2. marts 2008

Robert Irwin om Edward Saids syn på religion

Der er de sidste par år udgivet flere digre værker, der ikke bare dekonstruerer Edward Said, men også leverer tunge gennemgange af den vestlige kulturhistorie. Ibn Warraqs Defending the West – A Critique of Edward Said’s Orientalism (2007) er bestemt værd at læse, men langt bedre er efter min mening Robert Irwins For Lust of Knowing – The Orientalists and their Enemies (2006), der fornyligt blev udgivet på dansk. Et citat fra sidstnævnte.

“Since he hated religion in all its forms, he was unable to accept that Islam has really been important in determining the shape of Arab culture, in the same way that Christianity has been important in the shaping of Europe and America. Said seemed to believe that when people were talking about religion, they were really talking about something else. (s. 294)

 • 4/2-06 The Guardian – Oliver Miles: The fossils bite back.
 • 4/12-07 Jyllandsposten – Dennis Nørmark: Robert Irwin: Af begær efter viden.
 • Oploadet Kl. 22:06 af Kim Møller — Direkte link2 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5537/trackback

  2 Comments »

  1. “Since he hated religion in all its forms,……” – det lyder jo som en portræt af religionshistoriker Rothstein og Tim Jensen, hvis ikke han allerede er konverteret til den religion han forettrækker.

   Fforleden hørte jeg Edward Luttwak sige det samme om krig:
   “Krig studeres af folk der hader den og moralsk fordømmer den. De overser at der gennem historien også har været en stor glæde og begejstring for krig. Tænk jer en zoolog , der hader dyr”

   Kommentar by Steen — 2. marts 2008 @ 23:13

  2. Der findes for mange ubegavede bøger. Man kan naturligvis godt hade religion, men så hader man sin natur. Religion er en uadskillelig del af livet, som kun kan fortrænges af andre årsager.

   Kommentar by kurt rosenstrøm — 3. marts 2008 @ 08:33

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper