10. marts 2014

Bo Lidegaard anno 1982: Bidragyder til USA-kritisk ‘freds-antologi’, redigerede ‘militærkritisk magasin’

Bent Jensens ‘Ulve, får og vogtere. Den kolde krig i Danmark 1945-1991’ fik en hård bedømmelse i Politiken af ansvarshavende chefredaktør Bo Lidegaard, der betragtede værket som et polemisk anklageskrift fra højre flanke. At Lidegaard selv, ikke er den mest objektive, har de fleste forstået. Jesper Vind kommenterer Bo Lidegaards kritik af Bent Jensen i Weekendavisen – Jensen vs. Lidegaard.

“Som nævnt anklages Jensen for at gå ‘efter revl og krat’ i Ulvebogen, men gør Jensen nu også det? Selvfølgelig ikke. Jensen har eksempelvis undladt at nævne sin allierede fra Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaards trotskistiske udskejelser i tresserne og marxistiske skolebøger i halvfjerdserne. Denne undladelse stemmer godt overens med Lidegaards pointe om, at Jensen går efter ‘modparten’.

Men faktisk fortæller koldkrigsværket heller intet om, at Lidegaard tilsyneladende selv flettede tæer med ‘fodnote-forræderne’ i begyndelsen af 80erne. Lidegaard bidrog nemlig til den USA-kritiske freds-antologi Grønland – Middelhavets perle: et indblik i amerikansk atomkrigsforberedelse (1983).

Derudover finder koldkrigsværket det heller ikke værd at nævne, at Lidegaard i 1982 blev medlem af redaktionen på ‘Forsvar – Militærkritisk Magasin’. Et magasin som delte ideer og adresse med fredsgruppen Nej til Atomvåben (stiftet af bl.a. Jørgen Dragsdahl). Magasinet havde i 1981 bragt flere artikler om Forsvarets Efterretningstjenestes lytteanlæg, hvilket gav redaktøren en sigtelse for spionage, som dog blev frafaldet.

Redaktøren af det hedengangne militærkritiske tidsskrift Søren Møller Chistensen er i øvrigt i dag formand for Jørgen Dragsdahls indsamlingsforening. Den forening, som chefredaktør Lidegaard netop har givet gratis annonceplads i Politiken, så Dragsdahl kan få indsamlet penge til at føre sin injuriesag i Højesteret. Mod professor Bent Jensen.”

Oploadet Kl. 14:12 af Kim Møller — Direkte link13 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/55441/trackback

13 Comments »

 1. Det snakker pæne mennesker ikke om.

  Kommentar by thatcherite — 10. marts 2014 @ 15:08

 2. Jeg opdagede artiklen via en kommentar til en artikel af Niels Barfod hos Samarbejds-Politiken.

  Den kommentar er nu fjernet. Kender man Samarbejds-Politiken ret, så er kommentatorens navn og adresse nu videre sendt til Enhedslisten/SFs væbnede gren AFA, der tager sig af det videre fornødne.

  Bo Lidegaard officielle CV starter med hans ansættelse i uvidenhedsministeriet cirka 1985. Fantastisk man kan gå fra, at bedrive sovjet betalt propaganda, og så lige ind i et job i et centeralt ministerie på det tidspunkt. CVet er så i øvrigt ikke længere tilgængeligt på statsministeriet hjemmeside, hvilket for så vidt er naturligt nok, men påfaldene ikke desto mindre.

  Det minder lidt om departementschef i socialministeriet Jesper Zwisler, der ikke har noget på cv’et før han var 30 (1991). I et eller andet omfang slog han sine folder i venstreekstreme kredse, hvilket måske, måske ikke er uden betydning. Men netop et blankt cv gør det interessant.

  Kommentar by Hans Und — 10. marts 2014 @ 15:28

 3. Jeg bliver helt varm om hjertet nå jeg tænker på, at de borgerlige her i Mohammedanmark holder hånden over alle de røde snyltende psykopater.

  Kommentar by Fritz — 10. marts 2014 @ 16:13

 4. Brødrene Lidegaard er nogle rare mennesker.
  Den ene giver den som statsmand i Det Radikale venstre, den anden giver den som værende fortrinlig embedsmand.
  Ham der nu er udenrigsminister, burde under Den Kolde Krig, have været forsvarsminister, så ville WAPA da være afgået en hurtig død, af grin forstås.
  Som klimaminister var denne statsmand en tur til Zackenberg, en forskningsstation i NØ – Grønland.
  Der gav han alle forskerne, isbjørnene og andet godt liv i området, et godt grin, idet denne statsmand udtalte: Denne uhyggelige globale opvarmning der klart betyder at Indlandsis, gletchere mv. smelter, vil jeg som minister for klimaet, klart gøre noget ved!!!
  Forældrene er såmænd med i denne forkromede forening der hedder Bedsteforældre FOR asyl.
  Det er bestemt mit håb at disse bedsteforældre ikke bliver udsat for at børnebørnene underkastes kulturberigelse.

  Kommentar by AK JA — 10. marts 2014 @ 16:45

 5. Det virker rimeligt at antage at Hr. Lidegaard opfattes som en temmeligt anløben herre blandt de fleste urias læsere…

  Kommentar by Morani ya Simba — 10. marts 2014 @ 16:53

 6. Hele segmentet af stenkastende anarkister og deres dukkefører er sendt massivt i byen. Deres massive løgne og umanerlige professionalisme når godhjertede medborgere skal franarres støttekroner til dit og dat er på vej lukt ud i bevistheden. Folk er begyndt at fatte, at de voldsparate og deres radicoole dukkefører er fulde af løgn for egen vindings skyld.

  En dejlig dag forude. Eurabia vakler og der skal vælges nye medlemmer til parlamentet i maj måned. Mon ikke, der kommer oplyste kræfter ind, som vil uvæsnet til livs? Det tror jeg.

  Kommentar by Iznogut — 10. marts 2014 @ 17:39

 7. Den implicitte venstreekstremist, der iklæder sig objektivitetens gevandter. Det er efterhånden velkendt.

  Det er alt for nemt for venstresegmentet at tilrane sig definitionsretten og herfra dømme levende og døde. Men hvorfor er vejen til definitionsretten og overhøjheden så nem for dem?

  Det skyldes elementer som: Oppustet ego med mangel på selvkritik, ingen hæmninger over for at udskamme opponenter i fuld offentlighed med grovheder som ’nazist’ og ’fascist’, et netværk af meningsfæller, der sidder på medierne og ikke mindst et altid voldsparat bagland til rådighed.

  Kommentar by traveler — 10. marts 2014 @ 18:58

 8. Bær over med mig hvis jeg spørger dumt, men har Bent Jensen udtalt sig om konflikten i Ukraine?.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 10. marts 2014 @ 20:25

 9. #8 Erik Jørgensen

  Nej, ikke mig bekendt. Skulle han have gjort det?

  Kommentar by Bjarne Binee — 11. marts 2014 @ 12:29

 10. Radikale faldt på knæ for nazismen, på maven for kommunismen, og nu gentages disse legemsøvelser over for islamismen.

  Kommentar by Crass Børsting — 11. marts 2014 @ 14:01

 11. #9 Bjarne Binee

  Næ, men taget i betragtning at Bent Jensen jo blandt andet er Ruslands-forsker kunne det godt være at han havde.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 11. marts 2014 @ 22:28

 12. “10 Crass Børsting.
  Fremragende beskrivelse af de radigale.
  Den fulde historie om partiet i få ord.

  Kommentar by Bjarne Binee — 12. marts 2014 @ 12:38

 13. Nogen bør desuden forsyne Bo Lidegaard opslagne på wiki (dansk og engelsk) samt evt andre opslagsværker, med de bibliografisk oplysninger om Lidegaards arbejder for pax sovieticus.

  Kommentar by Hans Und — 12. marts 2014 @ 13:14

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper