2. marts 2008

Når aggression besvares med underkastelse

Ytringsfriheden er ikke truet – det virker bare sådan.

To chefredaktører der tilfældigvis trykte Kurt Westergaards tegning samme dag. Fra gårsdagens Berlingske Tidende – Ellemann i modvind i tegningestrid.

“… siger Tøger Seidenfaden, der ligesom Lisbeth Knudsen mener, at noget af vreden i den muslimske verden skyldes en misforståelse: Nemlig at alle de danske aviser, der valgte at bringe Kurt Westergaards tegning den samme dag, gjorde det som led i koordineret aktion.

Kunstneren der ikke ville provokere. Fra Spiegel Online – Berlin Exhibition Closes after Muslim Threats.

“‘It was a very explosive situation,’ Jan Egesborg, whose satirical art group Surrend created the Galerie Nord exhibition, told SPIEGEL ONLINE. ‘We don’t want to be part of the current Islamophobic tendency in Europe. We weren’t trying to provoke Muslims.‘”

Oploadet Kl. 21:38 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5540/trackback

10 Comments »

 1. Samtidskunstnere der læser aviser kan ikke være uvidende om, hvilken effekt billedet af kaabaen i Mekka med den ledsagende tekst kan have. Så hvorfor være så beskedne? Den største tjeneste man kan gøre muslimer i disse tider, er nu engang at provokere dem.

  Jeg synes, de skulle stå ved, at provokation af ulækre ideologier er et legitimt kunstnerisk virkemiddel ligesom alle andre. Ville Thorsen måske have sagt, at han skam ikke var ude på at drille Indre Mission? Nej vel.

  Kommentar by ThomasL — 2. marts 2008 @ 21:47

 2. Tøger Seidenfaden og Lisbeth Knudsen reklamerer stadig med deres egen uintelligente misforståelse af, hvad sagen drejer sig om. Det er lidt trættende, men ikke overraskende.
  Jan Egesborg har givetvis ret i, at han og kolleger ikke var ude på at provokere muslimerne. Hvis muslimerne føler sig provokeret her, er deres eget valg. Hvad Jan Egesborg mener med “We don’t want to be part of the current Islamophobic tendency in Europe” er uklart. Islamophobi er som allerede sagt af flere i en anden tråd en irrationel angst for Islam. De galleriansattes angst for Islam efter besøget af et muslimsk tæskehold er vel ikke irrationelt, så det er næppe dem, han hentyder til. Derimod er der mange politikere og administrative beslutningstagere, herunder politi og galleriejere, som forsøger at dæmpe deres angst for Islam ved at føje sig efter anvisningerne fra de muslimske tæskehold. Det er en klart irrationel slutning, og det er måske det, som Jan Egesborg mener han ikke vil tage del i? Nå, det lader til ifølge artiklen, at galleriet håber at kunne genåbne under politibeskyttelse i næste uge. Lad os håbe det så Jan Egesborg slipper for at tage del i Islamofobi.

  Kommentar by monse — 2. marts 2008 @ 22:48

 3. Det er interessant at se, at Tøger Seidenfaden og Lisbeth Knudsen nu lige pludselig forsøger at gøre det til et centralt spørgsmål, hvorvidt der var tale om en koordineret aktion eller ej, da 17 danske aviser valgte at genoptrykke Kurt Westergaards tegning. De valgte at gøre det, og alle med den samme begrundelse.

  Men i øvrigt kan jeg da bekræfte, at der I ALLERHØJESTE GRAD var tale om en koordineret aktion, hvis intensiv telefonisk kontakt aviser og bladhuse imellem den pågældende dag dækker begrebet “koordineret aktion”. Ingen redaktionelle medarbejdere var i tvivl om, at stort set alle andre aviser også ville trykke tegningen næste dag.

  Er det virkelig noget at skamme sig over, Tøger?

  Kommentar by S — 3. marts 2008 @ 00:54

 4. http://jp.dk/indland/article1263415.ece

  Lisbeth Knudsen: “Vi må i de danske medier sende et klart og utvetydigt signal til alle, der måtte få samme vanvittige tanke som dem, der ville angribe Kurt Westergaard…”

  Tøger Seidenfaden: “Politiken vil naturligvis – i lighed med stribevis af andre medier – i morgen endnu engang genoptrykke Kurt Westergaards kontroversielle karikatur af Muhammed…”

  Og nu vil de have os til at tro, at det var én stor tilfældighed.

  Kommentar by S — 3. marts 2008 @ 01:18

 5. Njae, er det nu de Vantro redaktørerne vil have til at tro den samtidige genoptrykningen af tegningen i landets aviser ikke var koordineret og ikke ment som , omend ikke et knæfald, så et kniks

  Det ville være rart om redaktørerne en dag tog på sig at skrive om, hvor effektive Islams Rettroende, trods deres sarthed, faktisk er.

  I løbet af ca. 40 – 50 år at sprede sig over hele den Vestlige verden, at slå rod, danne organisationer, skaffe sig politisk indflydelse, dominere udvalgte studier på udvalgte universiteter, få gang i de Vestlige samfunds tilpasning til Islamiske regler og love osv. osv., det er virkelig så bemærkelsesværdigt, at der burde skrives artikler i landets aviser om dette, samt udføres journalistiske undersøgeser af, hvordan det i det hele taget har kunnet lade sig gøre.

  Kommentar by Vivi Andersen — 3. marts 2008 @ 07:16

 6. Der kunne være et stort marked for nørder i at opsætte også udstillinger på nettet der er svære at hacke ned. At det så vel udført medfører at tæskehold må finde andre ofre eller omskoles til andet erhverv er naturligvis meget beklageligt, for de der ser på tæskehold med en særlig veneration og agtelse.

  Kommentar by Peter Buch — 3. marts 2008 @ 09:10

 7. Afghanistans udenrigsminister, Dr. Rangin Dadfar Spanta, der i dag deltog i et pressemøde udtrykte stor vrede over tegningerne. Man skal ikke få 1,4 milliarder Muslimer til at græde, som han udtalte.

  Samtidig truer muslimer verden over europæerne med død og ulykke, hvis vi ikke opfører os ordentligt. Og trusler må vel også være en slags fornærmelser.

  Tørklædemord.

  I dag læse jeg forøvrigt en artikel fra BBC news. Her femgår det, at 42 kvinder i de sidste seks md. er myrdet i Basra, fordi de ikke udvise den rette adfærd. De havde i de fleste tilfælde et skilt hængt om halsen. “Den rette adfærd vil sige ikke at være iklædt korrekt dress.

  “This year, women have been killed in Basra, Iraq, by fanatical Islamists. Their bodies are subsequently dumped among refuse, with notes saying they were killed for “un-Islamic behavior”. Such “behavior” is often the mere fact that these women did not wear the hijab or Muslim headscarf. One mother who did not wear a veil was murdered with her children, who were aged 6 to 11 years. Between July and September this year, 42 women have been killed in this manner in Basra.”

  Og det er kun i en by. Og der er 1,4 milliarder vrede muslimer verden over. Jo, det er en dejlig religion, og dejligt med alle de skvadderhoveder, der herhjemme forsvarer kvindens ret til at bære tørklæde.

  Kommentar by kurt rosenstrøm — 3. marts 2008 @ 15:34

 8. -Og det er kun i en by. Og der er 1,4 milliarder vrede muslimer verden over. Jo, det er en dejlig religion, og dejligt med alle de skvadderhoveder, der herhjemme forsvarer kvindens ret til at bære tørklæde-

  Der er desværre mange hjerteskærende naive sjæle i dette land –
  Hvem husker ikke –
  http://offtopic.kimcm.dk/Images/ElsebethGernerNielsen_hijab_small.jpg

  De stakkels muslimske-kvinder burde jo støttes voldsomt af deres medsøstre i vores del af verden…men det sker desværre ikke ?

  I Sverige hvor kvindebevægelsen står utroligt stærkt – der lader de som ingen ting og vender blot ryggen til – det er tragisk og skamløst
  hykleri.

  Kommentar by Sanne J — 3. marts 2008 @ 17:05

 9. Iøvrigt har Seidenfaden som bekendt skrevet en artikel i sin blog med overskriften: “Er ytringdsfrihedens truet” Undertegnede besvarede spørgsmålet med et par komentarer, som blev afvist Årsag: Indlægget var for aggressivt. Døm selv.

  “Er det et reelt problem, at mange ikke tør kritisere islam eller islamisme af frygt for trusler og repressalier”?

  Ja! selvfølgelig er det et reelt problem. Når flere personligheder i Europa enten er myrdet eller har fået dødstrusler og må leve under politibeskyttelse, siger det sig selv, at ytringsfriheden er truet. Det er ikke engang værd at diskutere.

  Og jo mere vi giver efter for truslerne, jo mere pres vil der komme på dem, der kritiserer Islam. Når Kurt Westergårds kone blev bortvist fra sit arbejde, var det fordi muslimerne har set, at trusler virker.

  Og der er jo forskel på, om Jørgen hattemager diskuterer islam i et læserbrev eller i en blog, eller om det er en kendt kulturpersonlighed, der springer ud.

  Overalt er der mennesker, der ikke tør sige sandheden om Islams udbreddelse i Europa. Så enkelt er det. Derfor er det naturligvis ganske smagsløst at tale om et ytringsfriheds hysteri.

  Muslimerne i Europa har gennem deres hysteriske trusler mod kritikkere af deres religon vist, hvad det er, vi står overfor. Og det hjælper ikke at bortforklare dette fænomen.

  “.. der må være plads til at diskutee andre aspekter af hele dette sæt af problemstillinger. Altså integration, tolerance, diplomati og hvordan vi undgår nye konfrontationer.” en anden diskussion, som panikken og hysterien omkring ytringsfriheden skygger”

  Ja men kære Thøger Seidenfaden. Muslimerne lader sig på længere sigt overhovedet ikke integrere.

  Det er udtryk for naivisme af første grad at have den opfattelse. Den eneste måde at undgå nye konfrontationer med den muslimske religion er, at kommunerne giver endnu mere efter for deres særkrav og deres trusler og at politiet holder sig hjemme, når de ungdommelige ofre muntrer sig sig gaderne.”

  Vor redaktør Tøger Seidenfaden mener iøvrigt ligesom Lisbeth Knudsen, at noget af vreden i den muslimske verden skyldes en misforståelse: Nemlig at alle de danske aviser, der valgte at bringe Kurt Westergaards tegning den samme dag, gjorde det som led i koordineret aktion.

  Spørgsmål: Hvad skyldtes så truslerne mod den danske kunstnergruppe på Galerie Nord i Berlin. Her trængte en gruppe ophidsede muslimer og med trusler om vold krævede, at en af de 21 plakater blev fjernet. Plakaten viser en eller anden sten i Mekka og har inskriptionen ‘Dumme Sten’.

  Det er således tydeligt, at vore religiøse venner er yderst sårbare ( hviket som bekendt skyldtes deres mindreværdsfølelse over, at den Islamske civilisation er gået helt bag om dansen ). Og det er selvfølgelig en stigende tendens at true, fordi de har set, at det virker. Så enkelt er det. Det er en tendens. En tendens Seidenfaden hvilket selv en 7 årig svagt begavet ordblind skoleelev kan forstå.

  Men det anfægter dog ikke vor alle sammens Seidenfaden, som ikke kan se nogle problemer med ytringsfriheden i Europa. Derfor bliver jeg nødt til at stille det pinlige spørgsmål: Hvornår gik det galt? Måske den dag du mødte den anden stjerneskribent Rune Engelbreth Larsen, som også har nogle interessante indgangsvinkler til den muslimske religion.

  Men heldigvis har vi Helle, som har en mere realistisk opfattelse af de muslimske trusler i Europa end de to blinde musketerer.

  »Inden for en uge har vi hørt om problemer i Belgien, Holland og nu også Tyskland med, at ekstremister forlanger ting lukket eller fjernet. Det er fuldstændig urimeligt, at vi gentagne gange skal trues, når vi bruger vores ytringsfrihed. Det må simpelt hen stoppe«, siger Thorning-Schmidt.

  Formanden har selvfølgelig ret. Ligesom hun har ret, når hun indrømmer, at Socialdemokratiets indvandrerpolitik i 90,erne var for naiv. Det er derfor rart med den stigende tendens til selverkendelse. Først var det Willy og nu Helle. I morgen er det måske Nyrup og den madglade rødvinskender Schleimann, som engang kaldte mig og ligesindede for psykopater, fordi vi var urolige over udviklingen i Danmark. Efter fyringen på Jyllandsposten rejste han til Frankrig og forsvandt ud af billedet. Jeg ved ikke om nogle måske ved, hvad der blev af ham.

  Kommentar by kurt rosenstrøm — 4. marts 2008 @ 03:36

 10. Ja Sanne! men til gengæld er hun jo velkommen i Basra.

  Kommentar by kurt rosenstrøm — 4. marts 2008 @ 03:39

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper