25. februar 2014

Uganda: Vesten kritiserer præsident Museveni for lov, men folket kræver ‘udrensning af homoseksuelle’

Vestlige medier vælger typisk at gøre den til enhver tid siddende (folkevalgte) præsident til skurk. Vi så problematikken i fuld flor under ‘Det Arabiske Forår’, men Uganda er næsten et bedre eksempel, for sandheden om ugandisk kultur kan fortælles uden at blive en del af Islamdebatten. Precila Birungi-Kristiansen om Uganda og homoseksualitet i Ekstra Bladet – Hellere fattig end leve med homoseksuelle.

“Precila fortæller at præsidenten reelt ikke havde noget valg, andet end at underskrive loven, som har stor folkelig opbakning. …

– Ugandas bevidsthed omkring landets fremtid og vigtige beslutninger, er blevet svækket efter religiøse ekstremister som præsten Martin SSempa tilbage i 2009 kom til landet og erklærede krig mod sodomi, homoseksualitet og alle der støtter denne djævelske urenlighed. …

– Befolkningen i Uganda er nu mere end nogensinde sikker på at dette er en djævelsk uret og ikke en menneskeret som man mener i store dele af vesten. Og udmeldingen til Museveni, som har været vores præsident i næsten 30 år, er klar fra den ugandiske befolkning; vedtag loven ellers får du ikke vores stemme…

– Ugandas etik og integritetsminister Simon Lokodo mener, at Uganda hellere vil dø fattig end at miste deres værdighed og tro for at føje blandt andet USA som årligt støtter Uganda med op til 400 millioner dollars. Og denne opbakning støttes ikke kun af ministre fra Uganda, også Kenyas Irungu Kangata har udtalt at Kenyas parlament bakker Museveni op i hans beslutning.

– Men den stærkeste kræft for at loven vedtages er befolkningens mentalitet og syn på homoseksualitet. Der er nok 90 procent af den ugandiske befolkning der mener at der skal være en decideret udrensning af homoseksuelle i landet.

[…]

– … om loven nu vedtages eller ej, er ikke andet end et signal værdi for jagten på homoseksuelle i landet har foregået længe. Den ugandiske tilgang til homoseksualitet ændre sig ikke fordi loven bliver vedtaget…

Oploadet Kl. 09:34 af Kim Møller — Direkte link30 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/55181/trackback

30 Comments »

 1. De fokuserer på fængelsstraffe i Uganda og bøder for “homoseksuel propaganda” i Rusland. Men hvad med de 7 muslimske lande, hvor der er dødsstraf for homoseksualitet?

  Kommentar by Anonym — 25. februar 2014 @ 09:55

 2. I den muslimske verden bliver minoriteter gennemgående behandlet ad helvede til. Beklageligt, men hvad kan vi gøre ved det?

  Svar: Vi kan i hvert fald lukke for bistandshjælpen, som bevisligt gennem årtier ikke har gavnet noget som helst. Nedlæg bistandsministeriet og giv ministeren en omskoling, f.eks. til cykelsmed, så han kan gøre lidt nytte i det virkelige liv.

  Kommentar by Crass Børsting — 25. februar 2014 @ 10:32

 3. Er det lovligt at være homoseksuel på Vestbredden og i Gaza?

  Får disse områder støtte?

  I øvrigt skrev Rasmus Jarlov på Facebook netop om, at det er befolkningens holdninger, der er problemet.

  Kommentar by Ole S. — 25. februar 2014 @ 12:22

 4. Nu kan man ikke lige anklage Islam for den her ’syge’ udvikling. Tværtom er den båret bl.a. af den amerikanske Pentacostalism bevægelse ( Pinsebevægelse i Danmark, men vist ikke helt det samme), der er en bærende kraft i de her love i Nigeria og Kenya.

  Som en af de bedste kenyanske forfattere ( og selv lige udspringet homoseksuel) spydig bemærkede : Hvis I vil kræve en viktoriansk seksual moral, så kunne I i det mindste og give os en industriel revolution !

  Det er sikkert ikke tilfælde at lande hvis problemer frem for alt er en endeløs korruption og nepotisme finder en afledningsmanøvre. Både Nigeria, Kenya og Uganda har mange muligheder for at blive lande, der på kort tid kunne komme endnu hurtigere fremad end de faktisk gør.

  Kommentar by NielsC — 25. februar 2014 @ 12:29

 5. Sjovt at præsidenten kun omtaler mandlige homoseksuelle.
  En udrensning er jo uanset, ren utopi. Til hver en tid er der et sted omkring 10% homoseksuelle eller biseksuelle i en population, de fødes hele tiden. Så de kan bygge et permanent gaskammer nu.

  Det kan da godt været at det er et folkeligt krav der nede, men det kan vi jo når som helst blæse på og stoppe støtten – hvorfor støtte idioter.
  “You say that it is your custom to burn widows. Very well. We also have a custom: When men burn a woman alive, we tie a rope around their necks and we hang them. Build your funeral pyre; beside it, my carpenters will build a gallow. You may follow your custom. And then we will follow ours.”
  General Napier (Engelsk general i Indien)

  Kommentar by mb — 25. februar 2014 @ 12:45

 6. Nu er det faktisk ikke så mange år siden, at homoseksualitet var strafbart i mange vestlige lande. Uganda er altså på et andet sted i sin udvikling, end Vesten er nu. Vi kan have en mening om andre landes indre forhold, og vi kan give velmente råd – men har vi lov til at påtvinge dem det, vi mener netop nu?

  Kommentar by Gunnar Biering — 25. februar 2014 @ 12:49

 7. Det positive:
  Danmark stopper bistandshjælpen til Uganda.(win-win)

  Det negative:
  Danmark skal til at modtage og asylbehandle homoseksuelle med flygtningestatus fra Uganda.(loose-loose)
  Den sparede bistandshjælp går i stedet til islamiske “uroligstan” nationer.(loose-loose)

  Så alt i alt taber den danske skattebetaler 1-2.

  Kommentar by Neuhammer — 25. februar 2014 @ 13:07

 8. Ugandas præsident er fuldstændig kold over for vestlig økonomiske bistand med tilhørende socialistisk indblanding og sådan føler mange Danskere sig også behandlet af EU, nu skal man huske på at alle disse donationer der er givet med en politisk agenda der står skrevet med småt egentlig kommer fra skatteydere der helst så at pengene blev i egne lommer og selv bestemte hvem de vil støtte.

  Kommentar by emmagad — 25. februar 2014 @ 13:26

 9. Ugander som kender landet:
  “Befolkningen i Uganda er nu mere end nogensinde sikker på at dette er en djævelsk uret og ikke en menneskeret som man mener i store dele af vesten”
  “Kill The gay Bill betyder mere for den ugandiske befolkning, end de reelle problemer i landet såsom fattigdom og korruption”

  Mogens jensen som kender christiansborg:
  ” Regeringens hetz mod de homoseksuelle skal ikke gå ud over de fattige ugandere, som vi allerede har forpligtet os overfor, og som har brug for rent drikkevand”

  http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article2224495.ece

  Kommentar by Per — 25. februar 2014 @ 13:46

 10. Jeg har ondt af homoerne i Uganda og andre negerstater, men det er enhver befolknings ret at udvikle sig på egen måde i eget land og i eget tempo.
  Vi, der trods alt er nået længere i vor menneskelige udvikling, kan skrive til negerhøvdingene og forklare, at set fra vort udviklingsniveau, har ethvert menneske ret til at være herre i eget liv. Det vil negerhøvdingene og hovedparten af deres befolkninger ikke forstå pt., men når de nærmer sig menneskestadiet, vil de måske huske og overveje, hvad vi skrev.

  Systematisk ulandshjælp skal afskaffes. I stedet skal vi bruge pengene på forsvar, så vi kan forsvare vore grænser mod ulandenes overskudsbefolkninger, når de kommer rendende.
  Når ulandshjælpen ophører vil ulandenes overskudsbefolkninger heldigvis mindskes, da de kun vil have adgang til den medicin og teknologi, der hører deres erkendelsesniveau til.

  Hvad angår asylansøgende homoer, så vil jeg hellere give asyl til dem end til de fupasylansøgere vi pt. tager imod. Men kun så længe vi kan rumme dem, og de kan forsørge sig selv – Danmark er allerede overbefolket.

  Kommentar by Lys — 25. februar 2014 @ 14:40

 11. #10
  http://www.youtube.com/watch?v=ZpJoMuuE3Eg

  Kommentar by HMAK — 25. februar 2014 @ 15:41

 12. mb nr. 5.

  Jeg ved ikke hvor du har de 10% fra. Forskningen har normalt sagt 5% inkl. biseksuelle. Den nyeste forskning sætter så vidt jeg ved tallet lavere til 2,5 % inkl. biseksuelle. Desuden hørte jeg noget om at man nu mente at det skyldtes en virus under svangerskabet (altså ikke genetik eller miljø).

  Generelt tror jeg imidlertid den største effekt af de nye love i Uganda og Rusland er, at det langsomt går op for pk segmentet at Vestens hidtil meget frie værdier ikke accepteres som noget universelt over hele kloden. At værdierne ikke er universielle er naturligvis ingen nyhed for højreorienterede.

  Kommentar by Sigwar — 25. februar 2014 @ 16:20

 13. @ Gunnar Biering — 25. februar 2014 @ 12:49

  Nah, men der var nu forskel på straffene i vesten og så de, Uganda har tænkt sig over for homoseksuelle.

  Meget enig med andre: Stop bistandshjælpen – øh ‘udviklingsbistanden’ til Uganda og de andre negerstater øjeblikkeligt.

  Same goes for mellemøstlandene. Hovsa, så sparede Danmark liiige ca. 16 mia. om året. Måske bliver der så råd til bad til de ældre i Danmark? Først danskere, så måske – om vi har råd til det – udlændinge.

  For tiden har Danmark ikke råd, og det er da også vanskeligt at se, hvilken gavn denne ‘udviklingsbistand’ har. Der er endnu ingen beviser for, at denne skulle virke, bortset fra nogle rustne traktorer i afrikanske lande.

  Nå ja, og så liige aflønningen til en såkaldt Udviklingsminister i Danmark. Er der nogen, der kan huske, hvad vedkommende hedder? Men han er højst sandsynligt radikal og dermed et godt menneske.

  Kommentar by Henrik Petersen — 25. februar 2014 @ 17:08

 14. #5 og #12 Ja, når man tjekker seriøse studier, er det et fænomen, der ligger nede omkring 1-2% alt incl. Men målt ud fra mediefokus, kunne man få den tro, at 10% er lavt sat.

  Homoerne er altså reelt nede på et niveau, hvor det i omfang ikke adskiller sig fra andre markante seksuelle varianter, såsom fetichisme, ekshibitionisme, transvestisme, pædofili, etc.

  Disse andre varianter rubriceres under perversioner, hvilket homoseksualitet ikke længere gør. Og specielt pædofili er en variant også på de der 1-2 % af befolkningen, som vi i vores kultur fordømmer/dæmoniserer lige så voldsomt som uganderne fordømmer homoseksualitet. Sjovt nok skulle homoseksualitet og pædofili begge knyttes til noget medfødt (eller hormonelle forstyrrelser af fosteret).

  Så hvis afrikanere (og især muslimer) accepterer pædofili (specielt med små piger efter religiøs forskrift) og fordømmer homoseksualitet og vi accepterer homoseksualitet og fordømmer pædofili, så står det 1:1

  Kommentar by traveler — 25. februar 2014 @ 17:36

 15. Og blot som tilføjelse: Kim Møller citerer, at “Der er nok 90 procent af den ugandiske befolkning der mener at der skal være en decideret udrensning af homoseksuelle i landet.”

  En anelse tankevækkende, og sært nok kommer man – medmindre man mangler historisk bevidsthed – ind på et andet land, i vesten såmænd, der også ønskede ‘udrensning’. Det var så lige jøder, homoseksuelle og sigøjnere.

  Uagtet hvad man måtte mene om homoseksuelle er termen ‘udrensning’ meget tæt på termen ‘folkemord’. Men det har de jo også tradition for dernede. Tænk blot Rwanda.

  Så meget for negrene. Fint, at de lever (og nogle af dem er glimrende løbere, som jeg nødigt ville være foruden), men lad dem dog blive dernede og overformere sig. Så løser det såmænd alt sammen sig selv i den sidste ende….

  Blot skal Danmark og resten af vesten holde fingrene og pengene væk.

  Kommentar by Henrik Petersen — 25. februar 2014 @ 17:41

 16. @13 Henrik Petersen — 25. februar 2014 @ 17:08:
  Og hvis vi smider de ulandsmennesker ud, som opholder sig inden for vore grænser, sparer vi mindst yderligere 16,6 mia./år. Med 32,6 mia. i årlig besparelse er der råd til både at skrotte fotovognene og til at genoprette forsvarskommandoen

  Kommentar by Lys — 25. februar 2014 @ 19:11

 17. #15 Henrik, jeg synes altså at du er en anelse racistisk for at sige det. Det er da i vores alle sammens interesse at det går de mange af de afrikanske lande godt. Og det gør det faktisk.
  ( der er selvfølgelig lande, der altid vil have det svært på grund af geografiske omstændigheder) – Vores ulandsbistand er i øjeblikket peanuts i forhold til hvad Kina, Indien, Brasilien investerer, om vi skal fortsætte eller ej ved jeg ikke. Men at tro Afrika er et tomt hul er latterlig.
  Din mobiltelefon eller PC ville sikkert ikke fungere, hvis det ikke var for metaller fra Afrika. Det er vel kun rimelig at hele befolkningerne får deres del af den rigdom.

  Kommentar by NielsC — 25. februar 2014 @ 19:19

 18. @ 17 NielsC. Negre er blot fra latin, hvor nigra betyder sort, så intet racistisk herfra.

  Måske du kunne tage stilling til nedenskrevne:

  Hvis det går de afrikanske lande godt, er der vel ingen dybere mening med at støtte dem med ca. 16 mia./år? Eller overhovedet have en såkaldt Udviklingsminister?

  I øvrigt går posten på, hvorledes Uganda vil behandle homoseksuelle, hvilket – pudsigt nok – går på udrensning. Så jeg giver ikke en pind for overreproducerende negerstater. Og termen ‘udrensning’ minder mig til forveksling om nazityskland.

  Det kan du jo tænke på som ‘racistisk’. Jeg tvivler på, at de jøder, der overlevede i nazistiske udryddelseslejre, opfatter min holdning som racistisk.

  Og jeg kunne sagtens overleve, at de overskydende importerede negre, der primært forsørger sig som narkohandlere på det skarpe hjørne mellem Istedgade og Lille Istedgade (det var så lige mændene) eller ekstremt aggressiv og pågående adfærd, sjovt nok også på Istedgade (og det var så de handlede negerkvinder) sendes hjem. Det kan kun gå for langsomt.

  Forhold dig til det, og så vil jeg naturligvis respektere din mening.

  Kommentar by Henrik Petersen — 25. februar 2014 @ 19:41

 19. > 16 Lys. Nah tror du undervurderer Danmarks AEH-udgifter temmelig meget. Men Danmarks Statistik og de andre regneaber glemmer behændigt at medregne udgifterne til fænglser og familiesammenførte. Det kan man jo så fundere lidt over…..

  Kommentar by Henrik Petersen — 25. februar 2014 @ 19:59

 20. Læs korrektur Kim Møller.

  Kommentar by Nielsen — 25. februar 2014 @ 23:33

 21. – Nielsen

  Hvad er stavet forkert?

  Kommentar by Kim Møller — 26. februar 2014 @ 01:06

 22. Mogens Jensen sagde det selv i et interview, som jeg hørte i radioen. At den fortsatte “udviklingshjælp” handlede om at hjælpe de fattige i Uganda.

  #9 Per:
  Fra EB: “Regeringens hetz mod de homoseksuelle skal ikke gå ud over de fattige ugandere, som vi allerede har forpligtet os overfor, og som har brug for rent drikkevand”

  Ja, de må da også blive tørstige af at prygle bøsserne.
  Men hvis vi hjælper dem med rent drikkevand, så bliver de nok som os … om 20-30 års tid. Som Zenia siger.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 26. februar 2014 @ 02:17

 23. > Hr. Naturli’ 02:17

  Nej nej, bøsserne skal skam ikke prygles i Uganda, de skal ifølge det citerede udrenses. Og udrensning har negerstaterne rigtig gode erfaringer med. De er som regel ret gode til at håndtere macheter og hugge lemmer af hinanden.

  Tænk fx på Zimbabwe, hvor Mugabe har haft stor succes med at ‘udrense’ de hvide farmere, der ellers økonomisk var i stand til at drive landet fremad. Efter farmernes overgivelse er det kun gået ned ad bakke for landets indbyggere.

  White mans burden, som en klog forfatter skrev for ganske mange år siden.

  Som tidligere nævnt: Væk med ‘udviklingsbistanden’ til de afrikanske lande og glem den også til de mellemøstlige lande.
  Så kan indbyggerne i disse lande slagte løs på hinanden, blot de holder det i deres egne lande.

  Danmark kan alligevel ikke frelse hele verden, uagtet hvad Lykketoft, Elle Uffemann eller andre mener.

  Kommentar by Henrik Petersen — 26. februar 2014 @ 05:20

 24. @19 Henrik Petersen — 25. februar 2014 @ 19:59:
  Enig.
  Jeg tog tallet 16,6 mia. kr. fra Rockwoolfondens nylige rapport (refereret til her:
  http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2014/01/30/0130234645.htm) og skrev mindst yderligere 16,6 mia. kr. Jeg er sikker på, at regner man retsomkostningerne, belastningen af sundhedsvæsenet, folkeskolen m.m. med, er prisen langt højere.

  Det er det “glade” vanvid, og det er på tide, at vi sender 90-99% af ulandsmenneskene hjem og lader dem klare sig på deres eget udviklingsniveau i deres egne lande. Vi skal generelt ikke pille ved naturens orden. Importen af ulandsmennesker til vesten minder meget om importen af kaniner til Australien

  Kommentar by Lys — 26. februar 2014 @ 06:04

 25. http://www.avisen.dk/trods-homolov-danmark-giver-penge-til-uganda_257111.aspx
  Nyhedsbureauet Newspaq, 25. februar 2014
  Ugandas præsident, Yoweri Museveni, har ellers ikke lagt fingrene imellem de seneste dage, når det gælder støtten fra en række lande – heriblandt Norge og Danmark.

  – Hvis I ikke vil acceptere den nye lov, kan I tage jeres penge og forsvinde, siger han….

  Kommentar by tavsen — 26. februar 2014 @ 07:57

 26. men Mogens Jensen og konsortier skal nok blive.
  De har en ubændig trang til at være godgørende med andre menneskers penge.

  Kommentar by tavsen — 26. februar 2014 @ 07:59

 27. – er der ikke noget med at MJ er udøvende Bøsse??

  Kommentar by Cantor — 26. februar 2014 @ 08:15

 28. > tavsen 07:57

  Det med at tage pengene og forsvinde synes jeg lyder som et udmærket forslag.
  Dér kan man se, en negerkonge der kan tænkes at ville drage omsorg for sit folk! Dét ville være noget nyt.

  Men hvis nu Danmark gør dette, hvad skal Udviklingsministeren så lave?? Pinligt for mig, troede han var radikal, men han er socialdemokrat og hedder Mogens Jensen.

  I fordums tid kunne man købe en pose lakrids, der hed Negerpenge. Ha ha, det er nok slut nu. Og så vil jeg da – til NielsC – ønske Kina, Indien og Brasilien tillykke med deres investeringer i afrikansk kultur eller mangel på samme. Bare vi andre må blive fri.

  Kommentar by Henrik Petersen — 26. februar 2014 @ 08:15

 29. Ud over, at vi ifølge muslimer skal hænge bøsser, så skal Danmark også skammes ud. Fortæl mig lige, hvad det egentlig er, Saudiarabien eksporterer til Danmark? Og hvad det så er, Danmark mister ved en boykot fra denne rådne failed State?
  http://www.bt.dk/danmark/raser-over-dansk-forbud-mod-rituel-slagtning-boykot-raadne-danmark

  Kommentar by Henrik Petersen — 26. februar 2014 @ 10:48

 30. Nåå, længere nede i artiklen står truslen: “….turister fra Mellemøsten ikke vil rejse til Danmark, skriver avisen.

  Også i Jordan ser man negativt på det danske forbud. »Noget er råddent i Danmark«, skriver hjemmesiden al-Bawaba ifølge Kristeligt Dagblad om de nye slagteregler.”

  Ups, gisp! Det bliver sørme vanskeligt at undvære arabiske ‘turister’. Sarkasme er anvendt.
  Kunne vi overtale flere arabere til at holde sig væk fra Danmark ville det være fint.

  Kommentar by Henrik Petersen — 26. februar 2014 @ 10:56

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper