også “den obligatoriske neger”. ;)

  Kommentar by Santor — 2. februar 2014 @ 11:25

 18. Skurkemoderen i bogen er et sammenkog af Ruth Evensen fra Faderhuset og samtlige pk-klicheer om Dansk Folkeparti.

  Kommentar by Træt — 2. februar 2014 @ 11:33

 19. Det er så grinagtig. Muslimer er så fantastisk dygtige.

  Alligevel har de ikke været i stand til at opbygge et eneste land, som de kan holde ud at leve i.

  Kommentar by tavsen — 2. februar 2014 @ 12:02

 20. Havde skurken været muslim havde der været ramaskrig i den politisk korrekte lejr.

  Kommentar by NulTolerance — 2. februar 2014 @ 12:13

 21. Hvorfor al denne muslimpropaganda? Det er sgu ikke til at holde ud. Skal helt klart ikke se den nu.

  Kommentar by Pelle Pik — 2. februar 2014 @ 12:58

 22. Kunne man ikke bare have tildelt muhamedaneren en rolle, hvad skal alt dette bederi gøre godt for i en dansk film?

  Kommentar by Pelle Pik — 2. februar 2014 @ 13:10

 23. Prisen for egen tryghed er at fremstille muslimer som superhelte.
  Indikatoren er, at jo større frygt – jo mere fantastisk skildres de.

  Så udsat er han som forfatter.

  Det er naivt at forudsætte, at man kan leve trygt og uantastet i det offentlige rum, hvis man har en kritisk holdning til islam og den såkaldte multikultur.

  Kommentar by traveler — 2. februar 2014 @ 13:18

 24. Jeg ser ikke disse krimier eller læser bøgerne.
  Gider ikke indoktrineres med hvor gode muslimerne er, og hvor onde vi andre er.
  Man kan lave statistik på fremtidens filme, og der vil med garanti ikke være en eneste ond muslim-skurk. Ligesom der kun er meget få sorte mordere i amerikanske film.

  Kommentar by Britta Due Andersen — 2. februar 2014 @ 15:04

 25. Ha, godt jeg ikke gik ind og så sådan en gang PK-shit.
  Uvist af hvilken årsag havde jeg på fornemmelsen, at der var ugler i mosen, da filmen kom frem…
  …for den blev jo hypet til usete højder af stort set alle medier, og lemmingerne i min perifere omgangskreds fortalte hvor ååh så fantastisk den er, og med det samme tænkte jeg, NEJ TAK.

  Det er rart, men en anelse uhyggeligt, når ens mavefornemmelse i dén grad får ret.

  Nogen andre der lagde mærke til, hvordan trailere og reklamer for filmen var klinisk renset for abdullah-faktor? :D

  Kommentar by running saucer — 2. februar 2014 @ 17:00

 26. Det er bare en kulturrelativistiske og politisk korrekt løgnehistorie.

  Kommentar by Tim Pallis — 2. februar 2014 @ 18:25

 27. Har lige set videoen, købt af konen. For husfreds skyld ingen kommentar da der dukkede en malplaceret muslim frem. Ej heller bagefter.
  Ignorerer jeg den bevidste hjernevask, så synes jeg, der var underholdning for pengene, i forhold til meget af tidens danske filmlort.
  I øvrigt det at lade en muslim hjælpe med gamle danske kriminalsager, det er langt ude i skoven. Havde det været kriminalsager hvor muslimer var indblandet, var det forståeligt, men en muslim er jo pr. definition offer i den virkelige og derfor også i den fiktive verden. Man skal jo afspejle virkeligheden så længe folk har troen.

  Kommentar by Menig 442 — 2. februar 2014 @ 18:48

 28. “‘Her ser du den væg der, og dér ligger dit bedetæppe. Og her ser du pilen mod nord.”

  Pilen var vel ikke sat på væggen?

  Kommentar by Hans Und — 2. februar 2014 @ 19:21

 29. @11

  Idris Elba er som bekendt hovedrolle aktør af Nelson Mandela filmatiseringen men har næppe lyst til at spilde tid på det.

  Kommentar by Lion — 2. februar 2014 @ 19:25

 30. Hvis I vil høre eller læse en rigtig feel-good roman, fuldstændig fri for politisk korrekthed og med adskillige hip til kællinger af begge køn på gymnasiernes lærerværelser, kan jeg anbefale “Selvtægt” af Bjørn Schiønning, indlæst som lydbog af Torben Sekov.

  “Beskrivelse: Da Rolf Thorsens søn efter et overfald af andengenerationsindvandrere ligger i koma, tager Rolf kampen op mod gruppen, der også er i politiets søgelys for narkohandel. ”

  Rolf er en mand efter Falkeøjes hjerte.

  Kommentar by Træt — 2. februar 2014 @ 20:36

 31. “Gymnasielæreren Rolf Thorsen og hans to velhavende venner Jan og Peter er til god mad og vin, men absolut ikke til den blødsødne danske socialdemokratisme, og især Rolf og Peter er stærkt kritiske …”

  Forfatteren Bjørn Schiønning er journalist ved Danmarks Radio!

  Kommentar by Træt — 2. februar 2014 @ 20:40

 32. Måske skulle én eller anden forfatterspire kaste sig ud i en bog/film med kraftigt modsatte fortegn af den herskende tendens, og se om dette ikke kan blive et pletskud. Jeg er lige ved at tro det, og vil gerne forhåndstegne for køb af bogen eller videoen.. (Men den skal dog være betydeligt bedre end William Pierces “Hunter”).

  Kommentar by Balder — 2. februar 2014 @ 22:04

 33. Balder.

  Farnham O’Reilly: “Hyperborean Home” er måske verdens mest politisk ukorrekte roman. Den er bestemt ikke noget for alle, men måske noget du synes om.

  Kommentar by Sigwar — 3. februar 2014 @ 07:45

 34. Balder

  Højreorienterede køber ikke bøger.

  Kommentar by Pelle Pik — 3. februar 2014 @ 14:42

 35. Det værste er, at det går totalt og konstant ud voer vor børn. Jeg så filmen ”MGP Missionen”, da jeg passede min nevø forleden, det var også propa af værste skuffe. Børnene for det ind med modermælken i disse dage…. Blev så ked af at tænke på hvor magtesløs jeg er – jeg kan jo ikke være over ham hele tiden, og hans moder (min søster) er slet ikke i stand til at opdrage uden om hyrden….. Suk suk, det bliver sejt at skrue hovederne på staklerne igen…

  Kommentar by Philip Johan Salomon — 3. februar 2014 @ 15:13

 36. Dansk film og TV dramatik har i årtier nu været overvurderet lort, rent ud sagt. Husker slet ikke hvornår jeg sidst gad se en ny dansk spillefilm eller serie, folk vil fuppes og bliver det. Men nogen af os nægter altså at synke så dybt.

  Kommentar by LarsB — 7. februar 2014 @ 23:11

 37. Så filmen i går på TV. Vidste intet om hverken bog eller film på forhånd. Gættede kort inde i filmen, at Carls makker nok var indvandrer. Da det trak op til en afgørelse, gættede jeg på, at Carl ville komme i vanskeligheder, og at den søde indvandrer ville komme og redde ham.

  Så forudsigeligt, så kedeligt. Var ved at kaste op ved bedetæppe-scenen…

  Kommentar by Jern Henrik — 10. oktober 2014 @ 09:56

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper