7. marts 2008

Svensk kulturdebat anno 2008: “Vad händer i mångkulturens Danmark?”

Mandag aften sendte svenske SVT2 et afsnit af kulturprogrammet Beckman, Ohlson og Can, og da emnet var multikultur under overskriften Vad händer i mångkulturens Danmark?, var der lagt op til den helt store bashing. Det kan gøres på mange måder, ved fokus, ved studieværtens spørgsmål og attitude eller ved debatpanelets sammensætning. Den svenske public service-kanal gav os hele pakken – 28 minutters brandtale mod Danmark, danskerne og danskheden.

Udsendelsen kan stadig ses på SVT’s hjemmeside, men er også lagt på Youtube: I, II og III.

Panelet bestod af RUC-professor Lars Dencik, journalist Rakel Chukri, debattør Dilsa Demirbag-Sten og chefredaktør Per Wirtén. Den tidligere munkemarxist Dencik var hardlineren i selskabet, men alle fire ville i en dansk debat med samme emne befinde sig et sted mellem Simon Emil-Amnitsbøl og Rune Engelbreth Larsen.

Værtinden lagde hårdt ud, alt imens skærmen prydes af en avisoverskrift: Är Danmark på väg mot fascism?

Elisabeth Ohlson Wallin, SVT: Da jeg var ung i 1980’erne, der tænkte jeg tit, at jeg ville blive gammel i Danmark. Der vil jeg ældes. Der er høj tolerance, god humor – et hyggeligt land. I dag tyve år senere ligger landet i top med fremmedfjendtlighed og intolerance. Hvad er der sket med Danmark? – og kan det ske i Sverige?

Det sidste spørgsmål afslører udsendelsens egentlige formål, og selvom der ikke blev brugt mange sekunder på at debattere lige netop det emne, så var de mange retoriske udfald mod Danmark, tydeligvis ligeså meget et forsvar for elite-Sveriges kulturelle kapitulation. Angreb er nu engang det bedste forsvar.

Hun fortsætter.

Elisabeth Ohlson Wallin: Idag skal vi tale multikultur og Danmark, og hvad som er sket i Danmark. Førhen når jeg tænkte på Danmark, så tænkte jeg på et land som beskyttede flygtninge, det lille menneske, jøderne – det gør jeg ikke mere. Idag er der politikere som omtaler muslimerne som ugræs der er føjet ind i landet.

Debatten går igang.

Lars Dencik, socialpsykolog: Det er en temmelig dramatisk udvikling. Det er indstillingen til andre lande – til andre mennesker. Førhen var der stor tolerance… Man opfatter (nu) de fremmede som nogle der truer danskheden?

Wallin: Men hvad er danskheden?

Lars Dencik: – det ved de ikke selv… rædsler for globaliseringen… men får en uholdbar situation, hvor slør sammenlignes med at bære hagekors… (på grund af det)… findes der i Danmark Hizb ut-tahrir [HUT er forbudt i Sverige, Kim] – en meget militant islamistisk organisation, tydeligt anti-demokratisk, tydeligt anti-semitisk, tydeligt anti-vesterlandsk… ytringsfrihedsfundamentalisme… Man tillader en retorik der er meget meget grov… Man har ikke taget mange (indvandrere) ind… Så der findes en xenofobi, en fremmedfjendtlighed som kan ramme enhver dansk muslim… Man forstår folket mere som dem & os…

Rakel Chukri, journalist: Man mærker konkret forandringen… det der gør mig urolig… intolerancen blandt dansk politikere… Socialdemokraterne og Venstre… de taler assimilationspolitik, ikke integrationspolitik… Indvandrere skal blive danske (ment negativt)… (vi siger)… deres kultur ikke er interessant…

[…]

Per Wirten, chefredaktør: Der er en helt anden realisme i Sverige…

[…]

Dilsa Demirbag-Sten: Danmark er gået så langt, at de har indført forskellige retssystemer for indvandrere og etniske danskere…

[…]

Per Wirtén: … men det holder jo ikke længere (begreberne svenskhed og danskhed)… der skal formuleres noget nyt…

Lars Dencik: Danmark er historisk på den tabende side…

[…]

Rakel Chukri: … karikaturkrisen…. der var en slags katarsis for (muslimerne i) Danmark… der har jeg talt med journalister i Danmark, de siger at hvor de tidligere talte med religiøse muslimer i Danmark, så taler de nu med en meget bredere røst…

[…]

Rakel Chukri: Problemet i dag er… racismen blev umoderne efter anden verdenskrig… man anvender (begrebet) kultur på en vældig ubehagelig måde. Man beskriver ting som om de ikke forandres… Jeg mener man oftere burde tale om racisme faktisk!

Per Wirtén: … kultur er pludselig blevet noget statisk. Det er jo vanvittigt.

[…]

Lars Dencik: … det er også et fy-ord i Danmark – at være kosmopolit.

[…]

Lars Dencik: Det har jo være en fantastisk forandring af Sverige (studievært storsmiler)… set historisk har det været en dramatisk forandring – og det har lykkedes… Det har jo gået ganske godt… det er en enestående sociologisk bedrift.

En tankevækkende detalje ved ‘debatten’, var modstillingen mellem danskerne og Sverige. Danskerne var fremmedfjendske og undsagde multikulturen, hvorimod Sverige (ikke svenskerne) forstod at multikulturen var lykken.

Interessant er det også, at hvor Demirbag-Sten (ateistisk kurder) og Chukri (kristen assyier) talte om det rent praktiske – 24-årsreglen og det de så som diskrimination og racisme, så havde Dencik (tidl VS’er) og Wirtén (Socialdemokrat) sit fokus på det rent ideologiske. For dem handlede det for dem ikke om bedre vilkår for ikke-danskere i et multietnisk Danmark, men om at knuse nationalstaten én gang for alle i multikulturens navn. Den ene utopisme afløser den anden.

Da det ikke blev til egentlig debat, var der ikke meget at lave for studieværten. Hun så dyster ud når talen gik på Danmark anno 2008, og strålede af glæde, når talen gik på Sverige anno 2008, og som sådan var hun blot rygklapper for et enigt panel.

Elisabeth Ohlson Wallin er iøvrigt lesbisk – minoriteterne var således i flertal. Alt andet ville nok også blive betragtet som et udslag af strukturel racisme.

Mere om udsendelsen herunder (ændringer og tilføjelser i det transkriberede modtages med tak).

 • 4/3-08 Snaphanen – Det racistiske Danmark på psykiaterbriksen.
 • Forum.svt.se – Beckman, Ohlson & Can (officiel debat).
 • Flashback.info – BOC på SVT om mångkulturens Danmark (debat om udsendelsen).
 • “… hur påverkar den här typen av program den svenska inställningen till mångkultur?” (Offer Offersson, trådstarter)

  Oploadet Kl. 12:58 af Kim Møller — Direkte link73 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5547/trackback

  73 Comments »

  1. Man må bare håber at det danske forsvar kan bortsprænge Øresundsbroen når Sverige kollapser. Knulla Muhammed!

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 7. marts 2008 @ 13:25

  2. […] 28 minutters brandtale mod Danmark, danskerne og danskheden. Vi omtalte programmet  forleden. Uriasposten har uploadet på You Tube og gennemgår  replikkerne  minutiøst.Klik over på   Uriasposten […]

   Pingback by Snaphanen » Svensk kulturdebat anno 2008: “Vad händer i mångkulturens Danmark?” — 7. marts 2008 @ 13:34

  3. Det virker ærlig talt ikke til, at de egentlig ved det store om Danmark.

   Det er jo sjovt, at svenskerne åbenbart nu skal begynde at rette angreb imod Danmark, men det skyldes jo nok, at man efterhånden har fået svenskerne til at “danse efter piben”, hvad angår disse ting.

   Men hvordan kan det egentlig være et negativt aspekt at gå ind for assimilation? – Hvis man rejser til et andet land, så gør man det da for at blive en del af det, medmindre at man har negative hensigter i landet.

   Men lad da endelig svenskerne hykle. Svenskerne sidder jo bare og får mere og mere lyst til at rejse til Danmark, når de fremsætter Danmark som Sverige skulle tage og agere!

   Men lad da endelig Sverige tage den skønne “kultur-berigelse”, og så lad Norge og Danmark undgå disse – og samtidig sige farvel til Sverige i det nordiske råd (og samarbejde), når de ikke længere åbenbart synes at identificere sig med Norden.

   Kommentar by Ullr — 7. marts 2008 @ 13:34

  4. Ja, Elisabeth associerade Danmark med BZ, Christiania, kaospiloter, etc. Men sedan visade det sig att det fanns andra sorters danskar också, och då blev hon så besviken…

   Elisabeth Ohlson Wallin är för övrigt mest känd för fotoutställningen “Ecce Homo”, där hon använde sig av homosexuella modeller och miljöer, för att “kommunicera likheten mellan bibliskt och modernt utanförskap och för att visa på Guds allomfattande kärlek” (http://www.ohlson.se/utstallningar_ecce.htm). Hon har dock aldrig försökt sig på något liknande vad gäller en annan välkänd religion… ;)

   Kommentar by Jonny — 7. marts 2008 @ 13:45

  5. “Lars Dencik: Danmark er historisk på den tabende side… ”

   Vi får se. Når Sverige næste gang ryger ind i en økonomisk afmatning vil prisen for denne massive indvandring for alvor begynde at tynge. I forvejen slås Sverige med en stor statsgæld til trods for økonomisk vækst de senere år:

   https://www.riksgalden.se/templates/RGK_Templates/TwoColumnPage____587.aspx

   Ganske vist har Sverige de seneste par år fået nedbragt statsgælden en smule, men den udgør stadig 45 % af det årlige BNP, og man har således dårligt ‘polstret’ til en recession. Specielt når man medregner den kollosale forsørgerbyrde landet har påtaget sig via denne massive ikke-vestlige indvandring.

   Kommentar by JensH — 7. marts 2008 @ 13:50

  6. Det er rystene at høre og se deres enorme glæde ved at deres mutikulturelle procekt er ved at lykkes, vi skal snare, bliver der sagt, definere vores kultur (svensk)ud fra skatte indtægt bla.

   Jep, spræng broen, sæt masiv politi og tolder op ved færgelejer, de er frådende lykkelige over at det er lykkes for dem at smadre den svenske nationalstat, de skal ikke have deres gang her.

   Kommentar by Per N — 7. marts 2008 @ 13:53

  7. Kan vi ikke sende Vlly Søvndal over til dem? Jeg undrer mig dog over, hvordan det er lykkedes at forbyde HUT-fascisterne i Sverige, når vi åbenbart ikke kan i Danmark…

   Men det er ikke kun svenskerne og RUCerne, der er tossede. Prøv at læse denne leder fra Nyhedsavisen (Danmarks største avis) i dag: “Jeg savner Abu Laban”…:

   http://avisen.dk/savner-abu-laban-060308.aspx

   Man tror jo, det er løgn…

   Kommentar by Søren Rasmussen — 7. marts 2008 @ 13:56

  8. “Det virker ærlig talt ikke til, at de egentlig ved det store om Danmark.”
   Dencik er mangeårig professor på RUC.

   Kommentar by Steen — 7. marts 2008 @ 13:59

  9. “Är Danmark på väg mot fascism?”

   Nej.

   Men Sverige er. Jeg anbefaler Jonah Goldberg: “Liberal Fascism” for at forstå, hvad det vil sige, og hvorfor det er alvorligt.

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 7. marts 2008 @ 14:02

  10. og Chukri er journalist på Sydsvenskan (følger danske forhold tæt)

   Kommentar by Steen — 7. marts 2008 @ 14:02

  11. #8 Det siger vist alt.

   Kommentar by Anna Lyttiger — 7. marts 2008 @ 14:03

  12. ->#8 Steen

   “Dencik er mangeårig professor på RUC”.

   Præcis. Kan man i Danmark komme længere væk fra den Danske virkelighed end man kan i elfenbenstårnet på RUC??

   Kommentar by JensH — 7. marts 2008 @ 14:06

  13. Hvor er det ulækkert at se på. Det er en flok hadske og danskerfjendske små svin som absolut INTET har fattet, det trods de ufatteligt store problemer som multikulturalismen har tilført Sverige: Ekstreme stigninger i voldtægter, vold, mord, had og ghettoisering. Sverige er ved at blive transformeret til et middelalderligt, islamisk regime og de kan ikke finde ud af at vende den supertanker af selvdestruktion som de selv har sat i søen. De tror endda at det nytter at forbyde folk som HUT og nazisterne, og så forsvinder al antidemokratisme som dug for solen.

   Nu må vi snart få smadret den bro og forbyde adgang til Svenskere der ikke kan dokumentere deres kamp mod multikulturalismen. De er ganske vist vores broderfolk og vi kan jo ikke lade dem sejle i egen sø, selvom de selv er skyld i at problemerne tårner sig op, så i stedet for at tage mod de fremtidige flygtningestrømme, bør vi lukke af og i stedet tilbyde militær intervention når de indser at det bliver nødvendigt. Efterfølgende kan det godt være de skal bruge nogle år under dansk administration indtil en monokulturel stolthed og stabilitet er genoprettet og kultureliten fjernet fra alle magtstillinger – ligesom de har gjorde i de postkommunistiske lande.

   Kommentar by Rettentilselvforsvar — 7. marts 2008 @ 14:08

  14. Det er formentlig ikke udtryk for herr Svenssons mening. Man kunne sikkert let have sammensat et panel, som ville være særdeles kritisk overfor udviklingen i Sverige.

   Kommentar by Cykelsmeden — 7. marts 2008 @ 14:12

  15. Det er direkte usandt når de i den svenske udsendelse påstår, at danskerne kalder muslimer for “ugræs”..

   betegnelsen er “den sorte pest” og det bedes rettet i en tillægsudsendelse i Sverige….
   ugræs…min bare røv..

   og kære svenskere, nu vi er i gang—Danmark er faktisk ikke imod indvandring generelt, vi er blot imod islamisk indvandring!

   Kommentar by Onion — 7. marts 2008 @ 14:13

  16. Hvordan kan det være at et politisk korrekt og feminiseret, såkaldt multikulturelt land som Sverige har så mange skolebrande, så mange voldtægter af kvinder, så mange bankrøverier og så mange overfald i det hele taget?

   Kommentar by Janne — 7. marts 2008 @ 14:16

  17. Tja – efter dette kommer man næsten til at elske, Bay Bundegaard, Jelved, Elisabeth-tørklæde-Gerner, Elisabeth Arnold og Simon-lille-Emil.

   Kommentar by Als — 7. marts 2008 @ 14:19

  18. Er der nogen der har tal på det antal af løgne der er i programmet, hvor er de daomstole f.eks der gælder for dansk og ikke danske, så vidt jeg ved er der ikke forskel?????

   Men måske kunne vi lære noget af sverige, de har jo ikke så mange voldtægt….
   Der er jo ikke indvandre der brænde sko…….
   I sverige er der ikke så stor momssvinde…….
   I Sverige er der ikke paralel samfu……….
   Nej jeg tror faktisk ikke vi kan lære noget af Sverige, det skulle da kun være at hade vores eget land

   Kommentar by Broholm (ordblind) — 7. marts 2008 @ 14:19

  19. Cykelsmeden
   Jeg tror faktisk du ville have meget svært ved at sammensætte et panel af svenskere der ville udtale sig negativt om multikulturalismen. Der er garanteret en del som er fornuftige mennesker, det kan jo ses på at Sverigesdemokraterne trods alt fik… Wait for it… hele 3% (tre procent) af stemmerne til sidste rigsdagsvalg.
   Blandt denne enorme gruppe af SD-vælgere er der kun en minimal gruppe som tør udtale sig, man vil jo helst ikke blive en del af den dæmoniserede gruppe af racister fra SD. Det kunne koste både job og frihed.

   Det meste af landet er enten hjernevasket eller skræmt fra at udtale sig om andet end de onde danske racister.

   Kommentar by Rettentilselvforsvar — 7. marts 2008 @ 14:33

  20. For ikke at gentage mig selv, så lad mig citere den polske kendte sociolog Bauman om det multikulturelle samfund. Her hentet fra Jens Martin Eriksens fremragende blok ” Den kritiske fornuft”

   Den fornuft som tilsyneladende har forladt det, man i de gode gamle dage kunne kalde inteligensen. Alligevel er det bemærkelsesværdig, at denne inteligensia ikke kan se den helt store fare i det oprindelige kultur/og traditions sammenbrud. Det vil sige det værdifællesskab, som bindet samfundet og menneskene sammen i en åndelighed, som ikke kan undværes.

   Men læs her i Eriksens citat. Jeg arbejder selv på spørgsmål om den kritiske fornufts sammenbrud og kan måske senere komme ind på arbejdet her i blokken.

   “I sin kritiske bog om multikulturalisme fra 2001 – ”Community: Seeking Safety in an Insecure World” – peger den polske sociolog Zygmunt Bauman på, at når samfundet ikke længere har en fælles kultur, et fælles normativt grundlag, så splittes det op i enklaver, i tilflugtsteder, i partikulære kulturer, som kun kerer sig om sig selv, og lader det sociale og poliske og kulturelle fællesskab være hvad det vil i hele samfundet som sådant – samfundet som helhed og alment fællesskab forsvinder og der opstår myriader af mindre samfund.

   Dette er Baumans beskrivelse af tendenser ved multikulturalisme, som han til forskel fra den generelle holdning blandt vestlige intellektuelle ser som en negativ udvikling.

   For den er med til at ødelægge samfundet, til at atomisere det og befordre en art stammetænkning, hvor almene politiske problemer bliver overladt til de enkelte grupper – individet bliver ikke kun socialt ghettoiseret, men også individuelt ghettoiseret, eller kulturelt ghettoiseret – man bliver af det omliggende samfund reduceret til sin etnicitet, og man bliver et gidsel for sin kulturelle, etniske gruppe.

   Og desuden bliver sociale problemer i samfundet så at sige privatiseret. En økonomisk privilegeret middelklasse vælger selv sociale problemer fra ved at bosætte sig i kvarterer uden etnisk sammenblanding, man sikrer at ens børn kommer i private, etnisk rene skoler, hvor der ikke er nogen invandrere, der som alle socialt svage kan belaste ressourcerne. På denne måde kan man ignorere problemer, som resten af samfundet må trækkes med.”

   Kommentar by kurt rosenstrøm — 7. marts 2008 @ 14:47

  21. #19
   Jeg tror SD ville få flere stemmer, hvis man havde hemmelige valg i Sverige. I øvrigt har jeg læst et sted, at SD ikke kan sammenlignes med DF. SD er mere et ekstremistisk parti. Mange svenskere ser SD og DF som samme slags parti, og tror derfor at Danskere i stort omfang er ekstremister.

   Generelt er det vel oplysning om faktiske forhold, der mangler, og fortielsen, der skal bekæmpes. Så er man i hvert fald kommet langt.

   I Danmark kan man jo forestille sig et program om: hvad er det der sker i Sverige?

   Kommentar by Ole — 7. marts 2008 @ 14:57

  22. Jeg mener ikke, at man skal sprænge broen til Sverige – lige over på den anden side ligger Skåne, og der er stadig en stor del af befolkningen der betragter sig som dansk. Eller som er dansk. De holder myterne om Snaphanerne ved lige, og ser til København når de skal udstikke deres kurs.

   Jeg vil mene, at det er et stort historisk svigt, hvis vi ikke bakker Skåningene op.

   Kommentar by Ygdrasil — 7. marts 2008 @ 15:02

  23. #21
   Enig. Selvom DF fra tid til anden er nødt til at udrense for racistiske landsbytosser, så har de fra starten og hele vejen igennem været et seriøst, stuerent parti. Selv nu hvor SD er ved at nærme sig 4% spærregrænsen, kommer der stadig historie om nazi-forbindelser…
   Det er bare ikke godt nok..!

   Kommentar by Jeppe fra Århus — 7. marts 2008 @ 15:04

  24. Den svenske medie- og universitetselite lever ikke på den anden side af Øresund, men på den anden side af Månen.

   Det bliver ikke morsomt for hverken elite eller hr. Middelsvensson, når ballonen revner.

   Kommentar by Crass Børsting — 7. marts 2008 @ 15:11

  25. Det har altid undret mig, hvorfor lesbiske venstreorienterede feminister, i den grad, elsker og beskytter arabiske tosser, som bare drømmer om at gruppe-voldtage dem een for een….

   anti-sharia

   Kommentar by anti-sharia — 7. marts 2008 @ 15:12

  26. Sverige går søvnegang. De får et chok, når de engang vågner, med halvmånen hængende udenfor træhytten.

   anti-sharia

   Kommentar by anti-sharia — 7. marts 2008 @ 15:14

  27. Hvorfor tages der ikke hånd om den stigende kynisme i Sverige – der bl.a. går ud over politiet.

   http://politiken.dk/udland/article480595.ece

   Kommentar by Janne — 7. marts 2008 @ 15:17

  28. “Hvorfor tages der ikke hånd om den stigende kynisme i Sverige – der bl.a. går ud over politiet.”

   Hvad skal svenskerne med politi? De kan jo bare lade anarkiet herske og lade den lokale narkogangster med velbevæbnede livvagter tage sig af ‘beskyttelsen’.

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 7. marts 2008 @ 15:18

  29. 20

   Kurt Rosenstrøm

   Jamen så passer multikultur jo perfekt til mellemøstlig klankultur.

   Kommentar by Janne — 7. marts 2008 @ 15:22

  30. @ Ole
   Hvad er det som gør SD så ekstremt? DF har intet problem med at samarbejde med dem, så hvorfor skulle fornuftige svenskere have det?
   SD er blevet systematisk dæmoniseret og svinet til lige siden starten, så er det ikke let at få stemmer. Men det lykkedes da for DF der blev udsat for det samme.

   Kommentar by Rettentilselvforsvar — 7. marts 2008 @ 15:38

  31. Ang. SD (og Vlaams Belang) har folkene på Gates of Vienna og CVF gjort et kæmpe arbejde med at undersøge alle de beskyldninger, venstreekstremister har kastet mod dem, har samlet i en (lang!) artikel.

   Om SD konkluderes:

   In conclusion – the Sweden Democrats are a small party on the rise. They have rejected their extremist past. They are represented in over half of local municipalities. They have the approval of European experts such as Bruce Bawer. They demonstrate strong support for Israel and opposition to anti-Semitism. They will probably enter Parliament in the next election. They are uniquely – in their country – opposed to Islamisation and unlimited immigration, which in Europe is inexorably tied to Islamisation.

   Se også dette om Charles Johnson og hans bundløse uvidenhed om europæiske forhold.

   Samt Conservative Swede on kampagnen mod SD, og her i hans arkiv.

   For en god ordens skyld vil jeg nævne, at jeg ikke har nogen personlig interesse i SD. Jeg bryder mig bare ikke om at tilsvining bruges som erstatning for argumenter i debatten – hvad der faktisk er et klassisk fascistisk trick (se også om EXPO), og uanset hvem der bliver udsat for den slags er det nyttigt at imødegå det.

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 7. marts 2008 @ 15:39

  32. Det er bizar kausal logik.

   Før DK havde et stort invandrersegment kunne Svenskere associeret DK med gode ting.
   Nu har DK et stort invandrersegment, men nu associerer de os med dårlige ting.

   Og til stadighed har denne invandring intet med med årsagen at gøre åbenbart, det er udelukkende den danske reaktion på presset som er forkert. Uden, naturligvis, at man argumenterer for det.

   Sjovt som tidligere marxister forklarede de svages vold som retfærdiggjort grundet det pres de er udsat for. Men når etniske Danskere “føler” sig presset, så kan det åbenbart på ingen måde forklare den politik der følger. Rent bizart.

   Kommentar by DaLi — 7. marts 2008 @ 16:02

  33. ”FN versus menneskerettighederne

   Offentliggjort 07.03.08 kl. 03:00

   I december 2007 begyndte FN’s generalforsamling at godkende tekster, der fordømmer visse former for ytringer, hedder det i dette manifest, offentliggjort i den franske avis Le Monde.

   BLIVER 2008 året, da Forenede Nationer fejrer 60-året for den universelle menneskerettighedsdeklaration og samtidig ødelægger sine egne principper? Det kan man frygte, for institutionen har ladet tingene gå deres skæve gang i de senere år og er blevet et vrangbillede af sig selv. (…)

   Menneskerettighedsrådet er blevet en maskine, der fører ideologisk krig mod sine egne grundlæggende principper. Upåagtet af de store medier udmøntes dag efter dag, på møde efter møde, i resolution efter resolution en politisk retorik for at legitimere fremtidig handling og morgendagens vold.

   Ingen kritik af burka
   En trefoldig alliance – bestående af Organisationen for Den Islamiske Konference, repræsenteret ved Pakistan; de alliancefrie landes bevægelse, hvori Cuba, Venezuela og Iran spiller en central rolle; og Kina, med Ruslands kyniske accept – arbejder på at iværksætte en formentlig »multikulturel« revolution.

   FN’s særlige talsmand i spørgsmål om nutidige former for racisme, Doudou Diène, har således erklæret, at kritik mod at bære burka er et racistisk angreb, at sekularisme er rodfæstet i en kolonistisk kultur, som er tilhænger af slaveriet, og at det franske forbud mod, at elever bærer religiøse symboler i skolen, er anti-muslimsk racisme – »vestlig islamofobi« med et nyt navn.

   Tankeforvirring
   Tankeforvirringen når nye højder, når kritik af religion fordømmes som racisme. FN er i færd med at billige en radikal trussel mod tankefriheden.

   Ved at sidestille enhver kritik af den fremfærd, som kommer til udtryk hos dem, der taler i islams navn, med racisme – fordi det antages at være et resultat af neokolonistisk tankegang – strammer fortalerne for denne nye alliance løkken, som de har anbragt om halsen på deres eget folk. De underminerer grundlaget for en levemåde, som Europa opnåede efter religionskrigene og betalte en høj pris for.

   I september 2007 deltog højkommissær for menneskerettigheder Louise Arbour i en konference i Teheran helliget ”menneskerettigheder og kulturel forskellighed”. Iført slør, som det er påkrævet ved lov i Iran, var højkommissæren passivt vidne til formuleringen af de nye principper, som kan opsummeres som følger: »En krænkelse af religiøse værdier betragtes som racistisk.«

   21 henrettet
   Værre endnu: Dagen efter hendes besøg blev 21 iranere, herunder flere mindreårige, henrettet offentligt. I hendes nærværelse gentog præsident Ahmadinejad sin opfordring til at ødelægge Israel, som er medlem af FN og skabt af selv samme organisation. Da højkommissæren blev spurgt, hvorfor hun forholdt sig tavs, forsvarede hun sin passivitet med, at den var udtryk for respekt for iransk lov, som hun, der er jurist, følte sig forpligtet til, og udtryk for et forsøg på »ikke at fornærme sine værter.« »Enhver er herre i sit eget hus,« sagde Goebbels. Det opportunistiske udtryk anvendte han under en tale i Folkeforbundet i 1933 for at feje al kritik fra en svag international institution af bordet – en institution, hvis principper i det mindste var respekteret til forskel fra FN’s principper i dag.

   Ord har altid været nødvendige, når store politiske forbrydelser skulle legitimere sig selv. Tale indvarsler fremtidig handling.

   Der er talrige eksempler – fra ”Mein Kampf” til radiostationen Mille Collines, fra Stalin til Pol Pot – der bekræfter behovet for at udrydde folkets fjende i racens navn, i de hårdtarbejdende massers navn eller i en formodet gudbenådet ordens navn. Totalitære ideologier erstattede religioner.

   Deres forbrydelser og uindfriede løfter om en »strålende fremtid« banede vej for Guds tilbagevenden i politik.

   Historiens største terroristiske forbrydelser blev begået i Guds navn den 11. september 2001, kun kort tid efter konferencen i Durban. (…)

   Hvis det ulykkeligvis skulle komme dertil, at FN indførte sådanne kriterier, hvis blasfemi blev betragtet som racisme, hvis retten til at kritisere religion blev gjort ulovlig, hvis religiøs lov blev indskrevet i internationale normsæt, ville det være et tilbageskridt af katastrofal rækkevidde og en radikal forvanskning af vor traditionelle kamp mod racisme, som har fundet sted og kun fortsat kan finde sted under absolut frihed til at følge sin samvittighed.

   På spil
   Allerede i december 2007 begyndte FN’s generalforsamling at godkende tekster, der fordømmer visse former for ytringer, som betragtes som ærekrænkende over for islam.

   Det er ikke til at tage fejl af, hvad der står på spil, og det har betydning verden over: Forsvaret for de individuelle frihedsrettigheder. Hvis de demokratiske lande ikke står sammen og gør som Canada, der har meddelt, at det ikke deltager i den kommende Durban-konference, fordi den »kunne blive præget af erklæringer om intolerance og antisemitisme,« og hvis de ikke holder op med at undlade at stemme vedrørende eller stemme for resolutioner, der går imod de universelle idealer fra 1948, ja så vil religiøs obskurantisme og dens opvisning af politiske forbrydelser sejre – under FN’s auspicier.

   Og når hadefuld tale udmøntes i handling, vil ingen kunne sige: »Det vidste vi ikke.«

   Ovenstående manifest blev oprindeligt underskrevet af:

   Elisabeth Badinter, Adrien Barrot, Patrice Billaud, Pascal Bruckner, Jean-Claude Buhrer, Chala Chafiq, Georges Charpak, Christian Charrière-Bournazel, Bernard Debré, Chahdortt Djavann, Jacques Dugowson, Frédéric Encel, Alain Finkielkraut, Elisabeth de Fontenay, Patrick Gaubert, Claude Goasguen, Thierry Jonquet, Liliane Kandel, Patrick Kessel, Catherine Kintzler, Claude Lanzmann, Michel Laval, Barbara Lefevbre, Corinne Lepage, Malka Marcovich, Albert Memmi, Jean-Philippe Moinet, Jean-Claude Pecker, Philippe Schmidt, Alain Seksig, Mohamed Sifaoui, Antoine Spire, Pierre-André Taguieff, Jacques Tarnero, Michèle Tribalat, Michèle Vianes, Elie Wiesel, Michel Zaoui.

   På websitet http://www.licra.org kan De se listen over personer, som efterfølgende har skrevet under på manifestet. Underskriftindsamlingen foregår via sitet, som tilhører den internationale liga mod racisme og antisemitisme, LICRA.

   Manifestet blev offentliggjort i den franske avis Le Monde den 28. Februar.”

   http://jp.dk/arkiv/?id=1289465&eceExpr=barrot&eceArchive=o

   Lad os skrive under!

   Kommentar by Mette (liberal) — 7. marts 2008 @ 16:10

  34. Og så over til en af mine yndlingsaversioner, Morten Kjærum.

   Når I har læst om hans nye job, skal I lige huske på, at han tidligere ved flere lejligheder har kritisret domme, der blev afsagt af den europæiske menneskeretsdomstol i Strasbourg. Kjærum er høgen over høgene.

   Det går således den værst tænkelige vej, Titanic holder kursen.

   “Dansker får EU-toppost

   Af HENRIK VINTHER OLESEN
   Offentliggjort 07.03.08 kl. 12:09
   Det bliver danskeren Morten Kjærum, som bliver den første direktør for det fælles europæiske Agentur for Grundlæggende Rettigheder. Kjærum forlader dermed posten som direktør for Institut for Menneskerettigheder.”

   http://jp.dk/indland/article1289845.ece

   Kommentar by Mette (liberal) — 7. marts 2008 @ 16:15

  35. “Kjærum er høgen over høgene.”

   Hvad mener du ?

   En specialiseret ekspert indenfor en juridisk disciplin, som ikke blot mener at denne disciplin burde have forrang over alle andre love og rettigheder, men som oven i købet også gerne vil chef indenfor internationale organisationer som promoverer denne discplin?

   Magtsyg og anti-demokrat ?

   Aldrig.

   Kommentar by DaLi — 7. marts 2008 @ 16:21

  36. *De frie fugle pløjer sig gennem lufthavet. Mange af dem når ikke deres fjerne mål. Det får være. De dør frie. De ligner på ingen måde dem der strækker hals og skræpper op ved deres fodertrug og jamrer over ‘galningerne’. Til sin tid vil disse besindige kornspisere blive slagtet og fortæret. Sådan går det de tamme dyr. De løber aldrig en risiko og de mister alle chancer*
   Skrevet af en svensker; Torgny Segerstedt, 1940. Det passer vist meget godt på programmet i STV. Jeg orkede ikke at se det, kun uddrag, men glæder mig samtidig over, at vi Danmark har en masse ‘frie fugle’ der pløjer sig gennem vanviddets lufthav, og mon ikke de også findes i Sverige! Og så tak til Mette for 33.

   Kommentar by Olsen — 7. marts 2008 @ 17:08

  37. -> 35 Dali

   Du ved sikkert meget bedre end jeg, at der er stor forskel på retspraksis i de europæiske lande, og at det derfor kan være mere end almindeligt svært at spå om udfaldet af en sag ved domstolen i Strasbourg. Men stort set har det vel fungeret ret tilfredsstilende?

   Morten Kjærun har derimod – ud fra hvad jeg ved – i flere væsentlige sager om “racisme” været uenig med dommerne og ønsket en hårdere kurs. Jeg har i den senere tid læst flere kommentarer, der netop handlede om frygt for, at domstolen skal lægge kursen om. Den er på flere måder en af vore sidste bastioner.

   Kommentar by Mette (liberal) — 7. marts 2008 @ 17:18

  38. Man næsten fryder sig over den brutale opvågnen svenskerne uundgåeligt får om føje år..

   Og så alligevel ikke – intet folk har fortjent de borgerkrigslignende tilstande de kommer til at få

   Kommentar by Morten — 7. marts 2008 @ 17:50

  39. – der er mange måder at føre udlændingedebat på.

   Ayaan Hirsi Ali anmelder Lee Harris (“The Suicide of Reason”) i New York Times, den 6. januar 2008.

   http://www.nytimes.com/2008/01/06/books/review/Ali-t.html?pagewanted=1&_r=1&ref=books

   “… With few exceptions, Harris sees Islamic expansion as permanent. Although this point is arguable, he bravely attempts to make the case that the entry of Islam into another culture produces changes on every level, from political to personal: “Wherever Islam has spread, there has occurred a total and revolutionary transformation in the culture of those conquered or converted”…”

   Kommentar by Fogh og Kaos — 7. marts 2008 @ 17:57

  40. Tro mig, många svenskar håller inte med dessa idiotiska PK-kulturkoftor. Jag skäms för att vara svensk idag. Sverige är en tryck-kokare och nästa år flyttar jag till Danmark.

   Jag tycker ni ska klippa alla band ni har med Sverige och ignorera vad idioterna sysslar med här uppe. Det kan inte vara lätt att vara omringade av en massa naiva islamkramar-länder. Det är beundransvärt att ni håller ut och står med huvudet högt när ni försvarar yttrandefriheten. Danmark är en förebild. Tack

   Kommentar by datakille — 7. marts 2008 @ 19:05

  41. Morten Kjærun er en af Danmarks dummeste religionseksperter.

   Kommentar by kurt rosenstrøm — 7. marts 2008 @ 19:11

  42. Åh herregud det er jo bare Svenskere, om få år kommer de selvsamme hyklere krybende for at tigge om asyl…..Så må vi se til den tid hvor gode vi føler os !

   Ang vores politiserende ven Kjærum, jamen herregud han gør jo bare som fjogh der nægter folket retten til en afstemning for selv at pleje sin EU fremtid, Kjærum har da hele tiden meldt klart ud at han er en skide forræder, fjogh prøver af al magt at forsikre om det modsatte.

   Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 7. marts 2008 @ 19:33

  43. Svenskerne mener åbenbart at der er tale om debat, når 4 personer mener det samme.

   Fascismen er da netop at den anden stemme ikke bliver hørt i sverige og man gør alt for at undertrykke den, bla. ikke at invitere bare én stemme imod dette kor af multikultur-støtter.

   Kommentar by Anders J. — 7. marts 2008 @ 19:37

  44. @ Anders J.
   Det er skam en debat. De er jo ikke i tvivl om at den er helt galt hos de dumme danskere, så de diskuterer hvorfor det gået så galt, hvorfor vi ikke fatter at bomber og voldtægter er af det gode. Lige som når dansk TV diskuterer hvorfor der er så mange der dør i trafikken. Der hiver man jo heller ikke en eller anden klovn ind, der mener at det er godt at folk dør i trafikken.

   Det siger i øvrigt en hel del om hvor langt ude de er i Sverige.

   Kommentar by Rettentilselvforsvar — 7. marts 2008 @ 19:56

  45. Skal vi ikke bare glæde os over enhver omtale af Danmark som et “dårligt” land for muslimer.

   Forhåbentligt kan det holde potentielle muslimske tilvandrere væk

   Kommentar by Nosferatu — 7. marts 2008 @ 21:05

  46. Det program siger mere om svenskerne end det sagde om danskerne. Nu kender jeg intet til programmet udover hvad der jeg har kunne læse her på sitet, men hvis det var meningen, at det skulle være en debatudsendelse, så forstås ordet ‘debat’ åbenbart noget anderledes hinsidan. Værtens intro om at “I dag tyve år senere ligger landet i top med fremmedfjendtlighed og intolerance.” – er efter hvad jeg har forstået fuldstændig forkert. Tværtimod ligger Danmark under Europa-gennemsnittet og under vores såkaldte broderfolk. Indslaget ligner noget fra DR’s glade monopol-tider og jeg håber ikke, at svenskerne tvinges til at betale samme høje tv-licens som vi gør her i Danmark, for det er da penge lige ud af vinduet. Forhåbenligt er der nogen derovre der har fattet, at skolerne ikke brænder ned af sig selv og at unge indvandrerkvinder ikke springer ud fra deres altaner af egen fri vilje.

   Kommentar by Klavs Jensen — 7. marts 2008 @ 21:15

  47. Sådan har det altid været med Arvefjenden Sveriges Svenskere – selvretfærdige og i egen opfattelse meget mere tigtige-på-den end de øvrige Skandinavere.

   De har sådan lidt Preusser-agtigt over sig med deres manglende spontanitet og deres mange regler for hvordan og hvorledes.

   Nu har jeg godt nok ikke været derovre i snart 20 år – så måske de har ændret sig.

   Men selvironi og gøren grin med sig selv – det er ikke Svensk.

   Fatter egentligt godt hvordan det kunne lade sig gøre, at Svenskekongen under sidste Verdenskrig kunne korresponderer med Hr. Hitler – som han Hans Majestæt indledte sine breve til med

   ” Min kære Rigskansler.”

   Måske Svensken er lidende under det manglende opgør med deres udøvelser af Racehygiejne og deres beundring for den Tyske effektivitet i 30érnes og 40érnes Sverige .

   Villet blindhed, døvhed og tavshed fører intet godt og konstruktivt med sig.

   Kommentar by Vivi Andersen — 7. marts 2008 @ 21:46

  48. Og dem kalder vi broderfolket. Det må være i datid.

   Kommentar by Menig 442 — 7. marts 2008 @ 23:25

  49. http://www.youtube.com/watch?v=fVKXKVwbd4A

   Kommentar by Mette (liberal) — 7. marts 2008 @ 23:39

  50. @Vivi Andersen
   Men snälla söta, arvfiender var vi från medeltid till början på 1800-tal, och “selvretfærdigheden” du snackar om har nog mer att göra med den konstiga mentalitet som socialdemokraterna skapade från 50-talet och framåt.

   Men visst, nog är Sverige förlorat… Så se då till att ni aldrig släpper sådana här individer till makten igen i Danmark!!!

   Kommentar by Jonny — 8. marts 2008 @ 00:28

  51. Lugn.

   Detta “samtal”, möjliggjort av socialistiska SVT, är ett utmärkt exempel på vad psykologin kallar “projektion”.

   Både vi som inte tillhör den svenska vänstern och vänsteranhängarna själva VET att det verbala attackerna mot Danmark står i exakt förhållande till den tilltagande krisen i Sverige – en kris som till stora delar är vänsterns eget verk.

   Vi VET att Danmark gör det som alla västliga demokratier borde göra.

   Vi VET att danskarna visat ett mod som vi själva saknar.

   Vi VET att danskarna har rätt och vi har fel.

   Men Sveriges ledande opinionsbildare vägrar erkänna faktum. Hur många av dessa individer vill förlora sina privilegierade positioner och dessutom annullera kanske trettio-fyrtioåriga karriärer?

   Skulle exempelvis Lars Dencik eller Per Wirtén gå ut och säga: “Ja, vi är ideologiskt förvirrade fantaster som bluffat oss fram under en halv livstid. Vi hade fel. Förlåt oss.”?

   Gissa själva…

   Nu kan man inte hålla tillbaks verkligheten i alla evighet. Det har historien lärt oss.

   Därför VET vi även att Sverige kommer att drabbas av ökade motsättningar, tilltagande våld och förmodligen en baksmälla som är den största i Västeuropa.

   Kalla oss EU:s största losers. Det bjuder åtminstone jag på.

   Men skratta inte åt oss. För det här är svidande tragiskt.

   Kommentar by Nattvakten (Sverige) — 8. marts 2008 @ 03:32

  52. Har lige set programmet. Det var så 28 minutter af mit liv, som jeg aldrig får igen :-( Hvorfor fik jeg lige pludselig en klaustrofobisk fornemmelse som var jeg til en Pinsemissionsk bibelstudiekreds en mørk vinteraften i Småland? Vor Herre til hest, hvor er de dog frygtelige at både høre og se på; bundhamrende naive, idylliserende og forkrampede, når de – hvad de naturligvis ikke kan undgå – alligevel kommer til at nævne nogle små problemer med multikuturen. Man orker næsten ikke, at gendrive deres talrige fejlagtige teser, men lad mig dog nævne et par stykker: kultur er ikke en statisk størrelse i Danmark, den er levende i kraft af traditionen med at tænke og tale frit; danskerne er et temmeligt kosmopolitisk folkefærd, som generelt er mere orienteret om, hvad der foregår i andre lande end disse landes egne befolkninger; at det er unikt at stat og nation er sammenfaldende i Danmark er ikke et argument for at afskaffe dette sammenfald, men derimod et overordentligt godt argument for at forsvare det; Danmark har ikke et indvandrerproblem, men et problem med Islam; kulturkamp er ikke racisme; jeg kunne blive ved, men det er nok Guds spildte ord på Svenske Lars. Hej då!

   Kommentar by monse — 8. marts 2008 @ 04:02

  53. Det kan du godt have ret i, Jonny. Socialdemokrater har altid været ekstremt arrogante og selvfede – og det smitter jo nok af på befolkningen efter årtier socialdemokratisk regime.

   Kommentar by Rettentilselvforsvar — 8. marts 2008 @ 04:10

  54. Sverige kommer aldrig att falla. Reaktionen kommer, verkligheten segrar.

   Kommentar by rae — 8. marts 2008 @ 04:23

  55. 50. Kære Johny

   Jeg skulle have skrevet, at Arvefjenden ikke var Svensken som sådan, men nok skulle findes i the Upperclass ( ved så ikke om det stemmer helt.)

   Dette mente Kong Christian.d.2 var tilfældet og gjorde, i Stockholm, kort proces med en god del af disse .

   PS

   Danmark har aldrig hørt under Sverige – men Sverige har hørt under den Danske Krone…hæhæ

   At der føres 3 Kroner i det Svenske våbenskjold viser de afsindige forhåbninger den Svenske havde om at snuppe både Norge og Danmark.

   Men selv en Corfitz Ulfeldts forrædderi kunne ikke hjælp Svensken med at snuppe Danmark .

   Svensken føjer sig – Dansken lader sig ikke, i længden, diktere .

   Derfor har Svenskerne stadig Sosserne ved magten .

   Gider VI dem ikke – ryger de ud !

   Arvefjender er vi stadig hver eneste gang vi mødes i en fodboldkamp.

   Kommentar by Vivi Andersen — 8. marts 2008 @ 06:26

  56. Til 37(Mette (liberal))

   “Morten Kjærun har derimod – ud fra hvad jeg ved – i flere væsentlige sager om “racisme” været uenig med dommerne og ønsket en hårdere kurs. Jeg har i den
   senere tid læst flere kommentarer, der netop handlede om frygt for, at domstolen skal lægge kursen om. Den er på flere måder en af vore sidste bastioner.”
   Hvad bygger du den holdning på? Domstolen har på mange måder været en skandale ved at forhindre udvisning af terrorister til lande, hvor de risikerer tortur, og derudover har den anlagt en tolkning af privat- og familieliv (Artikel 8) som umuliggør effektiv udvisning af kriminelle udlændinge.
   Jeg så gerne EMK smidt på historiens møding. Det er et arvestykke fra en anden tid, som idag hjælper Mullah Krekar med at blive i Europa på tålt ophold.
   perhdk@gmail.com

   Kommentar by PerH — 8. marts 2008 @ 08:37

  57. “Og dem kalder vi broderfolket. Det må være i datid.” Märk väl att det är på sin höjd är Per Wirtén och programledaren som är etniska svenskar. Lars Dencik är jude, och att sådana är rotlösa kosmopoliter är ju knappast någon nyhet.

   Kommentar by rae — 8. marts 2008 @ 16:10

  58. Vänta med att spränga bron tills vi tusentals svenskar har emigrerat till Danmark. Vi är många som läser dansk press på nätet och danska bloggar och som älskar er danskar som är modiga och vågar säga sanningen om islam. Vi vet att Sverige är på väg att kollapsa, men ingen vågar tala högt om det för då blir man av med jobbet. Och SVT:s s.k. debatter är aldrig några debatter, man samlar ett gäng PK-iter som alla tycker likadant. Elisabeth Ohlsson Wallin tog avstånd från Muhammedbilderna och det säger allt. Tro inte att de flesta svenskar tar avstånd från Danmark, tvärtom. Vi ger er allt vårt stöd!

   Kommentar by Vanja i Skåne — 8. marts 2008 @ 17:59

  59. Jeg vil fastholde, at der er en forskel på DF og SD. DF er demokratisk i sin oprindelse, i sin virkemåde og i sin fremgangsmåde uden at være ekstremistisk. Det er muligt (enddog meget muligt), at SD er gennem-demokratisk i dag, men historien er mere blakket, med flere problemer med nazistisk-lignende begivenheder. Der var bl.a. noget med Scönhuber.

   Nå, dette er ikke særligt gode kildeangivelser, men mit ærinde er også kun at forklare, at SD har et anderledes omdømme i Sverige, end DF har i Danmark. Også hos folk af samme holdning (eksempelvis soc.dem.) Det er medvirkende til at Danmark for den almindelige svensker (samt den bevidst uoplyste svensker) fremstår som mere ekstremistisk end det er.

   Derudover er jeg stadig utilfreds med at man i Sverige ikke har hemmelige valg, men i valglokalet skal bede om en stemmeseddel fra eksempelvis Moderaterne, hvorefter man går ind i sin stemmeboks og stemmer personligt. Sådan har jeg forstået det på de danskere jeg kender, der er flyttet til Skåne. De svenskere, der har skrevet her, kan måske bekræfte?

   Jeg synes at OSCE bør overvåge valgene i Sverige. (Og også gerne i Danmark for den sags skyld). Det kunne man måske godt få vedtaget, og så kunne man komme videre derfra.

   Kommentar by Ole — 8. marts 2008 @ 19:50

  60. “Lars Dencik är jude, och att sådana är rotlösa kosmopoliter är ju knappast någon nyhet.”

   #57???

   Hvad betyder det? Sådanne jøder? Forpulede nazist, skrid fra blogger. Møller ban den satans nazist! Gider ik blive associeret med typer som ham!

   Kommentar by deen — 8. marts 2008 @ 22:25

  61. @Ole #59
   Det är riktigt att man kan ta sin “stemmeseddel” i vallokalen, och det brukar även stå representanter från partierna och dela ut dessa (förslagsvis tar man en röstsedel från varje parti…). Själv brukar jag hämta röstsedlar i förväg (finns på postkontor, bibliotek etc.).

   Sedan är jag inte säker på att bilden av SD är det som på ett avgörande sätt påverkar inställningen till DF (och Danmark). Det går djupare än så… Minsta betänklighet inför mångkultur, minsta tal om kulturella skillnaders betydelse etc. kan i Sverige (beroende på situation, debattdeltagare o.s.v.) betecknas som främlingsfientlig, fördomsfull etc. Och om du vill begränsa anhöriginvandringen, införa en “24-årsregel” eller sådant så är du en hjärtlös och diskriminerande “rasist”. SD:s förflutna gör det bara enklare att avfärda dem. (Men OK, denna “guilt by association” kan sedan i och för sig utnyttjas för att försöka knyta DF till SD:s förflutna…)

   @rae #57
   Hmm, vad menar du? Jag känner ett flertal svenska judar som hyser oerhört mycket sundare åsikter än Dencik, Wirtén och Ohlson Wallin…

   Kommentar by Jonny — 8. marts 2008 @ 22:37

  62. > #57, #60
   Just därför att vi avskyr nazisterna avskyr vi islamisterna. De är samma andas barn – och de förenas i hatet mot judarna. Att Lars Dencik är korkad har ingenting med hans börd att göra. Snarare att han tillhör 1968-generationen. Det är den som är problemet. Paul Berman är också jude och han har skrivit några av de mest lysande texterna mot radikal islam. Alla bör läsa dem!

   Kommentar by Nattvakten (Sverige) — 8. marts 2008 @ 22:55

  63. “Hvad betyder det? Sådanne jøder? Forpulede nazist, skrid fra blogger. Møller ban den satans nazist! Gider ik blive associeret med typer som ham!” Buuhuu.

   Kommentar by rae — 9. marts 2008 @ 19:18

  64. “Hmm, vad menar du? Jag känner ett flertal svenska judar som hyser oerhört mycket sundare åsikter än Dencik, Wirtén och Ohlson Wallin…” Jag menar att det finns ganska omfattande historiska belägg för att europeiska judar är kosmpoliter.

   Kommentar by rae — 9. marts 2008 @ 19:19

  65. Sveriges vänsterdominerande statliga television drivs av ideologiska motiv att försöka dölja all form av integrationsproblematik. Danmark gör helt rätt i att försöka tvinga folk att assimilera sig för att bevara dansk tolerans och frihet.

   För övrigt beklagar jag de svenska antisemiter som sticker upp sitt fula huvud här (det är ett av de pris man betalar för fri debatt på Internet) . De är inte representativa för svenska kritiker av den rådande invandringspolitiken.

   Kommentar by Fritz — 9. marts 2008 @ 19:40

  66. Og et eller andet sted har RAE vel lidt ret (og jeg synes bestemt ikke dårligt om jøder) tænk på vores egen Seidenfaden og var det ikke Pundik der i sin dødsdrift ville have Danskerne til at betale for en stormoske til muslimerne som en slags “undskyldning” for tegningerne.

   Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 9. marts 2008 @ 21:35

  67. -> 56 PerH

   Undskyld forsinkelsen, jeg har haft en gæst i weekenden. Du og jer ikke særligt uenige om dette emne, jeg har tidligere skældt voldsomt ud over den dom, du henviser til og skrevet, at fra nu af kan alle forbrydere fra voldelige regimer regne med at blive forsørget af de lande, der har underskrevet de europæiske menneskerettigheder. Dem har jeg også skrevet en masse skidt om, bl.a. på Søren Pinds blog. De blev til i en anden tid, der ikke kan sammenlignes med den nuværende. De er selvdestruktive.

   Men når det er sagt, mener jeg, at der trods alt har stået respekt om domstolen i Strasbourg. Morten Kjærum er utvivlsomt meget dygtig, idealist med en uudslukketlig energi, løber Vasaløb og halvmarathon, når han ikke er på udgik efter racister. Som os. :-)

   Kommentar by Mette (liberal) — 9. marts 2008 @ 21:43

  68. Ikke udgik men udkik. :-)

   Kommentar by Mette (liberal) — 9. marts 2008 @ 21:44

  69. Vi kan diskutere videre i andet regi, hvis du er uenig, hører gerne om det.

   Kommentar by Mette (liberal) — 9. marts 2008 @ 21:47

  70. Kære Mette
   Jo, det kan vi godt. Jeg har dog ikke din email adresse.

   Håber du har haft en god weekend.
   Se i øvrigt min kommentar til Johansen i tråden ovenfor.
   perhdk@gmail.com

   Kommentar by PerH — 9. marts 2008 @ 23:22

  71. […] Demirbag-Sten i Expressen, formidlet i Danmark  af en målløs Uriasposten […]

   Pingback by Snaphanen » DR bøjede sig for islamister — 12. marts 2008 @ 10:16

  72. “För övrigt beklagar jag de svenska antisemiter som sticker upp sitt fula huvud här (det är ett av de pris man betalar för fri debatt på Internet) . De är inte representativa för svenska kritiker av den rådande invandringspolitiken.” Skrattretande. Det konstiga här är att med angrepp – förvisso rättmätiga – mot muslimer är man helt ok, men när någon på exakt samma sätt talar om judarna som en etnisk grupp med vissa egenskaper och lojalitetsband så ska han visas bort från debatten som en extremist. Jag har inget särskilt emot judarna som jag inte har emot somalier eller araber; alltså är jag nog “rasist” snarare än “antisemit”. Anledningen till att jag ens uttryckligen påpekade att Lars Dencik är jude var att det endast i hans fall inte är uppenbart att han inte är etniskt svensk.

   Kommentar by rae — 15. marts 2008 @ 19:46

  73. Hvorfor tages der ikke hånd om den stigende kynisme i Sverige – der bl.a. går ud over politiet.”

   »Man sætter en sprængladning under et uskyldigt menneskes bil. Hvad er det for mennesker, der gør sådan noget?« Tja det har svenskerne da forbudt politiet at udtale sig om. Svensker at navn sikkert, men svensk af sind næppe. Der er ingen grund til at tro den svenske kriminalitet er anderledes end den dansk. Var der nogen der sagde af anden etnisk oprindelse end svensk? Næppe, ikke i Sverige.

   http://politiken.dk/udland/article480595.ece

   Kommentar by Hammerlein — 24. marts 2008 @ 11:34

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper