23. marts 2014

Jesper Langballe citerer Steen St. Blicher: “Her er mit fædreland, så her er godt” (Hic patria, hic bene)

For et års tid siden, skulle jeg have mødt Jesper Langballe i privaten i Randers, men jeg blev nødt til at melde afbud. Det blev aftalt, at han skulle deltage i Mosbjerg Folkefest 2014, men sådan skulle det ikke være. Han blev bisat i Thorning Kirke i går. Her lidt fra en tekst han skrev om Den konservative Blicher (8 s., pdf; foredrag)

“Der hersker en syndig forvirring om,hvad konservatisme er for en størrelse. Man hører bekendelser til konservatismen, som siger, at det er en ideologi, der sætter den enkeltes frihed og ansvar i centrum. Ja, hvem gør ikke det? Men hvis den definition skal stå alene og bære sig selv, er den snarere et banalt udtryk for en liberalisme, der ser det enkelt emenneskesliv som et løsrevet atom i universet eller som en tabula rasa, mennesket selv kan fylde ud med dens selvforståelse, det har fundet på ideologiernes supermarked.

Virkelig konservatisme derimod er en forståelse af den sammenhæng, i hvilken det enkelte menneske finder sig selv – en sammenhæng, der ikke er ideologisk, men historisk bestemt. Sammenhængen skal ikke opfindes; den er på forhånd givet. Den enkeltes ansvar er derfor ikke at vælge sin sammenhæng, men at vælge at overtage sin givne sammenhæng og at kæmpe for at bevare den. Respekten for det givne, herunder pietet for traditionen – det er konservatisme.

Derfor er konservatisme det jordiske nedslag af kristendommen, som forkynder, at det givne menneske har en giver. Det betyder ikke, at den konservative nødvendigvis er kristen, men det betyder, at ægte konservatisme er utænkelig, hvor kristendommen ikke er gået forud.”

(Jesper Langballes grav, Thorning Kirke, 22. marts 2014)

“‘Ubi bene, ibi patria’ [Hvor der er godt, dér er mit fædreland] er et Mundheld hos Andre; Men Dansken siger: ‘Hic patria, hic bene’ [Her er mit fædreland, så her er godt].” (Steen Steensen Blicher, Danmarks nuværende tilstand, 1828)

Oploadet Kl. 11:03 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/55705/trackback

18 Comments »

 1. Konservatisme handler om at tage ansvar for sin familie og sit eget liv, derudover rummer konservatismen plads til andre mennesker da man ikke kan stå alene, inderst inde tilbeder de fleste Danskere sig konservatismen uden at vide det, men beviset er at flere og flere stemmer på Dansk Folkeparti, jeg ved godt at Jesper Langballe var præst i den Danske Folkekirke men jeg betragter ham som en ægte Dansk viking. Ære være hans minde i al evighed.

  Kommentar by emmagad — 23. marts 2014 @ 11:23

 2. Hvil i fred, du gæve kæmpe. Æret være dit minde.

  Kommentar by Iznogut — 23. marts 2014 @ 12:12

 3. Smukke billeder, endnu smukkere tekst.

  Tak til Jesper Langballe for hans indsats, som faktisk også blev anerkendt udenfor DF.

  Kommentar by Gunnar Biering — 23. marts 2014 @ 12:30

 4. Mange danskere kalder Jesper Langballe og Søren Krarup for de sorte fætre, en meget nedladende betegnelse for landsmænd, der i skrift og tale forsvarer det danske folk og Danmark som fædreland.

  De samme modstandere af Langballe og Krarup hylder et folkefærd og religion, der stener kvinder, der ønsker at piger på ned til 9år
  kan tvangsgiftes med en fremmed mand, bare han er mindst 15år,
  et sådant ægteskab lægger jo op til pædofili, for ingen kan vel forestille sig at manden venter med at “bruge” pigen til hun er voksen.

  Det er sørgeligt at mange danskere har så forvrænget syn på virkeligheden, at man nærmest dolker landsmænd i ryggen.

  Nu er mange virksomheder nødt til at hegne deres matrikel ind bag elektrisk hegn, med tilhørende videoovervågning, fordi udenlandske bøller stjæler alt af værdi, den tendens er eksploderet i takt med at vi har åbnet grænserne til tidligere ludfattige kommunistlande, der ikke selv har udrettet noget for befolkningen.

  En blogger siger der ikke er noget hædersmand over afdøde Jesper Langballe, at han måske var en hyggelig fyr privat, men hans politiske virke “har jeg intet til overs for”

  Ud fra blomsterfloret på graven vil jeg nok sige han har haft mange tilhængere, en mand der fik sagt nogle sandheder som kom på tværs af de politisk korrektes livssyn.

  Kommentar by k.m. — 23. marts 2014 @ 12:37

 5. Danske mand hvil i fred, Æret være dit minde. Vi vil savne dig.

  Kommentar by Cantor — 23. marts 2014 @ 12:53

 6. Gad vide hvor mange blomster de “frelste” får? Her tænker jeg især på ballon silketråden

  Kommentar by Lisbeth — 23. marts 2014 @ 13:25

 7. Smukt og sandt. Tak til Jesper Langballe.

  Kommentar by Crass Børsting — 23. marts 2014 @ 13:34

 8. Fæ døer, frænder døer,
  selv døer man til sidst.
  Men eftermælet aldrig døer,
  hvor det er vel vundet.

  (Hávamál)

  PUGNA PRO PATRIA

  Kommentar by der Adler — 23. marts 2014 @ 14:11

 9. Værd at mindes (m Torben Steno)

  Jesper Langballe om sundhed: En tom sjæl i et sundt legeme

  http://www.youtube.com/watch?v=GEW5JxMHvvs

  Kommentar by BB — 23. marts 2014 @ 14:57

 10. og på russisk RT

  http://www.youtube.com/watch?v=Ce1M_QdfDtg

  World-Interview 06.02.2011 (Copenhagen Denmark)

  Kommentar by BB — 23. marts 2014 @ 15:04

 11. En stor Dansker er død.

  Kommentar by bastardo — 23. marts 2014 @ 17:46

 12. Ja desværre mistede vi endnu en god dansker. Men det som har smadret vores land Danmark, er de mere eller mindre sindssyge ideologier som skiftes vis har hersket i Mohammedanmark. Vi får ikke vores land tilbage, før ideologierne som har smadret vores land er smidt i lokummet, der hvor de høre til.

  Kommentar by Fritz — 23. marts 2014 @ 17:46

 13. Vi savner ham.

  Kommentar by Nielsen — 23. marts 2014 @ 17:57

 14. Tak fordi du kæmpede for det du havde kært.

  Kommentar by Bjarne Binee — 23. marts 2014 @ 18:00

 15. 1000 tak for kampen, Jesper. Ja tænk sig hvis vi ikke havde haft Jesper, Søren & Pia. Så havde marxisterne haft næsten frit spil til at ødelægge Danmark.
  De magtfulde kommunistisk lobbyer som ønsker fuld kontrol over medier, ånds- og kulturliv hader Danmark, hader danskerne, hader nationalstaten.
  De magtfulde kommunistiske lobbyer i EU med Margrethe Auken i spidsen, sørger for at det eneste danskerne kan få indflydelse på er latterlige, ligegyldige PATENT-domstol, som kun én ud af 1000 danskere interesserer sig for.
  Kan vi vælge vores ledere? Vores indvandring? Vores velfærd? Næ. Hvilken hån mod demokratiet. Men sovjetrusserne valgte heller ikke deres ledere, så her har EU-politbureauet deres store forbillede.
  Og tænk sig; 80% af Krim-borgerne vil høre til Rusland, hvad bilder de sig ind.
  Et stort flertal af danskerne vil bevare Danmark, hvad bilder de sig ind.

  Kommentar by mister jones — 23. marts 2014 @ 19:02

 16. Du var lyset i mørket. Æret være dit minde.

  Kommentar by ComeOn — 23. marts 2014 @ 21:08

 17. Nice, i dag får jeg noget chili con carne og så smutter ned og skider på hans grav, hvil i lort, langballe, af balle er du kommet, fra balle skal du få

  Kommentar by favn — 24. marts 2014 @ 01:43

 18. Jesper Langballe tørre gulv med de klamme løgnagtige socialister Holger K. og Keld Albrechtsen i Folketingsdebat:

  “(Kort bemærkning). Keld Albrechtsen (EL):
  Hr. Jesper Langballe har ikke meget lyst til at diskutere det spørgsmål, som vi nu har stillet ham flere gange om, hvorvidt USA og USA’s støtter skal måles efter en anden målestok, når det gælder menneskerettighederne, end Sovjetunionen og Nazityskland og Sydafrika. Jeg kunne forstå, at hr. Jesper Langballe ikke havde ret meget lyst til at diskutere de krænkelser af menneskerettighederne, som fandt sted under apartheidregimet.
  Jeg vil godt spørge, om hr. Jesper Langballe er klar over, hvor mange mennesker, der blev slået ihjel af den USA-støttede Suhartoregering i Indonesien. Ved hr. Langballe, hvor mange mennesker der blev slået ihjel der, uden at den daværende udenrigsminister, hr. Uffe Ellemann-Jensen, rørte en finger i den anledning? Ved hr. Jesper Langballe det?
  Ved hr. Jesper Langballe, at det var det daværende VS, som jeg havde den ære at repræsentere, der her i Folketingssalen krævede, at Danmark skulle sende en undersøgelseskommission til det aovjetbesatte Afghanistan for at få en international debat om de krænkelser, der fandt sted fra sovjetisk side?
  Ved hr. Jesper Langballe, at det var VS, der stillede forslag om en undersøgelse af det sovjetstøttede diktatur i Etiopien og dets krænkelser?
  Jeg kunne blive ved og blive ved og blive ved. Men jeg synes, hr. Jesper Langballe skulle have forberedt sig til denne her debat, sat sig lidt ind i de spørgsmål. Og så vil jeg godt bede ham om at svare på det helt elementære spørgsmål om menneskerettighederne. Er de ukrænkelige i alle sammenhænge og til alle tider?

  Anden næstformand (Poul Nødgaard):
  Hr. Holger K. Nielsen for sin tredje og sidste korte bemærkning til hr. Jesper Langballe.

  (Kort bemærkning). Holger K. Nielsen (SF):
  SF bekæmpede Sovjetunionen fra starten af, må jeg sige til hr. Jesper Langballe. Det er fuldstændig nonsens, når hele venstrefløjen gøres til en bevægelse, der støttede østeuropa. Jeg kan garantere for, at forskellige danske regeringer har haft langt tættere kontakter til det sovjetiske regime, end SF har haft det.
  Det har netop noget at gøre med det, som pludselig blev afværget ved, at hr. Jesper Langballe sagde, at når det drejer sig om marked og økonomi og stater, så er der sådan nogle andre normer. Vel er der da ej. Det er præcis noget af det, der er problemet, at man har en statsræson; man har nogle økonomiske interesser, som går forud for hensynet til menneskerettigheder.
  Jeg deler fuldstændig kritikken af Kinas politik. Jeg er faktisk enig med Dansk Folkeparti i, at Taiwan er et mere demokratisk og sympatisk land, end Kina er, og at man bør kritisere den danske regering for ikke at gøre noget mere i forhold til det. Jeg er fuldstændig enig i, at man er nødt til at tage den vurdering ind også. Men det er vi da også nødt til i forhold til den kolde krig. Læs Bo Lidegaards Kragbiografi og se, hvordan Krag gennem 1950’erne støttede, at borgerlige politikere gang på gang havde tæt kontakt til russerne. Hvorfor? På grund af handelspolitik, på grund af økonomi.
  Se på, hvordan økonomi og handelspolitiske interesser i hele perioden er gået forud for hensynet til menneskerettigheder, og at forskellige regeringer, både socialdemokratiske og borgerlige, derfor har haft langt tættere kontakt til østeuropa, end den demokratiske venstrefløj har haft det.

  Anden næstformand (Poul Nødgaard):
  Vi skal lige have hr. Jesper Langballe op at svare på de tre indlæg, der lige har været, og derefter hr. Jeppe Kofod, hr. Aage Frandsen og hr. Søren Krarup for de næste tre. Først hr. Langballe.

  (Kort bemærkning). Jesper Langballe (DF):
  Det er da helt utroligt, at hr. Holger K. Nielsen – altså med al respekt – kan sige, at SF har været imod Sovjetunionen og Sovjetunionens forbrydelser fra begyndelsen. SF, som blev stiftet af Aksel Larsen, der notorisk har drevet spionage for Sovjetunionen, hvilket efterhånden er en meget velbeskrevet kendsgerning, og som jo altså lige fra begyndelsen, fra SF blev stiftet, ganske vist har været sådan revisionistisk, kritisk, som det en overgang var på mode at være, men hvor der ikke var nogen tvivl om hans endelige loyalitet. Da afstaliniseringsperioden kom i Sovjetunionen, hvor Khrusjtjov holdt sin afstaliniseringstale, var Gert Petersen, Aksel Larsens efterfølger på formandsposten, aldeles ikke inde på, at man nu skulle begynde at tage sin hidtidige stilling op til revision. Han snoede sig som en ål i mudder – det kan alt sammen læses i Bent Jensens bog “Stalinismens fascination” – for at undgå at komme til at skulle indrømme, at han havde taget fejl, med den usle begrundelse, at vi sidder inde med sandheden og egentlig er de eneste, der kan bedømme det hidtidige forløb.

  Kl. 15.00

  Nej, må jeg sige til hr. Holger K. Nielsen: At sige, at SF har været massivt imod Sovjetunionens forbrydelser, er dog den værste gang historiefordrejning.
  Så vil jeg ganske kort sige til hr. Keld Albrechtsen:
  Hvad menes der med spørgsmålet, om menneskerettigheder er ukrænkelige? Det er de jo helt åbenlyst ikke. De krænkes overalt. I øvrigt har jeg gjort hr. Keld Albrechtsen opmærksom på, at mit anliggende overhovedet ikke i denne her forbindelse er menneskerettighedskrænkelse. Mit anliggende er løgnen i forhold til vores egen historiske eksistens.
  Jeg vil slutte her.”

  Hele debatten:

  http://webarkiv.ft.dk/Samling/20021/salen/F1_BEH1_42_4_%28NB%29.htm

  Æret være Jesper Langballes minde. Og Poul Nødgaards.

  En note mht Keld Albrechtsen, VS, Sovjet og Afghanistan:

  Keld Albrechtsen har jo ikke haft nogen skrupler ved at være i parti med Frank Aaen, der deltog i afhøring af personer der blev udsat for tortur i netop Afghanistan, på et tidspunkt hvor han var aflønnet af SUKP.

  I øvrigt er det hykleri af værste skuffe når Keld Albrechtsen påstår, at “venstrefløjen” er i mod alle menneskerettighedskrænkelser. Man har gang på gang understreget, at det er borgerlige regeringer og borgerlige selvbeskyttelsesgruppers tortur/krænkelser, man er imod, men aldrig de samme socialistiske. Til nød har man fordømt dem som “ikke socialistiske”, sovjet f.eks.

  Kommentar by Hans Und — 24. marts 2014 @ 04:58

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper