9. marts 2014

Brian Mikkelsen brugte ‘græshoppe’-metafor om velfærdsturister, og fik nazi-kortet i Deadline og P1…

Knud Lindholm Lau har ifølge sit officielle CV arbejdet freelance for DR siden 1973, det være sig som journalist for P1 og Radioavisen, men også som ‘Intern underviser’. Katrine Winkel Holm i søndagens Jyllands-Posten – DR trak nazikortet (kræver login).

“Søndag aften var den konservative Brian Mikkelsen indkaldt til forhør i DR 2’s Deadline… Emnet var regeringens aktuelle store tabersag: EU’s krav om, at vi skal betale børnecheck til børn af folk, der kun har arbejdet ganske kort tid i Danmark; børn, der ikke bor her i landet. EU-Kommissionens krav er så himmelråbende absurd, at enhver, der får sagen bare nogenlunde nøgternt præsenteret, straks kan se, hvilken fatal underminering af nationalstaten EU her er ude i.

Deadlines researchhold havde tydeligvis lagt sig i selen for at fremstille sagen så lidt nøgternt som muligt. Trumfen – som vi efter mange minutters mundhuggeri og afbrydelser nåede frem til – var ordet ‘græshopper’. Et ord, som Brian Mikkelsen har brugt som metafor for denne form for velfærdsturisme. …

En nazist havde nemlig engang, kunne Martin Krasnik afsløre, sammenlignet jøderne med græshopper, og med denne oplysning blev der sat turbo på afhøringen med det formål at få Mikkelsen til at gøre afbigt for tonen i sin sprogbrug. …

Så om mandagen tog P1’s ‘Orientering’ over, hvor Deadline slap, og sørme, om ikke også P1 Morgen om tirsdagen fortsatte i samme rille. Orientering hidkaldte den mand, som jeg gætter på har fodret Deadline-redaktionen med den dybest set idiotiske anklage: Cand. phil. Knud Lindholm Lau, der tankevækkende nok jævnligt underviser DR-journalister. Over for den mikrofonholdende P1-journalist spillede Lindholm Lau rollen som objektiv ekspert. F. eks. kunne Lindholm Lau oplyse lytterne om, at Mikkelsens retorik var ‘forfejlet’, ‘fornærmende’, og bedre havde det ikke været, hvis Mikkelsen havde anvendt det mindre farverige udtryk ‘velfærdsturisme’.

Velfærdsturisme opererer nemlig med et skel mellem ‘dem og os’ og så, docerede Lau, er vi lige lukt tilbage i Tyskland i 1930’erne.

Knud Lindholm Lau er ikke en neutral ekspert, men en af de debattører, der ihærdigt har forsøgt at forgifte udlændingedebatten med skamløs brug af nazikortet. Gang på gang har han fremført den påstand, at der er klare paralleller mellem tonen i udlændingedebatten og Det Tredje Riges sprog. …
Det er en sådan mand, DR ukritisk anvender i sin kampagne mod borgerlige politikere.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/55419/trackback

22 Comments »

 1. Altså ifølge quier afa mandslingene og minoritets gruppen af ekstreme rød fascister, deriblandt DDR, jamen, så er de 80% af den danske befolkning som mener at udlændinge politikken skal strammes jo alle nazister.
  At bruge nazi-kortet imod alle indvandrings kritiske dansker medfører en udvanding af nazismen, så den skrækkelige periode bare ender op i et nå og ingen mere frygter nazismen fordi vi alle jo er nazister i de rød fascistiske kredses optik, sørgeligt at misbruge nazismen, så den ligefrem bliver stueren.
  Moske den tone syge martin kratsniksnak skulle opsøge lidt professionel hjælp, så hans nazi fantasi syner kan forsvinde, det er trods alt synd for mandslingen, at han sådan oplever nazister alle steder, hele tiden.
  Men jeg har ikke ondt af medieforlig ophavsmandslingen brian dummerMikkelsen, sådan at påtvinge os alle sammen at betale tvangslicens til rød fascist analen DDR, bare vi ejer en mobiltelefon eller et tørrestativ som muligvis kan modtage DDR signalerne. Så lad da endelig rød fascisterne på DDR udråbe ham som nazist eller hitlers efterkommer osv af den rød fascistiske skraldespands ordforråd, for det fortjener han, så kan han lære det og skamme sig over sit medieforlig makværk.
  Om den forfølgelses vanvittige NARzist personage knud Lillehoved Lav der åbenbart dømmer 80% af danskerne som værende nazister, ring efter hjælp til mandslingen.

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 9. marts 2014 @ 04:12

 2. KLLs oversætter af LTI, Henning Vangsgaard, påstod på et offentligt mød, at han skam selv havde været udsat for racisme. Han var nemlig opvokset i Vangede og var rødhåret.

  I øvrigt er KLL en nulbon, der prøver at vedligeholde en heksjagt mod dem han ikke kan li’ med nazi beskyldninger. mao, et usselt og klamt kældermenneske.

  Kommentar by Hans Und — 9. marts 2014 @ 04:49

 3. LOL… KM forsvarer en af EUSSR tosserne, men Brian til hver en tid ville kalde KIm for en nazi…
  SMUKT!

  men hvad ved jeg.. eneste jeg er udannet i, er LMG´er og førstehjælp.

  Kommentar by mads — 9. marts 2014 @ 06:10

 4. Nazisme mig her og nazisme mig der.
  Underligt at man aldrig hører råbet nazisme, når der tales om dyrevelfærd, miljø og grønne love, områder som de forfærdelige nazister var de første til at indføre!
  I det hele taget er det underligt, når såkaldt venstreorienterede skråler op om nazisme, i betragtning af at nazisme er en del af socialismen.
  Hvilket ikke kan gentages for tit.

  Kommentar by T. Snorrason — 9. marts 2014 @ 06:54

 5. Når argumenterne halter trækker man nazikortet.
  Brian Mikkelsen er måske ikke Danmarks mest begavede politiker, men han er hæderlig og nazist det er han ikke. Det lader til at Martin Krasnik nye deadline er en platform til karaktermord på borgerlige politikere.
  Brian Mikkelsen burde have afbrudt intervievet under henvisning til tonen i debatten.
  Eller spurgt Martin Krasnik om intervievets formål var karaktermord.
  DR og i særdeleshed DR2 er gennemsyret af venstreorienterede, at snakken i frokoststuen er så indforstået og rygklappende, at de ikke selv kan se, at de er uhyggelige letgennemskuelige.

  Kommentar by Rojbert R — 9. marts 2014 @ 07:10

 6. Knud Lindholm er en one-trick-pony.

  Mest hyklerisk er dog, at han i forbindelse med lanceringen af bogen udtrykte noget i retning af, at han ikke ville kalde folk for nazister / bruge nazi-kortet.
  Sidan da, har han ikke lavet andet i offentligheden.

  Det er givetvis “neutral” journalistik hvis man spørger “eksperterne”, men fakta er, at DR kan indkalde ham flere gange om dagen til lige at fortælle at alle ikke-socialister er ligesom nazisterne i 30’erne.

  Det er dybt ubehageligt og usmageligt fra DR’s side.

  Kommentar by Superman-ls@hotmail.com — 9. marts 2014 @ 08:18

 7. Hitler var vegatar = Vegatar lig med Nazist… DR er fordummende børneTV… Gud fri mig vel, hvor er dette PINLIGT… Er vi nået Svenske tilstande… Hvor alle meningsafvigere fra PK, er NAZISTER, RASCISTER og FASCISTER…???

  Kommentar by ny kommentator — 9. marts 2014 @ 08:40

 8. KLL har nok været i Sverige efter billig brugt retorik. Man mærker inspirationen.

  Kommentar by Nils — 9. marts 2014 @ 09:26

 9. Giv dem noget nazisme og socialisme næste gang de borgerlige har magten og luk dem omgående og pludseligt. Putin style uden varsel og om natten. DRs bygninger bruges sanne dag og som er til internering af kriminelle asylanter. :)

  Kommentar by thatcherite — 9. marts 2014 @ 09:47

 10. Edit. DRs bygninger bruges samme dag og som er til internering…

  Kommentar by thatcherite — 9. marts 2014 @ 09:50

 11. Når de borgerlige vinder valget, synes jeg Brian Mikkelsen skal være forsvarsminister, så han kan invadere Polen.

  Kommentar by Nils — 9. marts 2014 @ 10:00

 12. Når det man siger udløser hyleri om racisme, nazisme etc., indikerer det bare, at man har ramt rigtigt! Brian Mikkelsen udtaler naturligvis ikke støtte til nazisterne, han tillader sig bare at sige, hvad de fremmede tillader sig at gøre!

  Kommentar by Nissen — 9. marts 2014 @ 10:27

 13. Jeg er ikke ekspert på området, men jeg mener at græshopper som plage er nævnt i bibelen, og jeg er rimelig sikker på, at den udkom før nationalSOCIALISTERNE begyndte at hærge denne jord.

  Kommentar by Fidibus — 9. marts 2014 @ 11:57

 14. KLL bruger samme metode som nazisternes gjorde i deres propaganda, nemlig belyvning af dem man ikke kan lide.

  Så KLL må være nazist. Lad mig se engang… Samme metode(r) + islamofili + jødehad + socialisme = nazisme; jo den holder. KLL er nazist.

  Kommentar by Hans Und — 9. marts 2014 @ 12:10

 15. Glimrende indlæg af KWH.

  Knud Lindholm Lau er en kommunistisk koldkriger, der stadig er dybfrossen.

  Han bruger Victor Klemperers bøger om sine erfaringer (også hans sproglige iagtagelser af nazi-sproget dengang) som forfulgt jøde i nazityskland til at bashe DF, der – påstår han – bruger samme sproglige kneb som nazisterne i 1930-erne.

  Han undlader at nævne, at samme VK som kommunist og indvalgt i det østtyske parlament, Volkskammer, var med til at indføre diktaturet DDR, der udryddede mange medborgere med de forkerte meninger. Victor Klemperer får DDR’s Nationalpris for kunst og kultur (1952) og DDRs Fortjenstorden i sølv (1956).

  Kommentar by A-mad — 9. marts 2014 @ 12:31

 16. Græshoppe-metaforen er lige i øjet, og det er meget svært at argumentere for EUs børnecheckkrav på et sagligt grundlag. EUs paradigme om fri bevægelighed er jo fuldstændigt ude af trit med virkeligheden. Europa består endnu af selvstændige stater med forskellige nationaliteter og dermed, helt legitimt, forskellige interesser. EU tromler i disse år alt dette.
  Det må være grunden til at DR gennem Knud Lindholm Lau og Marin Krasnik vælger at angribe kritikerne af EU-kravet på et usagligt grundlag, for angribes skal de, koste hvad det vil. Kan man ikke ramme sagen, må man gå efter manden. Kan man heller ikke ramme manden, må man finde på noget uanset hvad.
  Nazianklagen mod Brian Mikkelsen og græshoppe-metaforen er netop tegn på, at man er derude, hvor man må finde på noget uanset hvad. Anklagen er naturligvis meningsløs, hvorimod protesten mod EUs børnecheckkrav – også med brug af græshoppe-metaforen – har solidt fodfæste i virkeligheden.
  Hvis man endelig evigt og altid skal opdele Verden i det, der er nazisme og det, der ikke er, vil jeg forslå at man prøver at putte EUs paradigme om fri bevægelighed ind i en af disse 2 kategorier. Personligt mener jeg det dybest set er meningsløst, da realiterne er langt mere nuancerede end som så, men det ville være en interessant øvelse for d’herrer nazieksperterne Lindholm og Krasnik.

  Kommentar by monse — 9. marts 2014 @ 13:15

 17. DDR har skam etiske retningslinjer. De fylder 52 sider.

  http://www.dr.dk/NR/rdonlyres/F57F37BC-5B92-48E1-8542-40740C6CF68E/5265599/Programetik07.pdf

  Kommentar by Hans Und — 9. marts 2014 @ 14:07

 18. Knud Lindholm Lau er endnu en af disse utallige individer, med en intetsigende og ligegyldige uddannelse, som åbenbart formår at skabe sig en indtægt på noget ingen, i en perfekt verden, ville vide hvad var. Godt for dem, at der er så meget tåbeligt medie-halløj man kan supplerer sin indkomst med. Hvis han – og hans ligesindede – ikke var der, ville ingen bemærke det.

  Kommentar by Peter Andersen — 9. marts 2014 @ 14:35

 19. DR holder danskerne for nar, med udgifterne betalt af tvangsudskrevne licenskroner. Især er Dhimmi Radioens “journalister” eksperter i at pisse os op og ned ad ryggen.

  Kommentar by Nielsen — 9. marts 2014 @ 16:01

 20. Jamen var græshopperne ikke også en af plagerne?!

  Kommentar by peter — 9. marts 2014 @ 16:22

 21. Enig med 5.Rojbert R, der skriver: “Det lader til at Martin Krasnik nye deadline er en platform til karaktermord på borgerlige politikere.”
  Så deadline i forgårs 22.30, hvor Krasnik med hjælå fra bla. juraprofessor Peter Pagh gav den tidligere regering skylden for hele børnepengemiseren – endnu en hjælpehånd til vennerne fra MK med tak for jobbet ;)
  Det er den hidtil mest enøjede propaganda til fordel for de røde MK har præsteret. Han finder det tilsyneladen ikkke engang nødvendigt at ‘de anklagede’ får lov til at tage til genmæle.
  (PS. Læste lige i ‘Ulve, får og vogtere – Den Kolde Krig i Danmark 1945-1991’ af Bent Jensen, at Peter Pagh 10. april 1978 i spidsen for ca 100 røde stormtropper ulovligt trængte ind i Forsvarsministeriet for at protestere. Så ‘den røde partibog’ må være i orden? :) )
  http://www.dr.dk/tv/se/deadline/deadline-549

  Kommentar by A-mad — 9. marts 2014 @ 18:36

 22. Brian Mikkelsen må ikke omtale EU indvandrere som ‘græshopper’. Men venstrefløjen bruger ordet “Heuschrecken-Kapitalismus” (græshoppe-kapitalisme) i flæng med “Den internationale finansjødedom”. Hvem er mest nazist?

  https://www.google.com/search?q=Heuschrecken-Kapitalismus&sourceid=ie7&rls=com.microsoft:da:IE-SearchBox&ie=&oe=

  Kommentar by Hodja — 10. marts 2014 @ 13:34

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper