9. marts 2008

Churchill, 21. juni 1941: “I have only one purpose… and my life is much simplified thereby.”

Nyhedsavisens Simon Andersen i lørdagens avis – Jeg savner Abu Laban!

Abu Laban, imam i Islamisk Trossamfund, er død, men han var et godt menneske: Mild, kærlig, holdt af danskere – og gjorde intet andet, modsat hvad det lykkedes kritikere at bilde nationen ind, end at forsøge at bygge bro mellem os og dem, mellem ikke-troende og troende, og han gjorde det godt.

Absurd nok kunne Pia Kjærsgaard, Villy Søvndal og nu Naser Khader lærer noget af Laban – hans rundhed og mildhed, hans evne til forsoning…

Set herfra går det skidt.

At stå fast på danske værdier, som Pia Kjærsgaard gør det, er fair, at ønske de arabiske smådrenge spærret inde ligeså, men debatten radikaliseres, sproget bliver voldsomt, hadet vokser – imamerne ønsker nu ikke forsoning og samliv, men går side om side med demokratihaderne i Hitz But- Tahrir.”

Det er næppe kærlighed til kalifatet der motiverer lyrikken, men nok mere den i journalistikken udbredte opfattelse, at det liberale demokrati som praktiseret i Vesten – er alle problemers moder. Simon Andersens ord minder til forveksling om Churchills, da han hørte at Hitlers angreb på Rusland var forestående, men der er dog en væsentlig forskel (i forhold til noget der starter med d og slutter med i). Fra privatsekretærs dagbog (21/6-1941).

“On Saturday, June 21, I went down to Chequers… During dinner Mr. Churchill said that a German attack on Russia was now certain, and the thought that Hitler was counting on U.S.A. Hitler was however wrong…

After dinner, when I was walking on the croquet lawn with Mr. Churchill, he reverted to this theme, and I asked whether for him, the arch anti-Communist, this was [not] bowing down in the House of Rimmon. Mr. Churchill replied, ‘Not at all. I have only one purpose, the destruction of Hitler, and my life is much simplified thereby. If Hitler invaded Hell I would make at least a favourable reference to the Devil in the House of Commons. (Jock Colville citeret i Winston Churchill: The Grand Alliance, Germany Drives Eeast. 1950, s. 299)

For info om Ahmad Abu Laban. Se diverse kommentarer: Nyhedsavisen, Gülay Kocbay og Engelbreth .

Abu Laban, kort fortalt.

Han hadede homoseksuelle… Han hadede jøder… Han hadede demokratiske muslimer… Han foragtede danskerne, som han truede… Han nærede sympati for Hizb ut-tahrir og anti-demokrater… Han rejste til Mellemøsten og opfordrede til boycot mod Danmark… Han opfordrede til jihad i Bosnien, og plejede omgang med kendte terrorister…

Oploadet Kl. 18:29 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5562/trackback

25 Comments »

 1. Simon Andersen er mere eller mindre skizofren. Den ene dag kan han skrive meget fornuftige ledere om islam, muslimer og indvandring. Dagen efter kan han så finde på at skrive fuldstændig vanvittige, naive og pladderhumanistiske artikler. Der er simpelthen ingen logik eller rød tråd i hans holdninger. På mange områder er han det mandlige modstykke til mangemeningsminister, Birthe Rønn Hornbech: http://omnial.blogbar.dk/2007/11/27/birthe-r%c3%b8nn-hornbech-naivisternes-islamisternes-og-journalisternes-integrationsminister/
  Måske er det i virkeligheden hans kæreste, Nynne Bjerre Christensen, der aflaster ham som lederskribent engang imellem.

  Kommentar by JanChris — 9. marts 2008 @ 18:57

 2. Kræft er en frygtelig sygdom, jeg er dog ovenud glad for, at det fik ram på labanen. Hvis han fik en langsom og pinefuld død, så var det fuldt fortjent. Nu mangler vi bare resten af det menneskelige affald der er væltet ind over Europas grænser, fra de islamiske lande i mellemøsten og nordafrika.
  Kan den sorte pest kureres med kræft?

  Kommentar by Onion — 9. marts 2008 @ 19:06

 3. Simon må have skrevet den for at testet et eller andet, eller i et anfald af ironi, for Laban var landsforræder og heldigvis kom han ikke herfra som martyer så nu hænger han i helvedes flammer og skifter hud hver dag, eller hvad straffen er for en som ham i karanen

  Kommentar by Broholm (ordblind) — 9. marts 2008 @ 19:08

 4. …han udtalt i Deadline, på spørgsmålet om, hvad han synes om Osama Bin Laden, at Osama Bin Laden var en “god muslim, en god familiefar”.

  I rest my case.

  Kommentar by Jakob — 9. marts 2008 @ 19:21

 5. Churchills bemærkning udtrykte det pragmatiske standpunkt “min fjendes fjende er min ven”. Problemet med Abu Laban var, at han var vores fjenders ven. Lad ham være husket, men ikke savnet.

  Kommentar by monse — 9. marts 2008 @ 19:58

 6. > 4 Jakob
  Du har ret.
  Stalin var også en god familiefar, ja, og Goebbels var det også, selv Hitler holdt meget af sin hund Blondi …

  Kommentar by monse — 9. marts 2008 @ 20:30

 7. Mine øjne var ved at trille ud af hovedet, da jeg læste Simon Andersens indlæg.

  I det indlæg begik han åndeligt selvmord. Herfra vil det kun gå ned af bakke for ham.

  Kommentar by Mackety (Islamologifob) — 9. marts 2008 @ 20:33

 8. han lyder lidt som dig kim..blot med nogle andre hadegrupper..

  Kommentar by Allan — 9. marts 2008 @ 21:02

 9. #8 allahn, du søn af 1000 fædre..

  hvad laver du på internet ved denne tid af aften?
  burde du ikke være på din sædvanlige plads i H. C. Ørstedsparken, i gang med dagens omsætning, gnavende på blegfede mænds slappe dillere?

  Jeg tror såkaldte “imam” abdul wahid pedersen savner din ru tunge..

  Kommentar by Onion — 9. marts 2008 @ 21:52

 10. Hvem er abdul wahitler pedersen? Har han et lønnet job eller lever han af socialhjælp som ganske mange andre korantilbedere?

  Man kan forresten sige flere gode ting om VKO. De mangler imidlertid noget væsentligt, og det er at sørge for at hjemsende de tusindvis af økonomiske bekvemmelighedsflygtninge. Disse “flygtninge” kommer overvejende fra korantilbederlande.

  Kommentar by Poul — 9. marts 2008 @ 22:12

 11. Ibn Warraq er gæst i Deadline i aften:

  http://www.dr.dk/DR2/deadline2230/index.htm

  PS til Poul: Wahid Pedersen lever vel af sin formue, som han tjente dengang, at han var narkosmugler (det er han ihvertfald dømt for). Ekstra Bladet har tidligere afsløret, hvordan Abu Laban efter fredagsbønnen i moskeens gård solgte momfri varer i stor stil til menigheden, bl.a. den velsmagende Mekka-Cola.

  Kommentar by Søren Rasmussen — 9. marts 2008 @ 22:17

 12. Simon Andersen er en rystende ukultiveret idiot.

  Kommentar by loke — 9. marts 2008 @ 22:38

 13. Så I Deadline? Hvor er Tim Jensen dog en slimet person…

  Kommentar by Søren Rasmussen — 9. marts 2008 @ 23:38

 14. ->13

  Jeg havde den tvivlsomme fornøjelse at opleve ham som uanmeldt, provokerende gæst ved den nylige debat om Møllers bog. Hold da kæft hvor så han ædende ond ud. Man kunne godt have frygtet at han ville trække en AK-47 frem og ‘go postal’ på forsamlingen af hans værste fjender. ‘Hyggelig’ fætter.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 10. marts 2008 @ 00:43

 15. Apropos Churchill. Jeg faldt lige over dette citat fra Povl H. Riis-Knudsen, Jonni Hansens forgænger som fører i DNSB:

  “Vi er venstreorienterede, ingen tvivl om det!”

  Hans begrundelse herfor kan læses her:

  http://www.gnosticliberationfront.com/National%20Socialism.htm

  Kommentar by Søren Rasmussen — 10. marts 2008 @ 00:48

 16. Simon Andersens leder må være ment som en provokerende joke. Andet kan jeg simpelthen ikke tro.
  Der er jo som bekendt tungtvejende dokumentation for, at Abu Laban var en hårdkogt islamist – i hvert fald hvis man skulle tage alle hans hadske udfald for pålydende.

  13 Søren Rasmussen
  Jeg krummede tæer, da jeg lyttede til farcen Tim Jensen – specielt også da han begyndte at tale om kønslegemlæstelse af kvinder.
  Hvor skal vi dog bare vige for kvindefjendske kønsindgreb, når det kan dækkes ind under kultur. Not.
  Han er ude på dybt vand, hvor han ikke kan bunde.

  Tim Jensen er selvsmagende og var åbenlyst undvigende, når Katrine Lilleør stillede ham helt konkrete spørgsmål om f. eks. Muhammedtegningerne.
  Han har valgt den forkerte hest i ytringsfrihedsdebatten og nægter at krybe til korset. Så hellere forsvare tåbelighederne og forblive i den tro, at han ikke taber ansigt.

  Kommentar by Johansen — 10. marts 2008 @ 09:58

 17. Hvis der er nogen, der vil fortælle lidt mere om Tim Jensens optræden ved debatten om Møllers bog, er jeg absolut interesseret. Jeg tilstår gerne, at jeg er ved at revne af nysgerrighed :)

  Kommentar by Mackety (Islamologifob) — 10. marts 2008 @ 10:16

 18. 17 Mackety

  Jeg var til stede ved debatmødet om Kim Møllers bog d. 19/2 arrangeret af Trykkefrihedsselskabet.

  Tim Jensen stod nonchalant lænende sig op ad den ene døråbning og så temmelig olm ud hele aftenen. Han fik da også lige en bemærkning med af Lars Hedegaard om hans tilstedeværelse.

  Som tidligere beskrevet hørte jeg dog ingen kommentarer fra Tim Jensen udover hans udladning mod Farshad Kholghi.
  Under debatten pegede Lars Hedegaard over mod Farshad Kholghi og pointerede, at han var velintegreret. Hvorefter Tim Jensen udbrød: han er da ikke velintegreret. Så kom én af salens deltagere på banen og råbte henvendt til Tim Jensen: Er det fordi Farshad ikke er venstreorienteret? Herefter brød tilhørerne ud i latter.
  Måske der var andre, der overhørte andet fra Tim Jensens mund den fantastiske aften?

  Jeg kunne tænke mig at høre lidt fra nogen, som deltog i Ibn Warraqs forelæsning: Totalitarismens apologeter i Trykkefrihedsselskabet i går.
  Jeg var til min store ærgelse forhindret i at deltage!

  Faldt for øvrigt lige over denne kronik af Ole Hasselbalch i Jyllands-Posten i dag:

  http://jp.dk/meninger/kronik/article1291336.ece

  Kommentar by Johansen — 10. marts 2008 @ 11:02

 19. Jeg hørte fra en, der deltog i mødet, at Tim Jensen skummede af raseri, da han var på vej hjem på cykel sammen med sin kæreste. Så det må have været et godt møde. Min kilde cyklede lige bagefter Tim Jensen.

  Bæk Simonsen virker jo som en ren engel i forhold til denne slimede Tim Jensen. Men heldigvis fik professor Stjernfelt og især sognepræst Lilleør meget godt skovlen under hr. Jensen i Deadline 2. halvleg. I kan se udsendelsen på DR2s hjemmeside.

  Kommentar by Søren Rasmussen — 10. marts 2008 @ 11:55

 20. >Johansen & Søren

  Tak tak, det glæder mig Jensens stjerne er dalende. :)

  Iøvrigt kender jeg godt den der svagt nedladende attitude fra hans side, og jeg forstår så glimrende hvorledes folk kan blive trætte af den. Jeg kan forestille mig, at han nok har været ekstra slem, fordi han stod over for folk han ikke kunne fordrage.

  Jeg har faktisk spekuleret på, om han selv er klar over, at han er sådan over for andre??

  Nå, kunne være jeg skulle se den dr2 udsendelse Søren henviste til.

  Kommentar by Mackety (Islamologifob) — 10. marts 2008 @ 12:23

 21. Med venner som Abu Laban har man ikke brug for fjender!

  Kommentar by 2008 — 10. marts 2008 @ 12:34

 22. Jeg har også troet at dette må være en joke fra Simon Andersens side, men desværre er det i forlængelse af andre idiotiske standpunkter, så jeg er bange for at han er alvorlig
  Og i så fald er han i min bog 100 % færdig som værende en person jeg vil bruge tid på at lytte på.
  Hvis ovennævnte var skrevet af Rune Engelbrecht var der i det mindste en tråd i dumheden, men med Simon Andersens og dennes store forsvar af JP-tegninger, kritik af Gerners tørklædesag, etc etc, er det bare for latterligt.
  Det er simpelthen for useriøst med så afvigende synspunkter i alle mulige retninger.
  Og jeg har ham efterhånden mistænkt for at udvælge synspunkter alene for at få opmærksomhed, komme i smagsdommerne og p1debat.

  Kommentar by jesper jakobsen — 10. marts 2008 @ 13:13

 23. Allan har fundet sit niveau på avisen.dk’s debat, hvor han også blogger (når nu hans privatblog er så latterligt tilstøvet).

  Avisen.dk er måske den mest sinkede af alle sinke-debatter i DK med nævneværdige alias’er som Shansen (som ikke kan læse), Aleph (som gentager sig selv 1000 gange i hver tråd) og Nye-Tider (erklæret anti-semit), så Allan passer sgu nok fint ind.

  Faktisk er siden værre end både eb.dk latterlige nationen! samt diverse gratis-debat sider…

  Synd han ikke kommer her så meget længere. Jeg ser specielt tilbage på varetægtsfængslingssagen for trusler imod Politifolk, hvor Møller rasede over Byrettens kendelse om afvisning af varetægtsfængsling hvortil en overmodig Allan pustede sig op og strøg om sig med anklager om undergravelse af retssamfund, om fascisme og racisme … For derefter at se Landsretten omstøde kendelsen og varetægtsfængsle synderen et par dage efter … Og så var Allan pist borte.

  Han er i sandhed sørgelig. Men også måske et nødvendigt perspektiv på hverdagens trængsler. Bedst som man synes at livet et hårdt og at det hele ikke nytter noget, så kan man få øje på en fyr der er SÅ fuck’ed, at man kan tvivle på at han overhovedet er i stand til at binde egne snørebånd for ikke at nævne at forstå komplicerede argumenter og samfundsmæssige mekanismer.

  Kommentar by DaLi — 10. marts 2008 @ 14:47

 24. >Dali

  :) :)

  Tak for et godt grin.

  Ja, jeg er også selv holdt helt op med at tage mavepumpen alvorligt. Han minder mig i den grad om de sørgelige tilfælde af sindsforstyrrede drukmåse, som man kan finde rundt omkring i samfundets dunkle hjørner.

  En gang imellem kigger et par øjne, blanke af vanvid, ud af en mørk krog, når vi går forbi dem, og vi går lidt stærkere med lidt højere puls, indtil vi erkender at den messende monotoni vi hører fra galningen, ikke er en morders brølen, men blot er den fjerne mumlen af et forvildet dådyr, fanget i lyset fra en Ford Mustangs forlygter.

  Kommentar by Mackety (Islamologifob) — 10. marts 2008 @ 16:25

 25. Mere om Simon Andersen fra Nyhedsavisen her:

  http://www.information.dk/160226

  Kommentar by Zander — 6. juni 2008 @ 11:08

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper