3. februar 2014

Lone Nørgaard i kronik: “Alt for mange journalister er paradoksalt nok… demokratiets fjender.”

Kronik af Lone Nørgaard i gårsdagens udgave af Jyllands-Posten – Journalisters skæve verdensbillede (kræver login).

Alt for mange journalister er paradoksalt nok det stik modsatte af vagthunde: De er demokratiets fjender.

Det er en kendsgerning, at DR er i frit fald. Kritikken kommer mange steder fra og går dels på det populistiske programknæfald i knopskydende kanaler, dels på det endimensionale verdensbillede, som et stort flertal af DR-journalister bekender sig til.

Skyklapperspektivet gælder også for det i egen selvforståelse intellektuelle flagskib ‘Deadline’ på DR2, og det gælder for en række radioudsendelser på P1, der ikke forspilder nogen lejlighed til at promovere sig som den ‘kloge kanal’. Med programmer som ‘P1morgen’, ‘Europa lige nu’ og ‘Orientering’ kan man næsten altid være sikker på, at modstanderen/fjenden er de mennesker, som sætter spørgsmålstegn ved:

1. Den menneskeskabte andel i klima- og miljøforandringer, 2. EU, herunder asyl- og socialpolitikken skubbet frem af en aktivistisk domstol, 3. FN (et organ i dag domineret af muslimske/afrikanske lande), 4. Israel som skurken i Palæstina-konflikten, 5. Indvandring fra tredjeverdenslande, 6. Ligestilling og det moderløse samfund, 7. Vuggestuer og omfattende institutionalisering, 8. Den rummelige folkeskole, 9. Socialkonstruktivisme, 10. Romaer og asylsøgere som pr. definition er ofre, 11. Nedgøringen af Danmark som et (kultur)kristent land, 12. Modersmålsundervisning (f.eks. tyrkisk, arabisk), 13. At fattigdommen i tredjeverdenslande skyldes vestlig imperialisme og ikke en ukontrolleret befolkningsvækst, korrupte (politiske) ledere og analfabetisme, 14. At et dårligt liv altid er samfundets skyld og aldrig et resultat af den enkeltes indsats og uhensigtsmæssige valg, 15. Undermineringen af ægteskabet, 16. Frihed til at gøre, hvad man har lyst til, 17. Ulandshjælp, 18. Indoktrinering af skoleelever funderet i en multikulturalistisk lærertilgang…, 19. Latterliggørelsen af traditioner og klassiske borgerdyder, 20. Den generelle offergørelse, 21. Autoritetstabet (det faderløse samfund, hvor få voksne vil tage voksenheden på sig).

[…]

Med disse eksempler er jeg ved at nærme mig kernen i diskussionen om journaliststanden og dens selvforståelse som demokratiets vagthund, der bider magthaverne i haserne, og borgernes bedste ven.

Sagen er nemlig den, at alt for mange journalister paradoksalt nok er det stik modsatte: De er demokratiets fjender, fordi de formidler et ensidigt og undertiden ligefrem falskt verdensbillede.

DR har min særlige bevågenhed på grund af licensen. Jeg er tvunget til at betale til en institution, hvis medarbejdere som hovedtendens bestræber sig på at opdrage borgerne til et positivt syn på multikulturalisme og velfærdsstat. Det sker i emnevalg, stofprioritering og selektion af eksperter og kilder. Måske fordi der sidder en ledelse rekrutteret inden for det samme snævre segment?”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/54800/trackback

11 Comments »

 1. Hun har ret. Privatiser DR. Lad dem leve udelukkende af reklamer, hvis de kan. Skrot al tanke om public service. Objektiviteten findes ikke i DR og tiden er alligevel løbet fra public service.

  Kommentar by Sigwar — 3. februar 2014 @ 07:19

 2. Er privatisering af DR løsningen? Nej, se til England, er Canel4 bedre end BBC? Det har jeg aldrig hørt om, spørg en indvandringsmodstander derover. 24/7 har også samme holdning som P1.
  Det er journaliststanden som sådan, der er vores modstandere.
  Jeg kan godt se, at DDR er blevet for stor og for magtfuld. Den institution skal deles op/nedbrydes, så den fylder mindre.

  Der savnes en kritisk lytterorganisation med analyser af udsendelserne.

  Kommentar by Britta Due Andersen — 3. februar 2014 @ 08:49

 3. Hun rammer lige i øjet med sine 21. punkter…(hun mangler dog relegionskritik af Islam, kritik af Obama, anerkendelse af Putin mm) Den samlede stand af PK journalister forsvarer disse universelvedtagne normer, med næb og klør….

  Og hvis de vedbliver med det… Jaaaa…. Så taler alt for at de snart skal til at gentænke deres erhvervskarriere…. De ender vel snart som svenske journalister, som 80-85 % af svenskerne finder direkte utroværdige (overflødige)….

  Kommentar by ny kommentator — 3. februar 2014 @ 09:10

 4. Når Danske arbejdspladser er skatteyder finansierede, bliver den ansattes indsats udvandet og grumset hældende til populistiske uærlige, men når Pia Kærsgaard træder frem og kritisere Manu Sahren er det legalt at videre berette trods normale mennsker godt ved at det er noget skidt for Danmark at en indvandrer skal varetage integrationen i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 3. februar 2014 @ 11:02

 5. Medier og journalister er ved at være livsfarlige for et FUNGERENDE demokrati. Ideen med det representative demokrati er, at demokratisk valgte folketingsmedlemmer ved fælles kræfter skal finde og gennemføre gode løsninger for samfundsmedlemmerne og samfundets langsigtede fremgang.

  I stedet bruger de politiske kandidater alt sit krudt på at bekæmpe hinanden. I denne gladiatorkamp puster journalisterne til enhver lille glød som kan udvikle sig til et ødelæggende bål. Undertiden skaber de ligefrem nyheder selv med det formål at ophidse politikerne, så medierne kan få noget spændende at skrive om.

  Det er ligeså afskyeligt som når stort set fredelige haner forsynes med barberblade på fødderne og pudses på hinanden i kamp på liv og død. Publikum hujer og laver væddemål om hvilken hane som vinder. Ophidsende og destruktivt. Er det en god model for vores politiske system ?

  Kommentar by Anonym — 3. februar 2014 @ 11:09

 6. Det er jo langt mere fundamentalt end den kloge Lone Nørgaard beskriver det: Staten er af natur kommunistisk, så det, at give staten et meningsmonopol, er det samme, som at lade staten agitere for kommunisme. I kort form: Staten vil altid mere stat – lige til den segner under sin egen vægt. Derfor kan ingen civiliseret nation have en statsradiofoni.

  Demokrati bliver selfølgelig ikke andet end leg for folket – et skalkeskjul, under hvilket den egentlige magt kan udspille sig. Helt som vi oplever det.

  Kommentar by Svend — 3. februar 2014 @ 11:15

 7. Jeg kunne ikke være mere enig.

  Fra Presselogen 26.01.2014

  Arne Ullum: Der er i hvert fald et tabu omkring det her bord, det er det internationale og det danske faktum at journalister ligger til venstre for befolkningen generelt. Det er i hvert fald et af de tabuer man ikke må forholde sig til..

  Poul Madsen: jeg ved det ikke jeg spørger ikke om mine journalister om de stemmer på det ene eller det andet.

  Arne Ullum: Prøv dog lige at åbne øjnene

  Poul Madsen: Ved du hvad de er Arne, de er nemlig journalister! Hvis man er rigtig journalist så er det fuldstændig ligegyldigt hvem man stemmer på, det er klart hvis man begynder at blande det ind i sin journalistik, så har man et problem.Men det der er en diskussion man gerne vil føre fordi man siger journalister er sådan nogle venstreorienterede nogen. Hvis journaliset glemmer at være journalister, så har vi et problem..

  Vært: det tyder på du syntes du ser det i journalistikken

  Arne Ullum: Come-on det gør man da, fordi hvis der var ligeså meget kritik af spild på grund ineffektivitet i den offentlige sektor, som der var på offentlig nedskæringer for eksempel, du ser det da hele vejen igennem. Og selvfølgelig journalistik starter med at man undrer sig over noget, eller syntes noget er forargeligt. det ved vi da alle der har siddet ved et redaktionsmøde, og hvad man syntes er forargeligt, afhænger da af værdier og alt muligt, så selvfølgelig har det da en betydning at journalister ligger til venstre for midten.

  Arne Ullum: Journalister ligger et stykke til venstre i hele verden, jeg har aldrig set nogle undersøgelser der siger noget andet.

  Vært: det emne skriver jeg i notesbogen, Arne når du så på et tidspunkt kommer med nogle konkrete eksempler, så tager vi emnet op igen, det lover jeg..

  Kommentar by Geert — 3. februar 2014 @ 13:00

 8. http://www.baltimoresun.com/news/opinion/oped/bs-ed-academic-israel-boycott-20140129,0,16088.story “Academic extremism threatens democratic values [Commentary]” (via: http:elderofziyon.blogspot.com ; fra blogrullen på Hodjanernes Blog) nævner præcis samme problem med de højere læreanstalter, hvor de ansatte og studenterorganisationerne også har yderligtgående dagsordener, ligesom journalisterne stort set generelt med få undtagelser med deres agenda- og (reklame- hhv. skræmme-)kampagnejournalistik. DR er et ekstremt kommunistisk sammenrend, der MISbruger deres licens-tvang til rene kommunistiske agitprop-udsendelser, DR er simpelthen Land & Folk på TV og i radio.

  Kommentar by barfbag — 3. februar 2014 @ 13:39

 9. Hvad med det evindelige fokus på skyderier i USA, når man ved der er ved at være lige så mange mord i Sverige selv med en meget striks våbenlov.

  Kommentar by hansL — 4. februar 2014 @ 05:25

 10. Glimrende kronik.

  Jounalisterne i DDR = DR, de beskytter den ude-af-kontrol store Stat, for enhver skyld. Da de ikke er produktive, betaler de ikke skat, per definition er der ikke noget at beskatte. De er nassere, dermed.

  Anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 5. februar 2014 @ 05:00

 11. Glatte islam med hårene og overse overtroens totale vanvid, det er danske journalister helt gode til.

  Kommentar by LarsB — 7. februar 2014 @ 23:07

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper