16. marts 2014

Ekstra Bladets journalister gik i brechen for Naum Conevski – “… justitsmord med racistiske undertoner”

For et par uger siden kunne man i Cavling Komiteen på Radio24syv, høre den ene vært fortælle om en journalistven der tilbage i starten af 1980’erne lavede en kampagne til fordel for en taxichauffør, der var dømt for voldtægt. To journalister fra Ekstra Bladet mente der var tale om “et justitsmord med racistiske undertoner”, og fik sagen genåbnet. Manden blev frikendt.

Historien om jugoslaven Naum Conevski er beskrevet kort og præcist her.

“I januar 1981 blev en kvinde voldtaget i sit hjem af en taxachauffør, der kort forinden havde kørt hende hjem. Gerningsmanden blev idømt 2½ års fængsel og afsonede de 16 måneder af dem.

Da han blev løsladt kontaktede han sin sagsbehandler ved kriminalforsorgen, som troede på hans uskyld. Hun valgte at kontakte to journalister ved Ekstra Bladet, der herefter undersøgte sagen nærmere. Journalisterne mente også, der var blevet begået justitsmord mod gerningsmanden. De kontaktede naboer, læger og andre der havde kendskab til det kvindelige offer, og mente udfra det – samt at politiet ikke havde lavet en grundig nok efterforskning – at kunne bevise mandens uskyld.

Alt dette skriveri i medierne fik en kendt forsvarsadvokat til at tage sagen op igen, og han fik medhold i Den Særlige Klageret til påny at få prøvet sagen ved Østre Landsret. Gerningsmanden blev ved den nye retssag frikendt grundet kvindens tidligere adfærd overfor nogle naboer (Retsplejelovens § 185).

3 måneder senere i maj 1984 bliver der begået et dobbeltdrab på to unge drenge på Amager. Det viste sig at være selv samme gerningsmand. Senere fandt man ligeledes ud af, at gerningsmanden havde begået flere voldtægter inden ovennævnte voldtægt.

Det kvindelige offer, der var blevet udhængt i pressen som løsagtig og løgnfældig, ville have sin sag for retten påny, nu hvor gerningsmanden både var dømt for mord og andre voldtægter, men dette blev nu afvist af Den Særlige Klageret. Kort tid efter, valgte det kvindelige voldtægtsoffer at tage sit eget liv.

(Leder i Ekstra Bladet, 11. februar 1984; Flere eksempler her)

“Sagens hele forløb lugter af, at en ærkedansk kvindes ord er mere værd end en fremmedarbejders.” (Ekstra Bladet, 1984)

“Der skal komme til at løbe meget blod. Fortæl alle, jeg er i fængsel, også til de danskere, I møder på stranden. Alene en kniv eller en kugle i hjertet bliver en stor hævn. Bliv skrap over for disse forbandede danske vilddyr og racister, så de i live ikke kan vende hjem til Danmark. Store som små.” (Ekstra Bladet, 1984)

Oploadet Kl. 10:39 af Kim Møller — Direkte link28 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/55417/trackback

28 Comments »

 1. Den ene eb sjovnalister er, Kirsten Jacobsen, daværende journalist ved Ekstra Bladet.

  Kommentar by notty — 16. marts 2014 @ 11:40

 2. Man må dæleme håbe de to journalister skammer sig sig af helvede til. Føj for satan hvor et par røvhuller.

  Kommentar by Jens — 16. marts 2014 @ 11:45

 3. Sådan har det Danske pladder retssystem reageret over for kriminelle asylansøgere og indvandrere de sidste 30 til 40 år, og intet er ændret på nær etniske Danskeres indtryk af de fremmedes opførsel i landet der flyder af mælk og honning, nu importeres der også Syrere til Danmark, hvorfor det?

  Kommentar by emmagad — 16. marts 2014 @ 11:58

 4. ’Der skal komme til at løbe meget blod. Fortæl alle, jeg er i fængsel, også til de danskere, I møder på stranden. Alene en kniv eller en kugle i hjertet bliver en stor hævn. Bliv skrap over for disse forbandede danske vilddyr og racister, så de i live ikke kan vende hjem til Danmark. Store som små.’

  http://ekstrabladet.dk/112/article1736130.ece

  Kommentar by Månebarnet — 16. marts 2014 @ 12:05

 5. Jeg fatter ikke, at når denne kvinde som indirekte er blevet myrdet af Ekstra Bladets journalister, det syge Mohammedanske retssystem og V og K samt resten at det røde slam, og deres rollemodel til østperker, hvorfor fanden hun så ikke afsiger sin egen dom over disse syge personer, og ekspederede så mange af dem ned i helvede hvor de høre hjemme, inden hun selv forlod denne verden.

  Kommentar by Fritz — 16. marts 2014 @ 12:07

 6. Der har været en udsendelse om de 2 sjovnaliister om sagen,kan ikke huske om det var på dr el. tv2

  Kommentar by notty — 16. marts 2014 @ 12:13

 7. 1,

  Ja, hvilket også fremgår af den selvsmagende leder. Hvis ikke min hukommelse svigter, så blev Kirsten Jacobsen sidenhen selv “voldtaget”.

  Cirka sådan; Som journalist nærdækkede hun i en periode folkene ved Københavns Brandvæsen og indledte et forhold til en af dem. På et tidspunkt mente hun sig så voldtaget og han blev dømt.

  Gad vide hvornår EB gransker den sag?

  Det er sandsynligvis Agner Ahm, der har skrevet lederen. Han har sidenhen været aktiv med noget der kalder sig “Cross Culture Project Association”, der holder fodboldskoler for børn af forskellig etnisk herkomst på Balkan, i Kaukasus og i Mellemøsten, fortæller KD.

  Ligesom de fortæller at han havde et tæt parløb med Herbert Pundik, der som redaktør på Samarbejds-Politiken var ansvarlig for dækningen af den såkaldte Polat sag, omhandlende en tykisk muhammedaner der gik amok på politiet, og som desårsag døde.
  Samarbejds-Politiken arbejdede hårdt på at få de overfaldne betjente dømt, hvad de dog ikke blev. Herefter holdt Samarbejds-Politiken indsamling til fordel for de efterladte.

  Ahm var i øvrigt en nær ven af Svend Auken.

  Kommentar by Hans Und — 16. marts 2014 @ 12:20

 8. Kim Møller – det er ikke korrekt, når du skriver, at Konevskie var dømt for 7-8 voldtægter.
  Det var først efter drabene på Femøren, at politiet kom til den slutning.
  Læste i øvrigt et sted, at den ene af de to journlister efterfølgende gik i hundene.
  Den anden, Kirsten Jacobsen, fortsatte karrieren. Senest så jeg hende i programmet Smagsdommerne.

  Her link til artikel fra sidste år, hvor hun fyldte 70.
  http://politiken.dk/navne/foedselsdage/ECE1763223/hun-saetter-det-gode-spoergsmaalstegn/

  Hun har tilsyneladende ikke reflekteret stort over Conevski-sagen.

  Kommentar by Ole — 16. marts 2014 @ 13:16

 9. -> Ole

  Laver en rettelse. Takker.

  Kommentar by Kim Møller — 16. marts 2014 @ 13:57

 10. EB har blod på hænderne, og flere liv på samvittigheden. Føj ):

  Kommentar by Bruno Bent — 16. marts 2014 @ 14:20

 11. -> 9
  Fuldstændig korrekt, håber de har ligget søvnløse om natten siden sandheden kom frem.
  Desværre forholder det sig næppe sådan – dette var et ‘justitsmord’ hvor man under dække af at tale ‘underhudens’ sag, kunne fremme egen karriere – samt føle sig som et bedre og mere moralsk menneske end pøblen.
  De har ikke bare blod på hænderne, de er sølet ind fra top til tå!
  Det er ren O.J. kampagne at agiterer for en persons uskyld, udelukkende baseret på at vedkommende tilhøre en minoritet – især når alle beviser siger noget andet.
  Jeg er godt klar over at de ikke er medskyldige i den forbrydelse som blev begået, men at man, uden beviser, forsøger at rense forbryderen – samt at så tvivl om offerets integritet – burde have alvorlige konsekvenser.

  Kommentar by Lundahl — 16. marts 2014 @ 17:08

 12. Ja, det fik så temmelig alvorlige konsekvenser for de to unge mennsker på Amager. Men sådan er det med De Gode. Deres forbandede “godhed” går altid ud over andre mennesker.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 16. marts 2014 @ 17:37

 13. I kan læse hele EB arkivet for 169 kr per måned. Den nye avis er også med i prisen.

  Fra 1904 (!) til i dag.

  Utroligt hvad man kan finde. Desværre foregår det i Flash, og man ikke bare Copy/paste.

  Kommentar by Spinner — 16. marts 2014 @ 17:38

 14. @4 Fritz

  Enig. I hvert fald noget jeg selv ville gøre hvis jeg blev udsat for det samme, og så var det forbryderen der var røget først, derefter journalisterne

  Kommentar by Lisbeth — 16. marts 2014 @ 18:44

 15. Tillykke til de to journalister. Flot arbejde.

  Kommentar by Pelle Pik — 16. marts 2014 @ 20:59

 16. Det var kun takket være Ekstrabladets modbydelige kampagne, at Conevski kunne myrde de to drenge. Ellers havde han siddet i fængsel på tidspunktet, da de camperede på 5-øren. Så Ekstrabladet muliggjorde dobbeltdrabet. Jeg har altid refereret til Conevski som Ekstrablads-morderen.
  Juridisk er Ekstrabladet ikke medskyldig. Moralsk er de. Men de er naturligvis ligeglade.

  Kommentar by Gunnar Biering — 16. marts 2014 @ 21:25

 17. Der var også den sag med DDR P1, der fik en veltalende kriminel løsladt.

  Han tog til Finland og likviderede 2 betjente.

  Jo, journalisterne elsker at skabe krimistof. Fast arbejde med cirkelproduktion, pyt med menneskeskæbner
  http://journalisten.dk/forst-anklagen-sa-fortvivlelsen
  Først anklagen, så fortvivlelsen 28/04/2004

  Kommentar by tavsen — 16. marts 2014 @ 22:32

 18. Det var ikke kun EB som svigtede her . ”Den særlige klageret” , og dermed hele det juridsike system , svigtede på en langt mere beskidt måde. Et kloakrør som EB er altid fuldt med lort , men EFTER at sandheden var kendt , var det et beskidt forræderi af klageretten IKKE at lade det første offer få oprejsning for det helt klare justitsmord som var begået mod hende .

  Kommentar by Ole Burde — 16. marts 2014 @ 22:44

 19. Sikke følelser man kan mobilisere, når invasive barbarer skal hjælpes, mod fredelige, tillidsfulde danskere.

  Det stinkende kloakrør, hvor Madsen-med-fingrene-i-statskassen sidder og griner af virkeligheden og maler Gucci-helfie vrangbilled i alle spalter, er end ikke værd, at pakke skidtfisk ind i.

  Ikke en øre til det svindelforetagende.

  Kommentar by Iznogut — 16. marts 2014 @ 23:39

 20. Dengang havde vi ikke internettet, så det er godt at nogle gider grave tilbage i gamle sager og nu forklare den virkelighed, som der ikke var mediemulighed for at få frem dengang.

  De 4 Cavling-prismodtagere i radioen er alle fra den yderste venstrefløj, hvor det dog lader til at Peter Øvig Knudsen siden er kommet til fornuft. Men derfor kan de godt have ret i noget, og Erik Valeurs betragtning om at hans søn på samme måde som de Syriens-frivillige var blevet lokket til at kæmpe i Afghanistan var en helt rimelig parallel, og danske soldater har altså ikke den samme religiøse forpligtelse til at udkæmpe krige i vildtfremmede lande som djihadkæmperne.

  Kommentar by perhag — 17. marts 2014 @ 17:22

 21. Ekstra sprøjtens dhimmisjovnalister ønskes herfra til lykke med, at have drevet en dansk kvinde til at begå selvmord. Modigt gjort.

  Kommentar by Nielsen — 17. marts 2014 @ 22:20

 22. Den forbandede makedoner, Naum Conevski, skal efter min mening aldrig løslades for de modbydelige drab, han har begået. Han har jo også voldtaget danske kvinder. Desuden vil han i frihed være i stand til at dræbe uskyldige danskere, som han tidligere har truet med. Han vil være en trussel over for os alle.

  Kommentar by Jens Petersen — 24. marts 2014 @ 07:30

 23. Raseriet og fordømmende og de hurtige konklusioner her overgår Nationen med længder!…pinligt niveau

  Kommentar by Madsen — 17. april 2014 @ 01:14

 24. Pinligt niveau? Skulle han da hellere løslades, så han evt. kunne dræbe flere uskyldige danskere? Han er en af de typiske udlændinge, der ser sig gale på det danske samfund og ønsker at hævne sig på det. Han skal ALDRIG løslades!

  Kommentar by Jens Petersen — 17. april 2014 @ 14:57

 25. http://ekstrabladet.dk/112/henrettede-to-unge-maend-nu-vil-han-paa-fri-fod/5902642

  Kommentar by Nicklas Denhus — 10. januar 2016 @ 13:27

 26. […] Der er lige noget, EkstraBladet ‘glemmer’ at fortælle. […]

  Pingback by Henrettede to unge mænd: Nu vil han på fri fod | Hodjanernes Blog — 10. januar 2016 @ 14:21

 27. Jeg kan godt huske den sag, og for ikke så længe siden i år 2017, var der en dokumentar hvor netop denne sag bliver oplyst igen, jeg syntes den kvindelige Journalist burde skamme sig, Ekstra Bladet har aldrig sagt undskyld til den kvinde det gik ud over, selv om de svinet hende til i lang tid, de føler ikke engang de har gjort noget forkert, det viser bare hvor langt de er rede til at gå, bare for at kunne sælge deres aviser, så er de ligeglade med hvad det får af konsekvenser for dem de sviner til, hun burde ikke kunne få et arbejde på en avis mere efter min mening, og hun bare siger, ja vi var nok lidt hårde ved den ældre dame, men ingen skyld vil hun tage for sit medansvar for hun tog sit eget liv, føj for fanden siger jeg bare.

  Kommentar by Rene' Schmidt — 4. november 2018 @ 18:45

 28. Så lige Kirsten Jacobsen i Deadline i går. Kan se på hendes webside, at hun er blevet belønnet med Victorprisen, og Jyllandsposten har i to omgange tildelt hende en legatlejlighed i Berlin. Man bruger hende åbenbart også i Smagsdommerne. Hun er stadig den store menneskekender.

  Kommentar by Jørgen Møller Nielsen — 2. september 2019 @ 14:45

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper