23. februar 2008

Intifada, arabisk for opstand

Meget er skrevet og blogget om sidste uges indvandrer-uroligheder, så jeg vil nøjes med kort at opridse det faktuelle, og herefter se lidt på reaktionerne. Det drejer sig ifølge Nyhedsavisen om 707 brande, fra søndag d. 10. (Nørrebro) til torsdag d. 21., kulminerende fredag og lørdag. Det gik mest udover biler, containere og folkeskoler, men også en Tvindskole, samt et par solcentre smuttede i forbifarten. Ildspåsættelserne blev ofte ledsaget af stenkast mod brandmænd, og resulterede enkelte steder i kampe med politiet, der blev sat ind for at eskortere. Flere steder måtte offentlige busser tilbageholdes.

Forløbet lignede til forveksling det Franrkrig oplevede oktober 2005. Om man vil kalde det en intifada (arabisk for opstand) er et temperamentsspørgsmål, men mon ikke kvarterer ved disse lokaliteter med tiden vil blive en del af den danske pendant til zones urbaines sensibles. I Århus diskuteres det om Hjemmeværnet skal sættes ind – en enhed der tidligere skaffede medlemmer med sloganet “Værn hvad der er vort”.

Albertslund, Bagsværd, Ballerup, Birkerød, Boserup, Brøndby, Farum, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Helsinge, Helsingør, Hillerød, Holbæk, Hundige, Husum, Ishøj, Kalundborg, Kokkedal, Kolding, Korsør, København (Amager, Nørrebro, Valby, Vesterbro), Køge, Middelfart, Mørkøv, Nivå, Odense, Ringsted, Roskilde, Slagelse, Stege, Tingbjerg, Taastrup, Vejle, Vordingborg, Aalborg, Århus (Brabrand, Gellerup, Herredsvang, Risskov, Tilst, Viby)

Det har ikke skortet med bortforklaringer.

Udløsende faktorer: Arabisk mand ydmyget af politiet foran sin familie (8/2), to tunesiske statsborgere udvises administrativt for mordtrusler mod Kurt Westergaard (13/2), aviser trykker Kurt Westergaards Muhammedtegning i sympati (15/2)

Generelle forklaringer: Utilfredshed med politiets visitationer, Ulighed, dårlige sociale forhold, diskrimination, kedsomhed

Fra apologien…

 • 11/2-08 Politiken – Unge beskylder politiet for at tæve en far (Politiken søger tips).
 • 12/2-08 Politiken – Regeringen sylter indsats mod radikalisering.
 • 12/2-08 Jyllandsposten – Abdul Wahid: Intet med islam at gøre.
 • 13/2-08 DR Online – Undskyld til Muhammed på Facebook.
 • 14/2-08 Politiken – Tunesere frygter tortur og voldtægt.
 • 14/2-08 TV2 Østjylland – Sølle fremtid for to tunesere.
 • 14/2-08 Information – Terrorudviste risikerer tortur i Tunesien.
 • 15/2-08 JP Århus – Borgmester: Imamer er en del af løsningen.
 • 15/2-08 Århus Stiftstidende – »De mangler et sted«.
 • 15/2-08 Århus Stiftstidende – »De søger opmærksomhed«.
 • 16/2-08 TV2 Østjylland – Århus-biskop vred over udvisning af tunesere.
 • 18/2-08 Politiken – Politidirektør vil granske racismeanklager
 • 19/2-08 Berlingske – K-borgmester vil tvangsflytte balladefamilier til Jylland.
 • 20/2-08 JP Århus – Frivillige får ros for indsats i Gellerup (S: Urban projekt er en succes).
 • 20/2-08 Metroxpress – Forsker: Danskhed i skolen udløser brande.
 • “Manglende anerkendelse og forståelse i den danske folkeskole bærer en væsentlig del af ansvaret for de seneste dages brandstiftelser og hærværk.

  Det viser ny forskning fra Danmarks Pædagogiske Universitet.

  »De unge drenge føler, at lærerne ikke kan lide dem. Når lærerne mener, at de har brug for at lære danske værdier og normer, oplever de det som manglende anerkendelse af deres familie og det, de har med hjemmefra.

  Det skaber en frustration over for det danske system, som i de mest ekstreme tilfælde kommer til udtryk i voldsomme handlinger,« siger antropolog Laura Gilliam, der står bag flere feltstudier i socialt belastede folkeskoleklasser.

  Forklaringen støttes af integra­tionseksperter, som mener, lærerne begår en fejl ved at forsøge at presse dansk kultur og danske værdier ned over hovedet på unge med en helt anden baggrund.”

 • 21/2-08 DR Online – Landsret skal vurdere udvisning af tunesere.
 • 21/2-08 Journalisten – Er brandstiftelserne DRs ansvar?.
 • 21/2-08 Jyllandsposten – FN-chef tager afstand fra tegninger.
 • 22/2-08 TV2 Online – Mail: Hundepatruljer virker som en rød klud.
 • “Med afsæt i de seneste dages ildspåsættelser, er der personer, der gerne vil kæde handlingerne sammen med politiets optræden i området omkring Folkets Park. Politiet skal fortsat opretholde ro og orden i området om konsekvent skride ind over for lovovertrædelser… Konsekvensen af vores resolutte indgriben i området har afstedkommet, at gruppepatruljer og hundevogne virker som en rød klud på de unge. Derfor skal patruljerne fra Beredskabssektionen og Hundepatruljen, indtil videre, ikke foretage visitationer i området omkring Blågårds Plads og Folkets Park.

 • 22/2-08 TV2 Online – Politiet ændrer taktik på Nørrebro.
 • 22/2-08 Politiken – Forældre fik unge hjem fra ballade.
 • Selvom medierne gav ‘de unge’ en journalistisk behandling der normalt kun tilfalder venstreekstremister, så var der ingen kære mor på gadeniveau. Betegnelsen ‘friendly fire’ er velvalgt. Fra Snaphanen, der fik fingerene i en »Intern instruks til DR medarbejderne« fra nyhedschef Ulrik Haagerup.

  “Igen her til eftermiddag blev vores kolleger angrebet på Indre Nørrebro. Denne gang gik det ud over reporter Trine Heilmann og fotograf Dan Lykke, der var på et ellers fredeligt Nørrebro ved højlys dag for at lave et indslag. De blev skubbet og fotografen væltet og sparket af unge 2. generations-indvandrerdrenge, der stak af med fotografens kamera. Hverken Tine eller Dan kom heldigvis noget alvorligt fysisk til, men det skyldes kun held. Episoden kommer kun dagen efter, at vores SNG-bil blev angrebet på Nørrebro af en bande unge, der smed brosten ind gennem ruderne på bilen, mens der sad mennesker i den.

  At vores medarbejdere bliver overfaldet i dagslys og på et tidspunkt, hvor der ikke er uroligheder er nyt og viser, at truslen nu er yderligere skærpet over for vores folk i marken.

  Derfor er instruksen nu, at ingen tager på Indre Nørrebro i den kommende tid uden at have vagt med. Dette gælder altså også ENG-hold. Redaktører og teko skal nøje overveje, inden de sender folk ind, og alle skal have udførlig instruktion. Hvis man tager ind på Nørrebro, må man ikke parkere ENG-vognen i den sorte firkant. Altså området Imellem Nørrebrogade, Åboulevarden, Jagtvej og søerne. Parkér på Fælledvej, Nørrebrogade eller Sankt Hans Torv. Vi ved af erfaring at vogne bliver angrebet, hvis man holder inde i området.

 • 14/2-08 Jyllandsposten – JP-fotograf overfaldet på Nørrebro.
 • Velvalgte ord…

 • 13/2-08 Sappho – Kommentar: Danske muslimer truer med “uovervejede handlinger”.
 • 15/2-08 Søren Pind – Sareens vrøvl og banaliteter.
 • 15/2-08 180 grader – Fædregruppe: Indvandrerbøller har lært af de autonome.
 • 16/2-08 Jyllandsposten – Eksperter afviser at optøjer handler om diskrimination (Necef, Egholm).
 • 19/2-08 De hellige køer – I krigens hus.
 • 22/2-08 Hodjas blog – Farshad Kholghi om ‘de frustrerede unge’.
 • The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5511/trackback

  30 Comments »

  1. Beklager hvis jeg starter lidt OT, og dog måske alligevel ikke.
   Sendte følgende til Dansk-serbisk forening idag:

   Kære Dansk-serbisk forening

   Jeg skriver til jer fordi jeg lige nu ikke ved hvor jeg ellers skal skrive hen. Jeg ønsker at I skal vide at jeg, ligesom, tror jeg, mange andre danskere, er utrolig oprørt over Kosovos ulovlige løsrivelse, og ikke mindst vred og flov over den danske regerings og EUs anerkendelse af Kosovo. Det er svagt, det er rystende kynisk, for jeg kan ikke tro andet end at vores politikere véd hvilken svinestreg de gør, og det er et kæmpe svigt af et af Europas stolteste folk.

   Jeg husker hvordan jeg, under NATO bombardementerne af Serbien, en aften i København overværede en serbisk protest mod bombardementerne på rådhuspladsen. Jeg kom i snak med en af deltagerne, der sagde noget til mig som jeg tænker meget på i disse dage: ”Det som vi oplever med Kosovo, det vil I selv en dag komme til at opleve her i Danmark”. Er det ikke lige præcis det der er begyndt rundt omkring i Danmark de sidste uger, med brandene og hærværket? Derfor, selvom Europas folk endnu ikke har set det i øjnene, så er Serbiens kamp for sit gamle land i virkeligheden hele Europas kamp. Vi er i samme situation. Serbien har blot i århundreder kæmpet denne kamp. Da jeg dengang indså hvad det hele handlede om følte jeg mig underlig fremmed i mit eget land. At vi, Danmark, NATO, kunne gøre noget SÅ uretfærdigt.

   I dag er jeg vred, skuffet og flov. Men jeg ønsker at I skal vide at der er danskere der ser sagen fra jeres side, og jeg håber at I vil fortælle det videre til familie og venner i Serbien. Jeg håber en dag at kunne besøge jeres land.

   Men, serbere, jeg tror ikke I skal bekymre jer. I har styrken og karakteren til at kæmpe for de ting der virkelig gælder, det har I vist gennem historien. Om der så skal gå hundrede år. Kosovo skal nok blive serbisk igen. Så er jeg næsten mere bekymret for det bløde danske folks fremtid.

   Med venlig hilsen

   Kommentar by Ulrik — 23. februar 2008 @ 03:12

  2. 707 brande…

   OG OVERHOVEDET IKKE ET ENESTE SKUD LØSNET FRA POLITIET!

   De blegfede wienerbrødsgnaskere i politiets ledelse har rundsendt et memo om, at den menige politibetjent på gaden skal skrue kraftigt ned for visitationer ude på Nørrebronx,-altså lade være med at passe sit arbejde – lige netop dér hvor det er mest tiltrængt.

   Og hvem er det der siger, at de kriminelle har vanskelige vilkår herhjemme?

   Jeg har svært ved at se, hvorfor civile borgere ikke burde danne selvtægtsgrupper for at opretholde lov og orden og foretage anholdelser af de voldelige perkere. Og hvis politiet ikke vil prøve og få dem retsforfulgt, så må vi selv foretage afstrafningen.

   Kære politi, I tigger og beder efterhånden om, at jeres stillinger bliver nedlagt!

   Kommentar by Onion — 23. februar 2008 @ 06:04

  3. Skrev i Berlingske Tidende (20/2) om samme emne:
   Debat: Danmark ved en korsvej

   Alt hvad der skal til for at opløse et demokrati er, at samfundet længe nok præmierer antidemokratisk adfærd på bekostning af dem, som følger spillereglerne.

   Derfor er det meget alvorligt når politikere belønner autonomes vold med et hus, nydanskeres vold med flere integrationsmidler, forældres blokader af børneinstitutioner med større bevillinger og overenskomststridige strejker og blokader med flere goder i forhold til overenskomsten.

   Det bliver ikke bedre af, at visse medier belønner nævnte angreb på demokratiet med forståelse og ukritisk mikrofonholderi – ej heller at mange intellektuelle forstår og bortforklarer volden ved at give alle andre et »medansvar«.

   Selv politiet belønner voldelige antidemokratiske grupper ved at forbyde fredelige ikke-socialistiske ikke-islamistiske demonstrationer på Nørrebro – formelt set af hensyn til sidstnævntes sikkerhed.

   Nu belønner civilsamfundet også dem, som ville myrde muhammedtegneren Kurt Westergaard med, at visse (opdateret siden indlægget blev trykt fra “ingen”) hoteller (ikke) længere vil huse den forfulgte tegner. Kontrasten, til dengang modstandsfolk og flygtende jøder blev skjult under Besættelsen, er slående.

   Dagens danskere nyder frugterne af en frihed, fred og et demokrati, skabt af mennesker som ikke lever længere, eller som i dag er så få og gamle, at ingen længere lytter til dem. At tage disse tre skatte for givet er en fejl som vi kommer til at fortryde og vores børn til at betale prisen for.

   Kommentar by Michael Sandfort — 23. februar 2008 @ 07:02

  4. 1 Ulrik –> To sjæle en tanke: Declaration of solidarity with the people of Serbia – Sent to the Serbian Embassy in Denmark

   Kommentar by Balder — 23. februar 2008 @ 07:34

  5. 3. Michael Sandfort

   Håber rigtig mange tænker over hvad du skrev.

   Vi tager friheden, freden og demokratiet som selvfølgeligheder, noget vi da bare har.

   Sandheden er, at disse 3 ikke er umistelige rettigheder, men forhold der dagligt skal beskyttes, arbejdes for og ikke utænkeligt, indenfor den nærmste fremtid, måske kæmpes fysisk for.

   4. Balder

   Tak !

   Kommentar by Vivi Andersen — 23. februar 2008 @ 07:56

  6. Nu Kim i indledningen kortlægger problemet geografisk, så tilføj lige Skovparken i Kolding og Finlandsvej i Vejle.

   Kommentar by PeterK — 23. februar 2008 @ 08:59

  7. 1. Ulrik.

   Serberne bad selv om den løsrivelse med deres modbydelige sumeriske henrettelser og nedskydning af Kosovas befolkning – ikke siden Hitler har vi været vidne til lignende svineri.

   Og derfor Ulrik, er det så vigtigt vi får muslimerne passiviseret og sendt hjem, i al fald dem, der ikke kan lære vores spilleregler og indordne sig under dem, så vi, lille, hyggelige Danmark ikke en dag står med et lignende prædikat stemplet ind i historien som Tyskland og Serbien: Folkemordere.

   Det serberne foretog sig i slutningen af 90erne i Kosovo er blevet det åg, de nu og i al fremtid må slæbe rundt på linie med tyskerne.

   Og det er vel ikke det, du ligefrem vil udsætte din egen befolkning for?

   Til din orientering går jeg lige så lidt ind for et selvstændigt Kosovo som du.
   Ikke alene vil man lukke dem ind i EU, nej de vil oversvømme hele Europa med narko og kriminalitet – der vil blive åbnet en korridor for al mellemøstlig psykopati.

   Og al det kan du takke dine venner serberne for – især poeten Karadizh.

   Kommentar by Bodil — 23. februar 2008 @ 09:12

  8. -> PeterK

   Hermed gjort.

   Kommentar by Kim Møller — 23. februar 2008 @ 09:23

  9. Tak Kim for gennemgangen, og undskyld for lidt mere respons på OT-emner, rejst, men hermed til Ulrik::

   1) Kosova har fuldstændig ret til at erklære sin selvstændighed, læs dog for pokker FN’s grundlæggende charter

   2) Har man oplevet de etniske hærgninger fra Milsovic’s fascistiske bander, bl.a. i Screbreniza i løbet af 90ernegiver jeg ikke en pind for jeres bekymringer, og må her sige som Bodli: Serberne bad selv om det! Hvad er det for en gang evig offermentalitet og selvmedynk, er altid præger de serbiske ultra “kristen” højrenationalister, der selv har hærget med etnisk udrensning, racisme og årtiers apartheid overfor kosovo-albanere, bosniere, m.fl.

   3) Glem al jeres forbandede standard kasse-inddeling i “kristne” og “muslimske” stater, den holder overhovedet ikke her. De fascister, der brænder den brænder USA’s ambassade af i Belgrad er ikke ligefrem kristne “kulturbærere”, og de fleste kosovarer er ikke mere “muslimske” end at de både drikker alkohol, kvinderne går utilsløret, m.v.

   Så stop den hyldest til det serbiske klynkeri, og endnu mere til deres forkastelige og nu genoptagne vold som i de eneste dage. Se dog realiteterne i øjnene: Ksosovo er frigjort, regeringen er forpligtet på mindretalsbeskyttelse. Der er massiv international og militær ovevågning af området, og de sidste Solsorte-slette serbiske ultranationalister må vænne sig til at Serbien ikke længere behøver at befinde sig 500 år tilbage i historien. Verden bevæger sig.

   Jeg står heller ikke som dansker ved Dybbøl Mølle og græder over at Danmark ikke længer går til Ejderen, eller at Skåne, Halland og Blekinge hører under Sverige. Der er demokrati i alle de gamle tabte danske riger og lande.

   Så tag dog og slut den jammer og se i stedet at støtte et moderne Serbien, i stedet for at understøtte et Serbien der stadig er lige så langt tilbage i åndeligt mørke som de muslimske hard-core stater, der også lever 500 år tilbage i iden. Videre tak !

   Kommentar by Remember Screbreniza — 23. februar 2008 @ 10:41

  10. -> 7

   Kloge ord Bodil! Serberne har uden tvivl gjort meget for at sætte sig selv i den kattepine de nu forsøger at komme ud af.

   Kommentar by Morten — 23. februar 2008 @ 11:02

  11. 10. Morten

   Ja, det har de.

   Og her i landet har vi egenhændigt tirettelagt den specielle omkalfatring af samfundet der foregår.

   At vores samfund ikke er statisk er kun godt.

   Men at denne skulle vise sig at blive til en opdeling af samfundet i Rene og Urene, Rettroende og Vantro er utrolig trist.

   For havde det overvejende været Katolikker, Buddhister osv., og ikke Rettroende med rod i Islam, der var tilvandret Danmark var vi ikke blevet stillet overfor problemer af den kaliber som vi står overfor i dag.

   Hvordan vi selv på sigt vil reagere, når kravene til os/samfundet om at tilpasse os/dette til Islams tilstedeværelse fortsætter, både i antal og i omfang, er ikke godt at vide.

   Som demografien inddirkete kan fortælle de Vantro skal vi nok indstille os på ovennævnte .

   Vi kunne lægge ud med at vænne os til tanken om, at en Asmaa med Niqab søbt om hoved og hals en skønne dag vil stå på Folketingets talerstol.

   Det kunne vel godt ligne Ehl. at “dyrke” Danskerne lidt ved at sørge for at een af deres 1. suppleanter pludselig stod deroppe ?

   Spørgsmål :

   HVORDAN kunne det gå til at Serberne agerede som de gjorde i 90érne ?

   Vivi

   Kommentar by Vivi Andersen — 23. februar 2008 @ 13:40

  12. Om så kosovarerne alle var ateister, er det vanvittigt at give dem en stat. Kaos vil følge. Hundredevis af middelalderkirker er brændt ned for at udslette serbisk kultur. Skal det belønnes? Skal vi finde os i at central kristen kultur brændes her i vor tid midt i Europa?

   Gu skal vi ej. Vi skal støtte rodfæstede europæiske nationer, ikke klankulturelt kaos, muslimsk eller ej.

   Kommentar by Kim Poulsen — 23. februar 2008 @ 14:09

  13. Rolig nu, venner!
   Vi er på fuldkommen gale veje, hvis vi tror, at det er indvandrerne, der står bag optøjerne.
   DR Update har et indslag med én af de unge bøller……og man må tillade sig at antage, at så grundigt et medie som DR naturligvis udvælger en for gruppen som helhed “repræsentativ bølle”.

   Den udvalgte person, den 16-årige formodentlig pæredanske Rasmus, anfører som begrundelse for hærværket, at “det er noget svineri med Muhammedtegningerne…….og jeg havde det dårligt…”

   Hvad er det, der får DR til at føle sig forpligtet til at fremhæve, at det ikke kun er indvandrerne, der begik balladen?

   Jeg betaler troligt licenspenge til DR…..men jeg føler godtnok, at der følger en stor papnæse med, som jeg må ta’ på og så kigge mig i spejlet og se om den klæder mig.

   Kommentar by CKH-8700 — 23. februar 2008 @ 14:47

  14. Du kan også tilføje Østre Skole i Struer med 3 brande.

   Kommentar by Hodja — 23. februar 2008 @ 15:08

  15. Vivi 11:

   “Spørgsmål :

   HVORDAN kunne det gå til at Serberne agerede som de gjorde i 90érne ?”

   Eller at tyskerne agerede som de gjorde i 1940’erne?

   VH

   Kommentar by Jacob A — 23. februar 2008 @ 16:51

  16. Til 9 og 7

   I mener at kunne hæve jer op over Balkans folkeslag og være overdommere. Det mener jeg er temmelig hovmodigt af jer.

   Det var århundredegamle dødsfjender der stod overfor hinanden i den Jugoslaviske borgerkrig. Alle havde beskidte elementer. Bosnierne havde støtte fra Jihadister og tjetjenske terrorister.
   Serberne havde en undertrykelse af Tyrkerne og deres tjenere i århundreder med i deres historiske bagage. Med adskillige folkemord og fordrivelser mod sig under vejs. UCK startede i Kosovo med snigmord på civile serbere. De fik fremprovokeret en meget voldsom serbisk reaktion, og nu har de fået i pose og sæk. Som det var meningen fra det allerførste mord på en Kosovoserber. Ingen var rene, men Vesten havde, desværre for serberne, brug for skurke at lade sin selvretfærdige harme gå ud over da de så de ubehagelige billeder.

   Til “Remember Screbreniza”: Vi kan da vist ligesågodt afvikle nationalstaten Danmark med det samme med den indstilling du har til folk og nation, og så indrette det hele til en stor Paneuropæisk velfærdsstat.

   Kommentar by Ulrik — 23. februar 2008 @ 18:42

  17. Ulrik.
   Helt enig.
   Jeg skammer mig på Danmarks vegne over vores feje ageren ved at anerkende kosovo.

   Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 23. februar 2008 @ 19:08

  18. Der blev kørt meget hårdt på os med anti-serbisk propaganda, før NATO blev sat på opgaven. Jeg husker en usædvanlig reaktion fra min egen side en aften under TV-avisen, da jeg slog hænderne for øjnene og sagde til min mand, at nu kunne jeg ikke holde det ud mere, nogen måtte gøre noget.

   Men jeg ved jo i dag, at noget af billedmaterialet var falsk, og at der allerede da gennem mange år var blevet opbygget en syg nationalistisk stemning blandt Kosovos albanere, og en offermentalitet, som var blevet nurset i mange sammenhænge og i bund og grund gjaldt en kamp om territorium.

   Der var masser af kosovoalbanske humanister uddannet indenfor albanistik, men ingen lokalt uddannede ingeniører og faglærte. De red på en nationalsitisk bølge, der var opskriften på en revolution. Man kender lignende forhold og lignende udvikling andre steder. Skulle nogen ønske dokumentation, kan de fx læse om dette i professor Uffe Østergaards arbejdspapir fra omkring 1990 “Hvad er en nationstat”, side 70. Han forudså balladen. Alt var klappet og klart.

   Jeg mener, at der blev handlet for ensidigt, da man intervenerede i de serbiske forhold, og jeg frygter for, hvad der sker, når andre nationale mindretal begynder at kræve “deres rettigheder respekteret”. Her tænker jeg ikke så meget på fx baskerne, men på de ikke-europæiske, nationale muslimske mindretal i Europa, der er ved at opstå.

   Læs fx om Erdogans tale til 15.000 tyrkere i Köln, som giver mig kuldegysninger. Det er ikke bare godt, at tyrkerne kan have dobbelt statsborgerskaber. Jeg mindes ikke at have set noget om dette i danske medier.

   http://www.document.no/2008/02/spokelser_hjemsoker_tyskland.html

   Engang fulgte jeg med min mand til en kongres i Eksjugoslavien, hvor vi bl.a. havde den tvivlsomme ære at være regeringens gæster til et cocktailparty ved en pøl. Vi boede på et af landets bedste hoteller. Arrangementet var tætpakket, og derfor besluttede vi at spise morgenmad på værelset og bestilte maden på en lang seddel, hvor man skulle specifiere alt. Min mand havde siden sin teenagetid haft diabetes og måtte altid tænke over, hvad han spiste, han tog insulin og måtte kun få en enkelt skive brød til morgenmad.

   Stor var vores forbløffelse, da et par stuepiger dukkede op med et rullebord med store madmængder. Mindst tre blødkogte æg til hver, desuden pølser, bacon, spejlæg, masser af ost, frugt, mælk og et bjerg af brød.

   Vi forklarede og forklarede, men de syntes ikke at forstå, at dette var alt for meget og slet ikke det, vi havde bestilt. Det var mere end vi kunne spise på én dag.

   Mens jeg stod og så på dem, gik det pludselig op for mig, hvad der foregik. Pigerne var blege, dårligt ernærede, fattigt klædt, triste. Da jeg begyndte at se mig om, så jeg den slags typer alle vegne, og jeg lagde også mærke til, hvor lang en arbejdsdag de havde.

   OK, vi var skandinaver, og dette spil fortsatte i seks dage, vi påtalte ikke mere de morgenlige madorgier. Spiste blot, hvad vi selv havde lyst til og lod firmaet betale. At dømme efter hvor hurtigt min store flaske parfume indkøbt i Frankfurt på vejen forsvandt, må jeg gå ud fra, at stuepigerne også syntes om den, det samme gjaldt de fleste af mine toiletartikler. Da jeg kom hjem, manglede jeg også noget tøj, ikke de store ting. Jeg følte mig desuden underligt skamfuld og overprivilegeret.

   Der er ingen tvivl om, at serberne og mange andre fra Eksjugoslavien har haft det hårdt, og jeg vil som Ulrik være tilbageholdende med fordømmelserne og ensidig ansvarsplacering. Serbien har været og er stadig på en udsat post. En uriaspost. Jeg er alvorligt bange for, at vi selv er på vej ud i en uundgåelig forråelsesproces, hvis vi vælger at forsvare demokratiet.

   Kan nogen i øvrigt fortælle mig, hvorfor vi skal støtte palæstinenserne, hvis børn ser politisk propaganda, hvor de kære dukker spiser jøder?

   http://www.rights.no/publisher/publisher.asp?id=33&tekstid=1528

   Kommentar by Mette (liberal) — 23. februar 2008 @ 19:49

  19. 18 Mette

   “Kan nogen i øvrigt fortælle mig, hvorfor vi skal støtte palæstinenserne, hvis børn ser politisk propaganda, hvor de kære dukker spiser jøder?”

   Vi støtter palæstinenserne med 590 mio kr. fordi vi er bundløst naive og ser palæstinenserne som stakler og israelerne som skurke.
   Sådan fremstiller MSM over en bred kam konflikten, og det er næsten ikke til at have med at gøre – for nu at sige det nænsomt.

   Hamas sender dagligt Qassam (terror) raketter ind over det forjættede land, og det belønner vi med over en halv milliard kr.
   Vi må jo have rotter på loftet!

   Og den tilfangetagne israelske soldat i Gazastriben ønsker de udvekslet med 1200 palæstinensiske fanger med israelsk blod på hænderne. Herre jemini.
   Islamisterne er sandelig ej heller i denne sammenhæng kede af at stille vanvittige krav!

   Kommentar by Johansen — 23. februar 2008 @ 21:03

  20. 18. Mette

   Interessant, og oplysende, det du her skriver .

   Tak for tippet om Østergaards arbejdspapir.

   Inden vi/man dømmer Serbien burde vi sætte os ind i landets, herunder Kosovos, historie.

   Så vidt jeg indtil nu har læst mig frem er det bl.a. indvandringen til Kosovo fra Albanien, samt Kosovo-albanernes reproduktions evner der har medvirket til at Kosovo-serberne er blevet presset gradvist ud af Kosovo.

   Hvad der er sket i Kosovo kan også ske for andre landeområder.

   Ændringer i et lands befolkningssammensætning afgør landets, og de oprindelige indbyggeres, fremtid.

   Uhyggeligt at tænke over – og ubehageligt at kunne iagttage denne gradvise omkalfatring i eget land.

   Havde det så da for fa… da bare været alt andet end Islam der stod for omkalfatringen !

   Kommentar by Vivi Andersen — 23. februar 2008 @ 21:34

  21. Ja, hvor er det dog “synd” for de serbiske fascistiske nationalister gennem de seneste 15 år, stakkels misforståede barnemordere, sandelig ædle kristne, (smuds venligst ikke min kristne tro til med det misbrug).

   Men fortvivl ikke, storforbryderne Mladic og Karadjiz er stadig på fri fod, og kan sikkert igen hjælpe til ved næste ambassadeangreb i Belgrad, eller organisere et par nye massakrer i grænseområdet.  
    
   Ingen grund til at spilde mere tid på forstokkede benægtere her, og slet ikke i forhold til Kims oprindelige start, men alligevel:
    
   http://en.wikipedia.org/wiki/Srebrenica_massacre
    
   http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/256364.stm
    
   http://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo_Massacres
    
    

   Kommentar by Remember Srebreniza — 23. februar 2008 @ 22:13

  22. Så har man set det med: Politiken roser Villy Søvndal for hans nye “hårde” udlændingepolitik:

   http://blog.politiken.dk/mogensen/2008/02/23/soevndal-er-et-hit-men-mest-for-sf/

   Kommentar by Søren Rasmussen — 23. februar 2008 @ 22:34

  23. > 18 Mette
   Har du reference til det Arbejdspapir af Uffe Østergaard, som du nævner? Jeg kan ikke finde det. Er det generelt om nationalstatsdannelser i Europa efter 1800, eller handler det specielt om Balkan?

   Kommentar by monse — 23. februar 2008 @ 23:50

  24. -> 2

   Jeg vil tilføje noget fra Østergaards arbejdspapir, og vi befinder os stadig på side 70f.

   Han skriver om en overproduktion af skole- og universitetskandidater, der ikke kan få arbejde. Det ved vi giver meget mudder. Og dernæst oplyser han, at den albanske minoritet i Kosovo i hans skrivende stund omkring 1990 var på 1 mio., og at deraf var 10.000 kandidater i albanistik. Det er jo vældig mange.

   Der er da mange flere albanere i det nye Kosova, eller taget jeg fejl? I så fald, hvor kommer resten fra? Albanien og kolossalt mange børnefødsler midt i det helvede?

   Desuden skriver Østergaard:

   “I 1970’erne er nationalismen dukket op igen i mange landes venstrebevægelser, heriblandt – og måske endda især – Danmark. Der havde den måske været hele tiden, men blot ikke været god tone blandt de ledende.

   Det gælder selvfølgelig i den tredje verden blandt befrielesesbevægelserne med deraf følgende paradokser. Men også i den første og måske den anden verden.

   Nationalismen er en forståelig – men måske ikke særlig intelligent – reaktion på det faktum, at det i dag har vist sig, at det rent faktisk er storindustrien og storkapitalen, der bedst har formået at udnytte internationaliseringen af verden. Internationalismen er flyttet over på højre fløj, mens venstre er blevet nynationalistisk.”

   :-)

   Og hvis nogen af jer nu spørger, om denne Uffe Østergaard er den samme, som den mand, der ofte omtales som tidligere betonmarxist og direktør for Holocaust centeret, kan jeg bekræfte, at det er det. Da han skrev dette, var han endnu ikke blevet Jean Monnet professor.

   Kommentar by Mette (liberal) — 24. februar 2008 @ 00:08

  25. Kosovo-albanernes gennemsnitsalder er 28 år. Kosovo-serbernes er 54.

   Resten er historie.

   Kommentar by Kim Møller — 24. februar 2008 @ 03:24

  26. -> 23 monse

   Østergaards arbejdspapir har titlen “Hvad er en Nationstat”, og det er på 85 sider. Det var en af flere uformelle publikationer fra Center for Kulturforskning på Aarhus Universitet. De bestod af såvel kapitler af dengang endnu ikke færdige bøger, konferenceindlæg, fordedragsmanuskripter, genoptryk af bidrag til vanskeligt tilgængelige eller oversete antologier, samlinger af aviartikler etc. oplyses det på sidste side. Arbejdspapiret kunne afhentes gratis på centeret og er sikkert blevet kopieret en masse gange. Det må være blevet til ca. 1989-1990.

   Kommentar by Mette (liberal) — 24. februar 2008 @ 18:47

  27. »De unge drenge føler, at lærerne ikke kan lide dem.
   Det er rigtigt. Jeg har tidligere undervist unge muslimer i Aarhus. Og hvorfor kan larerne ikke lide dem?

   En af forklaringerne kunne jo vare, at de saboterer undervisningen uafbrudt og uafbrudt gaar paa toilettet og generer andre klasser imens. De var og er en pestilens, og da jeg var vikar, forlod jeg lynhurtigt den skole.

   Man kan ogsaa vare sikker paa, at de samme typer befandt sig paa gaderne, da byen brandte.

   Kommentar by Kurt Rosenstroem — 25. februar 2008 @ 05:37

  28. dinmor.dk SE den!!!!!!!!!

   Kommentar by mid — 21. november 2008 @ 13:30

  29. Jeg har desværre prøvet det samme Kurt, så kan ikke andet end at være enig med dig, desværre…Suk

   Kommentar by Lars — 13. juni 2013 @ 15:40

  30. Ak ja, men vi kan kun håbe på at tingene på sigt bliver mere udlignet, så vi ikke fortsat skal have disse opfattelser. Det kunne være rart at dette ikke var et tema.

   Kommentar by Mette — 13. juni 2013 @ 15:43

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper