20. februar 2014

Rumæner om velfærdsstaten: “Det er som at gå ned ad vejen og finde en sæk fyldt med kontanter…”

‘Velfærdsstaten falder sammen’, forklarede professor Jørn Henrik Petersen forleden i Politiken, og berettede så ellers løs om politikernes kolde og kyniske menneskesyn, og samfundets generelle retorik overfor marginaliserede arbejdsløse. Ikke et ord om problemer relateret til indvandring og multikultur, og som sådan næsten en opvisning i udenomssnak. Fra Den Korte Avis – ‘For mig er jeres velfærdssystem som at gå ned ad vejen og finde en sæk kontanter, som jeg bare samler op’.

“EU-Kommissionen afviser, at det er et reelt problem. For nylig sagde socialkommissær Laszlo Andor: ‘Velfærdsturisme som sådan er en myte.’

Rudi Ion har nu en anden opfattelse. Han er roma fra Rumænien, og han bor i den engelske by Nottingham med sin familie.

Rudis lejlighed rummer, udover ham selv, også konen, to børn, moderen og søsteren. Men rundt omkring i Nottingham har han 25 fætre og kusiner, der hver har tre-fire børn. Alt i alt udgør de en klan på omkring 100 mennesker.

Rudi er en munter mand og meget glad for at være i Storbritannien, fortæller han Daily Mail. Som han siger med sin egen omskrivning af kongerigets nationalsang: ‘Nu synger jeg ’Gud prise jeres Dronning Elizabeth’, for vi er kommet i Himlen.’

Himlen er for Rudi det britiske velfærdssystem. … Rudi medgiver uden videre, at mulighederne for generøse sociale ydelser opmuntrer rumænere til at drage til Storbritannien, hvor de blandt andet kan få offentlige børneydelser. …

Som han nøgternt konstaterer: ‘Selvfølgelig vil rumænere slå sig ned i Storbritannien, hvis de kan få så mange penge (…) Hvis mine landsmænd bringer flere børn hertil eller får flere børn her, får de højere ydelser. Så selvfølgelig får de børn’ Og så banker han sømmet helt i:

‘Det er som at gå ned ad vejen og finde en sæk fyldt med kontanter, som er blevet tabt, og så samle den op, uden at nogen siger noget.’

[…]

I øvrigt udgjorde rumænere den største gruppe af indvandrere til Danmark i 2013.”

Oploadet Kl. 17:53 af Kim Møller — Direkte link24 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/55104/trackback

24 Comments »

 1. Og for 30-40 år siden var det pakistaneren og tyrkeren som sagde “‘For mig er jeres velfærdssystem som at gå ned ad vejen og finde en sæk kontanter, som jeg bare samler op’”. Desværre så var vi kun ca. 10% af befolkningen dengang, som havde hjerne nok til at vide, at det ville blive vores lands endeligt. Men så kan denne danske tosse til hende her, jo glæde sig over det medmenneskelige og humane skod-danmark “Efter seks diskusprolapser: Nægtet førtidspension”, eller hvorfor ikke hende her “Lolita græd da kommunen sagde nej til førtidspension”, eller hvorfor ikke de tusindvis af andre syge danskere som “VELFÆRDSDANMARK” sprøjtemaler med offentlig myldre bæ.

  Kommentar by Fritz — 20. februar 2014 @ 20:02

 2. Sådan er det jo!

  Kommentar by NulTolerance — 20. februar 2014 @ 20:14

 3. Nogle danskere, må jo have stemt på de tumpere til politikere vi har.
  Man ligger som man har redt.
  Som SS-Grüppenführer Werner Best sagde den 29. august 1943 på Dagmarhus: ” dieses lächerliche Ländche” (dette latterlige lille land).
  Det har Danmark virkelig levet op til. Med disse landsforrædiske politikere vi har, og åbenbart en befolkning der kun går op i samtalekøkkener og TV-skærme så store som et spisebord, en befolkning der bliver federe og federe,dummere og dummere, kan jeg kun sige. Enhver ting har sin tid. Godt jeg ikke er ung i dag.
  Alle gode historier starter: “Der var engang… “.

  PUGNA PRO PATRIA

  Kommentar by der Adler — 20. februar 2014 @ 20:29

 4. Hold nu op kim møller, dit eneste formål ved at skrive sådan en artikel er jo at bekæmpe en jødisk-kommunistisk konspiration der ødelægger racerenheden ved at tillade homoseksuel og muslimsk nedbrydning.
  – gert poder.

  (http://www.uriasposten.net/archives/55094)

  Kommentar by Per — 20. februar 2014 @ 20:50

 5. Det var ironisk ment just in case, men det understreger sgu meget godt hvor langt ude visse mennesker kan komme i deres analyser af deres indbildte fjender når man citerer dem direkte på den måde.

  Kommentar by Per — 20. februar 2014 @ 20:54

 6. Historien bliver “vidnet”. Det kan være “velfærdsstaten” lider samme skæbne som socialismen og ender på historiens mødding… Endnu en utopi, der kollapser… SYND for hvis det havde været en “lukket” klub, så havde den nok overlevet…. Men med befolkningsoverskuddet i MENAP og Rumænien…. Så er velfærdssamfundet ikke holdbart, når vi naivt lader døren til fadeburet stå PIV ÅBENT…

  Kommentar by ny kommentator — 20. februar 2014 @ 21:33

 7. Kære Hr. Putin,
  Jeg tillader mig at henvende mig til Dem med følgende anmodning:
  Her i Danmark er vinden ved at vende eller endda vendt, hvor vi før og stadig havde en enorm ”Russer” eller ”Sovjetskræk” De kender sikkert selv hele historien fra Stalin og fremefter, og vi stolede på vore venner i ”Det hvide Hus” disse forventninger er nu hos mange danskere blevet til bange anelser, idet denne Neger skubber på i Ukraine, for at EU Forsamlingen med våben og krigstrusler, samt selvfølgelig Milliarder af ”Euro’s” skal få det voldelige oprørsfolk der har den uforskammethed at kalde sig ”demokrater” med et ultimativt krav om at Janukovitj lader sig indrulle i dette afskyelige U-demokratiske system som mange Europæere kun har et eneste ønske om, nemlig at komme ud af denne diktatoriske Union..
  Desuden har jeg indtrykket af at der hos jer ikke er indført de samme ”Tvangstanker” i befolkningen som det meste af Europa er besmittet af, nemlig at ALLE uden undtagelse SKAL ELSKE og acceptere og normalisere ”Kirkebryllup” med ris på-kastning for frugtbarhed og hele dette Cirkus, det samme har vi med Muhamedanerne der efterhånden kommer nærmere og nærmere til deres Nirvana, nemlig at Europa bliver omdannet til Kalifater, altså al kritik eller bare et enkelt ”Hov – hov, moment mal” kan udløse de frygteligste forbandelser og konsekvenser .
  Det der har fået mig til at gribe pennen er at jeg forleden aften så en Dansk Journalist, Anne Libak (sikkert allerede fyret som kommentator)udtale at Ukraine har 80 millioner indbyggere, er næsten lige så fattige som Rumænerne, men til forskel har en stor del af dem ligefrem ”ARBEJDE” ved at pendle til Rusland og sende penge hjem til familiens ophold, en anden stor del ”ARBEJDER” i en stor del af den industri de i stort omfang eksporterer til Rusland plus hjemmemarkedets behov og får derfor leveret billigt gas og elektricitet fra Rusland.
  Man forventer at Tyrkiets, vist også næsten 80 millioner Tyrkere nok skal komme ind i EU, sker det samme så med Ukraine, jeg tør ikke engang GÆTTE på hvor stor trafik det vil give til det Europæiske og Danske ”ta’ selv bord”.
  Et sidste spørgsmål Hr. Putin, tiden nærmer sig hvor jeg skal undersøge hvor mulighederne endnu er til stede for at få en ”Tryg Alderdom” så hvordan ligger det med evt. ASYL i Deres Land.
  PÅ forhånd tak.

  Kommentar by Cantor — 20. februar 2014 @ 21:49

 8. DE HAR LÆRT DET I DANMARK!!!

  Kommentar by thatcherite — 20. februar 2014 @ 22:03

 9. Ja selvfølgelig er ‘velfærdsturisme’ en myte. For turister rejser hjem igen efter kort tid. Disse bliver her, så længe der er honning i krukken.

  Kommentar by Hodja — 20. februar 2014 @ 22:10

 10. Margreth Thatcher sagde det frygteligt rammende, socialister løber hele tiden tør for andre folks penge!
  Godheds industrien har kronede dage og vi betaler.

  Kommentar by Robert R — 20. februar 2014 @ 22:14

 11. Er problemet her ikke primært EU?
  Uden EU ingen velfærdsturisme i DK.

  Kommentar by mb — 20. februar 2014 @ 22:20

 12. De stakkels folk der stadig gider at arbj. er til grin for deres skattepenge

  Kommentar by notty — 20. februar 2014 @ 22:42

 13. @ 12 notty
  Ja, du har fuldstændigt ret. Gad vide hvorfor vi stadig gider.

  Kommentar by Robert R — 20. februar 2014 @ 23:10

 14. HaHa! Ja, tænk, jeg fik mest lyst til at grine. Det er jo EU’s skyld, at vi nu skal ha alle de nyttesløse snyltere rendende. Der er ikke penge til mange år endnu, til EU’s ‘velfærd’. Gid den rådne institution må gå til grunde!

  Kommentar by Kuffarten — 20. februar 2014 @ 23:44

 15. Rudi Ion fastslår blot det åbenlyse.
  Jørn Henrik Petersen snakker udenom, javist, men det er på den særlige måde, at han ikke ser elefanten i stuen. Han har faktisk nogle “udenomspointer”, omend det muligvis er ufrivilligt.
  Et eksempel: “Det, der bar den klassiske velfærdsstat, var, at vi alle er i samme båd.” skriver han, og deri har han faktisk ganske ret.
  Båden synker fordi den bliver entret af hele den 3. verdens fattigdomsflygtninge, som i bedste fald ikke bidrager med andet end dødvægt. Han nævner faktisk flere af de reelle faktorer og sammenhænge, men, som nævnt, han er helt blind for den væsentligste enkeltårsag til miseren: fattigdomsindvandringen.

  Kommentar by monse — 21. februar 2014 @ 01:59

 16. Nyeste meningsmåling viser at Socialdemokraterne ryger pænt under 20%
  Der morsomme er, at alt og alle skriver, at det skyldes Dongsagen og bogen den hemmelige socialdemokrat!
  Er der slet ingen, der tror at det skyldes træthed over at skulle betale til sværme af snyltende østeuropæere og endnu større sværme at dovne, agresive og farlige indvandere fra den muslimske verden. Deres agressivitet og krævementalitet møder vi alle steder. Når vi pludselig ikke må lægge vores madpakke med rullepølse og leverpostej i samme køleskab som dem, når vi bliver røvet, banket og vores kvinder bliver voldtaget, når de oversvømmer hospitalerne med råbende og skrigende familiemedlemme, eller de bare ryder alle gratis “dit og dat” skåle, når de stjæler legetøj på børneafdelingen, når de smider sten efter ambulancefolk, brandvæsnet og politiet. når man ikke må hente din iphone i asylcenteret af frygt for uroligheder, når de forlanger særbehandling i svømmehallen og ikke vil rette sig efter hygiejne forskrifterne og i øvrigt opfører sig som de dyr de selv opfatter som urene og s***** i bassinet i svømmehallen, når de får alt betalt hos tandlægen og du selv skal betale, når araberen bliver momentant syg i samme øjeblik manuelt arbejde nærmer sig, når ——————–. Det kunne måske have en lille indflydelse på socialdemokraternes tilbagegang!

  Kommentar by Robert R — 21. februar 2014 @ 05:36

 17. De kommer fra Rumænien, men er formodentlig zigøjnere (ikke det det åndsvage navn Romere), har kendt og kender nogle Rumænier, flinke og hårdarbejdende folk.

  Kommentar by hans01 — 21. februar 2014 @ 05:57

 18. @ hans 01
  Helt enig, problemet er ikke rumænere, men sigøjnere; Men det må man ikke sige!
  I øvrigt hedder der ikke romere men romaer, ikke fordi ordet bliver bedre af det.

  Kommentar by Robert R — 21. februar 2014 @ 06:07

 19. Min farmors søster Roma var en sød dame, hvis navn ikke skal besudles af beskidte tyvagtige sigøjnere.

  Kommentar by træt — 21. februar 2014 @ 08:02

 20. Ja, gad vide om det er en viden blandt alle, at de kan komme herop og blive forgyldt?
  Gad egentlig godt vide hvad vores udsendte underviser dem i, når de er udstationeret.
  Hvordan de kommer til Danmark og hvad de skal sige og gøre og opføre sig.
  Tænker på lærere bla., der er i afrika med projekter med skole og brønde. Læger osv. Kan de være en del af leddet imellem asyl flygtningene og deres videre færden??

  Kommentar by peter — 21. februar 2014 @ 08:11

 21. Det ville være mærkeligt, om ikke hele romanationen flytte hertil. Hvorfor skulle den dog ikke det?

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 21. februar 2014 @ 10:37

 22. Forleden bevidnede jeg to østeuropæere, der gik rundt og rev i parkerede cykler for at se, om de var låst, mens de meget højrøstet råbte til hinanden om “mountainbike” og andre ting, det hele ved højlys dag på en tæt befærdet gade.

  Heldigvis tog det mig kun et par sekunder at indse, at det virkelige problem var de slemme, racistiske tanker, der spontant fløj gennem mit hoved. Således fik jeg bekræftet, at jeg er god. Alt i alt en rar oplevelse, mere af det, tak!

  Kommentar by JensF — 21. februar 2014 @ 15:43

 23. Utroligt, som de kan regne. Dygtig finansminister søges
  http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2014/02/21/0221172636.htm
  21. Feb. 2014
  Tilrejsende østeuropæere er ingen overskudsforretning for statskassen, viser nye tal fra Finansministeriet

  Så sent som i januar blev det udråbt som en myte, at østeuropæerne skulle ligge statskassen økonomisk til last.

  Kommentar by tavsen — 21. februar 2014 @ 20:46

 24. Som gutmenschen læser overskriften:

  Forarmet Rumæner bevis på velfærdssamfundet virker og vi skal have mere af det.

  Kommentar by NulTolerance — 22. februar 2014 @ 08:25

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper